meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ Π.ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών πραγματοποίησε την Τρίτη 7 Απριλίου 2015, συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή σε πολύ καλό κλίμα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από μεταναστευτικές κοινότητες, καθώς επίσης εκπρόσωπος του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες.

Υπήρξε εποικοδομητική συζήτηση σε θέματα που αφορούν στους μετανάστες. Η ατζέντα κινήθηκε στα ακόλουθα ζητήματα:


•«Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. Υ4α/οικ.85649/27-7-2011 κοινής υπουργικής απόφασης «Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια και Ημερήσιο Νοσήλιο στο Ε.Σ.Υ.»
•Δικαιώματα των ΑΜΕΑ μεταναστευτικής καταγωγής.
•Ανάδειξη του ζητήματος της άσκησης της ιατρικής ειδικότητας στους μη κατέχοντες Ελληνική ιθαγένεια ανεξαρτήτως αν τελείωσαν την ιατρική στην Ελλάδα ή αν έχουν αναγνωριστεί τα πτυχία τους μέσω ΔΙΚΑΤΣΑΣΑ/ΔΟΑΤΑΠ ή αν έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και αποτελούν παιδιά δεύτερης γενιάς.
• Κοινωνικά Ιατρεία: υπάρχει εμπειρία από εθελοντές και μέλη του Ε.Φ.Μ. για τη λειτουργία τους και Σαββατοκύριακα.

Για τα ως άνω θέματα ο Υπουργός Υγείας συγκρότησε ομάδα εργασίας από υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, επιστημονικούς το συνεργάτες και συνεργάτες του Αναπλ. Υπουργού κ. Ξανθού καθώς και εκπροσώπους του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών και τα αποτελέσματα της δουλειάς αυτών θα επικυρωθούν σύντομα σε νέα σύσκεψη από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Η κατεύθυνση που δόθηκε από τον κ. Κουρουμπλή είναι οι προτεινόμενες αλλαγές να γίνουν με ορθολογική και συνάμα ανθρωπιστική προσέγγιση στα προαναφερόμενα ζητήματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου