meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ


Αγωνιστικό μήνυμα κατά των εξαρτήσεων αλλά και κατά οποιασδήποτε κρατικής αδιαφορίας ή αδράνειας, δόθηκε στις 12 Δεκέμβρη 2014 στο Ίλιον και στη συνάντηση Προέδρων Κέντρων Πρόληψης της Αττικής, που συγκάλεσε ο Πρόεδρος του Κ. Π. «Φαέθων» κ. Βαγγέλης Αυγουλάς.

Τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων είναι συμπράξεις γειτονικών δήμων με την Περιφέρεια Αττικής εποπτευόμενες από τον Οργανισμό κατά των ναρκωτικών, οι οποίες στελεχώνονται από επιστημονικό προσωπικό με πολύ σημαντικό έργο, αφού οργανώνουν βιωματικές ομάδες, διαλέξεις και παρεμβάσεις στη σχολική κοινότητα σε μαθητές, γονείς και καθηγητές, κατά κάθε μορφής εξάρτησης από ουσίες, τζόγο, κάπνισμα, Διαδίκτυο κλπ.

Στη συνάντηση την οποία συντόνισε ο κ. Αυγουλάς, πρόεδρος του Διαδημοτικού Κέντρου για τους δήμους Ιλίου, Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Πετρούπολης, συζητήθηκαν θέματα όπως η ανάγκη σαφούς νομοθετικής ρύθμισης των μισθολογικών θεμάτων των εργαζομένων στα κέντρα πρόληψης, η περίεργη ασταθής συμπεριφορά του Ο.ΚΑ.ΝΑ. που δεν εκπληρώνει στο ακέραιο τις προσυμφωνηθείσες, ρητές, έγγραφες, ενυπόγραφες συμβατικές του υποχρεώσεις, η έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού για την πρόληψη κ.α.

Παρά τη σφοδρή κακοκαιρία εκείνης της ημέρας και τις μεγάλες αποστάσεις στην Αττική, στη συνάντηση συμμετείχαν η Πρόεδρος του Κ.Π. Περιστερίου κα Ουρανία Σαγιάκου, η κα Γεωργία Πίσπα Πρόεδρος του Κ.Π. Χολαργού - Αγίας Παρασκευής – Παπάγου, ο Πρόεδρος του Κ.Π. Νέας Ιωνίας κ. Γιάννης Κολμανιώτης, ο κ. Σταύρος Θεοδωρίδης εκπρόσωπος του Δ.Σ. του Κ.Π. του δήμου Αθηναίων, η κα Ιωάννα Κατσιαφλάνη εκπρόσωπος του Κ.Π. των Δήμων Καλλιθέας – Μοσχάτου – Ταύρου, η κα Πηνελόπη Λυμπέρη εκπρόσωπος του Κ.Π. Χαϊδαρίου – Αιγαλαίου – Αγ. Βαρβάρας, όλοι οι εργαζόμενοι του Κ.Π. «Φαέθων» όπου φιλοξενούνταν οι συνάντηση, καθώς και ο Πρόεδρος του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης κ. Νίκος Λάιος μετά του Γεν. Γραμματέα του Σωματείου κ. Αλέξανδρου Σταθακιού.

Ο διάλογος μεταξύ μελών των Δ.Σ. των Κέντρων και των εργαζομένων ήταν πολύ γόνιμος, τα συμπεράσματα της συνάντησης πολύ χρήσιμα για όλους, η συμφωνία για επανάληψη τέτοιων πρωτοβουλιών συχνότερα ομόφωνη και ο επίλογος της ως χρονική μόνο σύμπτωση η ανακοίνωση της παραίτησης του πρώην Προέδρου του Ο.ΚΑ.ΝΑ. κ. Μιχάλη Κατρίνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου