meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΤΟ THISISRADIO.GR ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΤΗ ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ



Το www.thisisradio.gr δίνει και φέτος δυναμικά το παρόν το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014 καλύπτοντας λεπτό προς λεπτό τις προετοιμασίες και την εξέλιξη της Λευκής Νύχτας στο Ίλιον!

Από νωρίς το απόγευμα οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του www.thisisradio.gr θα μεταφέρουν το κλίμα και θα σας ενημερώνουν για τις προετοιμασίες μιας βραδιάς θεσμού στο Δήμο Ιλίου, της Λευκής Νύχτας που αναμένεται να προσελκύσει πλήθος κόσμου με τις πολλές μουσικές εκδηλώσεις στις κεντρικές πλατείες της πόλης και τις εκπτώσεις στα καταστήματα του Ιλίου!

Από τις 16:00 και ως το ξημέρωμα, πολλοί καλεσμένοι έκπληξη θα παραβρεθούν ζωντανά στο ειδικό στούντιο του thisisradio.gr και θα μοιραστούν μαζί σας τις εντυπώσεις τους για την εξέλιξη της βραδιάς!

Τη ζωντανή μαραθώνια ραδιοφωνική εκπομπή θα συντονίζουν από τα μικρόφωνα του thisisradio.gr οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Κωνσταντάρας και Κατερίνα Γιατζόγλου, καθώς και οι παραγωγοί του σταθμού Μπάμπης Καρπούζος, Ανδρέας Νταγιάκος, Άρης Τσιμόγιαννης, Γεωργία Τσιλιάνη, Ασπασία Καρκαλέτση, Βαγγέλης Αυγουλάς, Δημήτρης Αμπατζής, Χρήστος Γκόνης, Γιώργος Κελεσίδης, Χρήστος Καρκαλέτσης και Γιώργος Αναστόπουλος.

Μεταξύ άλλων καλεσμένοι του www.thisisradio.gr θα είναι οι:

  • Νίκος Ζενέτος,  Δήμαρχος Ιλίου
  • Παναγιώτης Κουρουμπλής, Βουλευτής και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣυΡιζΑ
  • Απόστολος Κακλαμάνης, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ
  • Παύλος Χαικάλης, ηθοποιός, Βουλευτής Αν.Ελ.
  • Βασίλης Οικονόμου,  Ανεξάρτητος Βουλευτής
  • Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας
  • Κώστας Τσάκωνας, ηθοποιός
  • Κώστας Τουρνάς, τραγουδοποιός
  • Δημοσθένης Ταμπάκος, Χρυσός Ολυμπιονίκης στους Κρίκους
  • Γιάννης Παναγιωτόπουλος, Γενικός Γραμματέας ΜΜΕ
  • Μίμης Δομάζος Παλαίμαχος Ποδοσφαιριστής Παναθηναϊκού
  • Πέτρος Μίχος, Παλαίμαχος Ποδοσφαιριστής Ολυμπιακού
  • Πάνος Σόμπολος, Δημοσιογράφος
  • Δημήτρης Καφφάτος, Ολυμπιονίκης Handball
  • Γιάννης Καλαμπόκης, Διεθνής Καλαθοσφαιριστής, Αντιπρόεδρος ΠΣΑΚ
  • Δημήτρης Παυλής, Νεοεκλεγείς Δήμαρχος Τρίπολης
  • Γιάννης Γιαννόπουλος, Δήμαρχος Γορτυνίας
  • Γιώργος Χριστοδούλου, Συγγραφέας
  • Λάμπρος Τσάγκας, Σκηνοθέτης
  • Κώστας Σουλιώτης, συνθέτης
  • Μπάμπης Λυκογιάννης, ποδοσφαιριστής Ολυμπιακού
  • Χάρης Ασημακόπουλος, Ηθοποιός
  • Μαρία Λάγιου, Τραγουδίστρια
  • Παντελής Νικολαίδης, Διευθυντής ΙΕΚ Ιπποκράτειος, συνεργάτης Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Καθηγητών ΙΕΚ
  • Χριστόφορος Μπακαούκας, Ολυμπιονίκης Handball
  • Ιωάννα Προσμύτη, Ηθοποιός, Ραδιοφωνική Παραγωγός
  • Φάνης Τσαούσης, Πρωταθλητής Ελλάδος Handball
  • Βούλα Κώστα, Ηθοποιός
  • Γιάννης Παπασωτηρίου Ηθοποιός
  • Γιώργος Παπαδόπουλος, Πρωταθλητής Ελλάδος Handball
  • Βασίλης Μαντζοράκης, Μουσικός
  • Βαγγέλης Αυγουλάς, Αντιδήμαρχος Ιλίου, Επικεφαλής Νεολαίας Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών

Και πολλοί άλλοι καλεσμένοι έκπληξη!!!

Οι παραγωγοί και η Διοίκηση του www.thisisradio.gr περιμένουν όλους εσάς στο ειδικό Στούντιο μας για τη Λευκή Νύχτα επί της οδού Φιλοκτήτου 80, αλλά και στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μας (Φάνης Coiffure Πατρόκλου 65) όπου θα γίνει και παρουσίαση πλούσιου φωτογραφικού υλικού από εκπομπές και δράσεις του σταθμού μας αλλά και παρουσίαση έργων τέχνης των εικαστικών δημιουργών Γιάννη Ερμίδη, Έλενας Τσιμόγιαννη και Enris Prifti.

Ελάτε στους χώρους μας για να διασκεδάσουμε ως το πρωί και να δώσουμε παλμό σε όλη την πόλη!!!

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πολύωρης ζωντανής μας εκπομπής θα συνομιλούμε με απλούς πολίτες που θα απολαμβάνουν τις εκδηλώσεις του Δήμου Ιλίου, αλλά και με καταστηματάρχες της πόλης για να σας μεταφέρουμε άμεσα τον παλμό της βραδιάς!

Επίσης, σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς, μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Μέρμηγκας θα παρουσιάζουν μουσικοχορευτικά δρώμενα για όλους όσους θα είστε κοντά μας. 


Αναλυτικά για το Σάββατο 28 Ιουνίου
Πρόγραμμα www.thisisradio.gr 

Παραγωγοί
16:00 -18:00 Τσιμόγιαννης Άρης
18:00 – 20:00 Τσιλιάνη Γεωργία
20:00 – 22:00 Βαγγέλης Αυγουλάς - Δημήτρης Κωνσταντάρας - Δημήτρης Αμπατζής
22:00 - 00:00 Μπάμπης Καρπούζος - Γιώργος Αναστόπουλος - Ασπασία Καρκαλέτση
00:00 – 02:00 Κατερίνα Γιατζόγλου- Ανδρέας Νταγιάκος
02:00 – 04:00  Κελεσίδης Γιώργος - Χρήστος Καρκαλέτσης - Χρήστος Γκόνης


Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: "ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ"



Άρθρο του κοιν. εκπροσώπου και βουλευτή Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή στην Εφημερίδα των  Συντακτών

«Είναι αναγκαίος σήμερα ένα νέος αριστερός πατριωτισμός;»
Πολλές φορές το παρελθόν μάς εκπλήσσει με την επικαιρότητά του. Η 18η επέτειος από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου φέρνει για άλλη μια φορά στο προσκήνιο τα κρίσιμα ζητήματα που έθεσε η 3η Σεπτέμβρη και καθίστανται εκ νέου επίκαιρα: εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική απελευθέρωση. Σήμερα είναι αναγκαία η ανάδειξη των ειρηνικών αξιών ενός σύγχρονου, νέου αριστερού πατριωτισμού, που δεν θα εξαντλείται μόνο στα εθνικά θέματα.
Οι θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα ζητήματα εθνικής σημασίας είναι αδιαπραγμάτευτες. Δεν διεκδικούμε τίποτα από κανέναν ούτε παραχωρούμε τίποτα σε κανέναν. Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε είδους αλυτρωτισμό και αλλαγή συνόρων στην περιοχή. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει ποτέ να συμβεί στο Αιγαίο και τη Θράκη ό,τι συνέβη στην Κύπρο. Όλοι οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι η Ελλάδα, δυστυχώς, από γεωστρατηγική άποψη δεν είναι ούτε Ολλανδία, ούτε Βέλγιο, ούτε Αυστρία.
Από τη στιγμή μάλιστα που η Ε.Ε. δεν κατέστησε σαφές ότι τα σύνορα της χώρας είναι και ευρωπαϊκά σύνορα, την άφησε εκτεθειμένη στους εξοπλισμούς: 218 δισ. ευρώ δαπανήθηκαν τα τελευταία 30 χρόνια, που στο μεγαλύτερο μέρος τους θα μπορούσαν να είχαν συμβάλει στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας αντί να τα καρπωθούν οι πολεμικές βιομηχανίες των «φίλων» μας.
Ένας σύγχρονος, φιλειρηνικός, αριστερός πατριωτισμός είναι η πρώτη γραμμή άμυνας κάθε λαού απέναντι σε απειλές όπως η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση και η κυριαρχία του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Είναι σαφές ότι η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα έχει επιπτώσεις, εκτός από την τιμολόγηση, και στην εθνική ασφάλεια. Για την Ελλάδα, ένας νέος αριστερός πατριωτισμός είναι και παράγοντας ανάσχεσης της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Οταν η χώρα αποκτήσει μια κυρίαρχη κυβέρνηση που θα εφαρμόσει χρηστή και αποτελεσματική διοίκηση, που δεν θα επιδεικνύει πυγμή στους αδύναμους και δουλοπρέπεια στους ισχυρούς αλλά το αντίθετο, τότε θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να εμπεδωθεί ένας πατριωτισμός με βαθύ κοινωνικό περιεχόμενο.
Ένας πατριωτισμός που θα εμπνέει θέληση για συλλογική προσπάθεια και θα διαπνέει τις καθημερινές μικρές και μεγάλες αποφάσεις των πολιτών που επηρεάζουν καθοριστικά την κοινωνική ευημερία και την εθνική οικονομία. Από την καθημερινή αλληλεγγύη σε όσους δοκιμάζονται, τη φορολογική συνείδηση, τον σεβασμό του φυσικού πλούτου της χώρας, την απόφαση για το αν θα βγάλει κάποιος τα λεφτά του στο εξωτερικό ακόμα και νομίμως, μέχρι τις αποφάσεις των ξενοδόχων στην Κρήτη και στη Ρόδο για το αν θα προτιμήσουν εγχώρια ή εισαγόμενα γεωργικά προϊόντα.
Η εμπέδωση ενός τέτοιου πατριωτικού αισθήματος, όχι ως ρητορεία αλλά ως καθημερινή πρακτική, είναι καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία μιας δημοκρατικής αριστερής διακυβέρνησης που θα αγκαλιάζει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, χωρίς πολιτικές προκαταλήψεις και χωρίς εκπτώσεις στον ριζοσπαστικό της χαρακτήρα.

Ημ. Δημοσίευσης: 24/6/2014
Πηγή Δημοσίευσης: Έντυπη και Ηλεκτρ. Έκδοση ΕφΣυν  http://www.efsyn.gr/?p=209575



SEATRAC ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΑ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ



Η πρόσβαση των ατόμων με ιδιαιτερότητες είναι δικαίωμα! Δείτε τι είναι το SEATRAC και σε ποιες παραλίες υπάρχει!

Mε έδρα την Πάτρα και βραβείο καινοτομίας η ΤΟΒΕΑ παραχωρεί seatrac σε όλη την Ελλάδα αλλά και εξωτερικό!

Ευχάριστα νέα μάθαμε από την ομάδα της TOBEA που θα ομορφύνει το καλοκαίρι πολλών ΑμΕΑ στην Πάτρα και φυσικά σε όλη την Ελλάδα!
Η ομάδα της TOBEA θα συντηρήσει και επανεγκαταστήσει δωρεάν 3 SEATRACs στην περιφέρεια Αττικής ενώ επιπλέον στην Αχαΐα θα παραχωρηθεί και εγκατασταθεί για αυτή τη θερινή περίοδο ένα καινούριο SEATRAC το οποίο θα βρίσκεται στην παραλία του Αγ. Βασιλείου.
Το SEATRAC κατασκευάστηκε το 2008, όταν για 1η φορά τοποθετήθηκε στην παραλία του Αγίου Βασιλείου για να λειτουργεί σαν βοηθητικός εξοπλισμός ο οποίος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα ώστε να διευκολύνει την πρόσβαση τους στη θάλασσα.

Η κύρια ιδέα πίσω από την δημιουργία του ήταν να δώσει στα άτομα με αναπηρία την ευκαιρία να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα όπως το κολύμπι χωρίς καμία άλλη βοήθεια.

Το SEATRAC αποτελείται βασικά από ένα μηχανισμό αποτελούμενο από ράγες σταθερής τροχιάς μέσα στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό.

Η πρωτοποριακή κατασκευή ελληνικής ευρεσιτεχνίας που έχει βραβευτεί δίνει την δυνατότητα σε άτομα με αναπηρίες να μπαίνουν εύκολα στη θάλασσα και να απολαμβάνουν το μπάνιο τους, χωρίς τη βοήθεια συνοδού. 

Μέχρι σήμερα λειτουργούν στις εξής περιοχές:

Αγία Νάπα ( Κύπρος )
Άγιος Βασίλειος
Άκολη
Ακράτα
Αλεποχώρι
Ανάβυσσος
Ασπροβάλτα
Ασπρονέρι
Βελίκα
Γλυφάδα
Κερατέα
Λεμεσός ( Κύπρος )
Λούτσα
Νέα Μάκρη
Νεοι Επιβάτες
Πάφος ( Κύπρος )
Πλαζ Πάτρας (Ε.Ο.Τ.)
Πόρτο Ράφτη
Πρωταράς ( Κύπρος )
Ράχες
Σαλαμίνα
Χρυσοχούς ( Κύπρος )
Χρυσοχούς ( Κύπρος ) ΝΕΟ

Στην παραλία νέων επιβατών!

Η εταιρεία με έδρα την Πάτρα!

Η ΤΟΒΕΑ ΕΠΕ είναι μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 2012 με δραστηριότητα στο σχεδιασμό και την κατασκευή ειδικών κατασκευών που στοχεύουν στην βελτίωση της ποιότητας  ζωής των κινητικά ανάπηρων. Πρόκειται για έναν ¨τεχνοβλαστό¨ του Πανεπιστημίου Πατρών και προέκυψε σαν προϊόν έρευνας που διενεργήθηκε από το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗΣ  ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ το έτος 2009. Το πρόγραμμα περιελάμβανε το σχεδιασμό και την κατασκευή μιας συσκευής που θα παρείχε την δυνατότητα στους   κινητικά ανάπηρους να αποκτήσουν πρόσβαση στη θάλασσα. Το πρόγραμμα ανατέθηκε στο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ από την πρώην Περιφέρεια Αχαΐας.
Ύστερα από την επιτυχή έκβαση του προγράμματος, η δουλειά συνεχίστηκε και η συσκευή εξελίχθηκε σε ένα προϊόν (SEATRAC) έτοιμο για εμπορική χρήση. Παράλληλα με αυτό, η ανάγκη για άλλες συσκευές και προϊόντα, τα οποία σχετίζονται με το θέμα της βελτίωσης της ζωής των αναπήρων διαρκώς μεγάλωνε. Το γεγονός αυτό γέννησε την ανάγκη της ίδρυσης μιας εταιρείας που θα ικανοποιούσε τους στόχους αυτούς που από τη φύση τους θα ήταν εκτός των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου και του Πανεπιστημίου γενικότερα.

ΠΗΓΗ:



Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΚΙΣΜΕΤ!



Είμαι η Safak Pavey, η Αυγή με το παράξενο κισμέτ.

Η Safak Pavey είναι βουλευτής Κωνσταντινούπολης, εκλεγμένη με το κόμμα CHP (Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Λαού) και είναι η πρώτη γυναίκα με κινητικά προβλήματα που εξελέγη βουλευτής στην Τουρκία. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της ομάδας υποστήριξης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρίες. Σε ένα σιδηροδρομικό ατύχημα στη Ζυρίχη έχασε το αριστερό της χέρι και το αριστερό της πόδι και τα αντικατέστησε με πρόσθετα μέλη. Εδώ και δύο χρόνια έδινε τον προσωπικό της αγώνα για το δικαίωμα να προσέρχεται στις συνεδριάσεις της Βουλής με παντελόνι. Πάλεψε για κάτι που για όλους εμάς είναι δεδομένο. Και τα κατάφερε.

της Μαρίας Ζολώτα

«Ο πόνος, από τη μια μας αφαιρεί το δικαίωμα να πληγωνόμαστε από τους ανθρώπους, και από την άλλη μας προσφέρει μια απεριόριστη, μοναδική ωριμότητα, που μας διδάσκει. Τα καλούπια κάνουν πολύ πιο περίπλοκο το καλό και το κακό. Ωστόσο, και τα δύο είναι πολύ απλές και καθημερινές έννοιες».*

Το όνομά μου είναι Αυγή (Safak).

Εμείς τα ονόματά μας δεν τα παίρνουμε από τους παππούδες μας και τις γιαγιάδες μας. Εμείς τα ονόματά μας τα παίρνουμε κυρίως από τα στοιχεία της φύσης και από την ύλη που φτιάχνονται τα αισθήματα. Μια φίλη μου τη λένε «Θάλασσα» (Deniz), μια άλλη «Ευτυχία» (Mutluluk).

Και έτσι κάπως δένουμε τη ζωή μας με το πεπρωμένο μας και με αυτό προχωράμε. Σε μας το πεπρωμένο μας λέγεται κισμέτ (kismet).

Γεννήθηκα μέσα σε μια οικογένεια με ιδιαίτερες πνευματικές και πολιτικές ανησυχίες, με μια μόνιμη ανάγκη έκφρασης και στήριξης αυτού που λέμε «δικαίωμα». Η δικιά μου αγάπη ήταν η τέχνη. Τέλος πάντων.

Στα 18 μου βρέθηκα στη Ζυρίχη προκειμένου να ασχοληθώ με τον κινηματογράφο. Νέος κόσμος, νέα πράγματα, νέα δεδομένα. Με ένα χαραγμένο όμως κισμέτ, που φυσικά με ακολούθησε μέχρι εκεί. Με ακολούθησε και όταν πήρα εκείνο το τρένο για μια όμορφη εκδρομή….

……Και ξαφνικά ένας θόρυβος, ένα «μπουμ», πολλές φωνές, χιλιάδες κραυγές. Εκτός από τη δικιά μου. Αυτήν την κρατούσα για να ακουστεί αργότερα, όταν πια μέσα σε εκείνο το «μπουμ», εγώ έχασα ένα χέρι και ένα πόδι. Αστείο; Δεν είναι.

Με δύο τεχνητά μέλη, προσαρμοσμένα άρτια στο σώμα μου, βρίσκομαι πλέον στην Αγγλία, με νέα όνειρα αυτή τη φορά. Πράγματι, είχα ακόμα το κουράγιο να κάνω όνειρα.

Και έτσι πάλι σπουδάζω. Αυτή τη φορά διεθνείς σχέσεις, και μετά οικονομικά. Έμαθα και πολλές γλώσσες, για να ακούω και να καταλαβαίνω τις χαρές και τους πόνους όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων. Και να μπορέσω να σταθώ κοντά τους. Έτσι ένιωθα. Έτσι έκανα.

Τα χρόνια πέρασαν και τα κατάλαβα ένα προς ένα. Πλέον, όμως, έπρεπε να επιστρέψω στη χώρα μου. Η Τουρκία είναι η χώρα μου, εκεί έπρεπε να προσπαθήσω πλέον.

Γεμάτη ακόμα όνειρα και όρεξη, και με περισσότερη αποφασιστικότητα για έναν δύσκολο αγώνα, για μια ακόμα πάλη, στέκομαι πλάι στα υπόλοιπα μέλη του CHP. Αυτοί κάθονται στα έδρανα της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης κι εγώ δίπλα τους, στο αναπηρικό μου καροτσάκι.

Έτσι κατέβηκα στους δρόμους, στάθηκα ΄όρθια΄ και στήριξα κι άλλους. Στήριξα το άτομο με κινητικά προβλήματα, το δικαίωμα της γυναίκας στην άμβλωση, το ορφανό παιδί, τον μετανάστη, τη γυναίκα με τη μαντήλα. Για μένα δεν ήταν παράλογο. Όλοι δικαιούνται το χώρο τους και όλοι πρέπει να ακουστούν.

Εμένα όμως, γιατί δυσκολεύονται τόσο να με ακούσουνε; Γιατί πρέπει στη χώρα μου, το ρόλο του κυβερνήτη να τον έχει η θρησκεία; Ή μάλλον γιατί να αναλαμβάνουν κάποιοι να ερμηνεύουν και να επιβάλλουν τη θρησκεία όπως θα τους βολέψει; Για να μην ακούγεται ποτέ καμία φωνή; Παγωμάρα και σιωπή;

Τι ζήτησα; Να σας το πω αμέσως. Ζήτησα, να αφήσω στην άκρη τη φούστα μου και να μπορώ να φορέσω το παντελόνι μου, μέσα στη Βουλή. Ναι, δεν είχα το δικαίωμα. Είχα μόνο την απαγόρευση. Ποτέ δεν ένιωσα αμήχανα για τα νέα μου μέλη, οι άλλοι ένιωθαν. Πολλοί από αυτούς με κοιτούσαν αλλιώτικα, αλλόκοτα. Ήθελα να τα γλιτώσω όλα αυτά, και ο τρόπος ήταν τόσο απλός.

Στο στεγανό, όμως, μέσα τίποτα δεν είναι απλό. Στέκεται από πάνω σου, καλύπτει το χώρο σου και δεν σε αφήνει να το κουνήσεις ρούπι.

Το στεγανό έχει τους δικούς του νόμους και στηρίζει απόλυτα τα υβρίδιά του. Τόσο πολύ που πνίγει οτιδήποτε άλλο γύρω του. Δημιουργεί το δικό του περιβάλλον, απαλλαγμένο από σκοτούρες για διεκδικήσεις, με συγκεκριμένες περιορισμένες πάντα και φυσικά ελεγμένες και ελεγχόμενες παροχές. Έτσι να βαδίζουμε, να προχωράμε λίγο, να ζούμε ακόμα λιγότερο. Ζωή χωρίς φωνή.

Σαν να κινούνται όλα, για να μην αλλάξει τίποτα.

Οι επιταγές της διατήρησης του συστήματος, έφεραν το δικαίωμα να φοράνε οι γυναίκες μαντήλα στη Βουλή. Δεν το είχαν πριν. Είχε απαγορευτεί παλαιότερα με νόμο. Το 1999, σε μια προσπάθεια εκδημοκρατισμού, είχε απαγορευτεί η χρήση μαντίλας στα σχολεία, στη Βουλή, σε όλους τους δημόσιους χώρους.

14 χρόνια μετά, τέσσερις γυναίκες μπαίνουν το Νοέμβριο, στην αίθουσα της Εθνοσυνέλευσης με τις ολοκαίνουργιες μαντίλες τους, τα πιο γυαλιστερά χιτζάμπ, χαρούμενες και περήφανες που επιτέλους ο Πρωθυπουργός τους, γνωστός για τις «δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις» του, «κατανόησε» τις ανάγκες, «καταπάτησε» τις προκαταλήψεις. Από δω και στο εξής «τέρμα» στα εμπόδια και τους «περιορισμούς».

Κηρύσσεται έναρξη δημοκρατικών ελευθεριών μέσα από μια ιδιότυπη, ακατανόητη για πολλούς, επιστροφή στη ναφθαλίνη του παρελθόντος, που τόσο αγωνιστήκαμε για να απαλλαγούμε από τη μυρωδιά της.

Δεν το βλέπω το παρελθόν. Δεν τη θέλω τη μυρωδιά του. Έχει κάτι το πολύ ενοχλητικό. Δεν μου θυμίζει ωραία πράγματα. Δεν γελάω μαζί του.

Αύριο έχω ομιλία στη Βουλή. Πάω να αγοράσω παντελόνι.

Το όνομά μου πλέον δεν είναι μόνο Αυγή.

Το όνομά μου είναι Safak Pavey, έχω δύο τεχνητά μέλη, είμαι βουλευτής του CHP και τη ζωή μου την ορίζει ένα παράξενο κισμέτ.

Πάω να αγοράσω παντελόνι.

Η Safak Pavey είναι βουλευτής Κωνσταντινούπολης, εκλεγμένη με το κόμμα CHP (Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Λαού) και είναι η πρώτη γυναίκα με κινητικά προβλήματα που εξελέγη βουλευτής στην Τουρκία. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της ομάδας υποστήριξης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρίες. Σε ένα σιδηροδρομικό ατύχημα στη Ζυρίχη έχασε το αριστερό της χέρι και το αριστερό της πόδι και τα αντικατέστησε με πρόσθετα μέλη. Εδώ και δύο χρόνια έδινε τον προσωπικό της αγώνα για το δικαίωμα να προσέρχεται στις συνεδριάσεις της Βουλής με παντελόνι. Πάλεψε για κάτι που για όλους εμάς είναι δεδομένο. Και τα κατάφερε.

Και η προσωπική της ιστοσελίδα, για όσους θέλουν να μάθουν κάτι παραπάνω:
http://www.safakpavey.com/

* Από το βιβλίο της Safak Pavey «Πλατφόρμα νο. 13»

Πηγή: http://www.toportal.gr/



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑ: ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ!



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Η Ελληνική Εταιρία για την Προαγωγή της Ψυχιατρικής και των Συναφών Επιστημών (ΕΛΕΠΨΥΣΕΠ) διοργανώνει υπό τη Αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) την ειδική εκδήλωση:

Η ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ, ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΟΥΣ : ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΜΕ ΠΡΟΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ”. 

Η εκδήλωση αυτή θα λάβει χώρα στο Κτήριο του Παλαιού Πανεπιστημίου στην Πλάκα, οδός Θόλου 5, την Τρίτη 8 Ιουλίου 2014, ώρα 19.30.

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Θ. Πελεγρίνης θα μας κάνει την τιμή να προεδρεύσει της εκδήλωσης αυτής με συμπροέδρους τον υπογράφοντα, τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής Μ. Μπέγζο και τους Καθηγητές κ.κ. Γ. Ανδρούτσο και Χ. Παπαγεωργίου. Ομιλητές θα είναι οι Καθηγητές του ΕΚΠΑ κ.κ. Γ. Ανδρούτσος (Ιστορία της Ιατρικής), Χ. Παπαγεωργίου (Ψυχιατρικής), Κ. Κορναράκης (Χριστιανικής Ηθικής) και η Ψυχίατρος Α. Πίγκου, ενώ τα έργα προκλασικής μουσικής θα ερμηνεύσουν η κ. Έφη Μηνακούλη (μέτζο σοπράνο, θεόρβη, λαούτο) και η κ. Κατερίνα Κτώνα (τσέμπαλο).

Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε, όπως και κάθε ενδιαφερόμενο για την παραπάνω εκδήλωση αφού η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το ευρύ κοινό.


Ο Πρόεδρος της ΕΛΕΠΨΥΣΕΠ

Κώστας Ρ. Σολδάτος

Ομοτ. Καθηγητής Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ


Η ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ, ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΟΥΣ

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΜΕ ΠΡΟΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ

Η Εκδήλωση θα λάβει χώρα στο κτήριο του Παλαιού Πανεπιστημίου στην Πλάκα την Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • 19.30 -20.30: Βραχείες διαλέξεις και μουσικό πρόγραμμα με αναφορά στην Ιπποκρατική θεώρηση της συναισθηματικής διάθεσης   
           Προεδρείο: Θ. Πελεγρίνης, Κ. Σολδάτος, Γ. Ανδρούτσος

Γ. Ανδρούτσος «Η πρώτη ψυχοσωματική προσέγγιση της συναισθηματικής διάθεσης όπως την ανέπτυξε ο Ιπποκράτης»

Μουσικές Διαθέσεις Α’ Μέρος

Ε. Μηνακούλη (μέτζο σοπράνο, θεόρβη, λαούτο)
Κ. Κτώνα (τσέμπαλο)

Μελαγχολικός
Flow my tears                  J. Dowland (1562-1626)
L’ âme en peine                F. Couperin (1668-1733)

Χολερικός
Βιβλική σονάτα: Η έπαρση του Γολιάθ      J. Kuhnau (1660-1722)        
Regina Dispezzata                               C. Monteverdi (1567-1643)
L’ Incoronazione di Poppea
Medee                                               J. Dyphly (1715-1789)


Φλεγματικός
Toccata Apreggiata                              G. Kapsberger (1580-1651)
Ego flos campi                                    C. Monteverdi
Praeludium BWV 998                           J. S. Bach

Αιματώδης
Come away come sweet love                J. Dowland
Malle Sijmen                                       J. P. Sweelinck (1562-1621)
Oy comamos y bebamos                       J. Del Encina (1468-1530)

Χ. Παπαγεωργίου «Οι διαγνωστικές και θεραπευτικές θεωρήσεις από τον Πλάτωνα και τους Επικούρειους έως τη σύγχρονη εποχή»


  • 20.30 – 21.30: Βραχείες διαλέξεις και μουσικό πρόγραμμα με αναφορά στην θεώρηση της συναισθηματικής διάθεσης από τον Ιωάννη Δαμασκηνό Προεδρείο: Θ. Πελεγρίνης, Μ. Μπέγζος, Χ. Παπαγεωργίου

Κ. Κορναράκης «Οι αντηχήσεις των Ιπποκρατικών θεωρήσεων της συναισθηματικής διάθεσης στο έργο του Ιωάννη του Δαμασκηνού»


Μουσικές Διαθέσεις Β’ Μέρος

Ε. Μηνακούλη (μέτζο σοπράνο, θεόρβη, λαούτο)
Κ. Κτώνα (τσέμπαλο)

Καλοκαίρι
The battle                          W. Byrd (1542-1623)

Φθινόπωρο
O death rock me asleep       Anna Boleyn (1501-1536)
                                        (πιθανόν γραμμένο από την ίδια την  
                                          παραμονή του θανάτου της)

Plainte faite à Londres pour passer la mélancolie,       J. Froberger
laquelle se joue lentement avec discrétion                (1616-1667)


Χειμώνας
His golden locks                          J. Dowland
The fall of leaf                            Martin Peerson (1571-1650)

Άνοιξη
Al fonte al prato                          G. Caccini
La joyeuse                                 J. P. Rameau (1683-1764)

….και μουσικά αντίδοτα για την εξισορρόπηση των ψυχικών διαθέσεων  

Les Barricades Mystérieuses           F. Couperin (1668-1733)
Bist du bei mir                             από το βιβλίο της Anna
                                                  Magdalena Bach πιθανόν
                                                  του Gottfried Heinrich
                                                  Stolzel από την όπερα Diomedes

Α. Πίγκου «Ο θόρυβος “των χυμών” στα ηχοχρώματα της Αναγέννησης και του Μπαρόκ : η μουσική δημιουργία ως μεταφορά»


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Γιώργος Ανδρούτσος : Καθηγητής Ιστορίας της Ιατρικής ΕΚΠΑ
Κώστας Κορναράκης: Αναπλ. Καθηγητής Χριστιανικής Ηθικής ΕΚΠΑ
Κατερίνα Κτώνα: Τσεμπαλίστα και πιανίστα. Ιδρυτικό μέλος του
ελληνικού συνόλου μπαρόκ «Sinfonia»
Εφη Μηνακούλη: Ερμηνεύτρια αναγεννησιακού λαούτου, θεόρβης
και φωνητικής μουσικής της Αναγέννησης και του Μπαρόκ.
Μέλος συνόλων «Εργαστήρι Παλιάς Μουσικής», « Sinfonia» και «Family Voices»
Μάριος Μπέγζος: Κοσμήτωρ Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ
Θεοδόσης Πελεγρίνης: Πρύτανης, Καθ. Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ
Άννα Πίγκου: Ψυχίατρος, Μονάδα Φροντίδας Ψυχικής Υγείας
Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου, Ψυχαναλύτρια - Μέλος της Νέας Λακανικής Σχολής
Κώστας Σολδάτος : Ομότιμος Καθηγητής Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ
Χαράλαμπος Παπαγεωργίου: Καθηγητής Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ


Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΕΞΥΠΝΑ ΡΟΥΧΑ ΜΕ ΔΟΝΗΣΗ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ



Έξυπνα ρούχα με δόνηση που βοηθούν τους τυφλούς

Η τεχνολογία των «έξυπνων» ρούχων εμφανίζει συνεχώς νέες καινοτομίες. Δύο πιο πρόσφατες προέρχονται αφενός από αμερικανούς ερευνητές.

Oι οποίοι δημιούργησαν δονούμενα ρούχα που καθοδηγούν τους τυφλούς στο δρόμο και αφετέρου από Kινέζους επιστήμονες, οι οποίοι κατασκεύασαν ελαστικά νήματα-μπαταρίες που ενσωματώνονται στα ρούχα και τα τροφοδοτούν με ηλεκτρισμό.

Περίπου 285 εκατ. άνθρωποι πάσχουν από μειωμένη όραση, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, και οι περισσότεροι, ακόμη και στις πιο ανεπτυγμένες χώρες, δεν μπορούν να βασιστούν παρά στο χαρακτηριστικό λευκό μπαστουνάκι τους (που εφευρέθηκε το 1921) για να κυκλοφορήσουν.

Οι ερευνητές της εταιρείας Tactile Navigation Tools, την οποία δημιούργησε ο γιατρός Τζ. Ρίτσο του Ιατρικού Κέντρου Langone του Πανεπιστημίου της Ν. Υόρκης, ανέπτυξαν ρούχα με ηλεκτρονικούς αισθητήρες που «διαβάζουν» συνεχώς το περιβάλλον και ειδοποιούν έγκαιρα τον τυφλό, ο οποίος τα φορά.

Όταν υπάρχει κάποιο εμπόδιο τριγύρω, το ρούχο δονείται και ο τυφλός προειδοποιείται.

Το «ρούχο» (στην ουσία είναι μία φορετή συσκευή), με την ονομασία-λογοπαίγνιο "Eyeronman" (σ.σ. ακούγεται όπως η λέξη Ironman=Σιδηράνθρωπος), μπορεί να αξιοποιηθεί και από ανθρώπους χωρίς προβλήματα όρασης, για να τους βοηθήσει στον προσανατολισμό τους σε ειδικές συνθήκες, όπως πυροσβέστες εν μέσω καπνών, αστυνομικούς, στρατιώτες σε ώρα μάχης και άλλους.

Το Eyeronman είναι εφοδιασμένο με μια ευρεία γκάμα αισθητήρων, όπως ένα σύστημα lidar (ένα είδος ραντάρ λέιζερ που χρησιμοποιείται και στα αυτόνομα οχήματα χωρίς οδηγό), υπερήχων (τους χρησιμοποιούν οι νυχτερίδες για τον συνεχή ηχοεντοπισμό της θέσης τους) και υπέρυθρων ακτίνων (ανιχνεύουν τη θερμοκρασία των σωμάτων).

Οι εισροές δεδομένων από τους αισθητήρες μετατρέπονται στις κατάλληλες δονήσεις από το «έξυπνο» φανελάκι, το οποίο είναι κατασκευασμένο από ειδικού τύπου πολυμερή. Το ρούχο ανιχνεύει όλα τα εμπόδια περιμετρικά, δηλαδή σε ακτίνα 360 μοιρών.

Εξάλλου, ερευνητές του Πανεπιστημίου Φουντάν της Σαγκάης, με επικεφαλής τον Χουισένγκ Πενγκ, σύμφωνα με το "New Scientist", δημιούργησαν εύκαμπτες μπαταρίες λιθίου-ιόντων σαν πολύ ελαστικά νήματα, που μπορούν να υφανθούν σε ένα ρούχο και να ενσωματωθούν έτσι σε αυτό.

Οι επιστήμονες αρχικά κατασκεύασαν μικροσκοπικά σύρματα από δύο νανοσωλήνες άνθρακα, τον ένα τοποθετημένο μέσα στον άλλο. Στη συνέχεια, τα σύρματα επικαλύφτηκαν με τα κατάλληλα νανοσωματίδια, ώστε να δημιουργηθούν οι αρνητικοί και θετικοί πόλοι της μπαταρίας, ενώ προστέθηκε κι ένας ηλεκτρολύτης σε μορφή τζελ.

Ένα τμήμα δέκα εκατοστών του νήματος-μπαταρίας ζυγίζει μόλις 0,08 γραμμάρια και μπορεί να φωτίσει μία σειρά από λαμπάκια τύπου LED επί ένα λεπτό.

Αυτά τα ελαστικά νήματα-μπαταρίες, που μπορούν να τεντωθούν έως 600%, αποτελούν μια πηγή ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς να περιέχουν το παραμικρό μέταλλο.

Αν και προς το παρόν διαθέτουν μικρή ενεργειακή χωρητικότητα (91,3 mAh ανά γραμμάριο, που όμως διατηρείται σε ποσοστό σχεδόν 90% μετά από τέντωμα 600%) και είναι σχετικά ακριβά για την παραγωγή τους, καθώς η «φορετή» (και όχι πλέον φορητή) τεχνολογία αναπτύσσεται, τέτοιες καινοτομίες αναμένεται να γνωρίσουν ευρύτερη εφαρμογή.

Ειρήνη Ν.


ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΛΙΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμος Ιλίου και το Μουσικό Σχολείο Ιλίου
σας προσκαλούν την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014
στις 8.00 μ.μ. στο Θέατρο του Πάρκου Αντώνης Τρίτσης
όπου θα πραγματοποιηθούν τα εόρτια για τα 25 χρόνια
ίδρυσης και λειτουργίας των μουσικών σχολείων





Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

ΤΡΙΤΗ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ



Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιλίου προσκαλεί τους ωφελούμενους του προγράμματος στην 3η Χαριστική Δράση που θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 25 έως και την Παρασκευή 27 Ιουνίου στο κτίριο των δομών επί των οδών Ικάρου 28 και Κάλχου 64.

Από τις 10.00 π.μ. έως τις 14.00 μ.μ. οι ωφελούμενοι όλων των κοινωνικών μας δομών θα έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν στο κοινωνικό Παντοπωλείο και να διαλέξουν είδη ένδυσης και υπόδησης, αξεσουάρ, βιβλία και παιχνίδια μέσα από μια μεγάλη γκάμα προϊόντων για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Ευχαριστούμε παράλληλα όλους όσους στέκονται στο πλευρό μας με τις δωρεές τους, ενισχύοντας το έργο μας υπέρ των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων του δήμου Ιλίου.


3η Χαριστική Δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ιλίου

Πότε: Τετάρτη 25 - Παρασκευή 27 Ιουνίου
Πού: Ικάρου 28 και Κάλχου 64, Ίλιον                                                                                             

Ώρες: 10.00 – 14.00                                                                                                                        

Περισσότερες πληροφορίες:
Κάλχου 64 & Ικάρου 28, 13122 Ίλιον

Τηλ.: 210 2612673


ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ''Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΟΥ'' ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΛΑΤΙΝ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ ΤΟΥ ''ΤΥΡΤΑΙΟΥ΄''


Η Ομάδα Λάτιν - Ευρωπαϊκού και Σύγχρονου μαζί με την ομάδα
αγωνιστικού χορού του Νομαρχιακού Αθλητικού Σωματείου
''ΤΥΡΤΑΙΟΣ'', θέλοντας να δείξει τους κόπους των μαθημάτων 
της φετινής χρονιάς, παρουσιάζει την παράσταση με τίτλο:

''Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΟΥ''

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014 στις 20:00
Πολιτιστικό Κέντρο ''Μελίνα Μερκούρη''
Αγίου Φανουρίου 99, 13122 Ίλιον

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Ειρήνη Ζαχαρά: 6944447587