meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ «ΝΗΚ» ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ!


Συνέντευξη  παραχώρησε ο Ιάπωνας δημοσιογράφος Daisuke Koyama, μαζί με τον Επιστημονικό Συντονιστή των Κοινωνικών Δράσεων καθηγητή Γιώργο Βαθιώτη σε ομάδα δημοσιογράφων στα Κοινωνικά Φροντιστήρια του Δήμου Περιστερίου.

Ο Daisuke  Koyama έπειτα από ερώτηση των δημοσιογράφων αναφέρθηκε στους λόγους που η Δημόσια Ιαπωνική Τηλεόραση βρέθηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Περιστέρι.

Όπως ανέφερε  υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την Ελλάδα και κυρίως για το «τρίτο μνημόνιο» που ψηφίστηκε πριν από μερικούς μήνες. Στο Περιστέρι βρέθηκαν για να γνωρίσουν από κοντά τα Κοινωνικά Φροντιστήρια  από τα ευμενή σχόλια που έχουν ακούσει και να διαπιστώσουν πως οι Έλληνες αντιμετωπίζουν την οικονομική κρίση μέσα από τη δημιουργία αυτοσχέδιων κοινωνικών δομών με την ενεργή συμμετοχή πολλών εθελοντών. 

Ο Ιάπωνας δημοσιογράφος μίλησε εντυπωσιασμένος για την πληθώρα των σπουδαστών στα Κοινωνικά Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και τη συγκινητική επιτυχία των μαθητών στις Πανελλήνιες Εξετάσεις κάθε χρονιά. Εξήρε την δημιουργία ξενόγλωσσων τμημάτων και τμημάτων Η/Υ για ενήλικες με σκοπό να κρατηθεί η κοινωνική συνοχή.

Ανέφερε ότι η παιδεία είναι ένα νευραλγικό κομμάτι και τόνισε ότι οι εκπαιδευτικές κοινωνικές δράσεις στο Περιστέρι  έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις κάτι που δεν συμβαίνει σε άλλες πόλεις.    Χαρακτηριστικά ανέφερε είναι ιδιαίτερα άξιο αναφοράς που συμμετέχει  στα Κοινωνικά Φροντιστήρια μέχρι και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και είναι σπάνιο να αφιερώνει κάποιος τόσο χρόνο  καθημερινά κάνοντας μάθημα σε παιδιά οικονομικά αδύνατων οικογενειών, να έχει την ευθύνη και τον συντονισμό ενός τόσου μεγάλου σε έκταση κοινωνικού έργου. (Αναφερόμενος στον Επιστημονικό Συντονιστή των Κοινωνικών Δράσεων Γιώργο Βαθιώτη).

Από την πλευρά του ο Γιώργος Βαθιώτης αφού τον ευχαρίστησε για τα όμορφα με συναίσθημα λόγια του ανέφερε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναδεικνύονται οι κοινωνικές δράσεις του Περιστερίου μέσα από τα Εθνικά Δίκτυα Ενημέρωσης άλλων χωρών. «Αυτό που είδατε με εμένα στις κοινωνικές δράσεις συμβαίνει με όλους τους θεσμικούς στην πόλη μας ο καθένας από το δικό του μετερίζι. Όλοι είμαστε μια οικογένεια για αυτό έχουμε χαρακτηρισθεί ως  το «Περιστέρι της Αλληλεγγύης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου