meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η 8η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΜΕΑ




Πρωταθλητές ψυχής και ζωής ήταν ο τίτλος της 8ης Παναττικής Αθλητικής διοργάνωσης για ΑμεΑ η οποία έλαβε χώρα την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015, στο 3ο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Άνω Λιοσίων.

Η φετινή διοργάνωση τελέστηκε με τη συνεργασία των Μονάδων Ψυχικής Υγείας  (Οικοτροφείων) της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» με το N.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού «Η ΠΑΡΝΗΘΑ» Δήμου Φυλής.


Τα αθλήματα στα οποία δοκιμάστηκαν οι συμμετέχοντες ήταν:
Μπάσκετ (εκτέλεση βολών από μέση και κοντινή απόσταση), Σκυταλοδρομία και Τράβηγμα Σχοινιού.


Δόθηκε στα άτομα με ψυχικά νοσήματα και νοητική αναπηρία η δυνατότητα συμμετοχής σε μία διοργάνωση η οποία τους επέτρεψε να αναδείξουν την συμμετοχή μέσα από την διαφορετικότητα τους. Επίσης ΑμεΑ και ψυχικά πάσχοντες τιμήθηκαν για τις προσπάθειες τους.


Λίγο πριν αρχίσουν τα αγωνίσματα έλαβε χώρα ένας ιδιαίτερος αγώνας Judo. Και γιατί ιδιαίτερος; Επειδή από τη μία άκρη του τερέν βρισκόταν ο πρωταθλητής Ελλάδας (ο οποίος έχει απώλεια όρασης) Γιάννης Μίχος μαζί με τον προπονητή του κ. Ηλία Μπατσινίλα. Η ελληνική ομοσπονδία του Judo παραχώρησε για την επίδειξη αυτή το ειδικό στρώμα τατάμι το οποίο και είναι απαραίτητο για να πραγματοποιηθεί κάθε τέτοιος αγώνας.



Η εκδήλωση τέθηκε υπό την αιγίδα του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, ενώ παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο κ. Βαγγέλης Αυγουλάς εκπρόσωπος του Υπουργού Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Φυλής κ. Καμπόλης, ο υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού του Δήμου Φυλής κ. Μαυροειδής και η Πρόεδρος της ΚΣΔΕΟ «Έδρα» κα Μαρία Κερασόγλου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου