meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΑΝ ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΥΚΩΜΑ


Μία επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών με επικεφαλής την Μυρτώ Κορογιαννάκη δημιούργησαν φακούς επαφής με ειδικό σύστημα χορήγησης φαρμάκων για ασθενείς με γλαύκωμα. Μία νέα ανακάλυψη ήρθε για να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα που απασχολεί δεκάδες ασθενείς.

Μία επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών με επικεφαλής την Μυρτώ Κορογιαννάκη δημιούργησαν φακούς επαφής με ειδικό σύστημα χορήγησης φαρμάκων για ασθενείς με γλαύκωμα.

Χρησιμοποιώντας υαλουρονικό οξύ κατασκεύασαν τους συγκεκριμένους φακούς οι οποίοι είναι σε θέση να χορηγούν την αγωγή απευθείας στο μάτι με ελεγχόμενο τρόπο.

Μέχρι σήμερα όσοι έπασχαν από γλαύκωμα χρησιμοποιούσαν φαρμακούχες οφθαλμικές σταγόνες δύο φορές την ημέρα προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πάθηση. Ωστόσο αυτές οι οφθαλμικές σταγόνες είναι αναποτελεσματικές, καθώς μόλις το 5% του φαρμάκου περνά στον κερατοειδή.

Οι νέοι αυτοί φακοί τοποθετούνται απευθείας στο μάτι διοχετεύοντας τη φαρμακευτική αγωγή απευθείας στον κερατοειδή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η κα Κορογιαννάκη ανήκει στην ομάδα των ερευνητών του εργαστηρίου Heather Sheardown οι οποίοι προσπαθούν να βρουν τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους χορήγησης φαρμάκων τόσο για το μπροστινό όσο και για το πίσω μέρος του ματιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου