meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΠΑΙΔΩΝ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για τη στελέχωση του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος, θέλουμε να σημειώσουμε ως θετική εξέλιξη την υπόσχεση του Υπουργείου, σύμφωνα με την οποία θα παραταθεί η σύμβαση του Επικουρικού ιατρού του ΚΕΕΛΠΝΟ που λήγει στις 2/10/2015.

Επίσης, θετική θεωρούμε και την υπόσχεση του Υπουργείου Υγείας ότι θα γίνει άμεση πρόσληψη και τρίτου επικουρικού ιατρού, εξειδικευμένου στην παιδιατρική ακτινοθεραπεία, με σύμβαση διάρκειας 2 ετών.

Η πρόσληψη μόνιμης ιατρού στο Τμήμα που αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας είναι θετική και θα αποδώσει μακροπρόθεσμα. Επί του παρόντος θα πρέπει να λάβει την απαραίτητη εξειδίκευση.

Είναι θετικό και εφόσον βέβαια τα παραπάνω υλοποιηθούν, ότι το τμήμα επί του παρόντος θα συνεχίσει να λειτουργεί με ασφάλεια, με οριακό αριθμό ιατρών. Η Φλόγα θα συνεχίσει τη χρηματοδότηση του ενός ακτινοφυσικού που απασχολείται σαν "Πανεπιστημιακός Υπότροφος" στο τμήμα.

Το θέμα όμως δε λήγει εδώ.  Θα πρέπει χωρίς καθυστέρηση το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει στη δέσμευση του ότι θα προκηρύξει άμεσα θέση Επιμελητή Α (ΕΣΥ). Η προκήρυξη θα πρέπει να συμπληρωθεί με την προκήρυξη ενός "Επιμελητή Β"  και ενός  Ακτινοφυσικού, με εμπειρία στην Παιδιατρική Ακτινοθεραπευτική.
Περιμένουμε με αγωνία να δούμε τις κινήσεις του Υπουργείου Υγείας.

Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε κάθε θετική απόφαση του Υπουργού Υγείας, που στόχο έχει τη θεραπεία των παιδιών μας, με οποιοδήποτε τρόπο μας ζητηθεί.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΦΛΟΓΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου