meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΤΙΕΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ


Όπως μας εξηγεί το emprosnet.gr, Η σειρά «Στο Ακαδημαϊκό Τέταρτο» είναι μία τηλεοπτική εκπομπή - σειρά ντοκιμαντέρ, με θέμα τη φοιτητική ζωή και κουλτούρα στην Ελλάδα, η οποία γυρίστηκε το χειμώνα του 2014 και την άνοιξη του 2015 για λογαριασμό του καναλιού «Βουλή Τηλεόραση». Η πρώτη προβολή της έγινε τον Αύγουστο του 2015 και εξακολουθεί να προβάλλεται σε επανάληψη μέχρι και σήμερα.

Απαρτίζεται από εννέα αυτοτελή επεισόδια, διάρκειας 15 περίπου λεπτών, με τη μορφή πορτρέτων. Καθένα απ’ αυτά πραγματεύεται την ιστορία ενός φοιτητή ή φοιτητικής ομάδας που διέπρεψε σε κάποιο τομέα ή επιδίδεται σε κάποια ξεχωριστή δραστηριότητα.

Τα θέματα αφορούν τη συμμετοχή των φοιτητών σε φοιτητικές ομάδες εθελοντισμού, social media, ανάπτυξη πρωτοποριακών εφαρμογών, διεθνείς διαγωνισμούς, πολιτιστικές ομάδες,  εργασία ταυτόχρονη με σπουδές καθώς και δυσκολία φοίτησης των ατόμων με αναπηρία.



Πρόκειται για την πρώτη σειρά ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε ποτέ για ελληνικό κανάλι εθνικής εμβέλειας αποκλειστικά από ενεργούς φοιτητές ενός ελληνικού τμήματος σε όλες τις ειδικότητες (έρευνα, σκηνοθεσία, κάμερα, μοντάζ κ.λπ.).

Η παραγωγή της σειράς «Στο Ακαδημαϊκό Τέταρτο» έγινε στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος πρακτικής άσκησης πέντε τελειοφοίτων του τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στον τηλεοπτικό σταθμό της «Βουλής».

Η ομάδα των τελειοφοίτων ονομάζεται «JumpCat Team» και αποτελείται από τους Νεφέλη Βάθη, Γιώργο Δελημήτρου, Γιώργο Μανδελένη, Κατερίνα Μέξη,  Γαλάτεια Ταξίδη. Οι ρόλοι που αναλάμβανε ο καθένας για τις ανάγκες της εκπομπής εναλλάσσονταν σε κάθε επεισόδιο ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός.

Συντονιστές του προγράμματος υπήρξαν ο Άρης Φατούρος, σύμβουλος προγράμματος στη «Βουλή Τηλεόραση», και ο Γιάννης Σκοπετέας, επίκουρος καθηγητής Σεναριογραφίας και Σκηνοθεσίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.


Ένα από τα 9 επεισόδια, είναι και το αφιέρωμα στην καθημερινή ζωή του νεαρού δικηγόρου και Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κ. Βαγγέλη Αυγουλά.

Σε αυτό το επεισόδιο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται σκηνές από την εργασία του κ. Αυγουλά στο δικηγορικό γραφείο με τους συνεργάτες του, από την προετοιμασία της διπλωματικής του εργασίας στη Νομική Σχολή, από την προεργασία των δημοσιεύσεων στο κοινωνικοπολιτικό του blog «Με Άλλα Μάτια», ενώ μεγάλο μέρος είναι αφιερωμένο στη Μονάδα Προσβασιμότητας του Πανεπιστημίου Αθηνών ( http://access.uoa.gr )  παρουσιάζοντας τα οφέλη που οι εργαζόμενοι της κοπιωδώς, παρά την κρίση,  προσπαθούν να προσφέρουν στους εκατοντάδες φοιτητές με αναπηρία του ΕΚΠΑ.

Στον ελεύθερο χρόνο του, όπως θα δείτε, δίνει «ομηρικές μάχες» με φίλους του παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια, ενώ εντύπωση προκαλεί πώς ένας ολικά τυφλός βγαίνει για καφέ με έναν κινητικά ανάπηρο φίλο του, κόντρα στις δυσκολίες των αφιλόξενων και συχνά απροσπέλαστων πόλεων!



Δείτε το επεισόδιο πατώντας εδώ:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου