meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ


Ευρεία συνάντηση με πολλούς αντιπροσωπευτικούς συλλογικούς φορείς των μεγαλύτερων κλάδων συνταξιούχων είχε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, παρουσία πολλών υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ, καθώς και του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου κ. Κοκκινάκη.

Αρχικά ο κ. Κουρουμπλής ενημέρωσε τους θεσμικούς εκπροσώπους των συνταξιούχων για την κατάσταση στην υγεία την οποία παρέλαβε, δηλαδή τα χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ προς τρίτους, το υποστελεχωμένο σύστημα υγείας και το γερασμένο εξοπλισμό. Επεσήμανε ότι ξεκίνησαν ήδη και τοποθετούνται οι 1.000 ιατροί ολοκληρώνοντας παλιούς διαγωνισμούς, ενώ οι 4.500 προσλήψεις που δρομολογούνται στην Υγεία θα είναι ένα ακόμα ισχυρό παυσίπονο στο υπαρκτό πρόβλημα με τις πολλαπλές ελλείψεις προσωπικού.



Επίσης, ο κ. Κουρουμπλής επανέλαβε ότι βρίσκεται σε διάλογο με τους ιατρικούς συλλόγους ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες προσλήψεων, ιδίως για τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Επιπλέον, υπενθύμισε πως με πρόσφατη τροπολογία η μονοετής θητεία των επικουρικών ιατρών έγινε διετής, ενώ ενημέρωσε ότι επαναφέρει παλαιότερη ρύθμιση με την οποία όταν μια ιατρός ή μια νοσηλεύτρια θα είναι σε άδεια λοχίας, θα αναπληρώνεται το κενό της για όσο θα διαρκεί η άδεια μητρότητας.

Ακόμη, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι σε ένα μήνα ολοκληρώνεται άλλος ένας διαγωνισμός που θα προσθέσει 200 μόνιμους διασώστες στο εθνικό αξιόλογο πλήρωμα των ασθενοφόρων της χώρας, προχωρούν οι υπογραφές των υπουργών στην ΚΥΑ για την κάλυψη των ανασφάλιστων συμπολιτών μας, ενώ προχωρά και στη διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες ενός προγράμματος που θα συνδυάσει την περαιτέρω εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας με ετήσιες προσλήψεις για να ενισχυθεί το σύστημα. Πρόκειται για εξαετές προϋπολογισμένο πρόγραμμα με περίπου 11.000 προσλήψεις στο χώρο της υγείας, το οποίο τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί επίσημα από τον Υπουργό προς τους Ευρωπαίους εταίρους.

Στις διαμαρτυρίες των συνταξιούχων ότι τα τελευταία χρόνια ενώ κόβονται οι συντάξεις τους, οι δαπάνες που οι ίδιοι καταβάλουν στην υγεία μένουν ίδιες, ο κ. Κουρουμπλής αναγνώρισε την απολύτως δίκαιη αγανάκτησή τους και ζήτησε λίγο πολιτικό χρόνο ακόμη, καθώς ήδη το κέρδος που υπολογίζει να έχει από τη διαπραγμάτευση του Υπουργείου με τις φαρμακοβιομηχανίες για το φάρμακο θα το μετατρέψει σε μειώσεις στην οικονομική συμμετοχή των συνταξιούχων.

«Θέλω να έχουμε μια σταθερή, διαρκή συνεργασία και διάλογο. Θέλω να συμμετέχετε σε όλες τις αποφάσεις που σας αφορούν. Αναλαμβάνω νομοθετική πρωτοβουλία για την παράταση της καταβολής ληξιπρόθεσμων αποζημιώσεων από τον ΕΟΠΥΥ στους ασφαλισμένους. Όλες οι οικονομικές εκκρεμότητες της πολιτείας παλαιότερων ετών πρέπει να κλείσουν χωρίς να αδικηθούν οι ασφαλισμένοι. Επίσης, εντός του Ιουνίου θα ξανασυναντηθούμε όλοι μαζί με αντικείμενο τους τρόπους μείωσης του χρόνου αναμονής στα ραντεβού σε γιατρούς και νοσοκομεία», ανέφερε συμπληρωματικά μεταξύ άλλων ο κ. Κουρουμπλής απευθυνόμενος στους συνταξιούχους.

Τέλος, ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε για ευρύτερη εκπροσώπηση των συνταξιούχων στο Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ, ενώ ζήτησε να εκδοθεί εγκύκλιος που να λύνει τα προβλήματα στη διαδικασία για τις λουτροθεραπείες των ηλικιωμένων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου