meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΥΓΟΥΛΑΣ ΣΤΟ "ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΤΕΤΑΡΤΟ" ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ



«Στο Ακαδημαϊκό Τέταρτο»! Μια τηλεοπτική παραγωγή από το Κανάλι της Ελληνικής Βουλής, η οποία μέσω μιας σειράς σύντομων ντοκιμαντέρ, προβάλλει σε ολιγόλεπτα αυτοτελή επεισόδια ανθρώπους που με την καθημερινή τους ζωή, εκπέμπουν μια μικρή αχτίδα αισιοδοξίας στο μουδιασμένο από τα όσα συμβαίνουν κοινωνικό σύνολο.


Αυτή την Κυριακή 23 Αυγούστου, στις 17:00 θα προβληθεί από το Κανάλι της Βουλής ένα ντοκιμαντέρ βασισμένο στην καθημερινή δραστηριότητα του 27χρονου δικηγόρου Βαγγέλη Αυγουλά, ο οποίος αν και έχει γεννηθεί τυφλός, διατηρεί το δικό του δικηγορικό γραφείο, τελειώνει το μεταπτυχιακό του στο Αστικό δίκαιο, ενώ παράλληλα σήμερα είναι μεταξύ άλλων, Δημοτικός Σύμβουλος στο Ίλιον, Αντιπρόεδρος στο Νομαρχιακό Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ «Τυρταίος»  και επικεφαλής της Επιτροπής Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών.

Στον ελεύθερο χρόνο του, όπως θα δείτε, δίνει «ομηρικές μάχες» με φίλους του παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια, ενώ εντύπωση αναμένεται να προκαλέσει πώς ένας ολικά τυφλός βγαίνει για καφέ με έναν κινητικά ανάπηρο φίλο του, κόντρα στις δυσκολίες των αφιλόξενων και συχνά απροσπέλαστων πόλεων!



Επίσης, στο ντοκιμαντέρ περιλαμβάνονται σκηνές από την εργασία του κ. Αυγουλά στο δικηγορικό γραφείο με τους συνεργάτες του, από την προετοιμασία της διπλωματικής του εργασίας στη Νομική Σχολή, από την προεργασία των δημοσιεύσεων στο κοινωνικοπολιτικό του blog «Με Άλλα Μάτια», ενώ μεγάλο μέρος είναι αφιερωμένο στη Μονάδα Προσβασιμότητας του Πανεπιστημίου Αθηνών ( http://access.uoa.gr )  παρουσιάζοντας τα οφέλη που οι εργαζόμενοι της κοπιωδώς, παρά την κρίση, προσπαθούν να προσφέρουν στους εκατοντάδες φοιτητές με αναπηρία του ΕΚΠΑ.

Αυτή την Κυριακή 23 Αυγούστου στις 17:00 «Στο Ακαδημαϊκό τέταρτο» -Κανάλι της Βουλής.







1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ κ. Αυγουλά. Είδα την εκπομπή αφιέρωμα σε εσάς και έτσι σας βρήκα και στο προσωπικό σας blog. Συγχαρητήρια για τον αγώνα που δίνετε σε όλα τα πεδία και σας εύχομαι να ευοδωθούν όλες σας οι προσπάθειες.

    Στο οικογενειακό μου περιβάλλον έχω τη φροντίδα ενός αναπήρου με άλλου είδους και άλλης φύσης πάθηση από τη δική σας. Δεν στερείται κάποιας αίσθησης ή κάποιου μέλους αλλά πρόκειται για σοβαρή ψυχική νόσο που καθιστά τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τα πράγματα ιδιαίτερο.

    Αυτή τη στιγμή η αναπηρική σύνταξη που παίρνει έχει περιοριστεί εξαιτίας του οτι κόπηκε το ΕΚΑΣ στους αναπήρους με 67% και κάτω των 65 ετών. Επιπλέον πληρώνουμε και συμμετοχή στα πολλά και ακριβά φάρμακα που του συνταγογραφεί ο γιατρός του. Το αποτέλεσμα είναι οτι ζούμε με μεγάλη ανασφάλεια για το μέλλον δεδομένης της ιδιαιτερότητάς του που απαιτεί ασφάλεια, μη έκθεση σε στρεσογόνες καταστάσεις και οπωσδήποτε μια ευχάριστη καθημερινότητα.

    Σας τα περιγράφω όλα αυτά επειδή διαβάζω πως είστε ειδικός σύμβουλος του Υπουργού Υγείας κ. Κουρουμπλή. Θα ήθελα λοιπόν να σας επισημάνω, δεδομένων και των πολιτικών εξελίξεων και επειδή οπωσδήποτε είστε εκ των πραγμάτων ευαισθητοποιημένος σε ανθρώπους με ιδιαιτερότητες, πόσο και αυτή η διακυβέρνηση στην οποία συμμετέχει ο κ. Κουρουμπλής, δεν φρόντισε να αποκαταστήσει τερατώδεις κοινωνικές αδικίες που διέπραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων με θύματα κυρίως τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

    Ελπίζω να διαβάσετε αυτό το μήνυμα με τα μάτια της ψυχής σας που είναι αλάθητα. Ελπίζω να μην βρεθείτε στη θέση να στηρίξετε πολιτικούς και πολιτικές που διαπράτουν εγκλήματα, αυτά τα εγκλήματα που κανένα δελτίο ειδήσεων δεν θα αναφέρει παρά μόνον όταν πια δεν θα υπάρχει λύση, όταν πια θα είναι πολύ αργά.

    Καλή δύναμη!

    Με τιμή

    Α.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή