meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Ο Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ


Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής επισκέφθηκε στις 02/10 τα γραφεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και συμμετείχε σε ευρεία προγραμματισμένη σύσκεψη με το προεδρείο και τα μέλη της Ένωσης. 

Στην συνάντηση, που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννης Μπαλάφας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κώστας Πουλάκης, ο πρόεδρος της ΕΝ.ΠΕ κ. Κώστας Αγοραστός, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης.

Οι Περιφερειάρχες ενημέρωσαν διεξοδικά την πολιτική ηγεσία για τα προβλήματα που ταλανίζουν τον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης, όπως το θεσμικό πλαίσιο, οι πόροι, ο θεσμός του Καλλικράτη, θέματα προσωπικού, διοίκησης και αρμοδιοτήτων.

Ο κ. Κουρουμπλής από πλευράς του επεσήμανε ότι το Υπουργείο και η ΕΝ.ΠΕ βρίσκονται από την ίδια πλευρά και πρέπει από κοινού να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, ενώ ανακοίνωσε τη δημιουργία μόνιμης Επιτροπής Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών και την ΕΝ.ΠΕ Πιο συγκεκριμένα ο Υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πρέπει να αποκατασταθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η σχέση εμπιστοσύνης του δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης με το Υπουργείο, για να είμαστε πρακτικοί και ουσιαστικοί. Εγώ πιστεύω ότι μπορούμε να συστήσουμε μια μόνιμη επιτροπή ανάμεσα στο Υπουργείο και την περιφερειακή διοίκηση η οποία θα αναλάβει σε συγκεκριμένο χρόνο να ετοιμάσει τις απαραίτητες θεσμικές παρεμβάσεις ώστε να απελευθερωθεί αυτή η δύναμη που λέγεται περιφερειακή ανάπτυξη και η οποία εγκλωβίζεται σε αυτή τη μιζέρια. Το «παρακράτος της μιζέριας», γιατί περί αυτού πρόκειται».

Ο Υπουργός ανέφερε ότι η κινητήριος δύναμη της εξέλιξης είναι ο άνθρωπος, σημειώνοντας ότι ο ίδιος καθορίζει τη ζωή του. Υπογράμμισε δε, ότι απαιτείται μια ειρηνική θεσμική επανάσταση που θα φέρει τις ουσιαστικές αλλαγές που απαιτούνται στον χώρο της αυτοδιοίκησης.

Κλείνοντας, ο κ. Κουρουμπλής κάλεσε τους φορείς να συστρατευθούν στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας που ζημιώνει το κράτος και ταλαιπωρεί τον πολίτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου