meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΣΤΗΝ 22Η ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΥΓΟΥΛΑΣ


Στην εικοστή δεύτερη Διαβαλκανική συνάντηση συλλόγων ατόμων προβλήματα όρασης παραβρέθηκε ο Βαγγέλης Αυγουλάς, εκπροσωπώντας τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών.

 Η συνάντηση έλαβε χώρα 19-21 Σεπτεμβρίου στην παραθαλάσσια πόλη Μπαρ του Μαυροβουνίου, ενώ συμμετείχαν επίσης αντιπροσωπίες ατόμων με προβλήματα όρασης από τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Βουλγαρία, τα Σκόπια, την Αλβανία, τη Βοσνία, ενώ ως παρατηρητές συμμετείχαν και εκπρόσωποι από το Κόσσοβο.

 Κατά την τριήμερη συνάντηση οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία μέσω σύντομων αναφορών να περιγράψουν την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα τους όσον αφορά τα άτομα με προβλήματα όρασης, να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις σχετικά με προτάσεις για βελτιώσεις στο νομοθετικό πλαίσιο αλλά και στη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ενώ ιδιαίτερη θεματική συζήτηση διεξήχθη σχετικά με την προσβασιμότητα των βιβλιοθηκών σε άτομα με προβλήματα όρασης σε κάθε χώρα και τις δράσεις κάθε εθνικού αντιπροσωπευτικού συλλόγου προς αυτή την κατεύθυνση.

Ιδιαιτέρως θετικά σχολιάστηκε από όλες τις αντιπροσωπίες η παρουσία του κ. Βαγγέλη Αυγουλά στη διαβαλκανική συνάντηση λόγω του νεαρού της ηλικίας του, αφορμή για να διαπιστώσουν όλοι ομόφωνα την ανάγκη τα Διοικητικά Συμβούλια των αυτό-οργανωμένων συλλόγων διεκδίκησης να μπολιαστούν εκτός από εμπειρία και με την όρεξη και τον ενθουσιασμό των νέων για δουλειά και αγώνες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου