meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ Ν. 2643/98


Μετά από επίπονες προσπάθειες της Ε.Σ.Α.μεΑ. είναι πλέον γεγονός η  προκήρυξη θέσεων στο Δημόσιο για προστατευόμενους του νόμου 2643/1998.

Από τις 30/12/2014 έως και 29/01/2015, ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στις 14 αρμόδιες Επιτροπές Πανελλαδικά του Ν.2643/98. Οι ενδιαφερόμενοι που υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου και διαθέτουν τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται για τις θέσεις αυτές, σύμφωνα με τις αντίστοιχες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.
      
Τα έντυπα των αιτήσεων – υπεύθυνων δηλώσεων αλλά και τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν εκδώσει από 30/12/2014 έως 29/01/2015 , αναφέρονται στο Β΄ τεύχος ΦΕΚ με αρ. 3408/18-12-2014 που μπορείτε να βρείτε εδώ
      
Για την εξυπηρέτηση των προστατευόμενων, όλα τα έντυπα, οι προκηρύξεις των 14 αρμόδιων επιτροπών όπως και οι διευθύνσεις τους βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ



ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ


Αγωνιστικό μήνυμα κατά των εξαρτήσεων αλλά και κατά οποιασδήποτε κρατικής αδιαφορίας ή αδράνειας, δόθηκε στις 12 Δεκέμβρη 2014 στο Ίλιον και στη συνάντηση Προέδρων Κέντρων Πρόληψης της Αττικής, που συγκάλεσε ο Πρόεδρος του Κ. Π. «Φαέθων» κ. Βαγγέλης Αυγουλάς.

Τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων είναι συμπράξεις γειτονικών δήμων με την Περιφέρεια Αττικής εποπτευόμενες από τον Οργανισμό κατά των ναρκωτικών, οι οποίες στελεχώνονται από επιστημονικό προσωπικό με πολύ σημαντικό έργο, αφού οργανώνουν βιωματικές ομάδες, διαλέξεις και παρεμβάσεις στη σχολική κοινότητα σε μαθητές, γονείς και καθηγητές, κατά κάθε μορφής εξάρτησης από ουσίες, τζόγο, κάπνισμα, Διαδίκτυο κλπ.

Στη συνάντηση την οποία συντόνισε ο κ. Αυγουλάς, πρόεδρος του Διαδημοτικού Κέντρου για τους δήμους Ιλίου, Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Πετρούπολης, συζητήθηκαν θέματα όπως η ανάγκη σαφούς νομοθετικής ρύθμισης των μισθολογικών θεμάτων των εργαζομένων στα κέντρα πρόληψης, η περίεργη ασταθής συμπεριφορά του Ο.ΚΑ.ΝΑ. που δεν εκπληρώνει στο ακέραιο τις προσυμφωνηθείσες, ρητές, έγγραφες, ενυπόγραφες συμβατικές του υποχρεώσεις, η έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού για την πρόληψη κ.α.

Παρά τη σφοδρή κακοκαιρία εκείνης της ημέρας και τις μεγάλες αποστάσεις στην Αττική, στη συνάντηση συμμετείχαν η Πρόεδρος του Κ.Π. Περιστερίου κα Ουρανία Σαγιάκου, η κα Γεωργία Πίσπα Πρόεδρος του Κ.Π. Χολαργού - Αγίας Παρασκευής – Παπάγου, ο Πρόεδρος του Κ.Π. Νέας Ιωνίας κ. Γιάννης Κολμανιώτης, ο κ. Σταύρος Θεοδωρίδης εκπρόσωπος του Δ.Σ. του Κ.Π. του δήμου Αθηναίων, η κα Ιωάννα Κατσιαφλάνη εκπρόσωπος του Κ.Π. των Δήμων Καλλιθέας – Μοσχάτου – Ταύρου, η κα Πηνελόπη Λυμπέρη εκπρόσωπος του Κ.Π. Χαϊδαρίου – Αιγαλαίου – Αγ. Βαρβάρας, όλοι οι εργαζόμενοι του Κ.Π. «Φαέθων» όπου φιλοξενούνταν οι συνάντηση, καθώς και ο Πρόεδρος του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης κ. Νίκος Λάιος μετά του Γεν. Γραμματέα του Σωματείου κ. Αλέξανδρου Σταθακιού.

Ο διάλογος μεταξύ μελών των Δ.Σ. των Κέντρων και των εργαζομένων ήταν πολύ γόνιμος, τα συμπεράσματα της συνάντησης πολύ χρήσιμα για όλους, η συμφωνία για επανάληψη τέτοιων πρωτοβουλιών συχνότερα ομόφωνη και ο επίλογος της ως χρονική μόνο σύμπτωση η ανακοίνωση της παραίτησης του πρώην Προέδρου του Ο.ΚΑ.ΝΑ. κ. Μιχάλη Κατρίνη.


Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

6Ο ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ: "ΜΠΗΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΕΝΟΣ ΤΥΦΛΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ"!



Στη θέση ενός τυφλού για ένα βράδυ

«Έχετε βρει τη σαλάτα;» «Ναι, νωρίτερα, να σας την περάσουμε;»
«Προσεκτικά, νομίζω ότι ανάμεσά μας είναι το μπουκάλι με το νερό». «Κάνε θόρυβο να καταλάβω πού είσαι». «Το καλάθι με το ψωμί πού είναι; Το είχα δίπλα μου πριν από λίγο αλλά δεν το βρίσκω». «Ωχ, έχυσα το κρασί». Για τους περισσότερους από εμάς, είναι από τα πιο φυσιολογικά πράγματα του κόσμου: η αποτελεσματική χρήση των μαχαιροπίρουνων, το σερβίρισμα του κρασιού στο ποτήρι, η αναγνώριση του φαγητού στο πιάτο. Το βράδυ του προηγούμενου Σαββάτου, όμως, τίποτα δεν ήταν όπως το ξέραμε.

Βρισκόμασταν στο περίφημο «Δείπνο στο Σκοτάδι», μια εκδήλωση που οργανώνει ομάδα εθελοντών με προβλήματα όρασης, με επικεφαλής τον 26χρονο δικηγόρο Βαγγέλη Αυγουλά, για τη μύηση του κοινού στην πολυπλοκότητα της καθημερινότητάς τους. Και το σκοτάδι στον χώρο εκδηλώσεων του Περιστερίου, όπου αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκε η διοργάνωση, ήταν πράγματι παχύ, πηχτό, υποβλητικό.

Μπήκαμε στην αίθουσα με τη βοήθεια ενός μετρ-εθελοντή. Για να μη χαθούμε, μας ζήτησε να τον κρατάμε από τον ώμο για να μας καθοδηγήσει ώς το τραπέζι μας. Περιμέναμε ότι σε λίγα λεπτά τα μάτια μας θα συνήθιζαν, ότι θα αρχίζαμε να διακρίνουμε φιγούρες, έστω τον διπλανό μας, αλλά η «προσομοίωση τυφλότητας» που είχαν πετύχει οι διοργανωτές ήταν εντυπωσιακή. Οι συνδαιτυμόνες είχαμε δε την εντολή να μη χρησιμοποιήσουμε κινητά τηλέφωνα, αναπτήρες ή οποιαδήποτε άλλη πηγή φωτός για να διευκολυνθούμε. Στόχος ήταν να βγάλουμε εις πέρας το σκοτεινό δείπνο εκμεταλλευόμενοι τις υπόλοιπες αισθήσεις μας.

Καθίσαμε στο τραπέζι, χωρίς να γνωρίζουμε εάν είχαμε παρέα δίπλα μας. «Η καρέκλα στ’ αριστερά μου είναι άδεια πάντως», είπα ψηλαφώντας. Μπροστά μας δεν είχαμε πιάτο, αγγίξαμε όμως μαχαιροπίρουνα, ποτήρια, χαρτοπετσέτα. «Είμαι η Σταυρούλα, θα είμαι η σερβιτόρα σας απόψε», ακούστηκε μια φωνή πίσω μας. «Να σας πω ότι στο τραπέζι μπροστά σας έχετε ήδη δύο σαλάτες και ένα μπουκάλι κρασί. Μπορείτε να ξεκινήσετε. Ο,τι χρειαστείτε, αν νιώσετε δυσφορία, ή θέλετε να χρησιμοποιήσετε την τουαλέτα, μπορείτε να με φωνάξετε». Η απορία μας πώς οι σερβιτόροι κατάφερναν να κινούνται άνετα στο σκοτάδι λύθηκε αργότερα, ήταν και αυτοί άτομα με προβλήματα όρασης, εξοικειωμένοι με όσα σ’ εμάς φαίνονταν βουνό.

Απλώνοντας προσεκτικά το χέρι, εντοπίσαμε την πιατέλα με τη σαλάτα και το πανέρι με το ψωμί. Λίγο πιο εκεί, πετύχαμε και το κρασί. Σερβιριστήκαμε κρασί, βάζοντας τον αντίχειρα στο ποτήρι ώστε να ελέγχουμε τη στάθμη. Η σαλάτα αποδείχθηκε μεγαλύτερη περιπέτεια. Το πιρούνι έφτανε άδειο στο στόμα, το μαρούλι δεν ισορροπούσε πάνω του. Μία, δύο, πέντε, δέκα, στο τέλος παραδοθήκαμε και αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε (και) το χέρι. Αν έπρεπε να έχουμε τηρήσει το savoir faire σε αυτές τις συνθήκες, αποτύχαμε μεγαλειωδώς.

Σε λίγο αντιληφθήκαμε ότι το τραπέζι μας γέμισε. Συστηθήκαμε όμως μόνο όταν η αδέξια κίνηση ενός από τους συνδαιτυμόνες είχε σαν αποτέλεσμα να χυθεί ένα ποτήρι νερό. «Γούρι, γούρι». Το πρώτο πιάτο ήταν (μάλλον) μια κρέπα με σπανάκι. Το φάγαμε με την ίδια μέθοδο, βοηθώντας με τα δάχτυλα. Όταν οι χαρτοπετσέτες γύρω μας εξαντλήθηκαν, διακριτικά χρησιμοποιήσαμε το τραπεζομάντηλο. Είναι απίθανα τα πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν δεν σε βλέπουν. Ή όταν νομίζεις ότι δεν σε βλέπουν: το event καταγραφόταν από ειδικές κάμερες, τα «άπλυτα» όλων θα αναρτηθούν οnline. Ομως ο σκοπός ήταν διπλά καλός. Τα έσοδα της εκδήλωσης (οι συμμετέχοντες έφτασαν τους 300) θα διατεθούν στα Παιδικά Χωριά SOS.

Πηγή: www.kathimerini.gr




ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

«Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους»
      
Τη δαπάνη επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά στα οποία έχει γίνει διακοπή, λόγω αδυναμίας πληρωμής του λογαριασμού, αναλαμβάνει η Περιφέρεια Αττικής -παραμονές των εορτών- , μέσω του προγράμματος «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους». Το πρόγραμμα θα διασυνδεθεί με τους Δήμους και άλλους κοινωνικούς φορείς προκειμένου να αποκτήσει μεγαλύτερη διεισδυτικότητα, καλύπτοντας όσο το δυνατόν περισσότερες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Κανείς πολίτης δεν μπορεί να στερείται του βασικού κοινωνικού αγαθού που είναι το ηλεκτρικό ρεύμα. Ειδικά σήμερα, περίοδο ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα μας. Έτσι, η Περιφέρεια Αττικής, με συναίσθηση της κοινωνικής της ευθύνης, προχωρά στο πρόγραμμα «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους».

Αναλαμβάνει έτσι άμεσα τη δαπάνη επανασύνδεσης της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά στα οποία έχει γίνει διακοπή, λόγω αδυναμίας πληρωμής του λογαριασμού. Το πρόγραμμα ξεκινά τούτη την περίοδο, παραμονές εορτών, έτσι ώστε να μην μείνει ούτε ένα νοικοκυριό στο σκοτάδι τούτες τις γιορτινές ημέρες. Η νέα Περιφερειακή Αρχή έχει εντάξει το πρόγραμμα «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους» στον αναμορφωμένο προϋπολογισμό που κατατέθηκε τον Οκτώβριο, στο πλαίσιο του εξαπλασιασμού των δαπανών για κοινωνικές ανάγκες. Το πρόγραμμα θα διασυνδεθεί με τους Δήμους και άλλους κοινωνικούς φορείς προκειμένου να αποκτήσει μεγαλύτερη διεισδυτικότητα, καλύπτοντας όσο το δυνατόν περισσότερες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Οι αρχές του προγράμματος

1. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και τα νοικοκυριά στα οποία έχει γίνει διακοπή ρεύματος και τα οποία, αφού προχωρήσουν σε ρύθμιση της οφειλής τους με τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας (π.χ. ΔΕΗ), μπορούν να καταθέτουν στην Περιφέρεια Αττικής τα δικαιολογητικά που αναφέρονται παρακάτω και η Περιφέρεια αναλαμβάνει να επιδοτήσει την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος, πληρώνοντας στον πάροχο την πρώτη δόση της ρύθμισης.

2. Η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει την κάλυψη δαπάνης ως 360 ευρώ ανά παροχή ηλεκτρικού ρεύματος που έχει διακοπεί. Το ποσό των 360 ευρώ είναι το μέγιστο που μπορεί να δοθεί ανά μία παροχή τον χρόνο – στη συγκεκριμένη περίπτωση από την έναρξη του προγράμματος ως τις 31 Δεκεμβρίου 2015.

3. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το να έχει εκδοθεί από τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας εντολή διακοπής παροχής.

4. Η Περιφέρεια Αττικής θα δέχεται αιτήματα πολιτών ακόμη κι αν αυτά βρίσκονται εκτός του ανωτέρω όρου 2. Τα αιτήματα αυτά θα εξετάζονται από την Περιφέρεια και θα κρίνεται αν συντρέχουν ειδικοί όροι για την ικανοποίησή τους λόγω εξαιρετικών συνθηκών.

Δικαιολογητικά

Οι πολίτες που επιθυμούν να επιδοτηθούν μέσω του προγράμματος «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους» θα πρέπει να καταθέσουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1. Ρύθμιση οφειλής με τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας (π.χ. ΔΕΗ).

 2. Αστυνομική ταυτότητα του ατόμου στο όνομα του οποίου είναι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

3. Εντολή διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για τη συγκεκριμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

4. Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης 2014 (για τα εισοδήματα του 2013) του προσώπου στο όνομα του οποίου είναι η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος ή του / της συζύγου του.

5. Τα αιτήματα των πολιτών θα εξυπηρετούνται κατά σειρά ημερομηνίας υποβολής

Oι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις στα γραφεία Δ/νσεων Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων Αττικής (Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης) τα οποία παρατίθενται παρακάτω:

1) Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα
Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας. Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Λ. Αλεξάνδρας 196, Τ.Κ 115 21
τηλ. 213 1600 326, -334, -346, -333, -336 -322, -340

2) Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα
 Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας. Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης
 Ελευθερίου Βενιζέλου 273 & Σόλωνος 133, Καλλιθέα Τ.Κ 176 74
 τηλ. 213 210 12 57, 213 210 12 46

3) Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα
Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας. Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Λ.Μεσογείων 448, Αγ. Παρασκευή Τ.Κ 153 42
Τηλ. 213 2100 563, 213 2100 587

4) Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα
Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας. Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Ιερά Οδός 294, Αιγάλεω Τ.Κ 122 43
Τηλ. 213 2100 956, 213 2100 950

5) Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς
Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας. Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Ηρώων Πολυτεχνείου 19, Πειραιάς Τ.Κ 185 32
Τηλ. 213 160 18 21, 213 160 18 44

 6) Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής
 Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας. Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης
 Εθνικής Αντιστάσεως 80, Ελευσίνα, Τ.Κ 192 000
 Τηλ. 213 160 13 48, 213 160 13 38

7) Περιφερειακή Ενότητα Aνατολικής Αττικής
Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας. Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης
17ο χλμ. Λ.Μαραθώνος, Παλλήνη Τ.Κ 153 51
Τηλ. 213 200 5272, 213 200, 213 200 52 49

8) Περιφερειακή Ενότητα Νήσων
Δ/νση Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Μέριμνας, Υγειονομικού Ελέγχου και
Περιβαλλοντικής Υγιεινής. Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Δημοσθένους 1, Πειραιάς Τ.Κ 185 31
Τηλ. 213 16 18 524, 213 16 18 567

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε:

Στο τηλεφωνικό κέντρο της Περιφέρειας Αττικής τηλ. 1539
Δ/νση Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Οργάνωσης (Τμήμα Ενημέρωσης του Πολίτη)
Λ. Συγγρού 80-88, 3ος όροφος (Γραφείο 302), Στάση Μετρό Fix
Τηλ. 213 20 65 116, 213 20 65 023, 213 20 65 014, 213 20 65 083

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Αττικής

Τηλέφωνα: 213 2063501, 210 6993404, 213 2063807
Fax: 213 2063513
e-mail: pressoffice@patt.gov.gr

Πηγή: http://www.patt.gov.gr/