meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Τ.ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ


Συνάντηση εργασίας είχα την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015  με ενεργούς πολίτες με αναπηρία, μεταξύ των οποίων ο Βαγγέλης Αυγουλάς, Δικηγόρος και τέως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου και o Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Πρόεδρος του I-living Οργανισμός Ανεξάρτητης Διαβίωσης Ελλάδος. Την συνάντηση οργάνωσε η Αθηνά Κρητικού, Πρόεδρος του  Σ.Κ.Ε.Π. - Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους. 

Η συνάντηση αυτή, με πολίτες οι οποίοι δραστηριοποιούνται δυναμικά όχι μόνον για την προώθηση των θέσεων και συμφερόντων των ατόμων με αναπηρία, αλλά είναι ευρύτερα ενεργοί στον οικονομικό και κοινωνικό βίο, ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Άκουσα με ιδιαίτερη προσοχή τις θέσεις τους, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, και τις προτάσεις του.

Ζήτησα με τη σειρά μου τη συμβολή τους στην εκπόνηση εξειδικευμένων προτάσεων για την ένταξη δράσεων υπέρ των ατόμων με αναπηρία στο πλαίσιο των συγχρηματοδοτούμενων από την ΕΕ προγραμμάτων σε συνέχεια της πρόσφατης πρωτοβουλίας μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Είχα εισηγηθεί, ως επικεφαλής του συνδυασμού «180ο - Η Αττική Αλλάζει Πρόσωπο», τη διεξαγωγή συζήτησης και την υιοθέτηση  Ψηφίσματος σχετικά με την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων υπέρ των ατόμων με αναπηρία από την Περιφέρεια Αττικής.

Η ελληνική Πολιτεία οφείλει να εγγυάται την οριζόντια ενσωμάτωση – σε όλες τις πολιτικές και δράσεις της- των αρχών της μη διάκρισης λόγω αναπηρίας και της πλήρους προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία. Οφείλει να διασφαλίσει την πλήρη και ισότιμη ένταξή τους σε όλες τις πτυχές της οικονομικής και κοινωνικής ζωής".

Γεώργιος Κουμουτσάκος
Υπ. Βουλευτής Β' Αθηνών Ν.Δ.
Τ.Ευρωβουλευτής, Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφέρειας Αττικής



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου