meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΡΑΣΗΣ-ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


Το πρωί της 15ης Οκτωβρίου 2015, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Λευκού Μπαστουνιού για τους τυφλούς, η Πλατεία Κοραή στον Πειραιά πλημμύρησε από παιδικές φωνές και κοινωνικά συνθήματα ενεργών λιλιπούτειων πολιτών για Σεβασμό, Ισότητα, Αλληλεγγύη και Αξιοπρέπεια!

Μαθητές του 35ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά έπαιξαν παιχνίδια με κλειστά μάτια και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στους περαστικούς και φώναξαν συνθήματα ευαισθητοποίησης, δημιουργώντας μια ανθεκτική Αγκαλιά στη Διαφορετικότητα, για όλα τα παιδιά με αναπηρία!

Ανάμεσά τους, ο μαθητής της Στ’ Τάξης Γιάννης Πολονύφης, τυφλός εκ γενετής και αριστούχος, έτοιμος να σηκώσει μεθαύριο τη σημαία του σχολείου του!

Ένα παιδί με ολική απώλεια όρασης που φοιτά σε κοινή σχολική τάξη, με τους συμμαθητές του να του δανείζουν καθημερινά την όρασή τους όπου τη χρειάζεται! Δίπλα του, εθελοντής πλέον, ο συνταξιούχος πρωτοπόρος δάσκαλος Ειδικής Αγωγής κ. Αλέξης Γκλίνος, εμπνευστής στην Ελλάδα του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ήλιος» (= ένταξη τυφλών μαθητών σε κοινή σχολική τάξη).

Παρόντες ενεργά στην εκδήλωση ενημερώνοντας μαθητές άλλων σχολείων και παλιοί μαθητές του 35ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά και του κ. Γκλίνου: ο πτυχιούχος του ΕΚΠΑ κ. Παναγιώτης Αλεξιάδης, ο Γενικός Γραμματέας Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κ. Παναγιώτης Μαρκοστάμος και ο δικηγόρος και Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, επίσης ενεργό στέλεχος του νεανικού αναπηρικού κινήματος στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τέσσερεις γενιές μαθητών αγκάλιασαν το δάσκαλο τους κ. Αλέξη Γκλίνο και μέσα σε δάκρυα χαράς και ευγνωμοσύνης του εξέφρασαν για άλλη μια φορά το «Ευχαριστώ» τους που τους άνοιξε ένα παράθυρο στο φως μαθαίνοντας τους γράμματα!

«Ισότητα, Συμμετοχή, Σεβασμός», «Ο τυφλός ο τυφλός είναι φίλος και αδερφός», φώναζαν τα παιδιά παίζοντας τυφλόμυγα και Goalball (=Παραολυμπιακό άθλημα των τυφλών).




Τη μαθητική εκδήλωση στήριξαν με την παρουσία τους καθηγητές και μαθήτριες της Ραλλείου Σχολής.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών Βαγγέλης Αυγουλάς είχε θεσμική συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και Διευθυντή Δημόσιας Υγείας Ε.Σ.Υ. κ. Νικόλαο Πλατανησιώτη, ο οποίος του ανέλυσε το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών οδοντιατρικών ελέγχων που ξεκίνησε σε όλα τα ειδικά σχολεία της ευρύτερης περιφέρειας του Πειραιά, σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο της Πόλης. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και η επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος κα Αγγελική Σελινίδου, η οποία έκανε αποδεκτή την πρόταση του κ. Αυγουλά να διεξαχθούν δωρεάν προληπτικοί οδοντιατρικοί έλεγχοι και στους μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών Καλλιθέας.


Μικροί και μεγάλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για της 15 Οκτωβρίου 2016 στο ίδιο μέρος με τον ίδιο δυναμισμό και τον ίδιο παλμό αγάπης και αλληλοαποδοχής με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου