meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΙΛΙΟΝ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ "ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"!


Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του κοινωνικοπολιτικού blog «Με Άλλα Μάτια» και του σνακ μπαρ Buenos Dias την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014, για την στήριξη του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο Του Παιδιού»!

Χωρίς οι τιμές στο συγκεκριμένο μαγαζί να έχουν ανέβει καθόλου, με κάθε αγορά αυτομάτως το 15% αυτής πήγαινε υπέρ του Χαμόγελου Του Παιδιού, ενώ οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού Αντώνης Ασβεστάς και Γιάννης Πολίτης, καθώς και ο διαχειριστής του «Με Άλλα Μάτια» κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, αύξησαν το τελικό ποσό υπέρ του Οργανισμού.

Επίσης, οι προσερχόμενοι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να εισφέρουν το ποσό της αρεσκείας τους στο γνωστό κουμπαρά του Χαμόγελου Του Παιδιού που βρέθηκε στο μαγαζί εκείνη την ημέρα γι’αυτό το σκοπό!


Οι πολίτες του Ιλίου φημίζονται άλλωστε για την ευαισθησία τους, ενώ επί Αντιδημαρχίας του κ. Αυγουλά στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου, εντατικοποιήθηκε, θωρακίστηκε θεσμικά και εδραιώθηκε, η σταθερή συνεργασία του Δήμου Ιλίου με «το Χαμόγελο Του Παιδιού» προς όφελος όλων των πολιτών της Δυτικής Αθήνας και των παιδιών τους!


Ο Δήμος Ιλίου, έχοντας υπόψη τον  διαρκώς αυξανόμενο αριθμό εντολών της Εισαγγελίας Ανηλίκων Αθηνών προς την Κοινωνική υπηρεσία για τη διερεύνηση συνθηκών διαβίωσης ανηλίκων, το σημαντικό αριθμό αιτημάτων εκπαιδευτικών και γονέων προκειμένου να αντιμετωπιστούν περιστατικά επιθετικής συμπεριφοράς, παραμέλησης,  κακοποίησης ανηλίκων,  και στα πλαίσια της ενίσχυσης του δικτύου κοινωνικών υπηρεσιών προστασίας και μέριμνας, έχει από τα τέλη του  2010 προβεί στη συνεργασία με τον εθελοντικό οργανισμό  ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ για τη λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Παιδιών και των Οικογενειών τους, στην περιοχή της Παλατιανής.

Στόχος του Κέντρου είναι η παροχή  ολοκληρωμένων υπηρεσιών φροντίδας προς τα παιδιά και η στήριξή αυτών και των οικογενειών τους  τόσο σε υλικό όσο και σε συναισθηματικό και ψυχολογικό επίπεδο.

Η Μονάδα στελεχώνεται από Κοινωνικό Λειτουργό του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» και έχει στη διάθεσή της την τηλεφωνική γραμμή άμεσης κλήσης 1056.

Στοιχεία Επικοινωνίας: 
Διεύθυνση: Ελένης & Πλήθωνος Γεμιστού (Παλατιανή)
Τηλέφωνο: 2105781060                               
E-Mail: ilion@hamogelo.gr 

Δίπλα σε αυτή την κοινωνική προσπάθεια του Βαγγέλη Αυγουλά βρέθηκαν μεταξύ άλλων:

-Ο Τ.Αντιδήμαρχος Ιλίου Γιώργος Λιόσης.

-Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αλληλέγγυα Πόλη» στο Ίλιον και Δημοτικός Σύμβουλος της πόλης Κώστας Κάβουρας.


-Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ιλίου Γιώργος Φραγκάκης και Γιάννης Βέργος.


-Ο Παραολυμπιονίκης Δημήτρης Αμπατζής.



-Ο ιδιοκτήτης του διαδικτυακού ραδιοφώνου www.thisisradio.gr Μπάμπης Καρπούζος.


-Ο εκπαιδευτικός και Τ. Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου Γιάννης Γκιώνης.

-Ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου για θέματα Αθλητισμού Δημήτρης Αποστολόπουλος.


-Ο διευθυντής του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου Φάνης Μπότης.

-Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του thisisradio.gr Θοδωρής Σαρτζετάκης και Κατερίνα Κούλελη.

-Πολλοί εργαζόμενοι του Δήμου Ιλίου, ιδίως παλιοί συνεργάτες του Βαγγέλη Αυγουλά από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.

-Η εθελόντρια, εκπρόσωπος του Οργανισμού στην εκδήλωση Μπέττυ Γαραντζιώτη.

-Πολλοί προσωπικοί στενοί συνεργάτες του Βαγγέλη Αυγουλά από τον κοινωνικό στίβο.



Αξίζει εδώ να υπενθυμίσουμε πως στην κοινωνική συμπόρευση του Βαγγέλη Αυγουλά με το «Χαμόγελο Του Παιδιού» ανήκουν μεταξύ άλλων, η πρότυπη συνεργασία για τη διανομή πλήρους πακέτου σχολικών ειδών σε παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών της Δυτικής Αθήνας τα έτη 2011-2014, καθώς και η από κοινού έναρξη της Τράπεζας Τροφίμων και Ειδών Πρώτης Ανάγκης στο Ίλιον από το Δήμαρχο της πόλης κ. Νίκο Ζενέτο και τον Πρόεδρο του Οργανισμού κ. Κώστα Γιαννόπουλο στις 20/02/2012!





«ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», είναι ένας εθελοντικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Στηρίζεται στο συναίσθημα, αλλά δε μένει σ' αυτό και στα λόγια. Έχει κάνει πράξη την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών. Κύριο μέλημά του είναι να προασπίσει τα δικαιώματα των παιδιών όχι μόνο στη θεωρία αλλά στην πράξη, καθημερινά, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για τη σωματική, ψυχική και πνευματική ισορροπία τους. Βασίζεται στις υπηρεσίες του κράτους (Αστυνομία, Εισαγγελίες, Νοσοκομεία κ.α.), όπου υπάρχουν άνθρωποι ευαισθητοποιημένοι που συμβάλλουν στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των παιδιών. Ως εθελοντικός οργανισμός, στηρίζει τους θεσμούς, ώστε να γίνουν αποδοτικότεροι σε θέματα παιδιών.

Δείτε περισσότερα για τις διεθνείς και εγχώριες δράσεις του οργανισμού στο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου