meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: ΜΕ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΤΟ ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ



Ανάλυση στο διαδικτυακό περιοδικό Dossier 

BBC : «Δεν έχει καμία προηγούμενη εμπειρία στα δημόσια οικονομικά. Σπούδασε αγροτική οικονομία».

Aυτός ο …περίεργος, ψηλός, κατσαρομάλλης 47χρονος Ολλανδός υπουργός Οικονομικών (από το Νοέμβριο του 2012) που ούτε σπούδασε , ούτε ασχολήθηκε με τα δημόσια οικονομικά και διαδέχτηκε – άγνωστον πως και γιατί- στα τέλη Ιανουαρίου στην κεφαλή του Eurogroup τον Γιουνκέρ, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, δεν κρύφτηκε ποτέ: Δεν μας «γουστάρει» εμάς τους Έλληνες, δεν γουστάρει την Ελλάδα, θα ήθελε να μας μετατρέψει σε… υπο- Σαχάρια μπανανία και στην καλύτερη περίπτωση, λόγω γεωγραφικής θέσης σε μια …φτωχή Βουλγαρία με μέσο μηνιαίο μισθό 300 ευρώ.

«Μια χαρά είναι τα 300 ευρώ, χώρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, των Βαλκανίων είστε» δεν είχε πει άλλωστε , αρκετές φορές δημόσια, 3-4 μήνες νωρίτερα, υιοθετώντας απόλυτα και δημοσιοποιώντας μια φράση του ανεκδιήγητου Πάουλ Τόμσεν στον Βασίλη Κορκίδη, τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ στα τέλη του 2010;

Και μπορεί – κακώς κατά τη γνώμη μου- να το είχε αποσιωπήσει , ίσως από ευγένεια, ίσως από τακτική ο Κορκίδης . Ωστόσο «βρέθηκε» ο Ολλανδός πτυχιούχος Αγροτικής Οικονομίας με το πλαστογραφημένο βιογραφικό όπου αναφερόταν πτυχίο Οικονομικών από το University College Cork , για να το …γνωστοποιήσει σ΄ όλη την Ευρώπη – αρχίζοντας από το Eurogroup.

Πλαστό βιογραφικό; Ακριβώς. Το ίδιο το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε το 2013, ότι ουδέποτε του έδωσε το οποιοδήποτε πτυχίο. Το δημοσίευσε η ιρλανδική έκδοση του Indepentent. Τεράστια «ξεφτίλα». Το αυτί του δεν ίδρωσε. Όπως δεν ίδρωσε ούτε όταν μετά την επιλογή του στην προεδρία του Eurogroup, το BBC σημείωνε «Δεν έχει καμία προηγούμενη εμπειρία στα δημόσια οικονομικά. Σπούδασε αγροτική οικονομία».

Και δεν ίδρωσε καν όταν σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, τον Ιούνιο, πρόκειται να υποβληθεί σε εξονυχιστική εξέταση από το Κοινοβούλιο της χώρας του για τους χειρισμούς που έκανε στην κρατική τράπεζα ABN Amro Group, μετά την κατακραυγή από βουλευτές της αντιπολίτευσης για τις αυξήσεις στις αποδοχών ανώτατων στελεχών της ABN Amro.

Και τι μας νοιάζει; Μα οι Ολλανδοί βουλευτές ανησυχούν ότι το ολλανδικό κράτος θα χάσει κάποια αρκετά δισ. ευρώ από το πακέτο των 22 δισ. ευρώ που έδωσε για να διασώσει την τράπεζα στο απόγειο της χρηματοπιστωτικής κρίσης λόγω του Ντάισελμπλουμ.

Εντάξει, δεν μας συμπαθεί αλλά αν εξαιρέσει κανείς τον Βαρουφάκη που θεωρώντας τον – μέσα στην άγνοιά του- έναν απλό ανώτερο υπάλληλη, του έκανε …πλακίτσες με χειρονομίες και …. «ουάου». Τώρα τον ξέρουμε ΟΛΟΙ.

Έχει δυο παιδιά εκτός γάμου , του αρέσει να εκτρέφει... γουρούνια και πολλές φορές, αναφερόμενος απαξιωτικά στον Γιούνκερ, το αποκαλεί « μεθύστακα και …τσιγαρόβιο».

Πρόσφατα σε άρθρο στο Bloomberg , o Justin Fox αναφερόμενος στα μεγαλύτερα επιτεύγματα του Ντάισελμπλουμ, μίλησε για μια νίκη του σε τηλεοπτικό κουίζ το 2008. Όπως έγραφαν το 2013 οι Financial Times, ο Ντάισελμπλουμ βρίσκεται σε έναν χώρο γεμάτο ανθρώπους που πίνουν κρασί, ενώ αυτός, μόνο γάλα». Τον Αύγουστο του 2014 έδωσε το παρόν -όπως και άλλα μέλη της Κυβέρνησης- στο Gay Pride του Άμστερνταμ και υποστήριξε θερμά το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης σε ό,τι αφορά στον σεξουαλικό προσανατολισμό .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου