meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

ΠΛΙΟΥΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ- ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ



Είμαι ο  γιατρός Πλιούτας Ιωάννης.

Γεννήθηκα το 1981 και μεγάλωσα στην Πετρούπολη.

Τόπος καταγωγής μου, από την πλευρά του  πατέρα μου (ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών Διευθυντής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πετρούπολης) η Πρέβεζα, από την πλευρά της μητέρας μου (Διευθύντρια του 10ου Δημοτικού Σχολείου Πετρούπολης) η Λιβαδειά.

Αποφοίτησα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2005 και έχω επιτελέσει το ιατρικό λειτούργημα σε νοσοκομεία,  όπως το Γ.Ν.Πρεβέζης, το Κ.Υ.Θεσπρωτικού, το Αντικαρκινικό  Νοσ. Μεταξά και το Νοσ. Παίδων Αγλαϊα Κυριακού. Σήμερα εργάζομαι ωςΩτορινολαρυγγολόγος – Χειρουργός κεφαλής και τραχήλου  στη ‘Β  Πανεπιστημιακή ΩΡΛ Κλινική στο Αττικό Νοσοκομείο.

Κατά τα έτη 2009 και 2010 υπήρξα ιατρός του ΔΑΟΠ και υπεύθυνος λειτουργίας του Κολυμβητηρίου της Πετρούπολης, καθώς και υπεύθυνος ιατρός στο Φεστιβάλ Πέτρας.

Τα τελευταία χρόνια μετέχω εθελοντικά στα προγράμματα των Γιατρών του Κόσμου, καθώς και στις εργασίες του Χαμόγελου του Παιδιού.


Ζω και μοιράζομαι καθημερινά τα προβλήματα της Πετρούπολης, προβλήματα που απορρέουν κυρίως από την οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνουμε. Οι μέρες που ζούμε όμως δεν αποτελούν μόνον μέρες κρίσης και προβλημάτων. Είναι η εποχή των μεγάλων ευκαιριών και των μεγάλων προσπαθειών, πάνω από κάθε κομματική ή προσωπική δέσμευση, πάνω από κάθε προσωπική φιλοδοξία.

Αποδέχτηκα με χαρά και τιμή την πρόσκληση του Υποψ. Δημάρχου Πετρούπολης Δημήτρη Ταλιούρα να συμμετάσχω στην προσπάθεια της Δημοτικής Ανανεωτικής Κίνησης, οραματιζόμενοι μια πιο ανθρώπινη Πετρούπολη, με όπλα μας την εντιμότητα, την αξιοκρατία και την εργατικότητα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΚΟΣΤΑΜΟΣ: ΜΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΚΡΩΝ



Ο Παναγιώτης Μαρκοστάμος του Αθανασίου και της Γαρυφαλλιάς γεννήθηκε στο χωριό Κυρτώνη Φθιώτιδος της δημοτικήςενότητας Αταλάντης του Δήμου Λοκρών.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και δημόσιας Διοίκησης της Νομικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και από το 2008 ως σήμερα εργάζεται στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία έχοντας στελεχώσει την υπηρεσία «Διεκδικούμε Μαζί» -Υπηρεσία παροχής νομικών πληροφοριών και διεκδίκησης των δικαιωμάτων τον Ατόμων με Αναπηρία.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Από μικρή ηλικία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα κοινά καθώς διετέλεσε για τέσσερα χρόνια πρόεδρος της Μαθητικής Κοινότητας του Κέντρου Εκπαίδευσης και αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.)

Το 1999 εκπροσώπησε το σχολείο του στην Δ' Σύνοδο της Βουλής των εφήβων ως έφηβος βουλευτής.

Το 2000 συμμετείχε στις διαδηλώσεις κατά της παγκοσμιοποίησης στην Γένοβα της Ιταλίας εκπροσωπώντας τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών.

Από το 2001 ως το 2005 υπήρξε  Αναπληρωτής Γραμματέας της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και από το 2005 ως το 2009 Γραμματέας αυτής.

Το 2003 εκπροσώπησε την Χώρα μας σε συνάντηση ακρόασης φοιτητών με αναπηρία που οργάνωσε η Ευρωπαϊκή Αντιπροσωπία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Από το 2003 ως το 2009 εκπροσώπησε τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών στις επιτροπές Νεολαίας Ισότητας και Διαφορετικότητες καθώς και στην επιτροπή προσβασιμότητας, κινητικότητας και τεχνολογίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τυφλών.

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ασχολήθηκε με τον Αθλητισμό έχοντας συμμετέχει σε Πανελλήνια πρωταθλήματα με την ομάδα ποδόσφαιρου Τυφλών και έχει διακριθεί ως Αθλητής του Αθλητικού σωματίου τυφλών " Όμηρος" στα 5 χιλιόμετρα και στην σφαιροβολία.

Από την παιδική του ηλικία λάτρεψε την μουσική και το παραδοσιακό δημοτικό τραγούδι με το οποίο ασχολείται επαγγελματικά έχοντας συνεργασθεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες και δισκογραφικές εταιρίες όπως η General music.

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Το 1999 τιμήθηκε από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών για την Συμμετοχή του στην Δ. Σύνοδο της Βουλής τον Εφήβων.

Το 2000 τιμήθηκε σε εκδήλωση για τον Αθλητισμό από τον πρώην Δήμο Αταλάντης για την συμμετοχή του στην ομάδα ποδόσφαιρου τυφλών.
 Το 2007 απέσπασε το πρώτο βραβείο ερμηνείας σε διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών και τραγουδιών στο Βέρσακ της Σερβίας, όπου συμμετείχε με το χορευτικό τμήμα του εκπολιτιστικού συλλόγου Αρκίτσας "Ο Κλείδωνας", υπό τη καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Δ. Στεργίου και τη συνοδεία του Β. Γκορίτσα στο κλαρίνο.

Το 2012 βραβεύτηκε από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κυρτώνης για την κοινωνική του δράση, την συμβολή του στην διάσωση και την διάδοση του παραδοσιακού Δημοτικού Τραγουδιού και την συμβολή του για την επίτευξη τον σκοπών και στόχων του συλλόγου.

Σήμερα είναι Γενικός γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, οργανωτικός γραμματέας της Εθνικής  Ομοσπονδίας Τυφλών, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών καθώς και αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδος.
Από το 2011 είναι μέλος του Δ.Σ του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λοκρών και εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Λοκρών.

Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής του Συστήματος Γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille και μέλος στην επιτροπή πιστοποίησης. Έχει παραθέσει αρκετές διαλέξεις σε σεμινάρια ειδικής Αγωγής για θέματα που αφορούν την Ειδική εκπαίδευση και την ένταξη τον τυφλών στην εκπαίδευση και την κοινωνική αποκατάσταση, για θέματα κοινωνικής πολιτικής και αναπηρίας έχοντας συνεργασθεί με το τμήμα ειδικής αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθώς και με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα και συνεντεύξεις στο διαδίκτυο και μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ έχει συμμετάσχει στην εκπόνηση μελετών για την προσβασιμότητα και την λειτουργικότητα τον ατόμων με Αναπηρία.

"Μέσα από την πορεία μου στους κοινωνικούς αγώνες διαπίστωσα ότι τίποτα δεν κατακτιέται χωρίς πάλη και διαρκή αγώνα.

Αγώνα για αξιοπρεπή διαβίωση, αγώνα για κοινωνική καταξίωση, αγώνα για την υπεράσπιση κεκτημένων δικαιωμάτων αλλά και νέων διεκδικήσεων στοχεύοντας σε μια πιο ποιοτικά αναβαθμισμένη ζωή. Με σεβασμό  στον τόπο που γεννήθηκα και με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης, πάντα ως ενεργό μέλος της κοινωνίας, ζητώ την στήριξη σας και την εμπιστοσύνη στον Συνδυασμό (Συμπολιτεία Λοκρών) με υποψήφιο Δήμαρχο τον Κύριο Νικόλαο Λιόλιο. Για τον Δήμο Λοκρών που αγαπάμε, για τον Δήμο Λοκρών που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε και πρέπει να αναβαθμίσουμε στοχεύοντας σε κορυφές."


Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6944903848

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΥΓΟΥΛΑΣ: Ο ΝΕΟΤΕΡΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ




Βαγγέλης Αυγουλάς – Στα 23 του μόλις χρόνια είναι Αντιδήμαρχος κοινωνικών Υπηρεσιών στο Δήμο Ιλίου και ο πιο νέος Αντιδήμαρχος στην Ελλάδα, ξεπερνώντας το εκ γενετής πρόβλημα με την όρασή του.

Βιογραφικό

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς γεννήθηκε το 1988, μεγάλωσε και ζει στο Ίλιον και κατάγεται από τα Χανιά της Κρήτης. Ξεκίνησε την εκπαίδευση του από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών στην Καλλιθέα και τελείωσε το Δημοτικό στο 35ο Σχολείο Πειραιά, συμμετέχοντας στο Πρότυπο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα "Ήλιος" (ένταξη τυφλών μαθητών σε κοινή σχολική τάξη). Στο 11ο Γυμνάσιο Ιλίου διακρίθηκε ως παραστάτης, ενώ ήταν σημαιοφόρος και τις δύο φορές το σχολικό έτος 2005-2006 ως μαθητής του 6ου Ενιαίου Λυκείου Ιλίου, απ' όπου πήρε και το Απολυτήριο του με βαθμό "Άριστα 20". Εισήχθη από τους πρώτους στη Νομική Σχολή Αθηνών όπου διακρίθηκε με βραβείο επιδόσεων από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (2007) και αποφοίτησε με βαθμό πτυχίου 8,45.

Τα έτη 2008-2010 και εκ νέου από το 2012, διατελεί Πάρεδρο Μέλος της Επιτροπής Προσβασιμότητας Φοιτητών με Αναπηρία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δικηγόρος πλέον σήμερα, είναι Τακτικός Εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης VIEWS για νέους με προβλήματα όρασης, Αναπληρωτής Οργανωτικός Γραμματέας της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και Γραμματέας της Επιτροπής Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών. Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά, μετρά πάνω από 200 δημοσιεύσεις σε έντυπα και διαδικτυακά Μέσα Ενημέρωσης στην Ελλάδα και το Εξωτερικό αρθρογραφώντας κατά καιρούς για διάφορα εκπαιδευτικά και κοινωνικά θέματα μέσα και από το προσωπικό του blog ( http://meallamatia.blogspot.com ), ενώ είναι και ένας από τους συγγραφείς του πρώτου Ομαδικού Διαδικτυακού Μυθιστορήματος στην Ελλάδα με τον τίτλο "Δώδεκα".

Παράλληλα, τελειώνει τη φοίτηση του στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Αστικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ από τις 7 Νοεμβρίου 2010 έχει εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ιλίου με τον Δήμαρχο της πόλης Νίκο Ζενέτο. Με απόφαση Δημάρχου από τον Ιανουάριο του 2011 έχει οριστεί Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Διά Βίου Μάθησης, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο Δήμο Ιλίου. Σε ηλικία 25 ετών, είναι ο νεότερος Αντιδήμαρχος στην Ελλάδα και σήμερα ο μόνος με αναπηρία σ' αυτή τη θέση πανελλαδικά.

Από τον Ιανουάριο του 2013 είναι Ραδιοφωνικός Παραγωγός και Διοικητικό Στέλεχος στο Διαδικτυακό Ραδιόφωνο.


Συνέντευξη

Βαγγέλης Αυγουλάς – «Καλημέρα Ελπίδα»: «Καλημέρα Ελπίδα»

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στον Δημοσιογράφο Γιώργο Τσιματσίδη στις 10/4/2014

Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ένα 26χρονο παιδί να «κουμαντάρει» μια σειρά κοινωνικών δομών σε ένα Δήμο έχοντας εκ γενετής πρόβλημα με την όρασή του ;

Κι όμως, ο  Βαγγέλης Αυγουλάς από τα 23 του μόλις χρόνια είναι ο πιο νέος Αντιδήμαρχος στην Ελλάδα και με πόστο ευθύνης καθώς φανερώνει ο μακροσκελής τίτλος που κατέχει. Με απόφαση Δημάρχου από τον Γενάρη του ’11 λοιπόν, έχει οριστεί «Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής , Δια Βίου Μάθησης, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης» του Δήμου Ιλίου.

Θέση μέσα από την οποία πρέπει καθημερινά και απρόσκοπτα να γίνεται συντονισμός ώστε να λειτουργούν δομές όπως :
  • Το Κοινωνικό Παντοπωλείο
  • Το Κοινωνικό Φαρμακείο
  • Δυο μονάδες δημοτικών ιατρείων όπου γίνονται δωρεάν προληπτικές εξετάσεις από εθελοντές ιατρούς (π.χ. τεστ Παπ , σπιρομετρήσεις)
  • Το Κέντρο Ατόμων με Αναπηρία
  • Κέντρο συμβουλευτικής Υποστήριξης παιδιών και εφήβων σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» (για υλική, ηθική και ψυχολογική υποστήριξη οικογενειών με ανηλίκους)
  • Δυο Ψυχοπαιδαγωγικά κέντρα που στηρίζουν παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και μαθησιακές δυσκολίες
  • Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την Αρχιεπισκοπή Αθηνών (για τη δωρεάν και πλήρη κάλυψη ανασφάλιστων παιδιών)
  • Παράρτημα του ΚΕ.Θ.Ε.Α στο Δήμο Ιλίου ο οποίος καλύπτει τα έξοδα του
  • Συμμετοχή στο διαδημοτικό κέντρο πρόληψης εξαρτήσεων «Φαέθων»
  • Λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστήριο για δεύτερη χρονιά (με δωρεάν μαθήματα από εθελοντές καθηγητές σε μαθητές γυμνασίου-λυκείου)
  • Τράπεζα Χρόνου (που λειτουργεί ως γραφείο καταγραφής εθελοντών)
  • Λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» με ίδιους πόρους.
  • Και τέλος η Τράπεζα Αίματος (με 3 διήμερες αιμοδοσίες να γίνονται κάθε χρόνο και πάνω από 700 φιάλες αίμα να μαζεύονται κάθε φορά επί θητείας του).

Κι αν όλα αυτά φαντάζουν πολλά για μια πόλη σαν το Ίλιον, η απάντηση του κου. Αυγουλά ήταν πως οι συνδημότες του πρέπει να αισθάνονται τυχεροί που υπάρχουν όλα αυτά και αξίζει να σημειωθεί πως από Σεπτέμβρη θα λειτουργούν επίσης 12 βρεφονηπιακοί σταθμοί ενώ ήδη λειτουργούν 8 ΚΑΠΗ. Επίσης, κάθε χρόνο γίνονται δωρεάν προληπτικοί οδοντιατρικοί έλεγχοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και από φέτος θα πραγματοποιούνται και στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιλίου.

Για όλα αυτά, ίσως ο κος Βαγγέλης Αυγουλάς θα έπρεπε να ενταχθεί στο βιβλίο Γκίνες αν αναλογιστεί κανείς πως ναι μεν γεννήθηκε χωρίς όραση, αλλά κατάφερε να μάθει δυο ξένες γλώσσες (Αγγλικά-Γαλλικά) και όντας πολυπράγμων και δραστήριος στο Δήμο, διατηρεί παράλληλα το δικό του δικηγορικό γραφείο.

Όλα αυτά στο μυαλό του καθενός φέρνουν την εικόνα ενός «παιδιού-θαύματος» το οποίο έχει μάθει να διεκπεραιώνει με ευκολία δημόσιες υποθέσεις, όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ο Βαγγέλης της καθημερινότητας είναι ένα άτομο ίδιο με όλους εμάς που δεν αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα αναπηρίας.

Ο ίδιος μας λέει πως έχει προσπεράσει πλέον την ιδιαιτερότητά του και ζει μόνος με τους γονείς και τα αδέλφια του να είναι στη Κω. Έχει σκληραγωγηθεί από μικρός και μπορεί να επιβιώσει μόνος ανάμεσα σε 4 τοίχους χωρίς πρόβλημα και φυσικά με τη στήριξη γνωστών και φίλων αν χρειαστεί.

Θέλει, όταν δημιουργήσει οικογένεια να μπορεί να είναι ενεργός επικεφαλής της. Ρομαντικός κατά τη γνώμη μας, έχει δηλώσει σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως τη κόρη του θα ήθελε να την ονομάσει Ελπίδα. «Είναι αισιόδοξο το μήνυμα να ξυπνάς το πρωί, να έχεις το παιδί σου κοντά σου και να του λες «Καλημέρα Ελπίδα!», δηλώνει χαρακτηριστικά .

Οι σχέσεις του με το άλλο φύλο δεν περιορίζονται μόνο σε άτομα που έχουν κι εκείνα πρόβλημα όρασης. Και μπορεί να έχει αυξημένες υποχρεώσεις το τελευταίο διάστημα όμως το χιούμορ του είναι ίσως δυνατό όπλο για να κάνει μια κοπέλα να ενδιαφερθεί για αυτόν. Σε σχέση του με κοπέλα που βλέπει, η ιδιαιτερότητα του χάνεται. Είναι σαν να μην υπάρχει. Όμως πληγώθηκε από σχέση με κοπέλα που δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει από μόνη της τη κατάστασή του και από άτομο που είχε στο μυαλό του το τί θα πει ο κόσμος και η οικογένεια της, επειδή έκανε σχέση με εκείνον και την ιδιαιτερότητα του.

Οι σχέσεις του με τους συνεργάτες του επίσης είχαν διακυμάνσεις.  Τις πρώτες μέρες της θητείας του ως Αντιδήμαρχος, δεν ήξεραν πως να τον αντιμετωπίσουν. Όμως τον βοήθησαν πολύ. Έγινε βιωματικό σεμινάριο και έσπασε ο πάγος ανάμεσα σε αυτόν και όλους όσους τον περιτριγυρίζουν στην κοινωνική υπηρεσία. Δηλώνει πως τον πιστεύουν όλο και περισσότεροι παρά τις αρχικές πρώτες αμφιβολίες. Ακόμα και οι συμπολίτες του εξοικειώθηκαν μαζί του καθώς στην αρχή τον έβλεπαν και νόμιζαν κι εκείνος περιμένει για κάποια παροχή ή πως εργάζεται σε κάποιο πρόγραμμα ΑμεΑ του Δήμου. 

Από τα 18 του ενεργός στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών, ήθελε η δράση του αυτή να έχει αντίκτυπο και στην πόλη που ζει. Ο Βαγγέλης, βρήκε μια καλά δομημένη Κοινωνική Υπηρεσία που μπόρεσε να ανταποκριθεί εν καιρό κρίσης. Οργάνωσε τις δομές που προαναφέραμε και εξόπλισε το Κέντρο Ατόμων με Αναπηρία που αποτελεί δομή που παραχωρείται σε συλλόγους με καλυμμένα όλα τα έξοδα των δραστηριοτήτων τους. Είναι σημαντικό πως στην πόλη του Ιλίου κάνει προπόνηση και η Παραολυμπιονίκης Μαριλένα Κορδαλή.

Το ότι ο  Βαγγέλης Αυγουλάς προέρχεται από ένα κοινωνικό χώρο που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από τη γραφειοκρατία, τον έκανε να μπορεί να ανταπεξέλθει στην θέση ευθύνης που του ανατέθηκε. Ξέρει τι πρέπει να αντιμετωπίσει πλέον, έχει προτάσεις για τη σωστή αξιολόγηση και την σωστή και αξιοκρατική παροχή στον κάθε δικαιούχο.

Στις προηγούμενες εκλογές, το ψηφοδέλτιο που συμμετείχε ήταν πολυσυλλεκτικό και τον ανέδειξε στον Αντιδημαρχιακό θώκο. Το καλό με τον Δήμο Ιλίου είναι πως έχει οικονομικό αποθεματικό για να γίνουν τα δύσκολα και να περάσουν οι προτάσεις του. Νιώθει πως δεν μπορεί να αφήσει πράγματα στη μέση και δέχεται προτάσεις.
Το μεγάλο στοίχημα είναι η διατήρηση των δομών και των προγραμμάτων της περιοχής του και για αυτό ξανακατεβαίνει υποψήφιος για να κριθεί απ΄ τον κόσμο. Καταδικάζει μάλιστα όσους ζουν απ την πολιτική και αναφέρει πως από όποιο μετερίζι και αν βρεθεί θα ασκεί κοινωνική πολιτική. Μας αποκάλυψε πως παρέχει μάλιστα δωρεάν νομική βοήθεια εκεί που χρειάζεται πάντα στο επίπεδο που μπορεί.
Πέρα απ΄ τις κρατικές δομές όπως τα 3 Ειδικά Σχολεία, το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία, το Ίδρυμα Θεοτόκος και το Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων, στο Ίλιον υπάρχουν και ιδιωτικές δομές.

Η Πρόνοια αναφέρει 1800 ανθρώπους να λαμβάνουν επιδόματα αναπηρίας στον Δήμο Ιλίου και ως επί το πλείστον οι δημότες αυτοί να είναι νεφροπαθής, άτομα με κινητικά προβλήματα, κωφοί και τυφλοί. Το Ίλιον πραγματοποιεί βελτιωτικά έργα για την προσβασιμότητα των δημοτών του. 800.000 € από Ευρωπαϊκό πρόγραμμα θα καταλήξουν στην βελτίωση προσβασιμότητας στα πεζοδρόμια της πόλης μετά τις εκλογές (δεν είναι άλλωστε καιρός για προκλήσεις !).

Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, ilion.gr εντάχθηκε στο πρόγραμμα calling web του Συλλόγου Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών, ώστε μια κλήση αστικής χρέωσης να γίνεται πλήρης ανάγνωση του site. Ίσως το Ίλιον να είναι και ο μόνος Δήμος που το κάνει. Επίσης έχει επιτευχθεί η απλούστευση διαδικασιών π.χ. χορήγηση πιστοποιητικών μέσω χρήσης Η/Υ και γίνονται και δωρεάν μαθήματα εκμάθησης Η/Υ στους πολίτες με μεγάλη ανταπόκριση.

Δήμοι απ΄ όλη την Ελλάδα καλούν στην Κοινωνική Υπηρεσία του Ιλίου για να πάρουν ιδέες για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής. Ο Βαγγέλης θεωρεί πως στο Ίλιον κάνουν κάτι το αξιοπρεπές και όχι κάτι το πρωτοποριακό.

Απ’ το Κοινωνικό Φαρμακείο πάνω από 100 ωφελούμενοι εξυπηρετούνται σίγουρα αυτή τη στιγμή με τον αριθμό ωστόσο να αυξάνεται.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως το 2013 ο Δήμος έδωσε 200.000 € για τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Κάθε ωφελούμενος έπαιρνε την ποσότητα που του αναλογεί. Κάθε μήνα όλοι μπορούν να πάρουν αυτά που πρέπει, χωρίς πρόβλημα.

Επίσης όποτε χρειαστεί, σχολεία, ΚΑΠΗ, Σύλλογοι γονέων, Συμπολίτες, Εκκλησία, Εθνικοτοπικοί σύλλογοι και Πρόσκοποι δηλώνουν παρόντες . Στην Κεφαλονιά, λόγω των πρόσφατων σεισμών, ο Βαγγέλης Αυγουλάς πήγε ως αιρετός επικεφαλής μια βδομάδα με επιτελείο συνεργατών. Καθ’ υπόδειξη του εκεί Δήμου, ένα φορτηγό πράγματα διανεμήθηκε σε όσους είχαν ανάγκη ενώ επιστήμονες κοινωνικοί λειτουργοί παρείχαν στους κατοίκους ψυχολογική υποστήριξη. Αυτή και μόνο η ενέργεια θα αναδείξει σύντομα τον κο. Αυγουλά Επίτιμο Δημότη Κεφαλονιάς.

Οι γονείς του  Βαγγέλη Αυγουλά  στερήθηκαν πολλά για να φτάσει ως εδώ και να επιτύχει όλα όσα προαναφέραμε. Όταν προέρχεσαι από οικογένεια που δεν έχει οικονομική επιφάνεια είναι μεγάλη υπόθεση να μπορείς να δέχεσαι πράγματα που θα σε βοηθήσουν , τα οποία κοστίζουν πολλά λεφτά !

Ο Βαγγέλης ανέφερε χαρακτηριστικά : «Ο υπολογιστής αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο από τα σχολικά χρόνια μέχρι και τώρα. Η τεχνολογία είναι χρήσιμη όμως κάτι παραπάνω από 1 εκατομμύριο Δραχμές έπρεπε να δοθούν για laptop, scanner, φορητό εκτυπωτή και πρόγραμμα αναγνώστη οθόνης που μετατρέπει ότι υπάρχει στην οθόνη σε φωνή.» …και συνέχισε λέγοντας πως ειδικά ο αναγνώστης φωνής) που τώρα κάνει 1500 € , κόστιζε κάτι παραπάνω από 500.000 Δραχμές που ισοδυναμεί με ένα ολόκληρο προνοιακό επίδομα βαριάς αναπηρίας.

Επίσης, η μηχανή Braille για ανάγλυφη γραφή και ανάγνωση από τυφλούς κάνει 600€ και είναι άξιο αναφοράς πως οι προμηθευτές στην Ελλάδα λειτουργούν μονοπωλιακά στην πώληση τέτοιων  προϊόντων, «τσιμπώντας» τις τιμές !

Ως αντιδήμαρχος στην Κοινωνική Υπηρεσία, ο κος Αυγουλάς διαπιστώνει πως λόγω του μεγάλου χρόνου αναμονής στα ΚΕΠΑ, η κυβέρνηση εκεί που πάει να λύσει ένα πρόβλημα δημιουργεί άλλο ένα γιατί οι αναπηρικοί φορείς δεν κλήθηκαν σε διαβούλευση να ξεκαθαρίσει το θέμα με τους «μαϊμού αναπήρους» και να στηθεί καλύτερα με όλους μαζί το σύστημα αξιολόγησης. Δυστυχώς, η Κοινωνική Υπηρεσία δεν έχει τη δυνατότητα να επισπεύσει διαδικασίες ώστε οι Δημότες Ιλίου να περάσουν γρηγορότερα απ΄ τα ΚΕΠΑ. Ακόμα και ο ίδιος ο Βαγγέλης πέρασε από ΚΕΠΑ στις 30 Οκτώβρη έπειτα από ραντεβού που είχε προγραμματιστεί από τον Μάιο.

Η κρατική αναλγησία αναγκάζει μάλιστα τον Βαγγέλη να παρασταθεί μαζί με μια μητέρα που έχει ανήλικο κορίτσι με πρόβλημα όρασης για 3η ή 4η φορά από ΚΕΠΑ μέσα σε 6 μήνες. Έχει περάσει από γραφειοκρατικό λάθος στις αποφάσεις και αντί να διορθωθεί το πρόβλημα εσωτερικά, οι «υπεύθυνοι» υποβάλουν τον κόσμο σε ταλαιπωρία.

Δεν είναι όμως μόνο οι κινήσεις του Βαγγέλη που προάγουν την αλληλεγγύη. Από έρανο και δωρεές αλληλεγγύης συνδέθηκε το ρεύμα σε οικογένεια με μωρό που υποστηριζόταν μηχανικά με φιάλες οξυγόνου. Επίσης, έχουν γίνει διακανονισμοί σε λογαριασμούς ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ, ύψους 1500 €.

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς έχει κερδίσει σεβασμό και αγάπη για ότι έχει καταφέρει ως τώρα. Στα απώτερα σχέδια του μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας είναι η δημιουργία του Πολυδύναμου Βιοκλιματικού Κέντρο που θα φιλοξενεί γηροκομείο 75 κλινών που θα συστεγαστούν  κι άλλες δομές.

Λίγο πριν κλείσει η κουβέντα μας, ο Βαγγέλης μας εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για την κατάργηση του θεσμού της Δημοτικής Αστυνομίας και δηλώνει : «Το κράτος κατήργησε σε μια νύχτα τη Δημοτική Αστυνομία χωρίς να ρωτήσει στην ουσία κανέναν. Η Δημοτική Αστυνομία στο Ίλιον έκανε και κοινωνικό έργο καθώς μόνο το 2013 πήγαινε κατ’ οίκον και έκανε 1393 γνήσια της υπογραφής για να μην ταλαιπωρούνται συμπολίτες που δεν μπορούν να μετακινηθούν.»

Κάτι επίσης στο οποίο έχει βοηθήσει πολύ η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου είναι η υποστήριξη ανέργων με το γραφείο που έχει δημιουργήσει και απ΄ το οποίο εχουν εξυπηρετηθεί ή εχουν βρει εργασία περί τους 3000 ανέργους. Δεν είναι λίγος ο κόσμος που ρωτά συχνά στο γραφείο ενημέρωσης για την κοπή των προνοιακών επιδομάτων ή για νέες προκηρύξεις εργασίας.

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς αν και γεννημένος το ’88, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση κατά τη γνώμη μας. Μεγάλωσε και ζει στο Ίλιον με καταγωγή απ΄ τα Χανιά της Κρήτης. Ξεκίνησε την εκπαίδευσή του στο Κέντρο αποκατάστασης τυφλών στη Καλλιθέα και το δημοτικό το έβγαλε στον Πειραιά με παράλληλη στήριξη καθηγητών. Στο γυμνάσιο και το λύκειο στο Ίλιον δεν είχε παράλληλη στήριξη και εδώ είναι που η τεχνολογία τον βοήθησε σημαντικά καθώς με τη χρήση laptop και φορητού εκτυπωτή ο καθηγητής του λάμβανε τις εργασίες του Βαγγέλη ώστε να τις αξιολογήσει και με αυτό τον τρόπο ξεπεράστηκαν τα προβλήματα αποδοχής του στο σχολείο.

Σήμερα έχει μπει στο τελικό στάδιο του μεταπτυχιακού του στο Αστικό Δίκαιο. Είναι τακτικός εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης VIEWS για νέους με προβλήματα όρασης, μέσα απ΄ τον οποίο ο κάθε τυφλός βελτιώνει τον εαυτό του σε θέματα όπως η εκμάθηση ξένων γλωσσών, η αυτονομία ή η αυτοεξυπηρέτησης του.

Από τη VIEWS ο Βαγγέλης Αυγουλάς έχει κρατήσει μόνο καλές πρακτικές τις οποίες εφαρμόζει με δράσεις μέσω της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών όπου και από το 2012 προεδρεύει.

Το τελικό μήνυμα που θέλει να μεταφέρει προς όλους ο Βαγγέλης Αυγουλάς είναι: «Δεν πρέπει να κάνουμε τη χάρη σε κανέναν να καταθέσουμε τα όπλα. Δεν πρέπει να σταματήσουμε να ονειρευόμαστε. Τα όνειρα δεν φορολογούνται ακόμα. Οι νέοι «πληρώνουν» τον απόηχο της κρίσης αλλά όλοι πρέπει να παλέψουμε μαζί να πούμε κάποια στιγμή … «Καλημέρα Ελπίδα!» .

για να δείτε στιγμιότυπα από την πορεία του κ. Αυγουλά πατήστε εδώ:



ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ - ΚΕΘΕΑ: "ΚΑΘΑΡΟΙ" ΑΠΟ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΚΑΘΑΡΣΗ



Συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου με το ΚΕΘΕΑ: «Καθαροί» από εξαρτήσεις μέσα και από τη θεατρική κάθαρση.

Στο πλαίσιο του «Θεάτρου Κατ’ Οίκων» του Εθνικού, με επικεφαλής τη Στέλλα Ράπτη, οργανώθηκαν ένα πλήθος δραστηριοτήτων: Παραστάσεις σε σπίτια ανθρώπων που λόγω υγείας δεν μπορούν έρθουν στο θέατρο. Συνεργασία με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», με ιδρύματα αποκατάστασης, με Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και πολλούς δήμους της Αττικής καθώς και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας ασθενών με Alzheimer Δήμου Αμαρουσίου.

Δραματοποιημένες αφηγήσεις (θέατρο, ποίηση) σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης. Εργαστήρια θεάτρου με συγκεκριμένο θέμα σε ομάδες πληθυσμού, που προσπαθούν να επανενταχθούν, όπως κρατούμενοι σε σωφρονιστικά ιδρύματα, μέλη θεραπευτικών κοινοτήτων, ομάδες ανθρώπων με ειδικές ανάγκες και ψυχικές νόσους. Δραματοποιημένη αφήγηση παραμυθιών σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, παιδιά οικογενειών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Της Έφης Μαρίνου

Ένα άλλου είδους μνημόνιο υπογράφτηκε ανάμεσα στο Εθνικό Θέατρο και το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Σωτήρης Χατζάκης, ο διευθυντής του ΚΕΘΕΑ δρ Βασίλης Γκιτάκος και ο υπεύθυνος του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ Αντώνης Πάριος σε κοινή συνέντευξη που παραχώρησαν χθες ανακοίνωσαν τη δημιουργία του Χώρου Δράσης  – ένα καινούργιο πρόγραμμα που θα πραγματοποιεί διαδραστικά θεατρικά εργαστήρια μέσα στον χώρο του Εθνικού Θεάτρου, τα οποία θα συντονίζονται ταυτόχρονα από καλλιτεχνικό και θεραπευτικό προσωπικό.

Το Εθνικό Θέατρο και το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΑΛΦΑ του ΚΕΘΕΑ ξεκίνησαν τη συνεργασία τους στο πλαίσιο της δράσης «Θέατρο Κατ’ Οίκων» του Εθνικού Θεάτρου, τον Οκτώβριο του 2013, «σε μια προσπάθεια να έρθει κοντά στη θεατρική πράξη ένα μεγάλο κομμάτι των κοινωνικά ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων». Η συνεργασία βασίστηκε στην κοινή πεποίθηση των δύο φορέων ότι η θεατρική εμπειρία είναι βιωματική διαδικασία, η οποία εγγράφει τα αποτελέσματά της σε βαθύτερο επίπεδο από το καθαρά νοητικό και αποτελεί ένα αποτελεσματικό μέσο προς την προσωπική και ομαδική ανάπτυξη. Αυτή η συνεργασία διευρύνεται τώρα σ” ένα πεδίο συνάντησης ιδεών, διαλόγου, επαφής με το διαφορετικό και πειραματισμού πάνω σε νέες θεατρικές δομές, που εδράζεται στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Θεάτρου.

Ο Σωτήρης Χατζάκης τόνισε ότι «σήμερα που το φοβικό σύνδρομο κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία, που η πολιτική ατζέντα καθορίζεται από τους φασίστες, έχουμε υποχρέωση να στραφούμε στον Άλλον γιατί τον χρειαζόμαστε. Άλλωστε μέσω αυτής της παρατήρησης επιβεβαιώνουμε την ύπαρξή μας».

Ο Βασίλης Γκιτάκος μίλησε για τη σχέση που έχουν στη ρίζα τους η προερχόμενη από το θέατρο λέξη «κάθαρση» και το «καθαρός» που σηματοδοτεί τη νέα ζωή του εθισμένου μετά τα προγράμματα απεξάρτησης: «Ο εξαρτημένος είναι θεατής της ζωής του. Καθώς βγαίνει από τις ουσίες πρέπει να αποκαταστήσει τη σχέση με τον εαυτό του. Πρέπει να αντικαταστήσει δηλαδή έναν ολόκληρο κόσμο, να γίνει ο σεναριογράφος και ο πρωταγωνιστής στη ζωή του».

Στον Χώρο Δράσης θα λαμβάνουν μέρος ενεργά μειονότητες, άστεγοι, πληθυσμός που ζει στα όρια της φτώχειας, άτομα που έχουν υποστεί κακοποίηση, μέλη θεραπευτικών προγραμμάτων και εν γένει ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού που υποστηρίζονται από φορείς με ανάλογη δραστηριότητα. Τα θεατρικά εργαστήρια θα υλοποιούνται σε πλαίσιο ψυχοεκπαιδευτικό, διαδραστικό, βιωματικό, σε τακτική βάση και κατόπιν κοινής συνεννόησης και συναίνεσης όλων των εμπλεκόμενων μερών. Το Εθνικό Θέατρο και το ΚΕΘΕΑ φιλοδοξούν ο Χώρος Δράσης να συμβάλει στην ανακούφιση των πληθυσμών αυτών από τη μοναξιά και την κοινωνική απομόνωση, μέσα από την αλληλεπίδραση, το μοίρασμα και την έκφραση.

Οι δύο εταίροι προσανατολίζονται να διερευνήσουν ευαίσθητα θέματα που σήμερα απασχολούν με πολλούς τρόπους την ελληνική κοινωνία. Μερικά από αυτά τα έχουν ήδη επεξεργαστεί μέχρι σήμερα, με ομάδες ατόμων που δέχονται υπηρεσίες απεξάρτησης: «Άστεγος: μια έννοια προς εξερεύνηση», «Ένα ψέμα που λέει πάντα την αλήθεια», «Αυτό δεν θα τύχει ποτέ σε εμένα». Η επόμενη ενότητα, που απευθύνεται σε όλες τις προαναφερόμενες ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, έχει θέμα: «Ντροπή, ο μασκαρεμένος φόβος».

«Πρέπει απαραιτήτως η κοινωνία να οργανωθεί και να γίνει κοινότητα» λέει ο Σωτήρης Χατζάκης. «Μικροί πυρήνες αυτοπροστασίας, αυτοοργάνωσης, άμεσης δημοκρατίας, με αισθήματα και πράξεις ουμανισμού και αλληλεγγύης. Ο κοινωνικός ιστός δεν πρέπει να διαλυθεί, όπως και το ηθικό μας, όπως οι κοινωνικές και πολιτικές αξίες που απορρέουν από τον ανθρωπισμό και την πίστη μας σ” ένα καλύτερο αύριο. Η τέχνη μαρτυρεί για την περιπέτεια του πάσχοντος ανθρώπου, παρηγορεί και θεραπεύει εφόσον συγχρωτίζεται με τον παλμό και τα αιτήματα της κοινωνίας. Χρειαζόμαστε δράσεις που να προσωποποιούν την αγάπη στον άνθρωπο και να αποδεικνύουν την απέχθειά μας σ’ αυτόν τον ολοκληρωτισμό του χρήματος που δεν αντιστοιχεί σε καμία απολύτως ανάγκη των πολλών. Ευπαθείς ομάδες, άνθρωποι μετεωρισμένοι και φοβισμένοι θα πρέπει να προσφεύγουν στις θεατρικές αίθουσες με το ίδιο αυτό αίσθημα που προσέρχονται στην εκκλησία. Μόνο που εδώ, στο δικό μας σύμπαν, κέντρο είναι και θα είναι ο Άνθρωπος».

Να θυμίσουμε ότι στο πλαίσιο του «Θεάτρου Κατ’ Οίκων» του Εθνικού, με επικεφαλής τη Στέλλα Ράπτη, οργανώθηκαν ένα πλήθος δραστηριοτήτων: Παραστάσεις σε σπίτια ανθρώπων που λόγω υγείας δεν μπορούν έρθουν στο θέατρο. Συνεργασία με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», με ιδρύματα αποκατάστασης, με Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και πολλούς δήμους της Αττικής καθώς και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας ασθενών με Alzheimer Δήμου Αμαρουσίου. Δραματοποιημένες αφηγήσεις (θέατρο, ποίηση) σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης. Εργαστήρια θεάτρου με συγκεκριμένο θέμα σε ομάδες πληθυσμού, που προσπαθούν να επανενταχθούν, όπως κρατούμενοι σε σωφρονιστικά ιδρύματα, μέλη θεραπευτικών κοινοτήτων, ομάδες ανθρώπων με ειδικές ανάγκες και ψυχικές νόσους. Δραματοποιημένη αφήγηση παραμυθιών σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, παιδιά οικογενειών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.


Πηγή: «Η εφημερίδα των συντακτών»




Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΙΔΡΥΘΗΚΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. ΙΛΙΟΥ"


Ίδρυση Συλλόγου «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. ΙΛΙΟΥ»
Ο Δήμος Ιλίου το Φεβρουάριο του 2013 υλοποίησε το πρόγραμμα εθελοντισμού «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους» (ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α) σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Εθελοντικής Δράσης για τη Διαχείριση Κινδύνων και Κρίσεων και την Αντιμετώπιση Έκτακτων Αναγκών.

Τη Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 οι συμμετέχοντες του προγράμματος στη συνάντηση που πραγματοποίησαν αποφάσισαν την ίδρυση Συλλόγου με την επίσημη ονομασία  «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. ΙΛΙΟΥ» και με τη διακριτική ονομασία «ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. ΙΛΙΟΥ – PRO.T.E.K.T.A. ILIOU».
Τα μέλη της ομάδας έχουν λάβει γνώσεις με θεωρητικά και βιωματικά σεμινάρια (συνολικής διάρκειας 112 ωρών) στους παρακάτω τομείς: Πρώτες Βοήθειες, απεγκλωβισμό θύματος, πρόληψη σεισμού, ναυαγοσωστική, αντιμετώπιση πυρκαγιάς, σχεδιασμό καταυλισμού και διαχείριση πανικού.

Η παραπάνω εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς όπως τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ, τους ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ, τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.), το ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ, το ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, την ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ (Ε.Μ.Α.Κ.) και τη ΚΙΝΗΤΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ (Κ.ΟΜ.Α.Κ.) της ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ.


Ο Σύλλογος θα μπορεί να πραγματοποιήσει σχετικές δράσεις και τίθεται στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιλίου όποτε ζητηθεί.

Η «ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. ΙΛΙΟΥ» συνεχίζει την επιμόρφωσή της και σκοπεύει να διοργανώσει νέους κύκλους σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων, καθώς και συνεχείς δράσεις για την σωστή ενημέρωση των πολιτών.
Απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους Δημότες και κατοίκους του Δήμου που επιθυμούν να συμμετέχουν στην εθελοντική ομάδα.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση  protektailiou@gmail.com

ΜΕΓΑΛΗ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ 1ΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗΣ ΙΛΙΑΔΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΛΙΟΥ


Μετά το Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι που διοργανώθηκε με επιτυχία τον Απρίλιο από το Δήμο Ιλίου σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Κύκλο Ιλίου και στο οποίο συμμετείχαν 60 μαθητές από όλα τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης, η σκακιστική δραστηριότητα συνεχίστηκε με την 1η Σκακιστική Ιλιάδα που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Μαΐου 2014 στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 3 Μαΐου 2014 ο Grandmaster Ιωάννης Νικολαΐδης έδωσε αγώνα επίδειξης σιμουλτανέ, όπου έπαιξε ταυτόχρονα με 43 αντιπάλους, ενώ την Κυριακή 4 Μαΐου, ο ισχυρότατος αυτός παίκτης και μέλος της Εθνικής μας ομάδας, έδωσε blind σιμουλτανέ παίζοντας ταυτόχρονα με 5 αντιπάλους.
Η διοργάνωση είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον και παράλληλα, έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς συμμετέχοντες να παίξουν φιλικές παρτίδες σκάκι μεταξύ τους, προσφέροντας σκακιστικό θέαμα στους φίλους του πνευματικού αυτού αθλήματος που παρακολούθησαν τους διήμερους αγώνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο 3 Μαΐου στο σκακιστικό αγώνα σιμουλτανέ ο Παναγιώτης Γαζής από το Ίλιον έφερε ισοπαλία με τον Ιωάννη Νικολαΐδη.

Στο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος έδωσε βραβεία στους νικητές, ενώ παρακολούθησε με ενδιαφέρον την 1η Σκακιστική Ιλιάδα, στην οποία παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων  ο τέως Δήμαρχος Ιλίου κ. Βασίλης Κουκουβίνος και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, ο οποίος σκακιστής από έφηβος, συνομίλησε για αρκετή ώρα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Βαρβαδούκα για την κοινή τους αγάπη!


Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ



Εικόνες ντροπής στα Δικαστήρια της Ευελπίδων
Στο Ναό της Δικαιοσύνης δεν υπάρχει «χώρος» για τα άτομα με αναπηρία.
Ανισόπεδα δρομάκια, λακκούβες, σκάλες και η απουσία ανελκυστήρων σε αρκετά κτίρια καθιστούν δύσκολη και πολλές φορές αδύνατη την πρόσβαση των ΑμεΑ. Μπαίνοντας στο κτίριο 9 του Πρωτοδικείου, ένα πρόχειρο χαρτί, κολλημένο άτσαλα, δείχνει το δρόμο για την τουαλέτα. Άχρηστο, βέβαια, καθώς μερικά δευτερόλεπτα νωρίτερα σ’ έχει «καλωσορίσει» η δυσωδία από το περιβόητο W.C.

ΣΟΦΙΑ ΣΠΙΓΓΟΥ

Όγκοι δικογραφιών στοιβαγμένοι σε γραφεία, σε καρότσια, πάνω σε πολυκαιρισμένα φωτοτυπικά μηχανήματα, σκαμπό, καρέκλες ή ακόμη και στο πάτωμα, τουαλέτες που και ο πιο «τολμηρός» δεν επιχειρεί να χρησιμοποιήσει και υποθέσεις ασφυκτικά στριμωγμένες σια πινάκια των δικαστικών αιθουσών. Εικόνες που συνθέτουν μια συνηθισμένη ημέρα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, την ώρα που 25.000 πολίτες περνούν καθημερινά την κεντρική πύλη, ενώ δικηγόροι, δικαστές και δικαστικοί υπάλληλοι κάνουν λόγο για τριτοκοσμική κατάσταση.

Βουνά δικογραφιών έχουν «πνίξει» το Πρωτοδικείο Αθηνών, που ζητά σε όλους τους τόνους επιπλέον χώρο. Σε ολόκληρο το κτιριακό συγκρότημα συναντά κανείς τους πολύχρωμους φακέλους, με την κατάσταση στα κτίρια 8 και 13 να απαιτεί «βουτιά» στο χαρτομάνι από τους δικαστικούς υπαλλήλους, προκειμένου να εξυπηρετήσουν. Κλασικό παράδειγμα της έλλειψης των αναγκαίων χώρων είναι ο διάδρομος του 2ου ορόφου του κτιρίου 6, όπου σε υποδέχονται 61 κιβώτια γεμάτα με τα σχετικά έγγραφα μόλις μίας δικογραφίας.

«Υπήρχαν σκέψεις να μας δοθούν δύο γειτονικά κτίρια. Τελικά η κατάσταση παραμένει στάσιμη. Δεν είναι μόνο οι δικογραφίες. Δεν χωράμε στα κτίρια. Ανακριτές και εισαγγελείς είναι στοιβαγμένοι σε δωμάτια-κουτιά, ενώ πολλές φορές τα γραφεία μοιράζονται σε τόσα άτομα, που γίνεται προγραμματισμός μεταξύ τους για να μη συμπέσουν. Μετατρέπουμε τους διαδρόμους σε γραφεία», τονίζει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ανώτατη δικαστική πηγή. Με τεράστιο φόρτο εργασίας και τη μικρότερη αναλογία δικαστικών λειτουργών και δικηγόρων στην Ευρώπη, οι αστικές υποθέσεις οδηγούνται στο ακροατήριο ακόμα και τέσσερα χρόνια μετά την κατάθεση των δικογράφων και οι ποινικές υποθέσεις, οι οποίες είναι περίπου 100.000 αυτή τη στιγμή, φτάνουν στα όρια ακόμη και της πενταετίας για να δικαστούν οι κατηγορούμενοι σε Α’ βαθμό.

Μαύρο χάλι οι εγκαταστάσεις

«Η συντήρηση των κτιρίων έχει ανατεθεί στην εταιρία ΘΕΜΙΣ Α.Ε., η οποία φροντίζει τις τουαλέτες, τα κτίρια και τις βλάβες. Όμως, η Πολιτεία δεν έχει δώσει στη Δικαιοσύνη τη σημασία που πρέπει. Το Πρωτοδικείο δεν είναι αυτοδιοίκητο ούτε έχει δικά του χρήματα. Υπάρχει προϋπολογισμός 1.000.000 ευρώ το χρόνο για το Πρωτοδικείο και 14 Ειρηνοδικεία. Τα 500.000 ευρώ χρησιμοποιούνται για καθαριότητα», αναφέρει η ίδια πηγή.

Τα κτίρια είναι διατηρητέα και η παραμικρή αλλαγή ή παρέμβαση απαιτεί έγκριση. Οι περισσότερες αίθουσες δεν έχουν κλιματισμό. Το χειμώνα η εικόνα δικαστικών υπαλλήλων που εργάζονται με το παλτό τους στα πόδια για να ξεγελάσουν το κρύο είναι συνηθισμένη, ενώ αντίστοιχα το καλοκαίρι συναντά κανείς στους διαδρόμους ιδρωμένα πρόσωπα που αναζητούν αρειμανίως λίγη δροσιά για να αντιμετωπίσουν τον καύσωνα. «Σπάει ένα τζάμι, χαλάει μια κλειδαριά; Βάζουμε χρήματα ρεφενέ και τα φτιάχνουμε. Δεν υπάρχει άλλη λύση», επισημαίνει.

Μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο στην αίθουσα του 6ου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, που στεγάζεται στο κτίριο 9 των δικαστηρίων της Ευελπίδων, το ταβάνι της αίθουσας άρχισε να στάζει με αποτέλεσμα η έδρα να πλημμυρίσει. Χωρίς συνεργείο συντήρησης λόγω των περικοπών που έχουν επιβληθεί, η μοναδική βοήθεια ήρθε από μια καθαρίστρια, η οποία προσπαθούσε να σκουπίσει τα νερά με ένα πανί και μερικά πλαστικά ποτήρια. «Αυτό δεν είναι τίποτα! Τα κτίρια είναι διατηρητέα και απαγορεύεται να έχουν στέγαστρα. Με τη βροχή και παλιά κουφώματα είναι πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο», λέει ένας δικαστικός υπάλληλος. Η βροχή ποτέ δεν ήταν σύμμαχος του συγκροτήματος των δικαστηρίων, αφού λόγω της κατηφορικής κλίσης δημιουργούνται σε αρκετά σημεία μικρές «λίμνες», υποχρεώνοντας υπαλλήλους, δικηγόρους και πολίτες να «τραβήξουν κουπί».

Με την ελληνική Δικαιοσύνη να βρίσκεται στα όρια της αρνησιδικίας, το Πρωτοδικείο να «ασφυκτιά» κάτω από όγκους χαρτιού και τους δικαστικούς λειτουργούς να δουλεύουν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, η κατάσταση έχει εξελιχθεί σε γόρδιο δεσμό και η αναγκαία αποσυμφόρηση μοιάζει μακρινή υπόθεση.

Απροσπέλαστοι χώροι για τα άτομα με αναπηρία

Στο Ναό της Δικαιοσύνης δεν υπάρχει «χώρος» για τα άτομα με αναπηρία. Ανισόπεδα δρομάκια, λακκούβες, σκάλες και η απουσία ανελκυστήρων σε αρκετά κτίρια καθιστούν δύσκολη και πολλές φορές αδύνατη την πρόσβαση των ΑμεΑ. Μπαίνοντας στο κτίριο 9 του Πρωτοδικείου, ένα πρόχειρο χαρτί, κολλημένο άτσαλα, δείχνει το δρόμο για την τουαλέτα. Άχρηστο, βέβαια, καθώς μερικά δευτερόλεπτα νωρίτερα σ’ έχει «καλωσορίσει» η δυσωδία από το περιβόητο W.C.

Δεν υπάρχει ράμπα

Ενστικτωδώς κατευθύνεσαι στο υπόγειο. Αν μπορείς. Για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα ο δρόμος είναι αδιάβατος, καθώς δεν υπάρχει ράμπα ή χειραγωγοί. Αν με ένα μαγικό τρόπο ή τη βοήθεια κάποιου καταφέρει να φτάσει στο υπόγειο, για να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα θα πρέπει να σηκώσει την πόρτα που βρίσκεται πάνω της (!). Στη συνέχεια απαιτείται να κάνει ένα επικίνδυνο σλάλομ ανάμεσα σε έναν πλαστικό σωλήνα, ένα σιδερένιο δοκάρι, αρκετά σκουπίδια και ένα σπασμένο νιπτήρα, ο οποίος είναι πεταμένος στο πάτωμα, και να προχωρήσει στη «διαδικασία» δημοσίως... λόγω της ξηλωμένης πόρτας.


Πηγή: Εφημερίδα «Ελεύθερος τύπος»



ΑΜΕΑ ΕΓΡΑΨΑΝ COMIC ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΕΝΑΝ ΗΡΩΑ ΒΓΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ


Στις 29-4-2014, στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου του Ιλίου, παρουσιάστηκε, με εξαιρετική επιτυχία,  σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς Ειδικών αλλά και Γενικών Σχολείων, το πρώτο τεύχος  του κόμικ με ήρωα ένα άτομο με αναπηρία, με τον τίτλο «Ήφαιστος : Η αρχή του δρόμου». Τη εκδήλωση διοργάνωσαν η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Ιλίου και το Νομαρχιακό Αθλητικό Σωματείο Α.με.Α. «Τυρταίος».


Το κόμικ παρουσιάζει πτυχές της ζωής  του ‘Ήφαιστου, ενός εξαιρετικά δραστήριου και με κοινωνική ευαισθησία φοιτητή και αθλητή του Boccia (παραολυμπιακό άθλημα αποκλειστικά για άτομα σε αναπηρικό αμαξίδιο) και προσεγγίζει με πολύ ενδιαφέροντα τρόπο, θέματα σημαντικά που άπτονται της δύσκολης καθημερινότητας του ανθρώπου με αναπηρία, όπως  η προσβασιμότητα των κτιρίων αλλά και των Μ.Μ.Μ., οι σχέσεις, η φιλία, ο έρωτας, η ανάμιξή του στα κοινά... Με κείμενο που το διακρίνει το χιούμορ, αλλά και με σκίτσα υψηλής αισθητικής, το κόμικ προβληματίζει, συγκινεί , εμπνέει και συμβάλει στη διάδοση του μηνύματος για την αποδοχή της διαφορετικότητας.  Στην παρουσίαση συμμετείχε η θεατρική ομάδα «Εκτός δρόμου», το κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και να συνομιλήσει με τους υπεύθυνους σχεδιασμού και σύνταξης του κόμικ, καθώς και με σημαίνουσες προσωπικότητες,  που γνωρίζουν βιωματικά το θέμα της αναπηρίας και που με τη δράση τους και την όλη πορεία της ζωής τους αποδεικνύουν πως, όπου υπάρχει δυνατή θέληση και ικανότητες, καμία αναπηρία δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην εκδίπλωση χαρισμάτων και την ενεργό δράση για το κοινό καλό, προσφέροντας έτσι  δυναμικά, φωτεινά πρότυπα βίου.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος, ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού κ. Νίκος Σαράντης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το συνδυασμό «Πράσινοι» κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ενώ τον επίλογο της εκδήλωσης έκανε με το γνωστό χιούμορ και την αμεσότητα του ο Γιάννης Ζουγανέλης!


Σημαντική ήταν η συμμετοχή στην εκδήλωση όλης της  Α’ Τάξης του 1ου Γυμνασίου Ιλίου υπό τον διευθυντή του σχολείου κ. Δημήτρη Ρουκουτάκη.
Το συγκεκριμένο κόμικ δημιουργήθηκε από τη συλλογική εργασία νέων με και χωρίς αναπηρία στο πλαίσιο του προγράμματος PEDIΑ (Participation Equality for the Development of Inclusion Ability) του Ινστιτούτου Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης, το οποίο ξεκίνησε τον Μάιο του 2013, θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2014, και έφερε κοντά το Δήμο του Ιλίου με το Δήμο της Αττάλειας (Τουρκία) με πρωτοβουλία του Σωματείου «Τυρταίος».
Σε όλους τους παρισταμένους, αντίτυπα του κόμικ διανεμήθηκαν δωρεάν μετά το πέρας της εκδήλωσης.  Επιπρόσθετα αντίτυπα κομικ θα μοιραστούν με ευθύνη της κοινωνικής υπηρεσίας  και σε όλα τα σχολεία του Δήμου. 


Θέλετε να γνωρίσετε τον Ήφαιστο ηλεκτρονικά;


Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΤΣΙΝΙΑΓΚΑΣ: "ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΡΟΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΕΝΗΛΙΚΟ"



«Προτιμώ το παιδί που θα με ρωτήσει γιατί έχω ρόδες από τον αδιάφορο ενήλικο»

Ο Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας έχει ατελή τετραπληγία λόγω κάκωσης νωτιαίου μυελού. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο και ότι έχει μόνο μερική χρήση των χεριών του. Είναι εμψυχωτής ομιλητής και συντονιστής βιωματικών παρεμβάσεων στο Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους. Αποστολή του ΣΚΕΠ είναι να εξοικειώσει το ευρύτερο κοινό με την εικόνα της αναπηρίας, συνδέοντας νέους με κινητική ή νοητική αναπηρία με μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Της Κατερίνας Μπακογιάννη

Ήταν 21 ετών, φοιτητής Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, όταν, οδηγώντας την 500 κυβικών μηχανή του, έπεσε πάνω σε ένα αυτοκίνητο που παραβίασε το stop και δεν ξαναστάθηκε στα πόδια του. Ο Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας έχει ατελή τετραπληγία λόγω κάκωσης νωτιαίου μυελού. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο και ότι έχει μόνο μερική χρήση των χεριών του.

Είναι εμψυχωτής ομιλητής και συντονιστής βιωματικών παρεμβάσεων στο Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους. Αποστολή του ΣΚΕΠ είναι να εξοικειώσει το ευρύτερο κοινό με την εικόνα της αναπηρίας, συνδέοντας νέους με κινητική ή νοητική αναπηρία με μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτό οργανώνει βιωματικές δράσεις, όπως το «σλάλομ στους δρόμους», όπου άνθρωποι που δεν αντιμετωπίζουν κινητικό πρόβλημα καλούνται να καθίσουν σε αναπηρικά αμαξίδια και να δοκιμάσουν να κινηθούν σε έναν κεντρικό χώρο. Το επόμενο «σλάλομ στους δρόμους» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Μαρτίου στην πλατεία Αναλήψεως στα Βριλήσσια.

Τι σχέδια είχατε για χη ζωή σας πριν από το ατύχημα; Όταν είσαι 21 ετών, τα σχέδιά σου σταματούν στο πού θα πας για καφέ το βράδυ. Πολύ αόριστα, θα τελείωνα το πανεπιστήμιο και θα έκανα ένα μεταπτυχιακό.

Θα συναντούσατε, λοιπόν, κάποια φίλη σας για καφέ εκείνο το βράδυ; Ε, για ποιον άλλο λόγο να έχω έρθει στην Αθήνα από την Πάτρα; Η ειρωνεία είναι ότι το ατύχημα συνέβη τρία τετράγωνα από το σπίτι μου.

Εάν δεν οδηγούσατε μηχανή, θα είχατε γλιτώσει από τη σύγκρουση;
Δεν θέλω να «δαιμονοποιώ» αντικείμενα. Τη μηχανή μου μετά την οδηγούσε ο αδερφός μου και τώρα ο πατέρας μου. Δεν είναι επικίνδυνες οι βουτιές στη θάλασσα;
Στην ομάδα που παίζουμε ράγκμπι οι μισοί απέκτησαν την αναπηρία τους κάνοντας αυτό που συνηθίζουν τα αγόρια: φτάνεις στην παραλία, πετάς τα ρούχα σου, τρέχεις σαν παλαβός και βουτάς. Και επειδή η θάλασσα είναι ρηχή, χτυπάς τον αυχένα σου στο βυθό.

Συμβαίνει συχνά;
Τα νούμερα λένε ότι είτε στο δικό σου οικοδομικό τετράγωνο είτε σε κάποιο γειτονικό ζει ένας άνθρωπος με αναπηρία. Ο οποίος δεν είναι ορατός επειδή είναι δύσκολο να κυκλοφορήσει.

Εσάς σας πήρε καιρό να κυκλοφορήσετε;
Σχεδόν καθόλου. Όσοι ήταν γύρω μου συνέχισαν να έχουν την ίδια συμπεριφορά απέναντι μου και εγώ συνέχισα να είμαι ο ίδιος άνθρωπος. Ένα σοβαρό πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που, επειδή γεννήθηκαν ή απέκτησαν αναπηρία, δεν τους επιτρέπεται να «μεγαλώσουν». Να έχουν δουλειά ή ερωτική σχέση.

Η φίλη σας έμεινε μαζί σας μετά το ατύχημα;
Άντεξε ένα χρόνο. Δεν γίνεται μια νέα κοπέλα να διαχειριστεί μια τόσο μεγάλη αλλαγή. Καλά έκανε και έφυγε.

Έχετε άλλη σχέση τώρα;
Ναι. Συζώ με την κοπέλα μου και το σκύλο μας και, όχι, η κοπέλα μου δεν έχει κινητική αναπηρία.

Πώς διαχειριστήκατε τότε το θυμό σας γι’ αυτό που σας συνέβη;
Εννοείται ότι πέρασα φάσεις που κοίταζα το ταβάνι και έλεγα γιατί να μου συμβεί εμένα αυτό. Αλλά δεν είχα να θυμώσω με κάποιον. Δεν πιστεύω στον Θεό ούτε στη μοίρα. Και κατάλαβα πολύ σύντομα ότι δεν έφταιγε ούτε ο άνθρωπος που με χτύπησε. Εντάξει, έκανε βλακεία, αλλά οποιοσδήποτε οδηγεί μπορεί να προκαλέσει ατύχημα. Όποιος πει όχι είναι είτε ψεύτης είτε τόσο ηλίθιος, που δεν το καταλαβαίνει.

Είχατε βοήθεια για πρακτικά θέματα;
Ο χώρος αποκατάστασης στην Ελλάδα είναι ένα απέραντο κενό. Για παράδειγμα, κανείς ποτέ δεν μου έμαθε πώς να βάζω το παντελόνι μου. Ή δεν υπάρχει κανείς να συστήσει το κατάλληλο αναπηρικό αμαξίδιο. Γ ια περισσότερα από δέκα χρόνια χρησιμοποιούσα λάθος αμαξίδιο και, όταν από τύχη το άλλαξα, ένιωσα ότι ένα αόρατο χέρι είχε προσθέσει στην Αθήνα κατηφόρες! Η σοβαρότερη έλλειψη υποδομών που έχω δει είναι στο Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων: η τουαλέτα είναι φτιαγμένη λάθος.

Ο ΣΚΕΠ πώς προέκυψε;
Στην αρχή δεν ήμουν καθόλου θετικός διότι δεν πίστευα ότι παιδιά γενικής παιδείας μπορούν να συνεργαστούν με παιδιά με νοητική αναπηρία. Την πρώτη φορά όμως έφτασα αργοπορημένος και, όταν μπήκα στο χώρο, δεν μπορούσα να ξεχωρίσω ποια παιδιά είχαν νοητική αναπηρία και ποια δεν είχαν! Τα στερεότυπά μου γκρεμίστηκαν σε 5 δευτερόλεπτα!

Δεν είναι σκληρά τα παιδιά;
Είναι ειλικρινή. Προτιμώ το παιδί που θα με ρωτήσει γιατί έχω ρόδες από την αδιαφορία ενός μεγάλου.

Και το bullying;
Όταν μπαίνεις σε ένα χώρο, ουσιαστικά συστήνεσαι χωρίς να μιλήσεις. Λες θέλω να μου φέρεσαι έτσι επειδή εγώ αυτό σκέφτομαι για μένα. Κανείς δεν θα κοροϊδέψει ένα παιδί που έχει μάθει να μην ντρέπεται. Μαζί μας δουλεύει ο Στέφανος Βούρος, ο οποίος έχει γεννηθεί χωρίς δάχτυλα. Οι γονείς του τον συμβούλευσαν να μην κρύψει τη διαφορετικότητά του. Δεν είχε ποτέ κανένα πρόβλημα στο σχολείο. Εάν οι γονείς του τού είχαν βάλει γάντια, δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει κανονική ζωή.

Άλλοι γονείς ντρέπονται;
Το «Κωσταλέξι» δεν είναι ένα χωριό στη Λαμία. Είναι δίπλα μας. Η μαμά θα πρέπει να βγάζει το παιδί της με αναπηρία στο πάρκο. Το παιδί με κινητική αναπηρία θα πρέπει να πηγαίνει σε κανονικό σχολείο.

Δηλαδή παιδιά με κινητική αναπηρία δεν πηγαίνουν σε κανονικά σχολεία;
Όχι στην Ελλάδα και όχι σε άλλα τριτοκοσμικά κράτη. Έχουμε επισκεφτεί δεκάδες γενικά σχολεία στην Ελλάδα και έχουμε συναντήσει μόνο πέντε ή έξι παιδιά με κινητική αναπηρία. Διότι είτε οι διευθυντές είναι αρνητικοί είτε δεν υπάρχουν σωστές υποδομές. Ενώ είναι αστείο να φτιάξεις μια ράμπα.

Εάν δεν υπήρχε ο ΣΚΕΠ, θα είχατε δουλειά σήμερα;
Θα είχα μεγάλη δυσκολία. Διότι απαιτώ τρεις συνθήκες: να έχει θέσει παρκινγκ, ράμπα ή ασανσέρ και ειδική τουαλέτα. Ποιος εργοδότης τα προσφέρει αυτά; Για αυτό οι περισσότεροι άνθρωποι με αναπηρία δεν εργάζονται. Εδώ δεν μπορούν καν να κατέβουν το μπροστινό πεζοδρόμιο του σπιτιού τους.

Οπότε οι περισσότεροι ζουν από τα επιδόματα;
Το λάθος με τις παροχές από το κράτος είναι ότι δίνονται χωρίς διακρίσεις. Ένας άνθρωπος με ένα κομμένο πόδι -το οποίο πρακτικά δημιουργεί λίγα προβλήματα αυτονομίας δικαιούται το ίδιο επίδομα με κάποιον σαν τον Στίβεν Χόκινγκ, ο οποίος δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα! Θεωρούνται εξίσου ανάπηροι και παίρνουν γύρω στα 900 ευρώ το μήνα. Πολλά ίσως για τον πρώτο, μάλλον λίγα για τον δεύτερο.

Γιατί δεν γίνατε μαθηματικός τελικά;
Ίσως δεν μου άρεσε πολύ και τελικά δεν ολοκλήρωσα τις σπουδές μου. Άνοιξα ένα βιντεοκλάμπ, που δεν πήγε όσο καλά θα ήθελα. Έτσι κι αλλιώς, οι περισσότεροι συμφοιτητές μου ζουν τώρα από τα ιδιαίτερα. Πόσο εύκολο είναι να πηγαίνεις από σπίτι σε σπίτι με κινητική αναπηρία;


Πηγή: Εφημερίδα «Η Καθημερινή»


400 ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΑΝ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΙΛΙΟΥ ΦΕΤΟΣ



Τετρακόσιοι (400) συμπολίτες μας ωφελήθηκαν και φέτος από το πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων σπιρομέτρησης για τη διάγνωση πνευμονολογικών παθήσεων που εφάρμοσε ο Δήμος Ιλίου 7-9 Απριλίου 2014.

Πρόκειται για μια συνεργασία που έχει τεθεί ήδη από το 2011 υπό την επιστημονική αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και για μια εξέταση με υψηλό κόστος για τα σημερινά δεδομένα, η οποία προσφέρεται εντελώς δωρεάν κάθε χρόνο από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου, με στόχο ιδίως την έγκαιρη πρόληψη και διάγνωση της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας.

91 συμπολίτες μας εντοπίστηκαν με κάποιο πρόβλημα και έλαβαν περαιτέρω οδηγίες ή σχετική παραπομπή από τους ιατρούς πνευμονολόγους που έκαναν επιτόπου στο Δημαρχείο Ιλίου τη διάγνωση.

Καθοριστική ήταν φέτος η συμβολή των εθελοντών ιατρών κυρίων Β. Τσούτσου, Κ. Κωνσταντόπουλου και Γ. Γούλα, τους οποίους ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος ευχαρίστησε θερμά για την ανιδιοτελή προσφορά τους στους πολίτες του Ιλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2012, όσοι εξεταστούν και εντοπιστούν με κάποιο πνευμονολογικό πρόβλημα, έχουν τη δυνατότητα δωρεάν επανελέγχου μετά από 6-8 μήνες από την πρώτη εξέταση, δυνατότητα που προσφέρει ο Δήμος Ιλίου δωρεάν μέσω των Δημοτικών του Ιατρείων και των δύο σπιρομέτρων που διαθέτει, χάρη στην εθελοντική προσφορά του ιατρού πνευμονολόγου κ. Αλέξη Κροκίδη.

Από το 2011 έως σήμερα, έχουν κάνει δωρεάν εξετάσεις σπιρομέτρησης στο Δήμο Ιλίου πάνω από 1500 άτομα! 


Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΤ'ΟΙΚΩΝ ΕΦΕΡΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"!



Το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Ιλίου, προσφέρει –χρόνια τώρα- πρωτοβάθμια κοινωνική φροντίδα σε άτομα και οικογένειες (ΑΜΕΑ, Ηλικιωμένοι κλπ) που λόγω ειδικών συνθηκών αντιμετώπιζαν προβλήματα προσβασιμότητας σε αγαθά και υπηρεσίες, εξασφαλίζοντας τους υγιή και αξιοπρεπή διαβίωση.

Η πρωτοβουλία του Εθνικού Θεάτρου για την υλοποίηση του Προγράμματος ‘Θέατρο κατ’ οίκων’ δίνει τη δυνατότητα να φθάσει η θεατρική τέχνη κοντά στους συμπολίτες μας που λόγω επίσης ειδικών συνθηκών δεν μπορούν να προσέλθουν στο θέατρο.

Από τον Απρίλιο του 2014 ξεκίνησε η συνεργασία του Δήμου Ιλίου και του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι με το Πρόγραμμα ‘Θέατρο κατ’ οίκων’ και έχουν δοθεί ήδη οι πρώτες παραστάσεις στα σπίτια ωφελουμένων του Προγράμματος, με μεγάλη επιτυχία.

Στόχος είναι η μέσω της θεατρικής τέχνης πνευματική καλλιέργεια, η ψυχαγωγία και παράλληλα η άρση του κοινωνικού αποκλεισμού, η προσβασιμότητα όλων των δημοτών μας σε αγαθά και υπηρεσίες.

Για την υλοποίηση του εγχειρήματος συνεργαζόμαστε επιστημονικά και με την Μονάδα Ψυχογηριατρικής του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών Πειραιά.

Με όχημα τη λογοτεχνία, τόσο τα αμιγώς θεατρικά κείμενα, όσο και το διήγημα και την ποίηση, μια ομάδα ηθοποιών πηγαίνει στους χώρους όπου βρίσκονται οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη την τέχνη. Εφόδιά είναι τα σώματά τους, οι φωνές τους, τα κείμενα, και μια μεγάλη επιθυμία να επικοινωνήσουν μέσα από αυτά με όσο περισσότερους ανθρώπους έχουν ανάγκη την ευεργετική επίδραση της τέχνης.

Η θεατρική εμπειρία είναι βιωματική διαδικασία, η οποία εγγράφει τα αποτελέσματά της σε βαθύτερο επίπεδο από το καθαρά νοητικό και αποτελεί ένα μέσο προς την προσωπική και ομαδική ανάπτυξη. Ταυτόχρονα μέσω της ανακούφισης και αποσυμπίεσης για ανθρώπους που η μοναξιά τους αποκλείει και τους οδηγεί στην κατάθλιψη και άλλες ψυχικές νόσους.

Η παράσταση που παρουσιάζουμε αποτελεί μια θεατρική προσαρμογή ενός μέρους του διηγήματος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, «Τα ρόδινα ακρογιάλια». Με την γλαφυρή αφήγηση, μια ηθοποιός ζωντανεύει τη Σκύρο του 19ου αιώνα, τα έθιμα του γάμου και της χαράς, καθώς και τις προλήψεις της τότε κοινωνίας, όλα δοσμένα με χιούμορ και ελαφράδα.


Ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Βαγγέλης Αυγουλάς συνάντησαν από κοντά τη νεαρή ηθοποιό κα Ιφιγένεια Θεοχαρίδη η οποία παρουσιάζει τις παραστάσεις στα σπίτια πολιτών του Ιλίου ανήμπορων να μετακινηθούν. Συγχαίροντας την για την ομορφιά της ψυχής της και παράλληλα αποστέλλοντας θερμά συγχαρητήρια στην υπεύθυνη του προγράμματος κα Στέλλα Ράπτη για την εξαίρετη κοινωνική προσφορά αυτής και του Εθνικού Θεάτρου. 


ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΗΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΝΙΚΟΣ ΖΕΝΕΤΟΣ


Μήνυμα νίκης έστειλαν οι πολίτες στη μεγαλειώδη συγκέντρωση των εγκαινίων του Εκλογικού Κέντρου της Δημοκρατικής Συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28.04.2014 στην Κεντρική Πλατεία Ιλίου (Γ. Γεννηματά). Ο κόσμος που κατέκλεισε ασφυκτικά την περιοχή υποδέχτηκε θερμά τον επικεφαλής του Συνδυασμού και Δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο και δεν έπαψε να τον επιβραβεύει κατά την παρουσίαση του σπουδαίου έργου της Δημοκρατικής Συνεργασίας ως Δημοτική αρχή.



Ο επικεφαλής της παράταξης και Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος ανακοίνωσε τους 62 υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους που συγκροτούν το ψηφοδέλτιο της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» και αναφερόμενος σε αυτούς τόνισε χαρακτηριστικά:

«Δυναμικά στελέχη απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους, πέρα από κομματικές αφετηρίες, πέρα από πράσινες, μπλε, κόκκινες, κίτρινες σημαίες, από όλα τα κοινωνικά στρώματα, όλων των ηλικιών, είναι μαζί μας γιατί ανησυχούν, νοιάζονται και θέλουν να εργαστούν για το μέλλον της πόλης.
Το ισχυρό ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ θα διεκδικήσει και πάλι την εμπιστοσύνη σας στις εκλογές του Μαΐου, με νέα και δυναμικά στελέχη, μαζί με παλιούς καταξιωμένους αγωνιστές, που επιβραβεύετε χρόνια τώρα με την εμπιστοσύνη σας και οι οποίοι αποτελούν την ισχυρή ομάδα που χρειάζεται το Ίλιον, για τις μάχες που πρέπει να δοθούν τα επόμενα χρόνια μέσα στις ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε».



Βίντεο με στιγμιότυπα των εγκαινίων του Εκλογικού Κέντρου της Δημοκρατικής Συνεργασίας – Νίκος Ζενέτος, βρίσκεται αναρτημένο στον παρακάτω σύνδεσμο:  



Τα ονόματα (κατά αλφαβητική σειρά)  και τα επαγγέλματα των 62 υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων:

Συνδυασμός «Δημοκρατική Συνεργασία – Νίκος Ζενέτος»
Υποψήφιος Δήμαρχος Νικόλαος Ζενέτος

ΑΛΕΒΙΖΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΑ – ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ, ΝΟΜΙΚΟΣ
ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΜΟΥΣΙΚΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΔΗ-ΝΑΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΓΩΓΩ) – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΝΕΛΛ. ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΑΥΓΟΥΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΒΕΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΗΛΠΑΠ
ΒΟΜΠΙΡΑΚΗ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ (ΝΙΚΗ) – ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ, ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ
ΓΑΛΟΥΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
ΓΚΙΚΑ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ – ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ
ΓΚΟΓΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΛΟΓΙΣΤΗΣ
ΓΚΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΓΩΓΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΔΑΛΛΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ – ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ
ΔΕΛΑΒΕΡΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ – ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ
ΔΕΥΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ – ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
ΔΗΜΟΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ – ΕΜΠΟΡΟΣ
ΔΙΑΛΕΚΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ (ΜΑΙΡΗ) – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
ΖΕΡΒΑ ΜΑΡΙΑ – ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ
ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ, ΑΝΑΛΥΤΗΣ
ΚΑΡΑΛΙΔΗ - ΝΙΚΑ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ (ΤΟΥΛΑ) – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΚΑΣΒΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΝΑΤΑΣΑ) – ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΚΑΦΦΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ
ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ
ΚΟΚΟΝΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ – ΒΙΟΤΕΧΝΗΣ
ΚΟΥΚΟΥΒΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ, ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ
ΚΟΥΜΑΡΑΔΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ
ΚΟΥΜΠΟΥΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΛΑΜΠΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ – ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ – ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ  ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΛΙΑΣΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΛΙΟΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΛΙΤΣΑΡΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΛΥΚΟΥΔΗ  ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ (ΡΟΥΛΑ) – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗ ΚΑΤΣΙΚΑΚΗ ΕΛΕΝΗ – ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΛΙΟΥ
ΜΕΝΕΓΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΕΜΠΟΡΟΣ
ΜΗΛΙΩΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ – ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ – Δ/ΝΤΗΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ  ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ – ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΠΠΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ
ΠΑΤΣΟΥΡΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ (ΣΑΚΗΣ) – ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Ι.Κ.Α.
ΡΟΥΚΟΥΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – Δ/ΝΤΗΣ 1ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΛΙΟΥ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
ΡΟΥΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΑ – ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΣ, ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΠΑΛΕΤΟΥ
ΣΙΑΜΠΑΛΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ – ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ
ΤΣΕΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ – ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ
ΤΣΙΑΜΠΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ
ΤΣΙΜΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ (ΑΡΗΣ) – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΗΣ
ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΦΙΛΙΠΠΑΚΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ – ΧΡΥΣΟΧΟΟΣ
ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ