meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ-ΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ




Σήμερα, ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κουρουμπλής παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στο συνέδριο «ATHENS DIABETES FORUM - Διαβήτης & Διατροφή», το οποίο διεξήχθη με σκοπό να εξεταστούν και να αναδειχθούν τα καίριας σημασίας ζητήματα που αφορούν στην πολιτική Υγείας για τον Σακχαρώδη Διαβήτη. 

Ο κ. Π. Κουρουμπλής τόνισε ότι ευθύνη της συντεταγμένης πολιτείας είναι να σταθεί με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα στη διαχείριση ενός τόσο κρίσιμου ζητήματος που σχετίζεται με την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Εν συνεχεία αναφέρθηκε στη σημασία της πρόληψης τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, της επιστημονικής κοινότητας και των εμπλεκόμενων φορέων, για το σχεδιασμό και το ξεκίνημα μιας οργανωμένης προσπάθειας στον τομέα αυτό. 

Η σημερινή πολιτική ηγεσία, τόνισε, θα βρίσκεται σε συνεχή και ανοιχτό διάλογο με όλους τους φορείς γιατί με τον τρόπο αυτό θα βρεθεί κοινός τόπος. «Για το σκοπό αυτό θα ήταν χρήσιμο σε σύντομο χρονικό διάστημα και με τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από το σημερινό συνέδριο να υπάρξει συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, των εμπλεκόμενων φορέων και της επιστημονικής κοινότητας προκειμένου να ξεκινήσει μια συντονισμένη προσπάθεια στον τομέα της πρόληψης. Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να τις αξιοποιήσουμε στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό και να τις «διοχετεύσουμε» στην κοινωνία. Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.), θα είναι οιονεί σύμβουλός μου και θα βρίσκεται σε άμεση και τακτική συνεργασία με τους επιστημονικούς συνεργάτες μου».

Ως προς το αίτημα των διαβητικών ασθενών για ένταξη στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση των αναλωσίμων που απαιτούνται για τη ρύθμιση του διαβήτη, ανέφερε πως είναι σε σωστή κατεύθυνση, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη να στηριχθεί η λειτουργία των διαβητολογικών κέντρων. Τέλος, αναφορά έκανε στους ανασφάλιστους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη και στην κάλυψη του κόστους των αναλώσιμων υλικών η οποία όπως υποστήριξε  θα υλοποιηθεί με σχετική Υπουργική Απόφαση.   

«Όλοι γνωρίζουν την διαχείριση που έγινε τα τελευταία πέντε χρόνια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Εμείς, ως πολιτική ηγεσία και ως Κυβέρνηση είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας που θα υπηρετεί κάθε πολίτη χωρίς διακρίσεις», κατέληξε ο Υπουργός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου