meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ


Εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 5 Νομεβρίου στην πλατεία Κλαυθμώνος το πρώτο αστυνομικό τμήμα αποκλειστικά για τουρίστες. Το νέο τμήμα της Αστυνομίας με την ονομασία Γραφείο Εξυπηρέτησης Επισκεπτών, υπάγεται στην Τουριστική Αστυνομία και θα είναι στελεχωμένο από εξειδικευμένους και ξενόγλωσσους αστυνομικούς, με πρόσβαση σε όλες τις ηλεκτρονικές εφαρμογές που διευκολύνουν την αυθημερόν εξυπηρέτηση των πολιτών. Καινοτομία του αποτελεί η διαχείριση περιστατικών, από απλές απώλειες εγγράφων ή κλοπών αντικειμένων έως την έκδοση των προβλεπόμενων από τον νόμο πιστοποιητικών, προκειμένου να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις τους και να μην ταλαιπωρούνται.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν ο υπουργός των Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, παρουσία του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Δημητρίου Τσακνάκη, γενικών γραμματέων υπουργείων και των προέδρων του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου και της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού.

Το γραφείο θα λειτουργεί σε μόνιμη βάση, σε δύο βάρδιες, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με ωράριο λειτουργίας 07:30-22:00 καθημερινά. Παράλληλα έχει ξεκινήσει εδώ και έναν μήνα περίπου το πιλοτικό πρόγραμμα περιπολιών σε τουριστικά σημεία της πόλης από αστυνομικούς με ηλεκτροκίνητα ποδήλατα. 


Πηγή: Εφημερίδα "δημοκρατία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου