meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΥΓΟΥΛΑΣ: "ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΠΙΔΑ"!


Βαγγέλης Αυγουλάς : «Καλημέρα Ελπίδα»: «Καλημέρα Ελπίδα»

Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ένα 26χρονο παιδί να «κουμαντάρει» μια σειρά κοινωνικών δομών σε ένα Δήμο έχοντας εκ γενετής πρόβλημα με την όρασή του ;

Κι όμως, ο  Βαγγέλης Αυγουλάς από τα 23 του μόλις χρόνια είναι ο πιο νέος Αντιδήμαρχος στην Ελλάδα και με πόστο ευθύνης καθώς φανερώνει ο μακροσκελής τίτλος που κατέχει. Με απόφαση Δημάρχου από τον Γενάρη του ’11 λοιπόν, έχει οριστεί «Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής , Δια Βίου Μάθησης, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης» του Δήμου Ιλίου.

Θέση μέσα από την οποία πρέπει καθημερινά και απρόσκοπτα να γίνεται συντονισμός ώστε να λειτουργούν δομές όπως :

  • Το Κοινωνικό Παντοπωλείο
  • Το Κοινωνικό Φαρμακείο
  • Δυο μονάδες δημοτικών ιατρείων όπου γίνονται δωρεάν προληπτικές εξετάσεις από εθελοντές ιατρούς (π.χ. τεστ Παπ , σπιρομετρήσεις)
  • Το Κέντρο Ατόμων με Αναπηρία
  • Κέντρο συμβουλευτικής Υποστήριξης παιδιών και εφήβων σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» (για υλική, ηθική και ψυχολογική υποστήριξη οικογενειών με ανηλίκους)
  • Δυο Ψυχοπαιδαγωγικά κέντρα που στηρίζουν παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και μαθησιακές δυσκολίες
  • Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την Αρχιεπισκοπή Αθηνών (για τη δωρεάν και πλήρη κάλυψη ανασφάλιστων παιδιών)
  • Παράρτημα του ΚΕ.Θ.Ε.Α στο Δήμο Ιλίου ο οποίος καλύπτει τα έξοδα του
  • Συμμετοχή στο διαδημοτικό κέντρο πρόληψης εξαρτήσεων «Φαέθων»
  • Λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστήριο για δεύτερη χρονιά (με δωρεάν μαθήματα από εθελοντές καθηγητές σε μαθητές γυμνασίου-λυκείου)
  • Τράπεζα Χρόνου (που λειτουργεί ως γραφείο καταγραφής εθελοντών)
  • Λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» με ίδιους πόρους.
Και τέλος η Τράπεζα Αίματος (με 3 διήμερες αιμοδοσίες να γίνονται κάθε χρόνο και πάνω από 700 φιάλες αίμα να μαζεύονται κάθε φορά επί θητείας του).

Κι αν όλα αυτά φαντάζουν πολλά για μια πόλη σαν το Ίλιον, η απάντηση του κου. Αυγουλά ήταν πως οι συνδημότες του πρέπει να αισθάνονται τυχεροί που υπάρχουν όλα αυτά και αξίζει να σημειωθεί πως από Σεπτέμβρη θα λειτουργούν επίσης 12 βρεφονηπιακοί σταθμοί ενώ ήδη λειτουργούν 8 ΚΑΠΗ. Επίσης, κάθε χρόνο γίνονται δωρεάν προληπτικοί οδοντιατρικοί έλεγχοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και από φέτος θα πραγματοποιούνται και στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιλίου.

Για όλα αυτά, ίσως ο κος Βαγγέλης Αυγουλάς θα έπρεπε να ενταχθεί στο βιβλίο Γκίνες αν αναλογιστεί κανείς πως ναι μεν γεννήθηκε χωρίς όραση, αλλά κατάφερε να μάθει δυο ξένες γλώσσες (Αγγλικά-Γαλλικά) και όντας πολυπράγμων και δραστήριος στο Δήμο, διατηρεί παράλληλα το δικό του δικηγορικό γραφείο.

Όλα αυτά στο μυαλό του καθενός φέρνουν την εικόνα ενός «παιδιού-θαύματος» το οποίο έχει μάθει να διεκπεραιώνει με ευκολία δημόσιες υποθέσεις, όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ο Βαγγέλης της καθημερινότητας είναι ένα άτομο ίδιο με όλους εμάς που δεν αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα αναπηρίας.

Ο ίδιος μας λέει πως έχει προσπεράσει πλέον την ιδιαιτερότητά του και ζει μόνος με τους γονείς και τα αδέλφια του να είναι στη Κω. Έχει σκληραγωγηθεί από μικρός και μπορεί να επιβιώσει μόνος ανάμεσα σε 4 τοίχους χωρίς πρόβλημα και φυσικά με τη στήριξη γνωστών και φίλων αν χρειαστεί.

Θέλει, όταν δημιουργήσει οικογένεια να μπορεί να είναι ενεργός επικεφαλής της. Ρομαντικός κατά τη γνώμη μας, έχει δηλώσει σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως τη κόρη του θα ήθελε να την ονομάσει Ελπίδα. «Είναι αισιόδοξο το μήνυμα να ξυπνάς το πρωί, να έχεις το παιδί σου κοντά σου και να του λες «Καλημέρα Ελπίδα!», δηλώνει χαρακτηριστικά .

Οι σχέσεις του με το άλλο φύλο δεν περιορίζονται μόνο σε άτομα που έχουν κι εκείνα πρόβλημα όρασης. Και μπορεί να έχει αυξημένες υποχρεώσεις το τελευταίο διάστημα όμως το χιούμορ του είναι ίσως δυνατό όπλο για να κάνει μια κοπέλα να ενδιαφερθεί για αυτόν. Σε σχέση του με κοπέλα που βλέπει, η ιδιαιτερότητα του χάνεται. Είναι σαν να μην υπάρχει. Όμως πληγώθηκε από σχέση με κοπέλα που δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει από μόνη της τη κατάστασή του και από άτομο που είχε στο μυαλό του το τί θα πει ο κόσμος και η οικογένεια της, επειδή έκανε σχέση με εκείνον και την ιδιαιτερότητα του.

Οι σχέσεις του με τους συνεργάτες του επίσης είχαν διακυμάνσεις.  Τις πρώτες μέρες της θητείας του ως Αντιδήμαρχος, δεν ήξεραν πως να τον αντιμετωπίσουν. Όμως τον βοήθησαν πολύ. Έγινε βιωματικό σεμινάριο και έσπασε ο πάγος ανάμεσα σε αυτόν και όλους όσους τον περιτριγυρίζουν στην κοινωνική υπηρεσία. Δηλώνει πως τον πιστεύουν όλο και περισσότεροι παρά τις αρχικές πρώτες αμφιβολίες. Ακόμα και οι συμπολίτες του εξοικειώθηκαν μαζί του καθώς στην αρχή τον έβλεπαν και νόμιζαν κι εκείνος περιμένει για κάποια παροχή ή πως εργάζεται σε κάποιο πρόγραμμα ΑμεΑ του Δήμου. 

Από τα 18 του ενεργός στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών, ήθελε η δράση του αυτή να έχει αντίκτυπο και στην πόλη που ζει. Ο Βαγγέλης, βρήκε μια καλά δομημένη Κοινωνική Υπηρεσία που μπόρεσε να ανταποκριθεί εν καιρό κρίσης. Οργάνωσε τις δομές που προαναφέραμε και εξόπλισε το Κέντρο Ατόμων με Αναπηρία που αποτελεί δομή που παραχωρείται σε συλλόγους με καλυμμένα όλα τα έξοδα των δραστηριοτήτων τους. Είναι σημαντικό πως στην πόλη του Ιλίου κάνει προπόνηση και η Παραολυμπιονίκης Μαριλένα Κορδαλή.

Το ότι ο  Βαγγέλης Αυγουλάς προέρχεται από ένα κοινωνικό χώρο που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από τη γραφειοκρατία, τον έκανε να μπορεί να ανταπεξέλθει στην θέση ευθύνης που του ανατέθηκε. Ξέρει τι πρέπει να αντιμετωπίσει πλέον, έχει προτάσεις για τη σωστή αξιολόγηση και την σωστή και αξιοκρατική παροχή στον κάθε δικαιούχο.

Στις προηγούμενες εκλογές, το ψηφοδέλτιο που συμμετείχε ήταν πολυσυλλεκτικό και τον ανέδειξε στον Αντιδημαρχιακό θώκο. Το καλό με τον Δήμο Ιλίου είναι πως έχει οικονομικό αποθεματικό για να γίνουν τα δύσκολα και να περάσουν οι προτάσεις του. Νιώθει πως δεν μπορεί να αφήσει πράγματα στη μέση και δέχεται προτάσεις.

Το μεγάλο στοίχημα είναι η διατήρηση των δομών και των προγραμμάτων της περιοχής του και για αυτό ξανακατεβαίνει υποψήφιος για να κριθεί απ΄ τον κόσμο. Καταδικάζει μάλιστα όσους ζουν απ την πολιτική και αναφέρει πως από όποιο μετερίζι και αν βρεθεί θα ασκεί κοινωνική πολιτική. Μας αποκάλυψε πως παρέχει μάλιστα δωρεάν νομική βοήθεια εκεί που χρειάζεται πάντα στο επίπεδο που μπορεί.

Πέρα απ΄ τις κρατικές δομές όπως τα 3 Ειδικά Σχολεία, το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία, το Ίδρυμα Θεοτόκος και το Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων, στο Ίλιον υπάρχουν και ιδιωτικές δομές.

Η Πρόνοια αναφέρει 1800 ανθρώπους να λαμβάνουν επιδόματα αναπηρίας στον Δήμο Ιλίου και ως επί το πλείστον οι δημότες αυτοί να είναι νεφροπαθής, άτομα με κινητικά προβλήματα, κωφοί και τυφλοί. Το Ίλιον πραγματοποιεί βελτιωτικά έργα για την προσβασιμότητα των δημοτών του. 800.000 € από Ευρωπαϊκό πρόγραμμα θα καταλήξουν στην βελτίωση προσβασιμότητας στα πεζοδρόμια της πόλης μετά τις εκλογές (δεν είναι άλλωστε καιρός για προκλήσεις !).

Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, ilion.gr εντάχθηκε στο πρόγραμμα calling web του Συλλόγου Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών, ώστε μια κλήση αστικής χρέωσης να γίνεται πλήρης ανάγνωση του site. Ίσως το Ίλιον να είναι και ο μόνος Δήμος που το κάνει. Επίσης έχει επιτευχθεί η απλούστευση διαδικασιών π.χ. χορήγηση πιστοποιητικών μέσω χρήσης Η/Υ και γίνονται και δωρεάν μαθήματα εκμάθησης Η/Υ στους πολίτες με μεγάλη ανταπόκριση.

Δήμοι απ΄ όλη την Ελλάδα καλούν στην Κοινωνική Υπηρεσία του Ιλίου για να πάρουν ιδέες για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής. Ο Βαγγέλης θεωρεί πως στο Ίλιον κάνουν κάτι το αξιοπρεπές και όχι κάτι το πρωτοποριακό.

Απ’ το Κοινωνικό Φαρμακείο πάνω από 100 ωφελούμενοι εξυπηρετούνται σίγουρα αυτή τη στιγμή με τον αριθμό ωστόσο να αυξάνεται.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως το 2013 ο Δήμος έδωσε 200.000 € για τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Κάθε ωφελούμενος έπαιρνε την ποσότητα που του αναλογεί. Κάθε μήνα όλοι μπορούν να πάρουν αυτά που πρέπει, χωρίς πρόβλημα.

Επίσης όποτε χρειαστεί, σχολεία, ΚΑΠΗ, Σύλλογοι γονέων, Συμπολίτες, Εκκλησία, Εθνικοτοπικοί σύλλογοι και Πρόσκοποι δηλώνουν παρόντες . Στην Κεφαλονιά, λόγω των πρόσφατων σεισμών, ο Βαγγέλης Αυγουλάς πήγε ως αιρετός επικεφαλής μια βδομάδα με επιτελείο συνεργατών. Καθ’ υπόδειξη του εκεί Δήμου, ένα φορτηγό πράγματα διανεμήθηκε σε όσους είχαν ανάγκη ενώ επιστήμονες κοινωνικοί λειτουργοί παρείχαν στους κατοίκους ψυχολογική υποστήριξη. Αυτή και μόνο η ενέργεια θα αναδείξει σύντομα τον κο. Αυγουλά Επίτιμο Δημότη Κεφαλονιάς.

Οι γονείς του  Βαγγέλη Αυγουλά  στερήθηκαν πολλά για να φτάσει ως εδώ και να επιτύχει όλα όσα προαναφέραμε. Όταν προέρχεσαι από οικογένεια που δεν έχει οικονομική επιφάνεια είναι μεγάλη υπόθεση να μπορείς να δέχεσαι πράγματα που θα σε βοηθήσουν , τα οποία κοστίζουν πολλά λεφτά !

Ο Βαγγέλης ανέφερε χαρακτηριστικά : «Ο υπολογιστής αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο από τα σχολικά χρόνια μέχρι και τώρα. Η τεχνολογία είναι χρήσιμη όμως κάτι παραπάνω από 1 εκατομμύριο Δραχμές έπρεπε να δοθούν για laptop, scanner, φορητό εκτυπωτή και πρόγραμμα αναγνώστη οθόνης που μετατρέπει ότι υπάρχει στην οθόνη σε φωνή.» …και συνέχισε λέγοντας πως ειδικά ο αναγνώστης φωνής) που τώρα κάνει 1500 € , κόστιζε κάτι παραπάνω από 500.000 Δραχμές που ισοδυναμεί με ένα ολόκληρο προνοιακό επίδομα βαριάς αναπηρίας.

Επίσης, η μηχανή Braille για ανάγλυφη γραφή και ανάγνωση από τυφλούς κάνει 600 € και είναι άξιο αναφοράς πως οι προμηθευτές στην Ελλάδα λειτουργούν μονοπωλιακά στην πώληση τέτοιων  προϊόντων, «τσιμπώντας» τις τιμές !

Ως αντιδήμαρχος στην Κοινωνική Υπηρεσία, ο κος Αυγουλάς διαπιστώνει πως λόγω του μεγάλου χρόνου αναμονής στα ΚΕΠΑ, η κυβέρνηση εκεί που πάει να λύσει ένα πρόβλημα δημιουργεί άλλο ένα γιατί οι αναπηρικοί φορείς δεν κλήθηκαν σε διαβούλευση να ξεκαθαρίσει το θέμα με τους «μαϊμού αναπήρους» και να στηθεί καλύτερα με όλους μαζί το σύστημα αξιολόγησης. Δυστυχώς, η Κοινωνική Υπηρεσία δεν έχει τη δυνατότητα να επισπεύσει διαδικασίες ώστε οι Δημότες Ιλίου να περάσουν γρηγορότερα απ΄ τα ΚΕΠΑ. Ακόμα και ο ίδιος ο Βαγγέλης πέρασε από ΚΕΠΑ στις 30 Οκτώβρη έπειτα από ραντεβού που είχε προγραμματιστεί από τον Μάιο.

Η κρατική αναλγησία αναγκάζει μάλιστα τον Βαγγέλη να παρασταθεί μαζί με μια μητέρα που έχει ανήλικο κορίτσι με πρόβλημα όρασης για 3η ή 4η φορά από ΚΕΠΑ μέσα σε 6 μήνες. Έχει περάσει από γραφειοκρατικό λάθος στις αποφάσεις και αντί να διορθωθεί το πρόβλημα εσωτερικά, οι «υπεύθυνοι» υποβάλουν τον κόσμο σε ταλαιπωρία.

Δεν είναι όμως μόνο οι κινήσεις του Βαγγέλη που προάγουν την αλληλεγγύη. Από έρανο και δωρεές αλληλεγγύης συνδέθηκε το ρεύμα σε οικογένεια με μωρό που υποστηριζόταν μηχανικά με φιάλες οξυγόνου. Επίσης, έχουν γίνει διακανονισμοί σε λογαριασμούς ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ, ύψους 1500 €.

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς έχει κερδίσει σεβασμό και αγάπη για ότι έχει καταφέρει ως τώρα. Στα απώτερα σχέδια του μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας είναι η δημιουργία του Πολυδύναμου Βιοκλιματικού Κέντρο που θα φιλοξενεί γηροκομείο 75 κλινών που θα συστεγαστούν  κι άλλες δομές.

Λίγο πριν κλείσει η κουβέντα μας, ο Βαγγέλης μας εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για την κατάργηση του θεσμού της Δημοτικής Αστυνομίας και δηλώνει : «Το κράτος κατήργησε σε μια νύχτα τη Δημοτική Αστυνομία χωρίς να ρωτήσει στην ουσία κανέναν. Η Δημοτική Αστυνομία στο Ίλιον έκανε και κοινωνικό έργο καθώς μόνο το 2013 πήγαινε κατ’ οίκον και έκανε 1393 γνήσια της υπογραφής για να μην ταλαιπωρούνται συμπολίτες που δεν μπορούν να μετακινηθούν.»

Κάτι επίσης στο οποίο έχει βοηθήσει πολύ η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου είναι η υποστήριξη ανέργων με το γραφείο που έχει δημιουργήσει και απ΄ το οποίο εχουν εξυπηρετηθεί ή εχουν βρει εργασία περί τους 3000 ανέργους. Δεν είναι λίγος ο κόσμος που ρωτά συχνά στο γραφείο ενημέρωσης για την κοπή των προνοιακών επιδομάτων ή για νέες προκηρύξεις εργασίας.

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς αν και γεννημένος το ’88, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση κατά τη γνώμη μας. Μεγάλωσε και ζει στο Ίλιον με καταγωγή απ΄ τα Χανιά της Κρήτης. Ξεκίνησε την εκπαίδευσή του στο Κέντρο αποκατάστασης τυφλών στη Καλλιθέα και το δημοτικό το έβγαλε στον Πειραιά με παράλληλη στήριξη καθηγητών. Στο γυμνάσιο και το λύκειο στο Ίλιον δεν είχε παράλληλη στήριξη και εδώ είναι που η τεχνολογία τον βοήθησε σημαντικά καθώς με τη χρήση laptop και φορητού εκτυπωτή ο καθηγητής του λάμβανε τις εργασίες του Βαγγέλη ώστε να τις αξιολογήσει και με αυτό τον τρόπο ξεπεράστηκαν τα προβλήματα αποδοχής του στο σχολείο.

Σήμερα έχει μπει στο τελικό στάδιο του μεταπτυχιακού του στο Αστικό Δίκαιο. Είναι τακτικός εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης VIEWS για νέους με προβλήματα όρασης, μέσα απ΄ τον οποίο ο κάθε τυφλός βελτιώνει τον εαυτό του σε θέματα όπως η εκμάθηση ξένων γλωσσών, η αυτονομία ή η αυτοεξυπηρέτησης του.

Από τη VIEWS ο Βαγγέλης Αυγουλάς έχει κρατήσει μόνο καλές πρακτικές τις οποίες εφαρμόζει με δράσεις μέσω της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών όπου και από το 2012 προεδρεύει.

Το τελικό μήνυμα που θέλει να μεταφέρει προς όλους ο Βαγγέλης Αυγουλάς είναι : «Δεν πρέπει να κάνουμε τη χάρη σε κανέναν να καταθέσουμε τα όπλα. Δεν πρέπει να σταματήσουμε να ονειρευόμαστε. Τα όνειρα δεν φορολογούνται ακόμα. Οι νέοι «πληρώνουν» τον απόηχο της κρίσης αλλά όλοι πρέπει να παλέψουμε μαζί να πούμε κάποια στιγμή … «Καλημέρα Ελπίδα!» .

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στον Δημοσιογράφο Γιώργο Τσιματσίδη στις 10/4/2014

Πηγή: http://www.newsitamea.gr

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ



Κατάμεστη ήταν η αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Ιλίου στην περιοχή της Ραδιοφωνίας το Σάββατο 12 Απριλίου 2014, από πολίτες του Ιλίου ανταποκρινόμενους στο κάλεσμα αλληλεγγύης, για δεύτερη χρονιά, των γυναικών που συμμετέχουν σε 13 τοπικούς συλλόγους και φορείς της πόλης.

Όλοι μαζί μια αγκαλιά για δεύτερη χρονιά, μάζεψαν χρήματα για να καταπολεμήσουν τη γραφειοκρατία που κάνει τις ζωές απόρων συμπολιτών μας ακόμη χειρότερες.

Η δημοσιογράφος κα Πηνελόπη Γαβρά, η οποία παρουσίασε αφιλοκερδώς την εκδήλωση, ανέφερε απολογιστικά που πήγαν τα χρήματα της πρώτης εκδήλωσης αλληλεγγύης το 2013: "τα έσοδα της περσινής εκδήλωσης διατέθηκαν με σύνεση ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε όσο πιο πολλές περιπτώσεις οικονομικά ανίσχυρων συνανθρώπων μας. Έτσι : Βοηθήσαμε έναν νέο σε ηλικία συμπολίτη μας στην περιπέτεια με την υγεία του στο εξωτερικό, έπρεπε να κάνει μεταμόσχευση ήπατος,  με το ποσό των 1000 €.



Επανασυνδέσαμε , διακανονίσαμε και πληρώσαμε την πρώτη δόση 7 περιπτώσεων - οικογενειών  στη Δ.Ε.Η.  ύψους 807 €.

Επανασυνδέσαμε, διακανονίσαμε και πληρώσαμε την πρώτη δόση 4 περιπτώσεων - οικογενειών στην Ε.Υ.Δ.Α.Π ύψους 394 €.

Εκδώσαμε εισιτήρια αξίας 115 € για μεταφορά 2 οικογενειών στην επαρχία όπου ζουν πλέον με ασφάλεια σε μόνιμο και υγιές περιβάλλον με εργασία και στέγη. Αγοράσαμε συμπληρωματικά, σχολικά είδη για 120 παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών αξίας 134,90 €. Αγοράσαμε θερμαντικά σώματα και μπουκάλες υγραερίου αξίας 232 € στηρίζοντας απόρους συμπολίτες μας στις σφοδρές κακοκαιρίες στα τέλη του 2013. Χρηματοδοτήσαμε εργασίες ύψους 500 € για την μεταστέγαση των Κοινωνικού Παντοπωλείου, Κοινωνικού Φαρμακείου , της Δομής Παροχής Συσσιτίων και της Τράπεζας Χρόνου του Δήμου Ιλίου, που βρίσκονται πλέον στις οδούς Ικάρου 28 & Κάλχου. Τέλος σε μια δύσκολη περίοδο (καλοκαίρι 2013) που εξαιτίας των αγκυλώσεων του Δημοσίου Λογιστικού συστήματος κινδύνευσε η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου , αγοράσαμε τρόφιμα ύψους 1335,14 € χωρίς να πληρώσουν όσοι συμπολίτες μας δε φταίνε τις συνέπειες της γραφειοκρατίας.

ΣΥΝΟΛΟ του ποσού που διατέθηκε για την ΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΓΚΩΝ 4518,04€!

Την εκδήλωση έντυσαν με παραδοσιακά τραγούδια, μουσική και χορούς σχήματα από το Μουσικό Σχολείο Ιλίου και πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης.


ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΟΙ ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ



Με βάση τις «εύλογες δαπάνες διαβίωσης» οι νέες ρυθμίσεις δανείων

Οι δαπάνες διακρίνονται σε τέσσερις ομάδες, με την πρώτη να περιλαμβάνει τις πιο βασικές για τη διαβίωση του νοικοκυριού και επί της ουσίας αυτές που δεν θα μπορεί να αμφισβητήσει το πιστωτικό ίδρυμα. Σε αυτή την πρώτη ομάδα περιλαμβάνονται: διατροφή, ένδυση-υπόδηση, λειτουργικά έξοδα κατοικίας, μετακίνηση, επισκευή και συντήρηση επίπλων και οικιακού εξοπλισμού, είδη οικιακής κατανάλωσης και ατομικής φροντίδας, ενημέρωση και μόρφωση, υπηρεσίες τηλεφωνίας και ταχυδρομείων, είδη και υπηρεσίες υγείας (φάρμακα αλλά όχι ιδιωτικά νοσοκομεία), οι υπηρεσίες εκπαίδευσης (παιδικοί σταθμοί, φροντιστήρια, αλλά όχι ιδιωτικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), οι υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας (γηροκομεία, ιδρύματα και σχολεία για ΑΜΕΑ, βρεφονηπιακοί σταθμοί) και οι οικονομικές υπηρεσίες (αμοιβές φοροτεχνικών, συμβολαιογράφων, δικηγόρων).

Στο ποσό των 1.347 ευρώ μηνιαίως για μια τετραμελή οικογένεια ορίστηκε το ποσό των βασικών εύλογων δαπανών διαβίωσης, οι οποίες θα αποτελούν τον «μπούσουλα» από την 1η Ιανουαρίου 2015 για τη ρύθμιση των δανείων, όχι μόνο στεγαστικών, αλλά και καταναλωτικών και επιχειρηματικών. Με άλλα λόγια, το ποσό της μηνιαίας δόσης στην περίπτωση των «κόκκινων» αλλά και των «πορτοκαλί» δανείων θα μπορεί να καθορίζεται με βάση το ποσό που περισσεύει όταν από το εισόδημα του δανειολήπτη αφαιρεθούν οι δαπάνες για την κάλυψη των αναγκών διαβίωσής του.

Το «κατώφλι» αυτό αφενός δεν είναι δεσμευτικό, καθώς αποτελεί σημείο αναφοράς για το εξατομικευμένο προφίλ του κάθε δανειολήπτη βάσει του οποίου θα γίνεται η ρύθμιση του δανείου. Μάλιστα, μπορεί να αυξάνεται εάν προστίθενται επιπλέον κατηγορίες δαπανών, οι οποίες μπορεί να μην είναι οι απολύτως βασικές, όπως οι δαπάνες για τρόφιμα, αλλά εύλογες και δικαιολογούνται τόσο από τα δηλωθέντα εισοδήματα όσο και από τις ανάγκες διαβίωσης και της καθημερινότητας του δανειολήπτη. Εάν για παράδειγμα η εργασία κάποιου απαιτεί να βρίσκεται πολλές ώρες εκτός σπιτιού θα δικαιολογούνται επιπλέον δαπάνες μαζικής εστίασης.

Τέσσερις ομάδες

Ο προσδιορισμός των μηνιαίων εύλογων δαπανών διαβίωσης βασίστηκε στην Ερεύνα Οικογενειακών Προϋπολογισμών για τα εισοδήματα και τις δαπάνες του 2012 που διενεργεί η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Οι δαπάνες διακρίνονται σε τέσσερις ομάδες, με την πρώτη να περιλαμβάνει τις πιο βασικές για τη διαβίωση του νοικοκυριού και επί της ουσίας αυτές που δεν θα μπορεί να αμφισβητήσει το πιστωτικό ίδρυμα. Σε αυτή την πρώτη ομάδα περιλαμβάνονται: διατροφή, ένδυση-υπόδηση, λειτουργικά έξοδα κατοικίας, μετακίνηση, επισκευή και συντήρηση επίπλων και οικιακού εξοπλισμού, είδη οικιακής κατανάλωσης και ατομικής φροντίδας, ενημέρωση και μόρφωση, υπηρεσίες τηλεφωνίας και ταχυδρομείων, είδη και υπηρεσίες υγείας (φάρμακα αλλά όχι ιδιωτικά νοσοκομεία), οι υπηρεσίες εκπαίδευσης (παιδικοί σταθμοί, φροντιστήρια, αλλά όχι ιδιωτικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), οι υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας (γηροκομεία, ιδρύματα και σχολεία για ΑΜΕΑ, βρεφονηπιακοί σταθμοί) και οι οικονομικές υπηρεσίες (αμοιβές φοροτεχνικών, συμβολαιογράφων, δικηγόρων).

Η δεύτερη κατά σειρά σημασίας ομάδα περιλαμβάνει δαπάνες για μαζική εστίαση. Η τρίτη ομάδα περιλαμβάνει τις δαπάνες για αγορά αυτοκινήτου, επίπλων και συσκευών. Η τελευταία από πλευράς σημασίας ομάδα περιλαμβάνει τις δαπάνες για κατανάλωση αλκοολούχων ποτών και καπνού, αεροπορικές μετακινήσεις, τουριστικές υπηρεσίες και υπηρεσίες αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού.

Εκτός από τα νοσήλια για ιδιωτικά νοσοκομεία και δίδακτρα για ιδιωτικά εκπαιδευτήρια εξαιρούνται και οι δαπάνες για ιδιωτική ασφάλιση υγείας και κατοικίας. Για όσους καταβάλλουν ενοίκιο και θέλουν για παράδειγμα να ρυθμίσουν ένα καταναλωτικό δάνειο (δεν έχουν δηλαδή στεγαστικό για α΄ κατοικία) στις εύλογες δαπάνες διαβίωσης θα προστίθεται και το ποσό του ενοικίου.

Το μηνιαίο «κατώφλι» με βάση την 1η ομάδα δαπανών ανά κατηγορία νοικοκυριού διαμορφώνεται ενδεικτικά για ζευγάρι χωρίς παιδιά στα 906 ευρώ και αυξάνεται αναλόγως του αριθμού των παιδιών και των εξαρτώμενων ενήλικων ατόμων (βλ. πίνακα). Τα ποσά αυτά είναι μετά φόρων και αρκετά πάνω από το όριο της φτώχειας. Για παράδειγμα, το όριο της φτώχειας για τετραμελή οικογένεια είναι 999 ευρώ, ενώ το ποσό αναφοράς καθορίστηκε στα 1.347 ευρώ. Τα ποσά κάθε χρόνο θα αναπροσαρμόζονται αναλόγως των στοιχείων που προκύπτουν από τις Έρευνες Οικονομικών Προϋπολογισμών και τον πληθωρισμό.

Κώδικα Δεοντολογίας

Οι εύλογες δαπάνες διαβίωσης αποτελούν ένα ακόμη εργαλείο, το οποίο θα περιληφθεί στον Κώδικα Δεοντολογίας Τραπεζών και σε συνδυασμό με την οικονομική κατάσταση του δανειολήπτη, το συνολικό ύψος και τη φύση των χρεών του, την τρέχουσα αλλά και την αναμενόμενη ικανότητα αποπληρωμής, καθώς και το ιστορικό οικονομικής συμπεριφοράς του (εάν είναι συνεργάσιμος ή όχι), το πιστωτικό ίδρυμα θα είναι υποχρεωμένo να προτείνει σχέδιο αποπληρωμής ή αναδιάρθρωσης του χρέους.

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση φιλοδοξεί αφενός να αποσυμφορήσει τα δικαστήρια στα οποία συχνά προσφεύγουν οι οφειλέτες κάνοντας χρήση του «νόμου Κατσέλη» και αφετέρου να καταστεί πολύ μεγαλύτερο μέρος του ιδιωτικού χρέους βιώσιμο. Άλλωστε, οι εύλογες δαπάνες διαβίωσης ανακοινώθηκαν χθες, αφού εγκρίθηκαν πρώτα από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, στη συνεδρίαση του οποίου μετείχαν πέραν των υπουργών Ανάπτυξης, Οικονομικών και Εργασίας, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Ι. Προβόπουλος, καθώς και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Γ. Ζανιάς.

Εάν βεβαίως οι δύο πλευρές, δανειολήπτης και τράπεζα, δεν καταλήξουν σε συμφωνία, ο πρώτος διατηρεί το δικαίωμα προσφυγής στον νόμο 3869/2010 για τη δικαστική ρύθμιση του χρέους, όπου πάλι μπορεί να αξιοποιηθούν τα στοιχεία για τις «εύλογες δαπάνες διαβίωσης».



Πηγή: Εφημερίδα «Η Καθημερινή»

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ "ΕΔΩΣΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙ"



Στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Περιστέρι, το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014, με θέμα «Ανεργία των Νέων: Βελτιώνοντας το Παρόν, Διασφαλίζοντας το Μέλλον», στο Αμφιθέατρο του Νέου Δημαρχιακού Μεγάρου της πόλης, παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Ιλίου και επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κ. Βαγγέλης Αυγουλάς.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με τη συνεργασία του Δήμου Περιστερίου.

Το συνέδριο παρακολούθησαν επίσης μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οι Ευρωβουλευτές κ. Κουμουτσάκος και κα Κράτσα, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής κ. Καράμπελας, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι από τη Δυτική Αθήνα.

Πολλές οι ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από καταρτισμένους επιστήμονες για την κοινωνική Οικονομία και την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα. Ανάμεσα τους ξεχώρισε η ευρηματική παρουσίαση της πρωτότυπης διαδικτυακής πλατφόρμας «Έδωσα Φακελάκι», όπου εκεί συγκεντρώνονται επώνυμες και ανώνυμες καταγγελίες Ελλήνων πολιτών που έχουν δώσει ή έχουν καταγγείλει φακελάκι, αλλά και τα θετικά παραδείγματα όσων συναλλάχθηκαν με κάποιον δημόσιο λειτουργό χωρίς επαφή με τη διαφθορά!

1.735 καταγγελίες για φακελάκι μέχρι στιγμής φιλοξενούνται στη διαδικτυακή αυτή πλατφόρμα. 1.735 ανώνυμες ιστορίες διαφθοράς - 5.249.687€ σε φακελάκια ως σήμερα έχουν καταγραφεί.


Το site ομαδοποιεί τις καταγγελίες ανά καταγγελλόμενο πρόσωπο και όταν συγκεντρωθούν αρκετές για κάποιον τις προωθεί στις αρχές για τα περαιτέρω. Ήδη μια επίορκη δημόσια λειτουργός έχει τιμωρηθεί. 


ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ



Εκατοντάδες πασχαλινά πακέτα με δώρα, σοκολατένια αυγά  και λαμπάδες συγκεντρώθηκαν το Σάββατο 12 Απριλίου στο εμπορικό κέντρο Avenue στο Μαρούσι, από ευαισθητοποιημένους πολίτες για τα ενταγμένα παιδιά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Ιλίου.

Πάρα πολλοί γονείς και παιδιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΣΚΑΪ και της Εθνικής Τράπεζας και δεκάδες κούτες με δώρα συγκεντρώθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιλίου για να διανεμηθούν τη Μεγάλη Εβδομάδα σε παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών.



Οι δημοσιογράφοι κ. Λυριτζής και κ. Οικονόμου μαζί με άλλα στελέχη του ΣΚΑΪ, ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, καθώς και εκπρόσωποι της Εθνικής Τράπεζας αλλά και Clown, υποδέχονταν μικρούς και μεγάλους οι οποίοι πάνω από τρεις ώρες συγκέντρωναν τις προσφορές τους, τις οποίες ταξινομούσαν εθελοντές του Δήμου Ιλίου και εργαζόμενοι του προγράμματος κατά της φτώχειας «Ίλιον Στήριξη».

Η συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου γέμισε δύο φορτηγά με δώρα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιλίου!



Αξίζει να σημειώσουμε ότι πάρα πολλά από τα προσφερόμενα δώρα ήταν καινούρια, ενώ άλλα τα προσέφεραν μικρά παιδιά σε καλή κατάσταση διδάσκοντας εμάς τους μεγάλους να μαθαίνουμε να αγαπούμε!

Τέλος, να αναφέρουμε εδώ ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, αντιπροσωπία του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων –Περιφέρεια Δυτικής Αττικής-, προσήλθαν την Παρασκευή 11 Απριλίου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιλίου καταθέτοντας την προσφορά τους σε λαμπάδες και μωρουδιακά παιχνίδια ευχόμενοι έτσι έμπρακτα Καλό Πάσχα σε δεκάδες οικονομικά αδύναμες οικογένειες της πόλης.



Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΑΝΕΞΙΤΗΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΚΕΠ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ!



Πάνω από 1.500 άτομα τίμησαν με την παρουσία τους την Διαδραστική Ετήσια Τελετή «Αποτυπώματα» 2014 του Σ.Κ.Ε.Π.

 
Με τον τίτλο «Δες το Αλλιώς!», ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία για έκτη συνεχή χρονιά, η Διαδραστική - Βιωματική Τελετή «Αποτυπώματα» 2014, του Σ.Κ.Ε.Π. – Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους.

 

Πάνω από 1.500 μικροί και μεγάλοι προσκεκλημένοι, άτομα με αναπηρίες και άτομα που δεν αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, κατέκλυσαν τους χώρους του Μουσείου Βορρέ.

Η εκδήλωση λειτούργησε ως βιωματικό σημείο συνάντησης και ευαισθητοποίησης, όπου όλοι οι προσκεκλημένοι είχαν την δυνατότητα να προσεγγίσουν την διαφορετικότητα και να δουν αλλιώς τον κόσμο γύρω τους!

 

Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στα παρακάτω εργαστήρια:

- Παίζοντας Bocce όλοι μαζί, σε Unified Teams - Δες το Αλλιώς: Εκπαιδευτικό Εργαστήρι Προσομοίωσης Αισθητηριακής Αναπηρίας -  Σλάλομ στο Μουσείο: Πρόγραμμα Προσομοίωσης Κινητικής Αναπηρίας - Εισαγωγή στη Νοηματική γλώσσα – Κρυπτόλεξο - Tape Art - Wall of Wishes - Άπλωσε τις σκέψεις σου! Μηνύματα και ζωγραφιές - Κάνε το αόρατο, ορατό! Κολλάζ/ζωγραφική

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2013 -2014, 5.000 μαθητές και φοιτητές ΜΑΖΙ με νέους με αναπηρίες από εκατοντάδες σχολεία γενικής εκπαίδευσης, σχολεία ειδικής αγωγής και κοινωνικούς φορείς, συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά βιωματικά - διαδραστικά προγράμματα του Σ.Κ.Ε.Π. – «Αποτυπώματα».

 

Ο Σ.Κ.Ε.Π. – Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους, έχει ως κεντρικό άξονα την καταπολέμηση του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού των νέων με αναπηρίες μέσω της ευαισθητοποίησης, συνύπαρξης και κοινωνικοποίησης με τον γενικό πληθυσμό.

Με στόχο:

1/ Την εξοικείωση με την εικόνα της αναπηρίας (μέσω της ευαισθητοποίησης και συνειδητοποίησης των μαθητών γενικής εκπαίδευσης)

 2/ Την αλλαγή νοοτροπίας του γενικού πληθυσμού ταυτόχρονα με τη δημιουργία αντανακλαστικών και αντιλήψεων κοινωνικής ευθύνης
3/ Την κοινωνικοποίηση των νέων με αναπηρίες & προάσπιση των δικαιωμάτων τους.

Η δράση «Αποτυπώματα» 2013 – 2014 του Σ.Κ.Ε.Π. τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

Στα εγκαίνια παρευρέθησαν  οι:

Η Πρόεδρος του Σ.Κ.Ε.Π. κυρία Αθηνά Κρητικού-Γεννηματά, ο Πρόεδρος του Μουσείου Βορρέ κ. Ίων Βορρές, ο Διευθυντής του Μουσείου κ. Γιώργος Βορρές, ο κος Νεκτάριος Βορρές – μέλος του Δ.Σ. του Μουσείου, τα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Κ.Ε.Π κυρίες Πηνελόπη Γαβρά, Βασιλική Βασιλάκου, Αλεξάντρα Βερόνικα Κουήν και Χριστίνα Χατζηασλάνη, οι κ.κ. Αδριανή Κουλουμπή & Έλενα Κορακιανίτη, Υπεύθυνες Δημοσίων Σχέσεων του Μουσείου, η Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Σ.Κ.Ε.Π. κα. Ιλεάνα Βασδέκη, η κα Ειρήνη Τρομπέτα Υπεύθυνη Δράσεων του Σ.Κ.Ε.Π., οι κ.κ. Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας και Στέφανος Βούρος, motivational speakers του Σ.Κ.Ε.Π. και οι κ.κ. Αναστάσης και Ίωνας Βορρές.



Παρευρέθησαν επίσης εκατοντάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του 3ου Δημοτικού Μοσχάτου, του 51ου Δημοτικού Αθηνών, του 18ου Δημοτικού Γλυφάδας,  του 10ου Δημοτικού Αιγάλεω, της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ»  και των Εκπαιδευτηρίων Δούκα. Από την πλευρά των ειδικών σχολείων και κοινωνικών φορέων μας τίμησαν οι νέοι με τους γονείς και εκπαιδευτικούς από τον ΚΔΑΠ – ΜΕΑ Κρίκος Βριλησσίων, Μαργαρίτα (Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής Μαργαρίτα), ΙΠΕΚΒΕ, ΕΣΤΙΑ, Ειδικό Δημοτικό Ιλίου, Ειδικό Λύκειο Ιλίου και το Ε.Γ.Ν.Υ.Α Στέγη. Επίσης παρευρέθησαν πολλοί εκπρόσωποι φορέων και σχολείων μαζί με τις οικογένειες τους, που συμμετείχαν στα εργαστήρια του Σ.Κ.Ε.Π.

Από τους χορηγούς και συνεργάτες του Σ.Κ.Ε.Π. παρευρέθησαν οι:

Η κα Αρίστη Σταθακοπούλου από το Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου, η κα. Ντέπη Τζιμέα, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου ΟΤΕ, η κα Κατερίνα Περίσση, η κα Κική Ζαννιά και ο Σταύρος Μουρούτσoς από τον Όμιλο ΟΤΕ, η κα Μαρία Σπανοπούλου Υπεύθυνη Επικοινωνίας Merck A.E. Hellas, η κα Έφη Καρακίτσου, Πρόεδρος και Διευθ. Σύμβουλος της Magnet, η κα Ρία Ρήγα από την Magnet, η κα Χαρά Μητσοτάκη από τον Διεθνή Αερολιμένα, η κα Ελένη Τσιπά της Oracle Hellas



Επίσης έδωσαν το παρόν:

Ο πρέσβης ε.π. κος Γιώργος Γεννηματάς, ο δήμαρχος Βριλησσίων κος Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, o αντιδήμαρχος Παιδείας Βριλησσίων κος Γιάννης Πισιμίσης, η Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας κα Ζωή Κουβαρά,  ο αντιδήμαρχος Ιλίου κος Βαγγέλης Αυγουλάς, η κα Βάνα Λαβίδα, η φωτογράφος κα Χαρά Σκλήκα, η κα Λήδα Αντωνάτου, ο κος Άγγελος Αντωνάτος η κα Μαρία Δοανίδου …. και πολλοί άλλοι…

 

 
 

ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΥΦΛΩΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΑΝ ΩΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟ "ΧΕΙΜΩΝΑΝΘΟ"!



Αρκετοί φίλοι μέλη της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, βρέθηκαν Παρασκευή βράδυ στο Ίλιον και στο μουσικό Κρητικό μεζεδοπωλείο «Χειμωνανθός», για να τραγουδήσουν και να διασκεδάσουν ως το πρωί, πετώντας για λίγο από πάνω τους την πίεση των πολλών προβλημάτων της καθημερινότητας!

 

Η ιδέα ήταν του επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και Αντιδημάρχου Ιλίου κ. Βαγγέλη Αυγουλά, έπεσε σε μια παρέα και βρήκε άμεσα ανταπόκριση!


 
Γρήγορα και μετά τα πρώτα ρακόμελα που ζέσταναν τη βραδιά, στήθηκε αυτοσχέδια ορχήστρα από τους Δημήτρη Αμπατζή, Δημήτρη Σηφάκη, Γιάννη Μίχο και Αιμιλία Πυλλαρινού, που κράτησε το κέφι ως το ξημέρωμα!

 

Στην παρέα του κ. Αυγουλά ως το πρωί και οι Δημήτρης Κελάφας υποψήφιος Δήμαρχος Περιστερίου και Γιώργος Φραγκάκης χοροδιδάσκαλος και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου.

 

Στο τέλος της βραδιάς μια υπόσχεση: σύντομη νέα αντάμωση, πιο οργανωμένη και με περισσότερο κόσμο!