meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

3.000 ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΑΝΑΠΗΡΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Περίπου 500.000 παιδιά τραυματίζονται κάθε χρόνο σε ατυχήματα κάθε είδους στην Ελλάδα, 3.000 μένουν ανάπηρα και 700 υποκύπτουν τελικά στα τραύματά τους, σύμφωνα με το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» (ΑΠΤ), που έχει ως στόχο τη μείωση των παιδικών ατυχημάτων, την άμεση αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών και την αναβάθμιση της νοσηλείας των παιδιών στη χώρα μας.

Σε μια προσπάθεια να αλλάξει αυτά τα δεδομένα, το σωματείο δημιούργησε την τελευταία πενταετία τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, στο Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού», στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ΠΑΓΝΗ, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, και στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου».

Επιπλέον, το Σωματείο ΑΠΤ διοργάνωσε εξειδικευμένα σεμινάρια για γιατρούς, νοσηλευτές και διασώστες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του τραυματισμένου παιδιού.

Στις δράσεις του σωματείου περιλαμβάνεται, ακόμα, η προσφορά 184 μηχανημάτων και εξοπλισμού σε παιδιατρικά νοσοκομεία. Το σωματείο διοργάνωσε και μια σειρά από ομιλίες σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία με τη συμμετοχή συνολικά 36.912 μαθητών και 2.852 εκπαιδευτικών και γονέων.

Πλέον οι επόμενοι στόχοι του σωματείου είναι η δημιουργία τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών στο Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών και το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, καθώς και ο εξοπλισμός των υφιστάμενων τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών που λειτουργούν στο Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με στοιχεία του σωματείου, τα ατυχήματα αποτελούν, τα τελευταία χρόνια, την πρώτη αιτία θανάτου και αναπηρίας παιδιών, ενώ από τις δράσεις του ΑΠΤ έχουν ωφεληθεί, μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 200.000 ανήλικοι.

Πηγή: Εφημερίδα «δημοκρατία»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου