meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΥΓΟΥΛΑ ΣΤΟ 13ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ


Το 13ο Νηπιαγωγείο Πετρούπολης επισκέφθηκαν ο Βαγγέλης Αυγουλάς και ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης Παιδιών & Νέων (ΣΚΕΠ) την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015.

Ο νεαρός δικηγόρος χρησιμοποιώντας χαρακτηριστικά παραδείγματα από τους μύθους του Αισώπου μίλησε στους 20 μικρούς μαθητές για την αξία της διαφορετικότητας στη ζωή και στη φύση, ενώ παίζοντας το παλιό γνωστό μας παιχνίδι της Τυφλόμυγας με όλα τα παιδιά, προέκυψε βιωματικά το συμπέρασμα ότι οι τυφλοί βλέπουν με το δικό τους τρόπο, δηλαδή αγγίζοντας, ακούγοντας, μυρίζοντας ή γευόμενοι αποκτούν εικόνες!


Επίσης, οι μικροί μαθητές αγγίζοντας την ανάγλυφη γραφή Braille των τυφλών, διαπίστωσαν ότι την έχουν συναντήσει στα ασανσέρ των σπιτιών τους και στα κουτιά των φαρμάκων των παππούδων τους και μαζί με τον κ. Αυγουλά απαίτησαν να υπάρχει και στις ημερομηνίες λήξης αλλά και στις τιμές των προϊόντων!





Ακόμη, οι μικροί μαθητές περιέγραψαν στον Επικεφαλής της Νεολαίας Τυφλών τις ζωγραφιές τους και την τάξη τους για να έχει την ίδια εικόνα μαζί τους και ο Βαγγέλης Αυγουλάς, ενώ κλείνοντας τα παιδιά είπαν τα Κάλαντα στο νέο τους φίλο και όλοι μαζί αντάλλαξαν ευχές για καλές γιορτές και μοιράστηκαν τις κρυφές τους επιθυμίες προς τον Άγιο Βασίλη!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου