meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ: "ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ"



Παναγιώτης Κουρουμπλής: Δεν υπήρξε απόφαση για τις ιδιωτικές κλινικές

Ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πως το ζήτημα των νοσηλίων στις ιδιωτικές  κλινικές είναι «μια ιδέα που επεξεργαζόμαστε, καθώς δεν έχουμε πάρει ακόμη απόφαση».
Πρόκειται για ιδέα υπό επεξεργασία

Εξηγήσεις γύρω από το θέμα που προκάλεσαν προηγούμενες δηλώσεις περί μη πληρωμής από τον ΕΟΠΥΥ της νοσηλείας σε ιδιωτικές κλινικές για ασφαλισμένους του, έδωσε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας χθες στο Mega.

Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πως το ζήτημα των νοσηλίων στις  ιδιωτικές κλινικές είναι «μια ιδέα που επεξεργαζόμαστε, καθώς δεν έχουμε πάρει ακόμη απόφαση». Ο υπουργός εξέφρασε το ερώτημα για ποιο λόγο θα πρέπει το κράτος να πληρώνει τους έχοντες ιδιωτική ασφάλιση για την απόφασή τους να επιλέξουν ιδιωτική κλινική. Ο υπουργός χαρακτήρισε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έναν «υποανάπτυκτο καπιταλισμό» υπογραμμίζοντας πως η «η Ελλάδα είναι η πρώτη  χώρα στην Ευρώπη στην ιδιωτική δαπάνη υγείας».

Αργότερα σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός τόνισε ότι θα ξανασχεδιαστεί η πολιτική και στο φάρμακο, με στήριξη της παραγωγής  φαρμάκου στην Ελλάδα. Επεσήμανε ότι ήδη το υπουργείο έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις και με τις δύο ενώσεις των φαρμακοβιομηχάνων, τον ΣΦΕΕ και την ΠΕΦ, με στόχο να αλλάξει όλο το μοντέλο της φαρμακευτικής πολιτικής, ενώ θα επανεξεταστεί και το φορολογικό καθεστώς των φαρμάκων των πολυεθνικών εταιρειών.

Πηγή: Ηλεκτρονικό περιοδικό «Health daily»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου