meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ "ΦΑΕΘΩΝ"-ΝΕΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ

Θεσμική επίσκεψη πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015  στο Διαδημοτικό Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων «Φαέθων» οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι στο Ίλιον με την παράταξη «Αλληλέγγυα Πόλη – Συνεργασία Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης» κύριοι Χρήστος Μπατσής και Θανάσης Τσακανίκας υπό τον επικεφαλής του συνδυασμού κ. Κώστα Κάβουρα, συνοδευόμενοι από την Περιφερειακή Σύμβουλο Δυτικού Τομέα Αθηνών με την παράταξη «Δύναμη Ζωής» της κας Ρένας Δούρου κυρία Τασία Στεφανοπούλου, καθώς και τον κ. Βαγγέλη Τσακό υπεύθυνο για θέματα κοινωνικής πολιτικής στη Γραμματεία του ΣYΡIZΑ Ιλίου.


Η συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κέντρου κ. Βαγγέλη Αυγουλά, τα επιστημονικά στελέχη της δομής και τον εκπρόσωπο του Σωματείου εργαζομένων στα κέντρα πρόληψης κ. Σπύρο Σασσάνη κράτησε πάνω από μια ώρα, ενώ συχνή ήταν η τηλεφωνική επικοινωνία καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης και με τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Σπύρο Τζόκα, ο οποίος είχε πραγματικό ενδιαφέρον για τα ζητήματα που συζητήθηκαν και ανέλαβε ουσιαστικές πρωτοβουλίες παρέμβασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αλληλέγγυας Πόλης – ΣYΡIZΑ Ιλίου ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τον πρόεδρο του κέντρου κ. Αυγουλά ήδη από τις πρώτες στιγμές σθεναρής διεκδίκησης των οφειλομένων του ΟΚAΝA προς το κέντρο αλλά και στο πλευρό του σωματείου εργαζομένων στα κέντρα πρόληψης στηρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων τους πανελλαδικά, με τις δύο πλευρές να έχουν προ καιρού συμφωνήσει τη συνάντηση τους μετά τις βουλευτικές εκλογές, επιζητώντας ουσιαστική συνεργασία και όχι επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η έμπρακτη στήριξη των παρευρισκόμενων στο δίκαιο αγώνα του Δ.Σ. και των εργαζομένων του Κ.Π. Φαέθων για καταβολή των επί χρόνια οφειλόμενων από τον ΟΚAΝA στο κέντρο -ποσού περίπου 350.000€-, ενώ ο Πρόεδρος και η επιστημονική ομάδα του Κέντρου παρουσίασαν αναλυτικά το επιστημονικό τους έργο και τις στοχευμένες παρεμβάσεις που κάνουν καθημερινά στην κοινότητα, τονίζοντας παράλληλα και το πρόβλημα της υποστελέχωσης της δομής.

Αίσθηση προκάλεσαν όμως οι δηλώσεις του Προέδρου του Κέντρου και Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Ιλίου κ. Αυγουλά, για πιέσεις που δέχτηκε από «πολιτικά παιδιά του μπαμπά – συστήματος» ώστε να βάλει φρένο στους απολύτως νόμιμους τρόπους διεκδίκησης των οφειλομένων στο Κέντρο που το Δ.Σ. του είχε επιλέξει και να παραβλέψει ότι κάποιοι εξυπηρετώντας πολιτικές σκοπιμότητες στερούσαν τη χρηματοδότηση από την πρόληψη άρα και από την προστασία του μέλλοντος των παιδιών και των νέων τεσσάρων δήμων της Δυτικής Αθήνας.

Ο Πρόεδρος και οι εργαζόμενοι του Κέντρου ζήτησαν τη στήριξη όλων –και της νέας κυβέρνησης-, με κοινό στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των δομών πρόληψης και την περαιτέρω ενεργοποίηση του καταστατικού ρόλου του ΟΚAΝA, ενώ πρόσφορο έδαφος βρήκε για άλλη μια φορά η πρόταση των εργαζομένων στα κέντρα πρόληψης πανελλαδικά, τα κέντρα να οργανωθούν σε ΝΠΔΔ ακολουθώντας αναλογικά τη δομή των περιφερειών και διατηρώντας παράλληλα διασφαλισμένη τη διασύνδεση τους με την τοπική κοινότητα και τη συλλογική εκπροσώπηση αυτής στις διοικήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου