meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΙΔΕΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΙΔΑΝΙΚΑ, ΧΩΡΙΣ ΕΛΠΙΔΑ

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Μου είναι δύσκολο να αποσυνδέσω το γενικό μπάχαλο και την ευρύτατη εκστρατεία παραπληροφόρησης του λαού σε σχέση με το τι πραγματικά συζητείται και τι πρόκειται να αποφασιστεί για τη μελλοντική πορεία της χώρας από ένα – πολύ μικρότερης έκτασης αλλά με ιδιαίτερη σημειολογία- επεισόδιο τερατώδους αυθαιρεσίας και ρατσιστικής  εκδικητικότητας  που εξελίσσεται στο Δήμο Ιλίου και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων «Φαέθων».

Μπορεί στο Ίλιον, την Πετρούπολη και τους Αγίους  Αναργύρους να μην αποφασίζεται η μοίρα του Ελληνικού λαού αλλά συντελείται  μια εγκληματική δραστηριότητα τόσο εις βάρος ενός εντυπωσιακά επιτυχημένου δημοτικού συμβούλου/ αντιδημάρχου – του 27χρονου  εκ γενετής  τυφλού  δικηγόρου Βαγγέλη Αυγουλά-  που «ξηλώνεται» προοδευτικά από όλες του τις αρμοδιότητες, όσο και εις βάρος της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης, αυθαίρετα, χωρίς λόγο ή αιτία, από ένα περίεργο «κύκλωμα» μίσους και …ζηλοτυπίας. Ταπεινά κίνητρα.

Και με θλίβει το γεγονός κυρίως γιατί είναι άνθρωπος-σύμβολο της «νέας γενιάς αναπήρων»  και  ξέρω πόσο πέτυχε στο έργο του. Όπως και τόσοι άλλοι που «αιφνιδιαστικά»… εξαφανίζονται.

Λοιπόν: Μπορεί  να βγήκε και πάλι πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος στο  Ίλιον αλλά πρώτα … τον «έφαγαν» από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής . Ήταν απόλυτα πετυχημένος και  εκπρόσωπος ενός μεγαλειώδους  συμβολισμού : Της αναγόρευσης ενός αναπήρου, τυφλού εκ γενετής, για πρώτη φορά στη διοίκηση ενός Δήμου.

Τον έφαγαν απλώς γιατί  έτσι γούσταραν. Και τώρα, είναι έτοιμοι να τον «ξηλώσουν» και από το «Φαέθων», παρά την επιτυχία και την προσφορά του.

Παιδιά στο Ίλιον : Έτσι δεν γίνεται δουλειά. Εσείς που τον ορίσατε, που τον χρησιμοποιήσατε, που τον αναδείξατε, που φωτογραφηθήκατε δίπλα του, που συμβάλλατε ώστε να τον πάρει κοντά του ως Ειδικό Σύμβουλο ο Υπουργός Υγείας , δεν μπορεί να τον μισείτε τόσο πολύ επειδή είναι επιτυχημένος και …τυφλός. ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ.

Δήμαρχε, Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου στο ‘Ίλιον, εσείς έπρεπε να αισθάνεστε περήφανοι που τον έχετε . Όχι να τον «πετάτε» στην άκρη επειδή κερδίζει τις εντυπώσεις. Διότι εκτός των άλλων, στερείτε από ολόκληρο το Αναπηρικό Κίνημα  ένα σύμβολο. Και οι πράξεις σας , σάς χαρακτηρίζουν.


Δυστυχώς πορευόμαστε εδώ και  πολλά χρόνια  σε μια κατακακόμοιρη  Ελλάδα χωρίς ιδέες, χωρίς  έμπνευση, χωρίς ηγέτες, χωρίς ιδανικά, χωρίς ελπίδα. Γεμάτη μίσος, υπονόμευση, κοροϊδία, παραπληροφόρηση, ψέμα. Η υπόθεση Αυγουλά είναι απλώς μια… παρωνυχίδα. Ένα «δέντρο». Και ακολουθεί το «δάσος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου