meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΠΡΑΙΟΣ: ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΕΝΙΣ

Μπορεί η ζωή να του στέρησε την όραση, αλλά η δύναμη ψυχής που διαθέτει του έχει χαρίσει μια... ζωή γεμάτη όνειρα.

Ο Ελληνοαυστραλός Χρήστος Κυπραίου έχασε την όρασή του το 1999, μετά από ασθένεια. Στην αρχή πίστευε ότι πολλά πράγματα είχαν τελειώσει για εκείνον. Σήμερα ξέρει ότι πολλά είναι εκείνα που μπορούν να αρχίσουν, με κορυφαίο όλων μια μέρα να γίνει επαγγελματίας τενίστας.

Ο Χρήστος τα τελευταία 5 χρόνια ασχολείται με επιτυχία με το τένις για  τυφλούς, που αποτελεί ένα σχετικά νέο άθλημα στην Αυστραλία. Συγκεκριμένα, υπάρχει μόνο ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πρωτάθλημα ατόμων με μειωμένη όραση, το Blind Sports Australia, ενώ του χρόνου θα γίνει το πρώτο παγκόσμιο τουρνουά στην Ιαπωνία.

Στόχος του αθλητή είναι να γίνει επαγγελματίας, αφού όπως δήλωσε στo αυστραλιανό δίκτυο SBS, όταν ανακάλυψε το τένις για τυφλούς ξαναβρήκε την αυτοπεποίθησή του.

Στο τένις για τυφλούς πολλά πράγματα διαφέρουν. Το μπαλάκι είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος από το κανονικό, είναι κατασκευασμένο από αφρώδες υλικό, φέρει κουδούνι ή συσκευή που δημιουργεί θόρυβο, και επιτρέπεται να αναπηδά περισσότερες φορές. Μερικοί παίκτες χρησιμοποιούν μικρότερες ρακέτες. Όμως ο Χρήστος Κυπραίου τόνισε πως το παιχνίδι είναι εξίσου ανταγωνιστικό και διασκεδαστικό.

Το άθλημα είναι πολύ πιθανό μέχρι το 2030 να έχει ενταχθεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Πηγή: http://www.pontos-news.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου