meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΟΙ "ΝΥΧΤΕΡΙΔΕΣ" ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΥΦΛΩΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ



Οι «νυχτερίδες» της εθνικής τυφλών Αργεντινής

Διαβάστε την ιστορία της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου τυφλών Αργεντινής, που ξεκίνησε με ελάχιστους πόρους και κατάφερε να πρωταγωνιστήσει κατακτώντας σημαντικά τρόπαια, με σύμμαχο τη θέληση, αποδεικνύοντας πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αν προσπαθήσεις σκληρά. Οι «νυχτερίδες» όπως είναι το ψευδώνυμο της εθνικής ομάδας τυφλών Αργεντινής, παραδίδουν μαθήματα ζωής με τον τρόπο που αντιλαμβάνονται το ποδόσφαιρο και με την θέλησή που έχουν, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, να κάνουν αυτό που αγαπούν.

H ομάδα έχει προπονητή τον αυστηρό, Μάρτιν Ντεμόντε, ο οποίος δεν ανέχεται την αργοπορία. Ο Ντεμόντε δεν είναι τυφλός, ενώ είναι στην τεχνική ηγεσία της ομάδας από το 2005. Τα στοιχεία που τον διακατέχουν είναι η πυγμή, η σωστή παιδαγωγική προσέγγιση, καθώς κι η υπομονή.

Όπως εκατομμύρια Αργεντινών είναι παθιασμένος με το ποδόσφαιρο και προσπαθεί διαρκώς να το εξελίξει μαζί με τους παίκτες του. Με σκληρή δουλεία έχει καταφέρει να δημιουργήσει την καλύτερη εθνική τυφλών.

«Απολαμβάνω αυτό που κάνω και είμαι τυχερός», αναφέρει ο Ντεμόντε. «Είναι προσωπική μου ευτυχία να βλέπω το ποδόσφαιρο να εξελίσσεται διαρκώς, δουλεύοντας με εξαιρετικούς ανθρώπους που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό».

 «Οι "Murcielagos" (σ.σ Νυχτερίδες) εμπνέουν σεβασμό με τον τρόπο που αγωνίζονται. Αποδεικνύουν πως δεν υπάρχουν εμπόδια και απολαμβάνουν αυτό που κάνουν».

Η εθνική ομάδα τυφλών της Αργεντινής δημιουργήθηκε το 1991. Ξεκίνησαν με ελάχιστους οικονομικούς πόρους αλλά αυτή τη στιγμή έχουν καταφέρει να κατακτήσουν 2 Παγκόσμια Κύπελλα, ενώ έχουν «τραβήξει» μεγάλο πλήθος χορηγών που θέλουν να τους ενισχύσουν. Παράλληλα έχουν καταφέρει να κερδίσουν ένα ασημένιο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας κι ένα χάλκινο στο Πεκίνο.

 «Μας λείπει το χρυσό», τονίζει ο Ντεμόντε και προσθέτει ότι,
 «Προετοιμαζόμαστε για το Ρίο το 2016 και θα δώσουμε τα πάντα για να το κατακτήσουμε».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου