meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Ο ΙΟΥΔΑΣ- ΓΙΑΝΗΣ, ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ ΑΛΕΞΗ



Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Όποιος νομίζει ότι ο Βαρουφάκης, απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση και τώρα μας άφησε …ήσυχους να «ηρεμήσουμε» από την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του και τις «αγνώστου προελεύσεως» …εμπνεύσεις ,ιδέες και προτάσεις του , κάνει μεγάλο λάθος.

Με την οδυνηρά – για όλους μας- εντυπωσιακή παρουσία του στο προσκήνιο δημιούργησε «φίλους και πελάτες» στο χώρο της διεθνούς προβολής και δημοσιότητας. Οι οποίοι τον βοήθησαν  στην προσπάθειά του να μεταβληθεί σε «superstar» όχι επειδή γοητεύτηκαν από το ξυρισμένο κεφάλι του και τα Burberry αλλά επειδή –προφανώς- αποδέχτηκαν … συναλλαγματικές τύπου IOU( I owe you….σου χρωστάω δηλαδή) που θα εξαργυρώνονταν εν ευθέτω χρόνω.

Τώρα, ήρθε ο …εύθετος χρόνος. Και δεδομένου ότι του Βαρουφάκη του «καλάρεσε» που βγήκε πρώτος βουλευτής – άγνωστον γιατί αλλά άγνωστες και οι βουλές του Κυρίου-  αφού τον «ξεπούλησε» τον προστάτη του Αλέξη Τσίπρα, φιλοδοξεί να παίξει ρόλο και στην επερχόμενη …εποχή και έχει πολύ άγνωστο και απόρρητο «εμπόρευμα» να ξεπουλήσει. Έτσι, ξεπληρώνει με κρατικά απόρρητα τα IOU του στα media και εκμεταλλεύεται τη δευτερογενή δημοσιότητα για να παραμείνει στο προσκήνιο.

Αλλά πέφτει σε  επαναλαμβανόμενα τραγικά σφάλματα. Καταπατώντας κάθε όριο πολιτικής ηθικής, ξεχνώντας κάθε υποχρέωση – ευγνωμοσύνη που θα έπρεπε να αισθάνεται για τον Τσίπρα , αποκαλύπτει «κρυφά μυστικά και ντοκουμέντα» που ήταν κρυφά επειδή έτσι έπρεπε να είναι.

Τα δυο τελευταία που με έκαναν στην κυριολεξία έξαλλο με τον καιροσκοπισμό του, «βγαίνουν» από τη συνέντευξη που έδωσε στο CNN και την Κριστιάν Αμανπούρ ήταν ότι :

1.  Υπήρχε plan B - δεύτερο, εναλλακτικό σχέδιο για την οικονομία -  αλλά αυτό δεν περιλάμβανε την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

2. «Στο υπουργείο – είπε- το αναπτύξαμε, υπό τις διαταγές του Αλέξη Τσίπρα, πριν ακόμη αναλάβουμε».

Στην ουσία, επιβεβαίωσε το …απόρρητο σχέδιο της Ελλάδας που εξυφαινόταν υπό άκρα μυστικότητα  και στην πραγματικότητα ήταν σχέδιο για να δημιουργηθεί  «ονομαστική ρευστότητα στο πλαίσιο του ευρώ» και μάλιστα με εντολή Τσίπρα να συσταθεί το εναλλακτικό πλάνο , πριν αναλάβει ο Βαρουφάκης το Υπουργείο Οικονομικών .

Πόσο «πριν» δηλαδή; Μια μέρα; Δυο μέρες; Τρεις μέρες; Μήπως και …προεκλογικά;

Τον «δίνει» άγρια τον Τσίπρα ο Βαρουφάκης. Τον «πουλάει» χοντρά. Ισχυρίζεται ότι ο Τσίπρας, προεκλογικά,  ΗΞΕΡΕ πολλά , αλλά υποσχόταν στο λαό άλλα. Αυτό δεν κάνει ο «πρώτος σε ψήφους βουλευτής του Σύριζα»; Ο οποίος – όπως και ΟΛΟ το επιτελείο του- γνώριζε ΑΠΟ ΠΡΙΝ τα πάντα. Και τα έκανε …γαργάρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου