meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΛΙΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ»


Ο Δήμαρχος Ιλίου απαντά άμεσα στα δημοσιεύματα της «Εφημερίδας των Συντακτών»

Ο  Δήμαρχος Ιλίου, Νίκος Ζενέτος, με αίσθημα ευθύνης και σεβασμό στο Δημότη, αντέδρασε άμεσα στα χαλκευμένα και ανακριβή δημοσιεύματα της «Εφημερίδας των Συντακτών», την οποία και καλεί με εξώδικη δήλωση, όπως αποκαταστήσει με νέα καταχώριση την αλήθεια, τονίζοντας παράλληλα ότι στο Δήμο Ιλίου κυρίαρχη θέση είναι: «Δήμος οικονομικά ισχυρός με διαφάνεια παντού». Για αυτό το λόγο άλλωστε, είναι ένας από τους ελάχιστους δήμους που διαθέτει ταμειακό πλεόνασμα.

Ολόκληρο το κείμενο της εξώδικης δήλωσης:


ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ

Του Δημάρχου Ιλίου Νικόλαου Ζενέτου, ατομικά και με την ιδιότητα αυτή, κατοίκου Ιλίου (Κάλχου 48-50).

Προς

Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Α.Ε.» και τον δ.τ. «Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ», που εδρεύει στην Αθήνα (Κολοκοτρώνη 8) και εκπροσωπείται νόμιμα.

Όπως είναι γνωστό η εφημερίδα σας προέβη στο φύλλο της 23ης -4-2014 στη δημοσίευση ενός άρθρου – λίβελου σχετικά με τον Δήμο Ιλίου και με τίτλο «Φαγοπότι ………..Ιλίου φαεινότερον», καταγράφοντας υποκειμενικές απόψεις και βασιζόμενη σε καταγγελίες που προσβάλλουν τη τιμή και την υπόληψή μου τόσο με την ιδιότητα του Δημάρχου Ιλίου, όσο και ατομικά.

Ευθύς αμέσως, οι συνεργάτες μου και εγώ, ζητήσαμε από την συντάκτρια του άρθρου Διαλεκτή Αγγελή όπως η απάντηση των απόψεων του δημοτικού συμβούλου Θεόδωρου Δεύτου, που είναι αποκλειστικά ο αρμόδιος για τα θέματα που διαλαμβάνονται στο ρεπορτάζ και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου μέχρι τον Νοέμβριο του 2013 και μετέπειτα εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα πολιτισμού, να καταχωρηθεί στο ίδιο χώρο και με την ίδια ακριβώς μορφή που έλαβε χώρα και η καταχώριση της καταγγελίας. Πλην όμως εσείς, μολονότι λάβατε και γνώση το συνόλου των εγγράφων που αφορούν τα καταγγελλόμενα και αποδεικνύουν πάραυτα το αβάσιμο αυτών, την επομένη ημέρα (24.4.2014) προβήκατε σε καταχώριση των απόψεων του δημοτικού συμβούλου Θεόδωρου Δεύτου σε χώρο της εφημερίδας που μετά δυσκολίας θα ήταν αναγνώσιμο και μάλιστα μη δημοσιεύοντας αυτούσια την επιστολή που σας είχαμε εγχειρίσει.

Επειδή το εν λόγω δημοσίευμα έγινε πανελληνίως γνωστό και καταχωρήθηκε με τέτοιο τρόπο που δημιουργούσε εντυπώσεις στους αναγνώστες του ότι στο Ίλιον γίνεται κακοδιαχείριση και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.

Επειδή η μέχρι τώρα θητεία μου στην αυτοδιοίκηση διέπεται από τις αρχές της χρηστής διοίκησης και της διαφάνειας σε όλα τα ζητήματα διαχείρισης.

Επειδή με το εν λόγω δημοσίευμα θίχτηκε η τιμή και η υπόληψή μου, τόσο ατομικά όσο και ως Δήμαρχος Ιλίου.

Σας ΚΑΛΩ όπως εντός τριών ημερών από τη λήψη της παρούσας προβείτε σε καταχώριση του συνόλου της επιστολής – απάντησης του δημοτικού συμβούλου Θεόδωρου Δεύτου το κείμενο της οποίας έχει επί λέξει ως εξής:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Του Θεόδωρου ΔΕΥΤΟΥ, δημοτικού συμβούλου Δήμου Ιλίου για θέματα Πολιτισμού.
-------------------------------
Με τη παρούσα επιστολή μου εκφράζω την έκπληξη και την αγανάκτησή μου καθότι η εφημερίδας σας στο φύλλο της 23ης -4-2014 κάνει λόγο με πηχαίους τίτλους για «Φαγοπότι …..Ιλίου φαεινότερον» και τεράστια ποσά για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Επί των αναγραφομένων στο φύλλο αυτό τα οποία είναι απ’ άκρου εις άκρον αναληθή και για τα οποία πριν από την αναγραφή τους θα έπρεπε να είχατε ενημερωθεί από τον αρμόδιο δημοτικό σύμβουλο για θέματα πολιτισμού του Δήμου Ιλίου σας αναφέρω τα παρακάτω:

Α. Από τα στοιχεία που τηρούνται στην Υπηρεσία και που είναι στη διάθεση του καθενός να λάβει γνώση, προκύπτει ότι στο σημείο που εσείς αναγράφετε «Αταυτοποίητα τιμολόγια» πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικές εκδηλώσεις που η μεν μία έχει τίτλο «παρουσίαση κωμικής όπερας» με ποσό δαπάνης με Φ.Π.Α. (5.500) ευρώ που έχει εξοφληθεί με το υπ’ αρ. Χ.Ε. 209/2012 και για την οποία έχει εκδοθεί το με αριθμό 378/2011 τιμολόγιο, η δε δεύτερη έχει τίτλο «Άσμα Ασμάτων» με ποσό δαπάνης με Φ.Π.Α. (5.550) ευρώ που έχει εξοφληθεί με το υπ’ αρ. Χ.Ε. 210/2011 και για την οποία έχει εκδοθεί το με αριθμό 379/2011 τιμολόγιο. Η πρώτη εκδήλωση έχει αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ με αριθμό πρωτ. 1930/27.12.2011, η δε δεύτερη με αριθμό πρωτ. 1931/27.12.2011, πλην όμως, εκ παραδρομής, η δεύτερη εκδήλωση (άσμα ασμάτων) αναρτήθηκε με τον τίτλο της προηγούμενης εκδήλωσης (κωμική όπερα).

Β. Όσο αφορά για το αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.
Πρόκειται για τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε διαφορετικούς χρόνους και με ξεχωριστό τίτλο η κάθε μία και ειδικότερα:

1. Η πρώτη εκδήλωση αφορούσε θεατρική παράσταση με τίτλο «Θαλασσινοί έρωτες» Αλ. Παπαδιαμάντη και για την οποία έχει εκδοθεί το με αρ. 388/2011 τιμολόγιο που έχει εξοφληθεί με το υπ’ αρ. 55/2012 χρηματικό ένταλμα συνολικού ποσού (4.674) ευρώ.

2. Η δεύτερη εκδήλωση αφορούσε αφιέρωμα στον Αλ. Παπαδιαμάντη με τίτλο «Παιδική Παράσταση ΓΟΥΤΟΥ ΓΟΥΠΑΤΟΥ» για την οποία έχει εκδοθεί το με αρ. 385/2011 τιμολόγιο που έχει εξοφληθεί με το υπ’ αρ. 56/2012 χρηματικό ένταλμα ποσού (1.290) ευρώ.

3. Η τρίτη εκδήλωση αφορούσε επίσης αφιέρωμα στον Αλ. Παπαδιαμάντη με τον Ζαχαρία Καρούνη και συνοδεία πιάνου στο θέατρο και για την οποία έχει εκδοθεί το με αρ. 407/2012 τιμολόγιο που έχει εξοφληθεί με το υπ’ αρ. 115/2012 χρηματικό ένταλμα συνολικού ποσού (4.600) ευρώ.

Γ. Όσο αφορά το συγκρότημα ETHNIC.
Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι ο καταγγέλλων βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση αφού πρόκειται για μουσική «έθνικ» που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία «ΠΟΛΥΤΡΟΠΟ ΤΕΧΝΗΣ» στις 30.12.2012 με ακούσματα από την Λατινική Αμερική, το Μεξικό και την Αργεντινή και όχι για συγκρότημα ETHNIC. Για την εν λόγω εκδήλωση εξεδόθη το με αρ. 460/2012 τιμολόγιο και εξοφλήθηκε με το υπ’ αρ. 102/2013 χρηματικό ένταλμα.

Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι το συγκρότημα «ETHNIC. GR» πραγματοποίησε στις 5.4.2014 μουσική παράσταση με τίτλο «τσιγγάνικες του κόσμου μουσικές». Δηλαδή πρόκειται για τελείως διαφορετικά πράγματα.

Δ. Για τα αναγραφόμενα σχετικά με τη τετραμελή μπάντα «Τα τέσσερα Blues» ισχύουν τα παρακάτω:

Πρόκειται για μουσική συναυλία με τίτλο « Τα Τέσσερα Blues» για την οποία έχει υπογραφεί σχετικό συμφωνητικό ποσού (4.900) ευρώ με την εταιρεία «ΟΑΣΙΣ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και συνεπώς τα όσα αναγράφονται στο δημοσίευμα είναι παντελώς ανακριβή. Η εξόφληση του πιο πάνω ποσού έγινε με το υπ’ αρ. 390/2012 χρηματικό ένταλμα.

Πρέπει να τονιστεί ότι όλα τα χρηματικά εντάλματα και τα συνοδευτικά αυτών έγγραφα ελέγχονται κατά νόμω ενδελεχώς από τον αρμόδιο Επίτροπο.

Επίσης, όπως προανέφερα, όλα τα παραστατικά είναι στη διάθεση του οιουδήποτε για πλήρη και σαφή ενημέρωσή του και καλό θα ήταν πριν από τη δημοσίευση οιασδήποτε καταγγελίας να ερευνάται η αλήθεια των καταγγελλομένων.

Επομένως με βάση τα παραπάνω θα πρέπει να προβείτε σε πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας και μάλιστα με καταχώριση όπως ακριβώς έγινε και του καταγγέλλοντος με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματός μας για την αποκατάσταση της οποιασδήποτε βλάβης προκλήθηκε από το σχετικό δημοσίευμα.

Με εκτίμηση
Θεόδωρος ΔΕΥΤΟΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ιλίου

Άλλως, μετά τη παρέλευση άπρακτης της πιο πάνω προθεσμίας, ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ότι θα προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες και προς όλες τις κατευθύνσεις για την αποκατάστασης της βλάβης που υπέστην από την άδικη και παράνομη συμπεριφορά σας.
Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται όπως επιδώσει νόμιμα τη παρούσα προς αυτόν που απευθύνεται αντιγράφοντας ολόκληρο το κείμενο αυτής στην έκθεση επιδόσεώς του.

Ίλιον, 25 Απριλίου 2014
Ο εξωδίκως καλών και Δηλών
Νικόλαος Ζενέτος

Δήμαρχος Ιλίου


ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΥΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: "ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΜΟΥ ΣΕ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΑΝ ΣΚΥΛΙ"


Στέλιος Κυμπουρόπουλος: «Είναι δικαίωμά μου να κάνω την ανάγκη μου σε τουαλέτα και όχι σα σκυλί» Στέλιος Κυμπουρόπουλος: Είναι απαράδεκτο στο κέντρο της Αθήνας, στο Γκάζι, γεμάτο από ζωή ένα άτομο με κινητική αναπηρία να μη μπορεί να νιώθει ελεύθερο και να κατουρήσει όποτε θέλει. Είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ να μπορώ να βγω και να κάνω την ανάγκη μου σε τουαλέτα με σεβασμό στον άνθρωπο και στην ιδιωτικότητα και όχι σα σκυλί στη ρόδα ενός αυτοκινήτου. Γιατί έτσι ένιωσα σήμερα εδώ που βρέθηκα! Και αναρωτιέμαι πάλι ποιος ορίζει τι είναι αναπηρία... μάλλον η κατασκευή της κοινωνίας. Ήμουν 12 ετών το 1998, όταν είχα δει και θαυμάσει, όπως και όλος ο ελληνικός λαός τον Στέλιο Κυμπουρόπολο, να είναι σημαιοφόρος της γαλανόλευκης ενώ παρήλαυνε με το αναπηρικό του καροτσάκι στο Κορωπί.

Είχα συγκλονιστεί και είχα εμπνευστεί από το κουράγιο και τη θέληση αυτού του παιδιού.

Τώρα, 16 χρόνια μετά, είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω από κοντά και να του πάρω συνέντευξη, με αφορμή μια ανάρτηση αγανάκτησης που έκανε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook αλλά και την απόφαση του να κατέβει υποψήφιος στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Συναντηθήκαμε σε ένα πολυσύχναστο καφέ στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. Αφού παραγγείλαμε και μιλήσαμε off the record, ξεκινήσαμε τη συνέντευξη σχολιάζοντας αρχικά την ανάρτηση που είχε  κάνει προ ημερών στα social media η οποία μάλιστα κοινοποιήθηκε πολλές φορές, «μάζεψε» σχόλια
συμπαράστασης αλλά και like!

Για όσους δεν το γνωρίζουν ο Στέλιος είχε γράψει: «Είναι απαράδεκτο στο κέντρο της Αθήνας, στο Γκάζι, γεμάτο από ζωή ένα άτομο με κινητική αναπηρία να μη μπορεί να νιώθει ελεύθερο και να κατουρήσει όποτε θέλει. Είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ να μπορώ να βγω και να κάνω την ανάγκη μου σε τουαλέτα με σεβασμό στον άνθρωπο και στην ιδιωτικότητα και όχι σα σκυλί στη ρόδα ενός αυτοκινήτου. Γιατί έτσι ένιωσα σήμερα εδώ που βρέθηκα! Και αναρωτιέμαι πάλι ποιος ορίζει τι είναι αναπηρία... μάλλον η κατασκευή της κοινωνίας! ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ!!!»

Του ζητάω να μου σχολιάσει την ανάρτηση αυτή και παίρνοντας το ύφος οργής που είχε εκείνη την ημέρα μου τόνισε «Ήταν μια δημοσίευση αγανάκτησης και απόγνωσης! Είμαι άνθρωπος, κυκλοφορώ, βρίσκομαι σε πολλά σημεία καθημερινά και θέλω να είμαι ελεύθερος να κινούμαι. Και το να μπορώ να κάνω την ανάγκη μου όπως την κάνει ο κάθε ένας άνθρωπος είναι υποχρέωση της κοινωνίας.

Είναι υποχρέωση του κράτους που διαμορφώνει την καθημερινότητά μας.
 
Όταν λοιπόν δεν έχω το δικαίωμα να κάνω την ανάγκη μου τότε εξοργίζομαι και εκείνη τη στιγμή που έκανα τη δημοσίευση πραγματικά εξοργίστηκα. Ένιωσα ντροπή για το γεγονός ότι δεν μπορούσα να πάω σε μια τουαλέτα ανθρώπινα με σεβασμό στον πολίτη. Δεν  υπάρχει σεβασμός από μεριάς κράτους στην διαφορετικότητα ούτε στις ανάγκες του ανθρώπου.»

Ο Στέλιος που γεννήθηκε με νωτιαία μυϊκή ατροφία, εξαιτίας της οποίας σταδιακά έχασε την ικανότητα που είχε ως τα 13-14 χρόνια του να κινεί τα άνω άκρα, μας μιλά με υπερηφάνεια για τους γονείς τους που όπως επισημαίνει είναι οι «υποστηρικτές του» όλα αυτά τα χρόνια.

«Πάντα δίπλα μου είχα και έχω τους γονείς μου. Ήταν η αρχή μου για να καταλάβω με τη στάση τους και την προσπάθειά τους ότι ναι μεν διαφέρω αλλά από εκεί και πέρα η διαφορετικότητα δεν είναι το επίκεντρο αλλά είναι μια κατάσταση με την οποία απλά πρέπει να πορευτώ.» ανέφερε και πρόσθεσε εντυπωσιάζοντας με πως «Πολλές φορές ακούω στη ζωή μου “ξεπέρασε την αναπηρία του”, “είναι δυνατός”, “δύναμη ψυχής”, “είναι ήρωας”, “μα πως τα καταφέρνει;” Όμως δεν είναι αυτό.

Δεν κάνουμε συγκριτικό τεστ με άτομα που δεν έχουν αναπηρία. Μαθαίνουμε απλά να ζούμε με τα εργαλεία που έχουμε.

Για να καταλάβεις, Στέλιος σημαίνει γιατρός, δραστήριος τρελός ταξιδιάρης, χαβαλεντζής και άτομο με αναπηρία. Δεν είμαι άτομο με αναπηρία και μετά  όλα αυτά.»

Μου μίλησε για τα χρόνια που ξεκίνησε το σχολείο και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε. Οι δάσκαλοι έλεγαν στους γονείς του να τον πάνε σε ειδικό σχολείο κάτι που ίδιοι δεν δέχτηκαν και με πείσμα κατάφεραν να τον πάνε σε κανονικό.

«Βράχος» δίπλα του πάντα η μητέρα μου η οποία όλες τις ώρες που ο Στέλιος ήταν στο σχολείο, εκείνη περίμενε από έξω μέσα στο αμάξι της, σε περίπτωση που χρειαστεί κάτι.

Όσο για το αν κοινωνικοποιήθηκε εύκολα, η απάντηση είναι ΝΑΙ! Και σε αυτό οι γονείς του τον βοήθησαν πολύ καθώς τον προέτρεπαν να κάνει συνεχώς καινούργιες παρέες, να έχει μια φυσιολογική ζωή.

«Τα παιδιά με δέχτηκαν και με αγάπησαν για αυτό που είμαι.» μου λέει συγκινημένος.

Ο Στέλιος σπούδασε Ιατρική και τώρα κάνει την ειδικότητά του στην Ψυχιατρική. Εκτός από όλες τις άλλες ασχολίες του όμως, αποφάσισε να κατέβει υποψήφιος στις ευρωεκλογές με τον συνδυασμό
«Πράσινοι-Αλληλεγγύη-Δημιουργία-Οικολογία».

Πώς όμως αλήθεια αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική;

«Το κίνητρό μου για να ασχοληθώ με τις ευρωεκλογές ήταν πολλαπλό. Κατά καιρούς, έχω έρθει σε επαφή με διάφορα συνέδρια και με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λόγω της ανάγκης μου να προσπαθήσω με όποιον τρόπο μπορώ να διεκδικώ τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία.

Αυτή η εμπλοκή έγινε ενδιαφέρον και έτσι όταν μου έγινε η πρόταση από τον επικεφαλής του συνδυασμού, τον κύριο Νίκο Κουτσογιάννη, δέχτηκα αμέσως».

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε τους λόγους για τους οποίους επέλεξε τον συγκεκριμένο συνδυασμό.

«Αποφάσισα να συνεργαστώ με το συγκεκριμένο συνδυασμό επειδή είναι νεοσύστατος. Ο επικεφαλής του, που είναι ευρωβουλευτής ήταν από τους λίγους που ασχολήθηκε με θέματα ανεξάρτητης διαβίωσης δηλαδή με θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία.»

«Στόχος μου να αλλάξω την καθημερινότητα των αναπήρων. Πιστεύω ότι αυτό που ζούμε τώρα δεν είναι Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Θέλουμε μια καλύτερη Ευρώπη που να είναι ένωση του πολίτη και όχι της οικονομίας.» καταλήγει.

Η συνέντευξη ήρθε στο τέλος της, ο Στέλιος, έφυγε και εγώ έμεινα με ένα απίστευτο συναίσθημα χαράς που γνώρισα έναν τόσο αξιόλογο και γλυκό άνθρωπο.


 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΥΓΟΥΛΑΣ ΣΤΟ ΚΟΝΤΡΑ CHANNEL: "ΝΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙ'ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ"




Στην εκπομπή «Επί Του Πιεστηρίου» των κυρίων Κουρή και Ξενάκη στο Κόντρα Channel ήταν προσκεκλημένος τη Μεγάλη Τρίτη το βράδυ ο Αντιδήμαρχος Ιλίου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς.
 
Ο κ. Αυγουλάς παρουσίασε τα έργα ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής με τα οποία ο Δήμος Ιλίου μέσω αξιοπρεπών παροχών και με σεβασμό στην προσωπικότητα των ωφελούμενων, προσπαθεί να υψώσει ανάχωμα στις πολυετείς συνέπειες της οικονομικής κρίσης που όλοι βιώνουμε και τις οποίες πληρώνουν έως σήμερα κυρίως όσοι δε φταίνε.
 
Μαζί του στο πάνελ ο Γενικός Γραμματέας των Γιατρών του Κόσμου κ. Κανάκης, ο κ. Θεοδωρίδης  μέλος του Δ.Σ. της οργάνωσης «Μπορούμε» οι οποίοι σώζουν καθημερινά εκατοντάδες μερίδες φαγητού πριν πεταχτούν στα σκουπίδια και τις διοχετεύουν σε απόρους συμπολίτες μας, καθώς και ο Επίτροπος και υπεύθυνος για τα συσσίτια του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιλίου κ. Πετρόπουλος.
 
Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο κ. Αυγουλάς, αιρετός εκπρόσωπος παράλληλα και του χώρου των ατόμων με προβλήματα όρασης σε Ελλάδα και εξωτερικό, κατέθεσε την εξής ανατρεπτική για τα σημερινά δεδομένα πρόταση: «Στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα είμαστε χιλιάδες οι υποψήφιοι πανελλαδικά και καθένας από εμάς για να συμμετάσχει στη διαδικασία, υποχρεούται να καταβάλλει υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου ένα παράβολο 50 ευρώ. Προλαβαίνουν οι συναρμόδιοι υπουργοί να εκδώσουν μια εγκύκλιο με την οποία όλα τα παράβολα των υποψηφίων στις εκλογές φέτος να καταβληθούν υπέρ των Κοινωνικών Παντοπωλείων και των προγραμμάτων σίτισης των Δήμων από όπου οι υποψήφιοι προέρχονται. Ούτως ή άλλως τα έξοδα των διαδικασιών μπορούν να καλυφθούν μέσω των Ευρωεκλογών. Με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλίσουμε σε όλους τους δήμους ένα αξιόλογο ταμειακό υπόλοιπο για τις δύσκολες μέρες π.χ. του Καλοκαιριού όπου δεν υπάρχουν δωρεές από τον κόσμο, υπάρχουν όμως συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη 365 μέρες το χρόνο και όχι μόνο κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα. Η ένδεια άλλωστε δε ρυθμίζεται από ημερολόγιο».
 
Αναδημοσιεύουμε αυτή τη ρεαλιστική πρόταση μέσα από το meallamatia.blogspot.com και παρακαλούμε όσους από εσάς συμφωνείτε να τη διαδώσετε έγκαιρα κοινοποιώντας τη και προωθώντας τη, γιατί προλαβαίνουμε να απαιτήσουμε να ρυθμιστεί το θέμα έως τις 18/5/2014, ημέρα του α’ γύρου των εκλογών.
 

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΚΥΛΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΥΓΟΥΛΑΣ




Στην Πασχαλινή εορταγορά του κέντρου «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος» την Πέμπτη 3, Παρασκευή 4 και Σάββατο 5 Απριλίου 2014 στον αύλειο χώρο τού Νομισματικού Μουσείου στην Αθήνα βρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Ιλίου Βαγγέλης Αυγουλάς, στηρίζοντας και αυτή τη δράση του Κέντρου.

Δίπλα στο Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Σκύλων Οδηγών και Κινητικότητας Τυφλών και Σκύλων Βοηθών ΑμεΑ – Κέντρο ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ ο κ. Αυγουλάς, είχε παρουσιάσει πρόσφατα μέσω της ραδιοφωνικής του εκπομπής «Με Άλλα Μάτια» στο

www.thisisradio.gr τις δράσεις του Κέντρου, πολύτιμες για την αυτονομία των ατόμων με προβλήματα όρασης στην Ελλάδα, ενώ διάσυνδεσε τον φορέα με την πρωτοποριακή διαδικτυακή πλατφόρμα contests4causes αναζητώντας πρόσθετη οικονομική στήριξη γι’αυτό το εγχείρημα που ενώνει πανελλαδικά στο Δ.Σ. του όλους τους φορείς των τυφλών, την Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ και άλλους επιστημονικούς φορείς για την προστασία και την εκπαίδευση των ζώων.

ΚΕΝΤΡΟ «ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ»

Πληροφορίες: Κιν. 69 32 41 41 89

Με την ευγενική συνεργασία και υποστήριξη του Νομισματικού Μουσείου

Βερανζέρου 31, 10432 Αθήνα Tηλ/Fax: 210.52.00.140, 6932 414189

www.greekguidedogs.com
email: info@greekguidedogs.com


 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΝΟΣ COMIC ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΜΕΑ

 
 
Παρουσίαση του κόμικ «Ήφαιστος: Η αρχή του δρόμου»
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ίλιου και το Νομαρχιακό Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ "Τυρταίος" σας προσκαλούν στην πρώτη παρουσίαση του Κομικ «Ήφαιστος : Η αρχή του Δρόμου», την Τρίτη 29 Απριλίου 10.00-12.00 στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ιλίου (Κάλχου 48-50).
 
Το πολύ ενδιαφέρον αυτό και πρωτότυπο κομικ δημιουργήθηκε από τη συλλογική εργασία νέων με και χωρίς αναπηρία στο πλαίσιο του προγράμματος PEDIΑ: Participation Equality for the  Development of Inclusion Ability.

Σκοπός του κόμικ είναι η διάδοση του μηνύματος για την αποδοχή και το σεβασμό της διαφορετικότητας.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν ο Γιάννης Ζουγανέλης με την συμμετοχή της θεατρικής ομάδας «Εκτός Δρόμου», ενώ την έναρξη της θα κηρύξει ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος.
 
Στην εκδήλωση θα διανεμηθούν δωρεάν αντίτυπα του κόμικ σε όλους του συμμετέχοντες.
Το πρόγραμμα PEDIA, το οποίο ξεκίνησε τον Μάιο του 2013 και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2014, συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση του Ινστιτούτου Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης.
 
Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος https://pediaproject.org αλλά και το FB https://www.facebook.com/pediaproject
 
Θέλετε να γνωρίσετε τον Ήφαιστο ηλεκτρονικά;
 
 
 

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

ΕΝΑ PUZZLE ΑΠΟ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΝΘΟΥΣΑΣ!



Την Τετάρτη 2 Απριλίου ο Βαγγέλης Αυγουλάς, επισκέφθηκε το Νηπιαγωγείο Ανθούσας, για να συγχαρεί την ουσιαστική δουλειά των εκπαιδευτικών και να εκπλαγεί από την παιδική αθωότητα και το πάθος που είχαν τα παιδιά για να γνωρίσουν αυτό που οι μεγάλοι λέμε «Διαφορετικότητα», εκείνοι όμως το λένε απλά «Άνθρωπος»!



Τα παιδιά υπό την καθοδήγηση της κυρίας Ανθής και της κυρίας Μαρίας, των δασκάλων τους, προσπάθησαν να κινηθούν στις τάξεις τους με κλειστά μάτια, έκαναν διάφορες κατασκευές και ζωγραφιές διαφορετικές φυσικά η μια από την άλλη αλλά όλες όμορφες και αληθινά δικές τους, ενώ έπαιξαν και τυφλόμυγα με τον κ. Αυγουλά προσπαθώντας να αναγνωρίσουν με την αφή τους και χωρίς να βλέπουν αντικείμενα από την καθημερινότητα τους.



Παράλληλα, οι μικροί μαθητές επιφύλαξαν πολλές εκπλήξεις στον κ. Αυγουλά, αφού του χάρισαν ένα πακέτο με ζωγραφιές βασισμένες στο θέμα «πώς φαντάζεστε τον επισκέπτη μας;», όπου εκεί ήταν αποτυπωμένη όλη τους η φαντασία για το πώς θα είναι εκείνος πριν τον γνωρίσουν, ενώ φεύγοντας του χάρισαν ένα μεγάλο κολλάζ με τα χαμόγελα τους ανάγλυφα από πλαστελίνη, ζωγραφισμένα σε πρόσωπα κομμένα από χαρτόνι!



Λόγω των πολλών ερωτήσεων των παιδιών και της επιτυχίας της επίσκεψης, ο κ. Αυγουλάς παρέμεινε στο Νηπιαγωγείο Ανθούσας μια ώρα παραπάνω από το προγραμματισμένο, ενώ εξερχόμενος από το σχολείο δήλωσε: «Τα παιδιά είναι γεμάτα έμπνευση, δημιουργικότητα, ταλέντο, αθωότητα και αγάπη. Φανταστείτε όλο αυτό το μείγμα θετικών συναισθημάτων, χαρισμάτων και πολυσυλλεκτικότητας να δουλεύει για να χτίσει μια μεγάλη κοινωνική αγκαλιά που τους χωρά όλους! Τότε σίγουρα υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο Αύριο! Συγχαίρω επίσης τις δασκάλες για την πολύ καλή δουλειά προετοιμασίας που έκαναν με τα παιδιά για τη σημερινή ημέρα, και καλώ όλους αυτούς τους εμπνευστές της διαθεσιμότητας να αφήσουν τα γραφεία τους και να μπουν έστω μια ώρα σε μια τέτοια σχολική τάξη, για να γνωρίσουν επιτέλους την ψυχή και τις πραγματικές δυνάμεις των Ελλήνων εκπαιδευτικών πριν συνεχίσουν να σχεδιάζουν την εξόντωση τους».


ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ Η ΔΟΜΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ


Χάρη στην προθυμία και την αυταπάρνηση των εργαζομένων της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ιλίου και του προγράμματος κατά της φτώχειας «Ίλιον Στήριξη», εδώ και αρκετούς μήνες ο Δήμος Ιλίου έχει εξασφαλίσει την απρόσκοπτη, 365 μέρες το χρόνο, λειτουργία του προγράμματος διανομής έτοιμου μαγειρεμένου φαγητού στους οικονομικά αδύναμους κατοίκους της πόλης που έχουν ανάγκη.


«Δε μπορεί ένα πιάτο φαγητό να δίνεται επιλεκτικά σε όσους το έχουν ανάγκη. Και Σαββατοκύριακα και αργίες οι ανάγκες των συνανθρώπων μας είναι ίδιες», εξηγεί ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς.

Ο Δήμος Ιλίου παρέχει σήμερα 100 μερίδες καθημερινά, συν 170 μερίδες που διανέμονται από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.



Εκτός από την αγαστή συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως και τον Φωτισμένο Σεβασμιότατο κ. Αθηναγόρα, οι μερίδες εξασφαλίζονται επίσης μέσω των παιδικών σταθμών του Δήμου, με εθελοντική προσφορά τοπικών φορέων όπως η Ένωση Κρητών Ιλίου ή το Κέντρο Γυναικών Ιλίου, ακόμη και μέσω catering το οποίο πληρώνει ο Δήμος Ιλίου με δικούς του πόρους –περίπου 60.000€ θα διατεθούν σε catering υπέρ των απόρων ως το φετινό Καλοκαίρι-.



Ανήμερα των Χριστουγέννων, την Πρωτοχρονιά, την Καθαρά Δευτέρα, Μεγάλη Παρασκευή, ανήμερα του Πάσχα, τα Θεοφάνια, την 25η Μαρτίου, κάθε γιορτινή ημέρα ο χώρος της Δομής Παροχής Συσσιτίων του Δήμου Ιλίου στολίζεται αναλόγως και οι εργαζόμενοι με χαμόγελο περιμένουν τους ωφελούμενους που είτε γευματίζουν στο χώρο, είτε παίρνουν το φαγητό τους πακέτο για το σπίτι, ενώ σε περίπου 30 περιπτώσεις το φαγητό διανέμεται κατοίκον διότι οι ωφελούμενοι δε μπορούν να μετακινηθούν.



Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι την Καθαρά Δευτέρα χάρη και στη βοήθεια του διαδικτυακού ραδιοφώνου www.thisisradio.gr και του κοινωνικοπολιτικού blog «Με Άλλα Μάτια», σε καθέναν ωφελούμενο δόθηκαν δύο πιάτα με μυδοπίλαφο, γίγαντες, πατζαροσαλάτα, μακαρονάκι κοφτό με χταπόδι, πατατοσαλάτα, ταραμοσαλάτα, χαλβά και λαγάνα!

Το Μεγάλο Σάββατο μοιράστηκε το μεσημέρι μυδοπίλαφο και για το βράδυ η πατροπαράδοτη μαγειρίτσα με ένα κόκκινο αυγό, ενώ ανήμερα του Πάσχα διανεμήθηκε αρνάκι με πατάτες, σαλάτα και ένα πασχαλινό αυγό επίσης.



Όλες τις αργίες ο Αντιδήμαρχος κ. Αυγουλάς βρίσκεται εκεί για να συντονίσει τη διανομή και να παρακαμφθούν τα όποια εμπόδια. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι την Πρωτοχρονιά ο Αντιδήμαρχος και οι συνεργάτες του έκοψαν την καθιερωμένη Βασιλόπιτα από κοινού με τους ωφελούμενους του προγράμματος ενώ στο χώρο είχε προηγουμένως στολιστεί Χριστουγεννιάτικο δέντρο, καθώς επίσης ανήμερα των Χριστουγέννων ο κ. Αυγουλάς είχε φροντίσει και προσφέρονταν σε όλους ρακόμελο από την ιδιαίτερη πατρίδα του τα Χανιά!



Τρίτη 22 Απριλίου 2014

27 ΑΠΡΙΛΗ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

"ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ"
 
Κυριακή 27 Απριλίου 2014, ώρα 11:00πμ
(Κλειστό Γήπεδο "Ανδρέας Παπανδρέου" Περιστέρι, Τζών Κένεντι & Γιαννιτσών)
 
Στα πλαίσια των καθηκόντων τους ως πρεσβευτές της διάδοσης του μηνύματος του εθελοντισμού για τη Νέα Τράπεζα Μυελού των Οστών του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο "Ελπίδα", οι Έλληνες Ολυμπιονίκες διοργανώνουν Φιλικό Αγώνα Μπάσκετ με τους Βετεράνους του Μπάσκετ.
 
Έτσι ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) και ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος (ΣΠΑΚΕ) αναμετρούνται σε ένα άκρως συμβολικό αγώνα, όπου ο βασικός στόχος είναι η προαγωγή του μηνύματος του εθελοντισμού και η επιμόρφωση του κοινού ως προς την απλούστατη διαδικασία της λήψης δειγμάτων, τα οποία μπορούν να σώζουν τις ζωές καρκινοπαθών συνανθρώπων μας, τόσο ενηλίκων, όσο και παιδιών.
 
Στην ανάπαυλα του αγώνα θα τιμηθεί ο θρύλος του Ελληνικού Μπάσκετ Νίκος Γκάλης με την ανακήρυξή του ως επίτιμου μέλους του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, ενώ ο ΣΠΑΚΕ θα τιμήσει τον Σύλλογο Ελπίδα και την κινητή μονάδα λήψης δειγμάτων σάλιου από το κοινό, για την πολύτιμή προσφορά στην Ελλληνική (κι όχι μόνο) κοινωνία.
 
Σας περιμένουμε όλους για να περάσουμε ένα ευχάριστο και δημιουργικό πρωινό.

Είσοδος ελεύθερη.
 
 

ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

 Α. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ, ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

1. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛ. ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ (Δ12) ΤΜΗΜΑ Α΄
2. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛ. ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ (Δ13) ΤΜΗΜΑ ΦΜΑΠ
3. Δ/ΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (Δ.ΗΛΕ.Δ.) ΤΜΗΜΑ Α΄
4. ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ

Β. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΗΣ/ΚΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 24η ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ Α΄

Γ. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ & ΔΗΜ/ΚΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ & ΜΠΔΣ
ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
Ταχ. Δ/νση: Καρ. Σερβίας 8
Ταχ.Κωδ.: 101 84 Αθήνα

 Αθήνα, 16 Απριλίου 2014

 ΠΟΛ. 1111

 ΠΡΟΣ:. Ως Π.Δ.

ΘΕΜΑ: Διανομή κοινωνικού μερίσματος.

ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ,

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ,

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ,

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ,

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του άρθρου 90 του «Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα» που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του Π.Δ. 63/2005 (Α΄ 98).
2. Τις διατάξεις του Π.Δ. 284/1988 «Οργανισμός Υπουργείου Οικονομικών (Α΄128).
3. Τις διατάξεις του Π.Δ. 368/1989 «Οργανισμός Υπουργείου Εργασίας» (Α΄ 163) και ειδικά τις διατάξεις του άρθρου 30Β που αφορούν στις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντίληψης και Αλληλεγγύης της Γενικής Διεύθυνσης Πρόνοιας.

4. Τις διατάξεις του Π.Δ. 85/2012 Ίδρυση και μετονομασία Υπουργείων, μεταφορά και κατάργηση υπηρεσιών» (Α΄ 141).

5.Τις διατάξεις του Π.Δ. 189/2009 «Καθορισμός και ανακατανομή αρμοδιοτήτων των Υπουργείων» (Α΄ 221).
6. Τις διατάξεις του Π.Δ. 86/2012 «Διορισμός Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α΄ 141).
7. Τις διατάξεις του Π.Δ. 119/2013 «Διορισμός Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α΄ 153).
8. Τις διατάξεις του Π.Δ. 113/2010 «Ανάληψη υποχρεώσεων από τους Διατάκτες» (Α΄ 194).
9. Την αριθ.Υ48/9-7-2012 Απόφαση του Πρωθυπουργού περί καθορισμού αρμοδιοτήτων του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα (Β΄ 2105).
10. Την αριθ. 07927ΕΞ/19-9-2012 κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών περί ανάθεσης αρμοδιοτήτων στον Υφυπουργό Οικονομικών  Γεώργιο Μαυραγάνη (Β΄ 2574).

11. Την αριθ. 22365/97 κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας «Καθορισμός αρμοδιοτήτων Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασιλείου Κεγκέρογλου» (Β΄ 1667).
12. Την αριθ. Δ6Α 1015213 ΕΞ 2013 κοινή απόφαση του Υπουργού και του Υφυπουργού Οικονομικών «Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στο Γενικό Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών (Β΄ 130).
13. Την υποπαράγραφο Α.1, της παραγράφου Α του άρθρου πρώτου του ν. 4254/2014 «Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο εφαρμογής του ν. 4046/2012 και άλλες διατάξεις (Α΄ 85)».

14. Τις διατάξεις του ν. 4174/2013 (Α΄ 170).

15. Το γεγονός ότι από την παρούσα απόφαση προκαλείται εφάπαξ δαπάνη σε βάρος του Kρατικού Προϋπολογισμού, το ύψος της οποίας εξαρτάται από πραγματικά γεγονότα (δικαιούχους) και προβλέπεται ότι δεν θα υπερβεί το ποσό των 450 εκατ. Ευρώ. Η εν λόγω δαπάνη θα καλυφθεί από τις πιστώσεις που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό εξόδων του Υπουργείου Οικονομικών (ειδικός φορέας 23-200 «Γενικές Κρατικές Δαπάνες», ΚΑΕ 2762 «Δαπάνη χορήγησης κοινωνικού μερίσματος»),
16. Την αριθμ. 2/31649/ΔΠΔΑ/15.4.2014 βεβαίωση ύπαρξης πίστωσης της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού & Δημοσιονομικών Αναφορών της ΓΔΟΥ του Υπουργείου Οικονομικών και την αριθμ. 2/8542/ΔΠΔΑ/30.01.2014 Απόφαση έγκρισης δέσμευσης Πίστωσης που αφορά το έτος 2014, Ειδικού Φορέα 23-180 και ΚΑΕ 0874 ( με α/α 12251/31.01.2014 στο Βιβλίο Εγκρίσεων και Εντολών
Πληρωμής της Υ.Δ.Ε.) για την αμοιβή της ΔΙΑΣ ΑΕ. αποφασίζουμε:
Άρθρο πρώτο

Καθορίζουμε τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, το ύψος του διανεμόμενου κοινωνικού μερίσματος ανά δικαιούχο, τις κατηγορίες των δικαιούχων, τις προϋποθέσεις, τον φορέα, τη διαδικασία, το χρόνο και τρόπο καταβολής, το χρόνο και τρόπο ελέγχου των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για τη χορήγηση του κοινωνικού
μερίσματος και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της υποπαραγράφου Α.1, της παραγράφου Α του άρθρου πρώτου του ν. 4254/2014 που αφορά στη διάθεση κοινωνικού μερίσματος, ως ακολούθως:
Άρθρο 1

Εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια – διανεμόμενο ποσό ανά δικαιούχο

1. Καταβάλλεται εφάπαξ κοινωνικό μέρισμα, για τη στήριξη των πολιτών και  οικογενειών με χαμηλό συνολικό ετήσιο εισόδημα και ακίνητη περιουσία  μικρής αξίας, με βάση τα ακόλουθα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, τα οποία θα πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά:
 Α) Το συνολικό, πραγματικό ή τεκμαρτό, ατομικό ή οικογενειακό, εισόδημα των δικαιούχων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα όρια που τίθενται στην κατωτέρω κλίμακα.

Για τον προσδιορισμό του ορίου εισοδήματος, ορίζεται ως βασικό όριο εισοδήματος το ποσό των έξι χιλιάδων (6.000) ευρώ, με βάση το συνολικό, πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα που προκύπτει από την εκκαθάριση των αρχικών ή τροποποιητικών Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος του οικονομικού έτους 2013 που αφορούν τόσο τον δικαιούχο όσο και τα προστατευόμενα τέκνα ή τα πρόσωπα που φιλοξενεί. Το βασικό όριο εισοδήματος προσαυξάνεται, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου, υπολογιζόμενο ως το γινόμενο του βασικού ορίου επί την οικογενειακή κλίμακα ισοδυναμίας.

Ως οικογενειακή κλίμακα ισοδυναμίας ορίζεται το σταθμισμένο άθροισμα των μελών της οικογένειας. Ο αιτών / η αιτούσα έχει στάθμιση ένα (1), ο/η σύζυγος καθώς και κάθε φιλοξενούμενος ενήλικας έχει στάθμιση ένα τρίτο (1/3) και κάθε προστατευόμενο τέκνο ή φιλοξενούμενος ανήλικος έχει στάθμιση ένα έκτο (1/6).

Ειδικότερα:

i) Προκειμένου για μονογονεϊκές οικογένειες, η οικογενειακή κλίμακα ισοδυναμίας ορίζεται για το πρώτο προστατευόμενο τέκνο σε ένα τρίτο (1/3).

ii) Προκειμένου για δικαιούχο / οικογένεια με ένα τουλάχιστον πρόσωπο με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, η ανωτέρω οριζόμενη αντίστοιχη με την κατηγορία τους οικογενειακή κλίμακα ισοδυναμίας προσαυξάνεται κατά ένα έκτο (1/6). Για τον προσδιορισμό των προστατευόμενων τέκνων εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 7 του ν. 2238/1994 (Α΄ 151).
Κλίμακα υπολογισμού του κοινωνικού μερίσματος:

Δικαιούχοι: Αιτών / Αιτούσα
Βασικό όριο εισοδήματος (€): 6.000
Καταβαλλόμενο ποσό (€): 500,00

Δικαιούχοι: Σύζυγος / φιλοξενούμενος ενήλικας (έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του έως 31.12.2013)
Βασικό όριο εισοδήματος (€): + 2.000
Καταβαλλόμενο ποσό (€): + 166,67

Δικαιούχοι: Για κάθε προστατευόμενο τέκνο / φιλοξενούμενο ανήλικο
Βασικό όριο εισοδήματος (€): + 1.000
Καταβαλλόμενο ποσό (€): + 83,33

Δικαιούχοι: Μονογονεϊκές οικογένειες (για το 1ο προστατευόμενο τέκνο)
Βασικό όριο εισοδήματος (€): +2.000
Καταβαλλόμενο ποσό (€): + 166,67

Δικαιούχοι: Για ένα (1) τουλάχιστον πρόσωπο με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω
Βασικό όριο εισοδήματος (€): +1.000
Καταβαλλόμενο ποσό (€): +83,33

Β) Η συνολική ακίνητη περιουσία των αιτούντων την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, όπως προσδιορίζεται με τις διατάξεις των άρθρων 27 έως 50 του ν.3842/2010 (Α΄ 58) και προκύπτει από τα δεδομένα του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Περιουσιολογίου για το έτος 2013, δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των εκατόν είκοσι πέντε χιλιάδων (125.000) ευρώ. Σε περίπτωση δικαιούχου με σύζυγο ή προστατευόμενα τέκνα ή φιλοξενούμενα πρόσωπα, η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας αυτών δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ.

2. Για τον προσδιορισμό του κοινωνικού μερίσματος κάθε δικαιούχου, ορίζεται ως βασικό ποσό κοινωνικού μερίσματος το ποσό των πεντακοσίων (500) ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου, υπολογιζόμενο ως το γινόμενο του βασικού ποσού επί την οικογενειακή κλίμακα ισοδυναμίας, σύμφωνα με την ανωτέρω κλίμακα.

Άρθρο 2

Εξαιρέσεις από την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος – ειδικές κατηγορίες δικαιούχων

1. Εξαιρούνται από τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος:

α) Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνονται στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ως προστατευόμενα μέλη του υπόχρεου κατά το άρθρο 7 του ν. 2238/1994.

β) Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνουν στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ότι φιλοξενούνται.

γ) Αιτήσεις με πρόσωπα που διαθέτουν Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα άνω των τριών χιλιάδων (3.000) κυβικών εκατοστών ή σκάφη άνω των οκτώ (8) μέτρων ή αεροσκάφη ή δεξαμενές κολύμβησης, όπως αυτά δηλώνονται στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος.

δ) Αιτήσεις με πρόσωπα που είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού.

2. Ειδικά, οι μακροχρόνια άνεργοι που ήταν εγγεγραμμένοι μέχρι την 1/3/2014 στον Οργανισμό Ασφάλισης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα υπό τις προϋποθέσεις της παρούσας, με την πρόσθετη προϋπόθεση ότι δεν έχουν κανένα ατομικό εισόδημα από παροχή εξαρτημένης εργασίας (μισθό ή ημερομίσθιο), χωρίς να λαμβάνεται υπόψη τυχόν ατομικό εισόδημα του οικονομικού έτους 2013 από εξαρτημένη εργασία.
 Άρθρο 3

Αρμόδιες υπηρεσίες, διαδικασία, χρόνος και τρόπος χορήγησης του κοινωνικού μερίσματος

1. Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε.) ορίζεται ως αρμόδια υπηρεσία για τη διενέργεια των μηχανογραφικών διαδικασιών χορήγησης του κοινωνικού μερίσματος στους δικαιούχους και δεν θεωρείται δημόσιος υπόλογος, ενώ ευθύνεται μόνο για τυχόν λάθη κατά την επεξεργασία από δική της υπαιτιότητα.
2. α. Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος αποτελεί η υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος (Ε1) του αιτούντος για το οικονομικό έτος 2013.
β. Ο αιτών συμπληρώνει και υποβάλλει το μηχανογραφημένο έντυπο «Αίτηση / Υπεύθυνη Δήλωση για τη χορήγηση του Κοινωνικού Μερίσματος» μέσω του περιβάλλοντος TAXISnet στο δικτυακό τόπο www.gsis.gr.
γ. Ως καταληκτική προθεσμία για την υποβολή της αίτησης ορίζεται η 30/6/2014. Η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος γίνεται με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου, ο οποίος υποδεικνύεται στην κατά τα ανωτέρω υποβαλλόμενη αίτησή του και πραγματοποιείται εντός του πρώτου δεκαημέρου του επόμενου μήνα από το μήνα υποβολής της αίτησης.
Ειδικότερα, για αιτήσεις που θα υποβληθούν έως και την 30/4/2014, η  καταβολή θα    πραγματοποιηθεί έως και την 10/5/2014, για αιτήσεις που θα υποβληθούν από την 1/5/2014 έως και την 31/5/2014, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί έως και την 10/6/2014, ενώ για αιτήσεις που θα υποβληθούν από την 1/6/2014 έως και την 30/6/2014, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί έως και την 10/7/2014.

3. Το κοινωνικό μέρισμα καταβάλλεται εφάπαξ, μετά την κατά τα ανωτέρω ηλεκτρονική αίτηση του δυνητικού δικαιούχου, κατόπιν διασταύρωσης των δηλούμενων στην αίτηση στοιχείων από τη Δ.ΗΛΕ.Δ. της Γ.Γ.Δ.Ε. Η Δ.ΗΛΕ.Δ. επεξεργάζεται τα στοιχεία του περιεχομένου των υποβληθεισών αιτήσεων, τα διασταυρώνει με άλλα στοιχεία που έχει στη διάθεση της και στη συνέχεια δημιουργεί:
i) Αναλυτική κατάσταση δικαιούχων σε ηλεκτρονική μορφή, η οποία περιλαμβάνει τα πλήρη στοιχεία των δικαιούχων (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, Α.Φ.Μ.) τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού σε μορφή ΙΒΑΝ, το αντίστοιχο πιστωτικό ίδρυμα στο οποίο τηρείται ο λογαριασμός και το δικαιούμενο ποσό κοινωνικού μερίσματος. Η ηλεκτρονική μορφή της κατάστασης αυτής είναι επεξεργάσιμη από την εταιρία «Διατραπεζικά συστήματα Α.Ε.» (ΔΙΑΣ Α.Ε.) προς την οποία και διαβιβάζεται.

ii) Συγκεντρωτική κατάσταση δικαιούχων σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή που περιλαμβάνει το συνολικό ποσό κοινωνικού μερίσματος, ολογράφως και αριθμητικώς, ανά τράπεζα ή πιστωτικό ίδρυμα.

4. Η ανωτέρω συγκεντρωτική κατάσταση αποστέλλεται στην 24η Διεύθυνση Λογαριασμών του Δημοσίου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (Γ.Λ.Κ.), η οποία εκδίδει, βάσει αυτής, ειδική εντολή προς την Τράπεζα της Ελλάδος για χρέωση του λογαριασμού του Δημοσίου 200 «Ελληνικό Δημόσιο - Συγκέντρωση Εισπράξεων - Πληρωμών» με πίστωση των τραπεζικών λογαριασμών των οικείων τραπεζών ή πιστωτικών ιδρυμάτων, μέσω των οποίων διενεργούνται οι πληρωμές των δικαιούχων. Η ανωτέρω εντολή κοινοποιείται στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στην Δ/νση Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών και στη ΔΙΑΣ Α.Ε.
5. α. Οι σχετικές για την πληρωμή του κοινωνικού μερίσματος πιστώσεις εγγράφονται στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Οικονομικών, υπό ειδικό φορέα 23-200 «Γενικές Κρατικές Δαπάνες» και ΚΑΕ 2762 - «Δαπάνη χορήγησης κοινωνικού μερίσματος».

β. Για την πληρωμή του κοινωνικού μερίσματος, η ειδική εντολή πληρωμής της παραγράφου 4 του παρόντος άρθρου επέχει θέση απόφασης ανάληψης υποχρέωσης.

6. α. Η εμφάνιση των σχετικών πληρωμών στη δημόσια ληψοδοσία πραγματοποιείται με την έκδοση συμψηφιστικών χρηματικών ενταλμάτων από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου στο Υπουργείο Οικονομικών, επί Γραφείου Συμψηφισμών του Γ.Λ.Κ.

β. Δικαιολογητικά για την έκδοση των σχετικών χρηματικών ενταλμάτων ορίζονται τα ακόλουθα:

i) Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών για την έκδοση του συμψηφιστικού χρηματικού εντάλματος, που εκδίδεται με μέριμνα της Δ24 - Δ/νσης Λογαριασμών του Δημοσίου.

ii) Συγκεντρωτική κατάσταση της παραγράφου 3 του παρόντος άρθρου.

iii) Αντίγραφα της ειδικής εντολής προς την Τράπεζα της Ελλάδος και της αναγγελίας της Τράπεζας για τη χρέωση του λογαριασμού 200.

7. Η Δ24 - Δ/νση Λογαριασμών του Δημοσίου, οι συμβαλλόμενες τράπεζες και τα λοιπά πιστωτικά ιδρύματα δε θεωρούνται δημόσιοι υπόλογοι και ευθύνονται μόνο για τυχόν λάθη από δική τους υπαιτιότητα.
8. Η δαπάνη για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος δεν υπόκειται στον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Άρθρο 4

Έλεγχος συνδρομής προϋποθέσεων για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος

1. Αρμόδια υπηρεσία για το μηχανογραφικό έλεγχο των δηλούμενων με την κατά το άρθρο 3 αίτηση στοιχείων είναι η Δ.ΗΛΕ.Δ. Κατόπιν υποβολής της αίτησης, εκδίδεται, μέσω του περιβάλλοντος TAXISnet, πράξη του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων με την οποία γίνεται αποδεκτή, απορρίπτεται ή παραπέμπεται προς έλεγχο κατόπιν υποβολής δικαιολογητικών, η αίτηση του δικαιούχου, βάσει των δηλούμενων στοιχείων, και, σε περίπτωση αποδοχής της αίτησης, καθορίζεται το ακριβές ποσό του προς καταβολή κοινωνικού μερίσματος.
2.α. Αρμόδια υπηρεσία για τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών  - όπου απαιτείται - και τη διενέργεια του ελέγχου της συνδρομής των δηλούμενων με την αίτηση προϋποθέσεων ορίζεται ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (Ο.Γ.Α.).

β. Ο Ο.Γ.Α. είναι επίσης αρμόδιος να διενεργεί δειγματοληπτικό έλεγχο της συνδρομής των δηλούμενων με την αίτηση στοιχείων. Τα κριτήρια ανάλυσης κινδύνου για τη διενέργεια του ελέγχου ορίζονται με Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, η οποία δεν δημοσιεύεται, και περιλαμβάνουν, ενδεικτικά, το μέγεθος της οικογένειας, καθώς και διαφορές σε σχέση με στοιχεία που τηρούνται στην Γ.Γ.Δ.Ε. Βάσει των κριτηρίων ανάλυσης κινδύνων καθορίζεται το δείγμα για τον έλεγχο των δικαιολογητικών και αποστέλλεται προς το σκοπό αυτό ειδικό αρχείο από τη Δ.ΗΛΕ.Δ. προς τον Ο.Γ.Α.
γ. Ο Ο.Γ.Α. δικαιούται να ζητήσει οποιοδήποτε δικαιολογητικό στοιχείο κρίνει σκόπιμο από τον δικαιούχο, καθώς και από οποιαδήποτε δημόσια ή δημοτική αρχή ή Ν.Π.Δ.Δ. ή Οργανισμό ή Ίδρυμα, που υποχρεούνται σε άμεση παροχή των σχετικών στοιχείων.
δ. Ο Ο.Γ.Α. μπορεί να ορίσει στον ενδιαφερόμενο προθεσμία ενός (1) μήνα για την υποβολή τυχόν αρχικών ή συμπληρωματικών δικαιολογητικών που θα του ζητηθούν. Σε περίπτωση που παρέλθει άπρακτη η προθεσμία, ο Ο.Γ.Α. επιλαμβάνεται της εξέτασης της υπόθεσης με βάση τα δικαιολογητικά που υπάρχουν στο φάκελο.

3. Σε περίπτωση παραπομπής, κατά τα ανωτέρω, αίτησης για έλεγχο κατόπιν υποβολής δικαιολογητικών, η καταβολή του μερίσματος δύναται να αναστέλλεται μέχρι την έκδοση της πράξης χορήγησης, κατά τα αναφερόμενα στην παράγραφο 4 του παρόντος.

4. Ο Ο.Γ.Α. μετά τον έλεγχο του φακέλου, καταρτίζει πόρισμα ελέγχου και αποστέλλει αυτό προς τη Δ.ΗΛΕ.Δ., προκειμένου να εκδοθεί σχετική πράξη του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων περί χορήγησης ή μη του κοινωνικού μερίσματος, η οποία κοινοποιείται ηλεκτρονικά στον ενδιαφερόμενο.
5. Μετά την πάροδο της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2014, οι αιτήσεις των μακροχρόνια ανέργων κατά την παράγραφο 2 του άρθρου 2 της παρούσας που  απορρίφθηκαν, επανεξετάζονται αυτεπάγγελτα από τη Δ.ΗΛΕ.Δ. με βάση τα  εισοδήματα των εμπρόθεσμα υποβληθεισών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2014, προς το σκοπό χορήγησης του κοινωνικού μερίσματος, εφόσον συντρέχουν οι λοιπές προϋποθέσεις της παρούσας.

 Άρθρο 5

Αίτηση επανεξέτασης

1. Κατά της πράξης της παραγράφου 4 του άρθρου 4 της παρούσας επιτρέπεται η υποβολή αίτησης επανεξέτασης από το δικαιούχο, η οποία εξετάζεται από την Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

2. Σε περίπτωση αποδοχής μέρους ή του συνόλου του αιτήματος, η Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης αποστέλλει σχετική απόφασή της προς τη Δ.ΗΛΕΔ. προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες νόμιμες ενέργειες για επανεκκαθάριση της αίτησης ή αναζήτηση τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, κατά το  άρθρο 6 της παρούσας.
Άρθρο 6
Καταλογισμός αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών και επιβολή προστίμων
1. Με την επιφύλαξη τυχόν προστίμων που προβλέπονται από άλλες διατάξεις, στα φυσικά πρόσωπα που δηλώνουν ψευδή στοιχεία στην αίτηση τους, επιβάλλονται οι κυρώσεις που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία σε περίπτωση υποβολής ψευδούς δηλώσεως.
2. Τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά καταλογίζονται σε βάρος του ανοικείως λαβόντος, με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών ή του νομίμως εξουσιοδοτημένου από αυτόν οργάνου και εισπράττονται κατά τις διατάξεις του ΚΕΔΕ.
Άρθρο Δεύτερο

Έναρξη ισχύος

Η ισχύς της απόφασης αυτής αρχίζει από τη δημοσίευσή της.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 16 Απριλίου 2014

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ

 

 

ΙΛΙΟΝ 28ΑΠΡΙΛΙΟΥ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΖΕΝΕΤΟΥ