meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΥΓΟΥΛΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ Π.Γ.Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ


Τη νέα Παιδοψυχιατρική Κλινική στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης επισκέφθηκε ο ειδικός συνεργάτης του Υπουργού Υγείας Βαγγέλης Αυγουλάς, την Τρίτη 12 Μάιου 2015, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας νοσηλευτών.

Ο κ. Αυγουλάς έχει εδώ και χρόνια προσωπική ευαισθησία και διαρκή ενασχόληση σε ότι αφορά τα παιδιά που μπορεί να ταλαιπωρούνται σωματικά ή ψυχικά από οποιαδήποτε αιτία.

Σημειώνουμε ενδεικτικά τη συνεργασία του κ. Αυγουλά με διεθνούς φήμης φορείς που αγκαλιάζουν το παιδί όπως ο Εθελοντικός Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τα «Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος», ο σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα», ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης Παιδιών και Νέων, καθώς και τις δομές υπέρ του παιδιού που αναπτύχθηκαν και λειτούργησαν στο Δήμο Ιλίου τα έτη 2011-2014 όταν ο κ. Αυγουλάς διατελούσε Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Διά Βίου Μάθησης της πόλης.

Η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του ΠαΓΝΗ κα Λένα Μπορμπουδάκη ξενάγησε τον κ. Αυγουλά στους χώρους του Νοσοκομείου, ενώ στην Παιδοψυχιατρική Κλινική τον υποδέχθηκαν ο Διευθυντής της και Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής κ. Μπίτσιος και ο Παιδοψυχίατρος κ. Μποτζάκης, με τους οποίους ο κ. Αυγουλάς συζήτησε για αρκετή ώρα.

Πρόκειται για μια Κλινική που ξεκίνησε μέσω ενός προγράμματος ΕΣΠΑ, έργο που διασώθηκε τελευταία στιγμή από την απένταξη το Σεπτέμβριο του 2014 κόντρα στις προκαταλήψεις, στις αγκυλώσεις και στη γραφειοκρατία, δυστυχώς όμως ένας χρόνος εγκεκριμένης χρηματοδότησης είχε πάει ήδη χαμένος…

Η κλινική καλύπτει τις ανάγκες παιδιών και εφήβων όλης της Κρήτης, παιδιά τα οποία ως τώρα είτε μετέβαιναν στην Αθήνα, είτε αν είχαν χρήματα οι οικογένειές τους καλύπτονταν από ιδιώτες γιατρούς αλλιώς αφήνονταν στη μοίρα τους κλεισμένα στο σπίτι.

Σήμερα εξυπηρετούνται εισαγγελικές παραγγελίες, ενώ καταφτάνουν στην κλινική, δυναμικότητας 5 κλινών, πολλά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και δυστυχώς αντιμετωπίζονται και πολλές απόπειρες αυτοκτονίας εφήβων.

Ως το Νοέμβρη θα έχουν ανοίξει άλλες 5 κλίνες στην κλινική, η οποία στελεχώνεται από τρεις μόνιμους εργαζομένους και 13 με συμβάσεις, γι’αυτό ήδη η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αναζητά λύση που θα διασφαλίζει τη συνέχιση της αναγκαίας αυτής κλινικής και μετά τη λήξη του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Στατιστικά η κλινική από τον Ιανουάριο που είναι σε πλήρη λειτουργία, μετρά μια εισαγωγή παιδιού κάθε εβδομάδα, ενώ ήδη 15 παιδιά έχουν νοσηλευτεί και σήμερα η κλινική είναι γεμάτη.

Παράλληλα το επιστημονικό προσωπικό της κλινικής βοηθά ενεργά στην ίδρυση και έναρξη λειτουργίας Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου στο Ρέθυμνο.

Ο κ. Αυγουλάς χαρακτήρισε την έναρξη λειτουργίας της κλινικής πρότυπο στην Κρήτη «ένα φως στο χάος των προβλημάτων στο εθνικό δημόσιο σύστημα υγείας».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου