meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ


Παρατείνεται ο εμβολιασμός άπορων και ανασφάλιστων κοριτσιών ηλικίας 12 έως 26 ετών κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας (HPV), ο οποίος περιλαμβάνει και τις 3 δόσεις του εμβολίου που χορηγείται και πραγματοποιείται δωρεάν από το Υπουργείο Υγείας.


Τα εμβόλια θα πραγματοποιούνται στο Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικού Τομέα Αθηνών. Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μέχρι και τις 14.03.2014 να επικοινωνούν:

Με τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Ιλίου:
α) 1η Μονάδα Δημοτικών Ιατρείων
     Αγίου Νικολάου & Ζίτσης  (εντός πλατείας) τηλ. 210 50 10 074
β) 2η Μονάδα Δημοτικών Ιατρείων
    Γρηγορίου Ε΄ 25 Αγ. Φανούριος τηλ. 210 26 24 090

Με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου και συγκεκριμένα με την κυρία Ευτυχία Ξανθουδάκη τηλ. 213 20 30 018.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:
1)    Αστυνομική Ταυτότητα Γονέων
2)    Αστυνομική Ταυτότητα παιδιού όταν υπάρχει
3)    Υπεύθυνη δήλωση περί μη ασφάλισης
4)    Βιβλιάριο Υγείας σε ακύρωση
5)    Βιβλιάριο ανασφαλίστου ή αριθμό πρωτοκόλλου κατάθεσης δικαιολογητικών για την έκδοση βιβλιαρίου

ΤΟ "ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ" ΠΗΓΕ ΓΙΑ 2Η ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ!


Η εμπειρία του «Δείπνου στο σκοτάδι» στο Ηράκλειο

Γράφει η Ιωάννα Αναγνωστάκη, Εκπαιδευτικός

Έχετε προσπαθήσει ποτέ να φάτε στο σπίτι σας χωρίς φώτα; Έχετε προσπαθήσει να βάλετε στο ποτήρι σας νερό ή κρασί, χωρίς καμία πηγή φωτός; Φαίνεται να είναι πολύ δύσκολο!

Αυτές τις απορίες έλυσαν όσοι παραβρέθηκαν στο «Δείπνο στο σκοτάδι», που έγινε το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013 στο Κέντρο «Αριάδνη» στο Ηράκλειο. Ως εθελόντρια σερβιτόρα εκείνου του γεύματος, δηλώνω περήφανη για τον εαυτό μου, διότι κατάφερα να μη λερώσω κανένα από τα άτομα που σέρβιρα!!! Αξίζει να σημειωθεί ότι το δείπνο έγινε για φιλανθρωπικό σκοπό, αφού τα έσοδα διατέθηκαν για τη λειτουργία Ξενώνα φιλοξενίας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος στο Ηράκλειο!

Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν από το προηγούμενο βράδυ, όπου ετοιμάστηκε ο χώρος για να φιλοξενήσει το γεύμα. Αφού, οι διοργανωτές, το κοινωνικοπολιτικό blog «Με Άλλα Μάτια» και ο σύνδεσμος Φίλων ΑΕΚ Ηρακλείου, φρόντισαν να καλυφτεί κάθε πηγή φωτός (ακόμα και οι λάμπες ασφαλείας!), στρώθηκαν από τους εθελοντές σερβιτόρους τα τραπέζια και στις 21:00 ήταν όλα έτοιμα!


Οι σερβιτόροι συνόδευσαν στα τραπέζια τους ανθρώπους που ήρθαν στην εκδήλωση. Μέχρι τις 00:00 τα φώτα ήταν κλειστά και οι παρευρισκόμενοι προσπαθούσαν να μαντέψουν τι τρώνε και τι πίνουν, με τη βοήθεια της αφής, της γεύσης και της όσφρησής τους. Στις 00:00 όταν έδωσε το σύνθημα ο Βαγγέλης Αυγουλάς, ο οποίος είναι τακτικός εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης VIEWS για νέους με προβλήματα όρασης, Αναπληρωτής Οργανωτικός Γραμματέας της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και Γραμματέας της Επιτροπής Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, Δικηγόρος, Αντιδήμαρχος του Δήμου Ιλίου Αττικής, αλλά και εμπνευστής της εκδήλωσης, άναψαν τα φώτα και ακολούθησε γλέντι με ελληνική μουσική.

Όσο για τις εντυπώσεις των παρευρισκόμενων, η μικρή Χριστίνα (9 χρονών) δήλωσε: «Περάσαμε πολύ όμορφα σήμερα και μάθαμε πως είναι να είναι κάποιος τυφλός και τι δυσκολίες αντιμετωπίζει». Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Βαρβάρας κ. Γιάννης Ρογδάκης, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, μίλησε για τη σημαντική εμπειρία που έζησε και τόνισε ότι εκτός από την ενσυναίσθηση, όπου μπόρεσε ν’ αντιληφθεί τις πρακτικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάποιος στο σκοτάδι, πέρασε με την παρέα του και ένα ευχάριστο και ξεχωριστό βράδυ. Φράσεις όπως: «Καλά δε βλέπεις που είναι το νερό και το ζητάς;» ή «Πως τα κατάφερες και λαδώθηκες; Δεν έβλεπες μπροστά σου;» είχαν την τιμητική τους!


Για μένα ήταν μια πρόκληση που στέφθηκε με επιτυχία! Μέσα από μία τέτοια εκδήλωση, ανακαλύπτεις πόσο δύσκολο είναι να απουσιάζει μια αίσθηση, εκείνης της όρασης, και ταυτόχρονα πόσο γρήγορα κινητοποιούνται όλες οι άλλες αισθήσεις για να μπορείς ν’ ανταπεξέλθεις.

Οι περισσότεροι άνθρωποι ήρθαν για να δουν πως είναι η διαφορετικότητα και ήταν λιγάκι φοβισμένοι στην αρχή. Πολύ γρήγορα όμως χαλάρωσαν, έφαγαν την ποικιλία ορεκτικών και το κυρίως γεύμα, που τους προσφέραμε, βάζοντας στοιχήματα με τους διπλανούς τους για το περιεχόμενο του πιάτου. Επίσης, διαπίστωσαν ότι ναι μεν είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο να βάλουν νερό, κρασί ή κάποιο αναψυκτικό στο ποτήρι τους ή να σερβιριστούν σαλάτα. Είχαμε μια μοναδικής εμπειρία και αναγνωρίσαμε τη δύναμη ψυχής των συνανθρώπων μας με αναπηρία. Γι’ αυτό περιμένουμε με ανυπομονησία το επόμενο «Δείπνο στο σκοτάδι»!


[Δείτε στιγμιότυπα από το Δείπνο στο Σκοτάδι που έγινε για δεύτερη χρονιά στο Ηράκλειο Κρήτης, καθώς και δηλώσεις των παρευρισκομένων και των διοργανωτών, πατώντας εδώ:

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ DOWN


Με τη μουσική ξεπέρασε τους περιορισμούς του συνδρόμου Down Sujeet Desai: το ζωντανό παράδειγμα πως τίποτα δεν είναι αδύνατο. Γεννήθηκε με σύνδρομο down. Παίζει 7 μουσικά όργανα Bb and Bass clarinet, Alto Saxophone, Violin, Piano, trumpet και drums. Το 2003 ολοκλήρωσε τις μουσικές σπουδές του στο Berkshire Hills Music Academy της Μασαχουσέτης. Μετά την αποφοίτηση εργάστηκε ως βοηθός δάσκαλου σε μουσικό σχολείο ενώ δίνει συνεχώς μουσικές παραστάσεις σε εκκλησίες, γηροκομεία και νοσοκομεία. Έχει εμφανιστεί σε πάνω από 40 πολιτείες και 13 χώρες. Έχει βραβευτεί πολλές φορές μεταξύ των οποίων με Achievement Award στη Διεθνή Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, Παγκόσμιο Βραβείο από την Down Syndrome International, Thank You Award από Αναπτυξιακό κέντρο για άτομα με ειδικές ανάγκες στο Ντουμπάι, και Quincy Jones Exceptional Advocacy Award από το Global Down Syndrome Foundation.

Ζει μόνος του με πλήρη αυτονομία, έχει μαύρη ζώνη στο Tae Kwon Do, έχει κερδίσει χρυσό και αργυρό μετάλλιο στην κολύμβηση (Special Olympics) ενώ έχει κερδίσει μετάλλια και σε σκι, αγώνες δρόμου και μπόουλινγκ. 

Έχουν γίνει γι αυτόν πολλά αφιερώματα σε τηλεοπτικά κανάλια και έχει δώσει πολλές συνεντεύξεις σε εφημερίδες

Όλα αυτά δεν έγιναν εύκολα. Έχει αγωνιστεί σκληρά για να ξεπεράσει τους περιορισμούς του συνδρόμου αλλά αυτό που έκανε την διαφορά στον αγώνα του είναι η μουσική.

Πηγή: http://www.eleftheriaonline.gr/

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοθεραπευτών, σας προσκαλούν σε ημερίδα με θέμα:«Δυσκολίες Μάθησης και Πολύγλωσσο Περιβάλλον. Ο ρόλος του σύγχρονου δημοτικού σχολείου»

Τη Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014 στις 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ιλίου (Κάλχου 48-50).

Θα προσεγγίσουν το θέμα με τις εξής εισηγήσεις οι:
-«Η λογοθεραπεία στα πλάισια της πολυγλωσσίας», Γ. Κολίντζα, Λογοθεραπευτρία
-«Ο ρόλος του δάσκαλου», Κ. Κουτσανδρέα δάσκαλος α-βάθμιας Εκπαίδευσης
-Παρουσίαση έρευνας και αποτελεσμάτων, Σ. Παπαπέτρου,  Κοινωνικός Ψυχολόγος – Ερευνητής
-Βίντεο. Κοινωνική, ψυχική και συναισθηματική προσέγγιση, Π. Ωρολογιάδης,  Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής
-Θα ακολουθήσει Ελεύθερη Συζήτηση

Συντονίστρια: Μ. Καλομπράτσου, Λογοθεραπεύτρια


Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΑΠΟΘΗΚΗ ΨΥΧΩΝ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Νοσοκομείο-αποθήκη ψυχών

Οροθετικοί, καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς και άλλοι ασθενείς απευθύνουν δημόσια έκκληση για τη βελτίωση των συνθηκών παραμονής τους στο νοσοκομείου των φυλακών του Κορυδαλλού.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ


Ψηφίζεται μεθαύριο στη Βουλή τροπολογία που ανοίγει τον δρόμο για την αποφυλάκιση υπό όρους κρατουμένων που πάσχουν από βαριά νοσήματα, ενώ την ίδια στιγμή τον γύρο του Διαδικτύου κάνουν ανατριχιαστικές φωτογραφίες από κρατουμένους-νοσηλευόμενους στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, που το χαρακτηρίζουν «κολαστήριο».

Σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ.Αθανασίου, δίνεται η δυνατότητα να αποφυλακιστούν όσοι έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη έως 10 ετών, εφόσον έχουν εκτίσει τα 2/5 της ποινής τους και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας (σκλήρυνση κατά πλάκας, ημιπληγία, παραπληγία, καρκίνος, οροθετικοί ή έχουν υποστεί χειρουργικές επεμβάσεις μεταμόσχευσης καρδιάς, νεφρού κ.λπ.). Σχετική βεβαίωση για τα νοσήματά τους θα προέρχεται μόνο από δημόσια έγγραφα κρατικού νοσηλευτικού ιδρύματος.

Αντίστοιχη ευεργετική ρύθμιση προβλέπεται και για τις μητέρες που μεγαλώνουν τα ανήλικα παιδιά τους στη φυλακή. Ωστόσο από την αποφυλάκιση εξαιρούνται καταδικασμένοι για τρομοκρατία, οργανωμένο έγκλημα, παιδεραστία και οι καταχραστές του Δημοσίου.
  
Συγκέντρωση

Στο μεταξύ, έκκληση για βοήθεια αλλά και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το θεραπευτήριο-κολαστήριο (επρόκειτο να γίνει σήμερα το πρωί) απηύθυναν οι 180 κρατούμενοι και χρόνια πάσχοντες (οροθετικοί, καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς κ.λπ.) αναρτώντας σε Twitter που δημιούργησαν, με τον χαρακτηριστικό τίτλο @kolastirio, φωτογραφίες ασθενών και των χώρων νοσηλείας-διαμονής τους, που προκαλούν αποτροπιασμό.

Το φωτογραφικό υλικό της ντροπής συνοδεύεται και από λεζάντες με εκκλήσεις για βοήθεια, με καταγγελίες για «αποθήκες-τρώγλες νοσηλείας του κολαστηρίου», για τους κινδύνους που εγκυμονεί για τη δημόσια υγεία η «χωματερή ανθρώπων» που ονόμασαν νοσοκομείο. Ακόμα καταγγέλλουν ότι
εισαγγελέας που εποπτεύει τον χώρο αρνήθηκε να τους πλησιάσει, γιατί -όπως τους είπε- έχει οικογένεια, ενώ κάνουν λόγο για κίνδυνο εξάπλωσης φυματίωσης και ψώρας.

Στο ανατριχιαστικό φωτογραφικό υλικό υπάρχουν εικόνες-σοκ που μόνο νοσοκομείο δεν θυμίζουν, αλλά και κρατούμενοι με φριχτά νοσήματα και παραμορφώσεις, καθώς και ένας ασθενής «που περιμένει υπομονετικά -όπως γράφει η σχετική λεζάντα των κρατουμένων- την έλευση του θανάτου για να λυτρωθεί»...

Πηγή: Εφημερίδα «Έθνος»

ΑΞΕΧΑΣΤΟ ΕΜΕΙΝΕ ΤΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ PARTY ΤΟΥ "THISISRADIO" ΚΑΙ ΤΟΥ "ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΤΙΑ" ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ!


Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στο αποκριάτικο πάρτι που διοργάνωσαν το www.thisisradio.gr και το ανεξάρτητο κοινωνικοπολιτικό blog "Με Άλλα Μάτια" το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014 στο Margarita's Lounge Cafe-bar στο Ίλιον.


Μικροί και μεγάλοι μεταμφιέστηκαν και διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, στηρίζοντας παράλληλα το Πρόγραμμα Έτοιμου Μαγειρεμένου Φαγητού σε απόρους του Δήμου Ιλίου.

Στις καλύτερες στιγμές της βραδιάς τα χορευτικά των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων "Μέρμηγκας" και "Εθνική Εστία", καθώς και ο διαγωνισμός για την ανάδειξη της καλύτερης αποκριάτικης αμφίεσης που επιφύλασσε δώρα έκπληξη στους τρεις πρώτους νικητές!



Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης διατέθηκαν για την παροχή πλήρους γεύματος σε απόρους κατοίκους του Δήμου Ιλίου την Καθαρά Δευτέρα, ενώ τους διοργανωτές Μπάμπη Καρπούζο και Βαγγέλη Αυγουλά τίμησαν με την παρουσία τους οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του thisisradio.gr, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ιλίου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Αττικής, πολλοί εκπρόσωποι εθνικοτοπικών συλλόγων του Ιλίου, εργαζόμενοι σε κοινωνικές δομές του Δήμου Ιλίου, εκπρόσωποι του τοπικού Τύπου και πολλοί εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της πόλης. 


Στην είσοδο διανέμονταν δωρεάν χαρτοπόλεμος, σφυρίχτρες και σερπαντίνες, ενώ το μαγαζί γέμισε ήδη από τα πρώτα λεπτά του πάρτι και ο κόσμος χόρευε και διασκέδαζε καλύπτοντας και όλο τον κεντρικό πεζόδρομο ως τις πρώτες πρωινές ώρες! 


Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ ΣΤΗ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ



Ο Αντιδήμαρχος Ιλίου Ευάγγελος Αυγουλάς  επισκέφτηκε τον Δήμο της Κεφαλονιάς προσφέροντας ηθική και υλική βοήθεια  στους σεισμόπληκτους 11 με 13 Φεβρουαρίου 2014, συνοδευόμενος από τον γνωστό Παιδοψυχίατρο δρ. Ιωάννη Κουτσανδρέα και κλιμάκιο Επιστημόνων Υγείας και εθελοντών από το Δήμο Ιλίου.

Μαζί με την αποστολή και ένα μεγάλο τριαξονικό φορτηγό από το Δήμο Ιλίου, γεμάτο τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης απεσταλμένα από τους κατοίκους του Δήμου, μαθητές, δασκάλους, μέλη των ΚΑΠΗ και άλλους ευαισθητοποιημένους πολίτες, τα οποία σε συνεργασία με τον Δήμο Κεφαλονιάς και τους τοπικούς Παρέδρους μοιράστηκαν από την ομάδα του Δήμου Ιλίου στα χωριά Καμιναράτα, Χαβδάτα και Χαβριάτα για να ανακουφίσουν τους σεισμόπληκτους συμπολίτες μας.

 


Μαζί με τους κ. Αυγουλά και Κουτσανδρέα ταξίδεψαν στην Κεφαλονιά και δύο επιστημονικοί συνεργάτες από τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων «Έδρα», η Κοινωνική Λειτουργός κα Ειρήνη Παπαδοπούλου και η Λογοθεραπεύτρια κα Κατερίνα Κούλελη, οι οποίες πέραν των άλλων βοήθησαν οργανώνοντας ομάδες δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών στο νησί.

Την εθελοντική αποστολή συμπλήρωσαν επίσης οι κ. Αμπατζής Δημήτρης διοικητικός υπάλληλος της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ιλίου και Παραολυμπιονίκης, κ. Ανδρέας Σόλιας Κοινωνικός Λειτουργός από το Δήμο Ιλίου και κ. Θεόδωρος Σαρτζετάκης εθελοντής συνεργάτης του Αντιδημάρχου κ. Αυγουλά.

 

Όπως σημειώνει το mykefalonia.com, «Ο κος Αυγουλάς τιμά για δεύτερη φορά την Κεφαλονιά όπου στα πλαίσια ειδικής Συνεδριακής Εκδήλωσης κοινωνικής ευαισθησίας προτάθηκε από τον Δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Παρίση για τον τίτλο του «Επίτιμου Δημότη Κεφαλονιάς».

Ο κ. Παρίσης μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Ευάγγελο Κεκάτο και την Γενική Γραμματέα του Δήμου κ. Κυριακή Νικολαίδου, υποδέχτηκαν τον κ. Αυγουλά και τους Συνεργάτες του στο Δημαρχιακό Μέγαρο και τον ευχαρίστησαν θερμά για την αλληλεγγύη του Δήμου Ιλίου  και την πολύτιμη προσφορά τους στην Κεφαλονιά.

Οι εκλεκτοί επισκέπτες οργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία μουσικό δρώμενο για την ψυχική ενθάρρυνση των κατοίκων της Παλικής στη τοπική Ενότητα Χαβδάτων.  Την επιμέλεια της Εκδήλωσης είχε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αλέξανδρος Μοσχονάς και τίμησαν με την παρουσία τους οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων: Χαβριάτων, κ. Τάσος Μοσχόπουλος, Καμιναράτων, κ. Φώτης Ρηγάτος, Χαβδάτων, κ. Γεράσιμος Μουρελάτος και πλήθος κόσμου.

Οι δημοσιογράφοι Μάκης Μοσχόπουλος και Μαρία Μουρελάτου, έγραψαν χαρακτηριστικά στο inkefalonia.gr στις 14/2/14: «Στα Χαβδάτα δεν το βάζουν κάτω όσο και να...κουνάει! Με σπιτικούς μεζέδες και καλό κρασί οι πάρεδροι των χωριών Χαβδάτων Καμιναράτων και Χαβριάτων κύριοι Μουρελάτος, Ρηγάτος και Μοσχόπουλος αντίστοιχα αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος Αλέξης Μοσχονάς , ευχαρίστησαν στο «Στέκι του Μπίλλυ» στα Χαβδάτα την αντιπροσωπεία του Δήμου Ιλίου για την προσφορά του σε τρόφιμα στους σεισμόπληκτους των χωριών της Παλικής.

 


Τι κι αν έκανε σεισμούς από τη στιγμή που ο Δημήτρης Αμπατζής πείρε την κιθάρα κανένας δεν έδινε σημασία στον εγκέλαδο, όσο για τον αντιδήμαρχο Ευάγγελο Αυγουλά, πρώτος στο τραγούδι και στο χορό και παράσερνε όλους όσους βρέθηκαν εκεί"!

Ήταν μια βραδιά αίτημα όλων των κατοίκων οι οποίοι ξαναβρήκαν το γέλιο τους μετά από 20 μέρες αλλεπάλληλων σεισμικών δονήσεων, που σίγουρα θα μείνει σε όλους αξέχαστη!

 

"ΟΝΕΙΡΟΔΡΑΜΑ": ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ!



Το Θεατρικό και Κινηματογραφικό εργαστήριο, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Κορνηλίου, www.nikoskornilios.wordpress.com

Παρουσιάζει το «Ονειρόδραμα» του August Strindberg, στο Θέατρο «Αλκμήνη» (Αλκμήνης 8, μετρό Κεραμεικός), για λίγες μόνο παραστάσεις.

Στην πρεμιέρα της 26ης Φεβρουαρίου βρέθηκαν το «Με Άλλα Μάτια» και ο Βαγγέλης Αυγουλάς και αφού χειροκρότησαν την πολύ καλή δουλειά του σκηνοθέτη κ. Νίκου Κορνηλίου και την εκπληκτική αγάπη των ηθοποιών για την τέχνη όπως αυτή εκφράζεται πάνω στη σκηνή, σας παρουσιάζουν αποκλειστικές φωτογραφίες από την παράσταση!



Ο κ. Κορνήλιος μίλησε στο «Με Άλλα Μάτια» για την παράσταση:

«Μέσα από δεκαπέντε εικόνες στο αριστουργηματικό Ονειρόδραμά του, ο Στρίνμπεργκ ανοίγει όλους τους δρόμους του σύγχρονου θεάτρου:

Από τον Μπρεχτ στον Ουίλλιαμς κι από τον Μπέκετ στον Πίντερ.

Εικόνα με εικόνα, ακολουθώντας την περιπλάνηση της κόρης του θεού στη γη, διεισδύει μέσα σε όλες τις πτυχές της ανθρώπινης ζωής:

Από την τριβή της καθημερινότητας στη μαγεία της ποίησης, από τη ζοφερή περιγραφή του Καθαρτήριου στη διακωμώδηση της πνευματικής εξουσίας των ορθοφρονούντων, από την κοινωνική κριτική της εκμετάλλευσης στη μεταφυσική αγωνία της σιωπής του θεού.



Το τραγικό διαδέχεται το κωμικό – ακόμα και μέσα σε μια ίδια σκηνή -, η βιαιότητα και η φθορά των σχέσεων διαδέχεται την ομορφιά και τον υπαρξιακό στοχασμό.

Σπάνια θεατρικό έργο αλλάζει «τονικότητα» με τέτοια μαεστρία, σπάνια θεατρικό έργο διερευνά τόσα θέματα της ανθρώπινης ύπαρξης χωρίς να γίνεται διδακτικό ή βαρετό.

Ο Στρίνμπεργκ γκρέμισε την κλασσική «ιταλική σκηνή» - και μαζί το στόμφο και το ψέμα του παλιού θεάτρου – για να φέρει τους ηθοποιούς κοντά στο κοινό και ταυτόχρονα κοντά στη δική τους αλήθεια.

Προσπάθησε, μέσα από τα γραμμένα με το αίμα του έργα, να μιλήσει άμεσα και γυμνά για τη ζωή των ανθρώπων και τους δαίμονες της συνύπαρξης.

Η παράσταση αυτή του Θεατρικού Εργαστηρίου είναι μια σπουδή πάνω σε ένα θέατρο γυμνό από κάθε άλλο στοιχείο πέρα από την καταλυτική επί σκηνής παρουσία του ηθοποιού».

 


Παίζουν:

Χαρά Απειρανθίτη / Γαβριέλα Βασδέκη / Ορέστης Εσπερινός / Χριστίνα Κουκουρούζη / Θοδωρής Ματινόπουλος / Ειρήνη Μαργαρώνη / Αλεξάνδρα Μπαλωμένου / Γιώργος Νικολόπουλος / Ευτυχία Ξανθουδάκη

Μετάφραση: Αλέξης Σολομός

 

Δραματουργική επεξεργασία, Σκηνοθεσία: Νίκος Κορνήλιος

Κοστούμια: Αλεξάνδρα Μπαλωμένου

Βοηθοί Σκηνοθέτη: Κατερίνα Παρίσσου, Πηνελόπη Φλουρή

 
«Παρακολουθήσαμε ένα θεατρικό έργο γραμμένο το 1902 που μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ», σημείωσε ο κ. Αυγουλάς μετά το τέλος της παράστασης, συγχαίροντας όλους τους συντελεστές για το αποτέλεσμα!

«Μεγάλες αλήθειες, διαχρονικά βαθυστόχαστα μηνύματα, με κωμικές πινελιές όπου χρειάζεται για να μη βαρύνει η ατμόσφαιρα, σε κάνουν αυτές τις σχεδόν δύο ώρες που διαρκεί το έργο να δεις τη ζωή «Με Άλλα Μάτια»»! συμπλήρωσε ο κ. Αυγουλάς.

 
Λίγες μόνο παραστάσεις Τετάρτες και Πέμπτες στο Θέατρο Αλκμήνη!