meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"




Ο Υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής συναντήθηκε την Τρίτη 28 Ιουλίου 2015  με τον κ. Έρβιν Σρουμπφ, ιδρυτή της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Βοήθεια για την Ελλάδα». Η συνάντηση έγινε σε συγκινησιακό κλίμα καθώς η ανιδιοτελής προσφορά του Αυστριακού κ. Σρουμπφ προς τον ελληνικό λαό χρονολογείται από το 2011 όπου ο ίδιος από αγάπη για την χώρα μας προέβη στην ίδρυση της οργάνωσης «Griechenlandhilfe» (Βοήθεια για την Ελλάδα).  Έργο της συγκεκριμένης οργάνωσης είναι η παροχή ιατροφαρμακευτικής βοήθειας σε κοινωνικά και δημοτικά ιατρεία της χώρας μας, η οποία σημειωτέον προέρχεται από δωρεές εταιρειών και όχι  από κρατική χρηματοδότηση.

Ο κ. Σρουμπφ ανέφερε ότι «ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι υπάρχουν Ευρωπαίοι που θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν την Ελλάδα» ενώ απευθυνόμενος στον κ. Κουρουμπλή ανέφερε: «είμαι υπερήφανος που σήμερα γνώρισα τον άνθρωπο που κάνει την πιο δύσκολη δουλειά στην Ευρώπη». Παράλληλα ανέφερε ότι θα κινητοποιήσει κοινωνικές οργανώσεις στην Ευρώπη προκειμένου να αναδείξει την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα.

Ο κ. Κουρουμπλής χαιρέτισε την πρωτοβουλία του κ. Σρουμπφ υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν άνθρωποι στην Ευρώπη που πιστεύουν στην αλληλεγγύη και το κάνουν πράξη. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα τέλη του 2011 η οργάνωση μεταφέρει και διανέμει στην Ελλάδα, κατά μέσο όρο 5-8 τόνους ιατροφαρμακευτικού υλικού κάθε μήνα, ενώ από τις αρχές του 2015 έχει ενισχύσει και κοινωνικά παντοπωλεία δήμων και δομών αλληλεγγύης με περίπου 40 τόνους τρόφιμα.

Για τη συλλογή των προσφερόμενων ειδών, τα μέλη της οργάνωσης αποστέλλουν κάθε μήνα 38.000 email μέσω του news-letterτους σε πολίτες της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ελβετίας που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν τη χώρα μας, συλλέγουν τα είδη και τα μεταφέρουν και τα διανέμουν οι ίδιοι στην Ελλάδα σε συστηματική συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους υπευθύνους των τοπικών δομών αλληλεγγύης.

Η νέα μεγάλη κινητοποίηση από την οργάνωση αναμένεται αρχές Σεπτέμβρη, όπου θα συγκεντρωθούν μέσω φαρμακευτικών εταιρειών και εμβόλια για τους ανασφάλιστους, καθώς  και τους μετανάστες και πρόσφυγες που έχουν ως ενδιάμεσο σταθμό τους την Ελλάδα.

Τα μέλη της οργάνωσης επισκέφθηκαν το Υπουργείο Υγείας φορώντας συμβολικά, μπλουζάκια τα οποία έγραφαν «Βοηθάμε την Ελλάδα», επιγραφή που υπάρχει και στο βαν της οργάνωσης, ενώ επίσης τόνισαν ότι το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα όλης της Ευρώπης και όλοι οι πολίτες της Ευρώπης πρέπει να κινητοποιηθούν, ο καθένας με τον τρόπο του και ανάλογα με τις δυνάμεις του, για να θωρακιστούν τα κέντρα υγειονομικής υποδοχής μεταναστών και προσφύγων, για το καλό όλης της Ε.Ε.

Μάθετε περισσότερα για την οργάνωση πατώντας εδώ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου