meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ-ΕΝΑ BREAK ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ



Το κακάο είναι υπέρ-φαγητό (super food) σε ενέργεια! Τα κακαόδεντρα δεν αγαπούν τον ήλιο, γι’αυτό και συνήθως φυτρώνουν στη σκιά των μπανανόδεντρων.

Επίσης, ο καρπός του κακαόδεντρου στο εσωτερικό του, είναι διαρθρωμένος με νευρώσεις που θυμίζουν το σχηματισμό του ανθρώπινου σώματος και ο αρχαίος γιατρός μας ο Ιπποκράτης, έλεγε ότι κάθε καρπός της φύσης που μοιάζει με το ανθρώπινο σώμα είναι πολύ ωφέλιμος και θρεπτικός αν μπορεί να καταναλωθεί.

Με αυτές τις σκόρπιες σκέψεις και διαπιστώσεις μπήκα στο Εργοστάσιο Σοκολάτας στο Μαρούσι, για ένα ευχάριστο διάλειμμα κάπου ανάμεσα στη βουή της πόλης και τους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινότητας!


Εδώ και 80 χρόνια, η ΔΕΘ-HELEXPO ο εθνικός φορέας διοργάνωσης Εκθέσεων, Συνεδρίων, Δράσεων και Εκδηλώσεων στην Ελλάδα, αντανακλά τις εξελίξεις στην πολιτική, την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και την οικονομία.

Βασισμένη στα πλέον σύγχρονα μοντέλα ανάπτυξης και μια χαρακτηριστικά ιδιαίτερη φιλοσοφία, προχώρησε αρχικά στον σχεδιασμό και στη δημιουργία του «Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας» στη Θεσσαλονίκη. Όλα ξεκίνησαν από μια γνήσια, δημιουργική ιδέα που έδωσε στη συνέχεια την σκυτάλη στην  καινοτομία, στην καλαισθησία και στην εξωστρέφεια, με αποτέλεσμα το τελικό, ολοκληρωμένο προϊόν του «Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας» να θέτει νέες, υψηλού επιπέδου προδιαγραφές για αντίστοιχες μελλοντικές δράσεις.   Μετά την άκρως επιτυχημένη πορεία στη βόρεια Ελλάδα, ήρθε η σειρά της Αθήνας και των νοτιότερων περιοχών να γευθούν τη γλυκιά εμπειρία του «ταξιδιού» της σοκολάτας.


Οι διαδραστικές ξεναγήσεις στη γραμμή παραγωγής της σοκολάτας και στο εργαστήρι του μπισκότου, ένα σύντομο flashback σε όλα τα προϊόντα σοκολάτας Ίον που έχουν παραχθεί όλα αυτά τα χρόνια, τα ενημερωτικά video, τα μαθήματα γευσιγνωσίας και το συναπάντημα των γεύσεων σε «περίεργα» σοκολατάκια με τη συνοδεία κόκκινου κρασιού και τα φωτογραφικά παιχνίδια σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας, ανεβάζουν τον πήχη της απόλαυσης αυτής της επίσκεψης!

Το θεματικό αυτό πάρκο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, γι ’αυτό και στα ωράρια υποδοχής σχολείων έχει γίνει ήδη σχεδόν καθολικό sold out.

Στο Εργοστάσιο λειτουργούν τμήματα με διάφορα θεματικά εργαστήρια  (workshops) ενώ το ποικίλο πληροφοριακό υλικό του Μουσείου είναι προσβάσιμο στα Ελληνικά, στα Αγγλικά καθώς και στην νοηματική γλώσσα αλλά και σε άλλες γλώσσες μετά από συνεννόηση. Όλοι οι χώροι του «Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας» είναι προσβάσιμοι σε άτομα με κινητικά προβλήματα.




To «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας» λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αμαρουσίου.

Επισκεφθείτε το ως τις 21 Φεβρουαρίου 2016.

-Ωράριο Λειτουργίας:
Καθημερινά : 09:00 - 19:00
Σάββατο : 11:00 - 21:00
Κυριακή : 11:00 - 19:00

-Διεύθυνση:
Helexpo, Λεωφ. Κηφισίας 39 Μαρούσι 151 23

-Τιμές Εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 7,00€/άτομο
Φοιτητές/ΑΜΕΑ/Πολύτεκνοι (παρουσία 4 μελών και πλέον για τους πολύτεκνους, με την επίδειξη της αντίστοιχης κάρτας) : 5 €/άτομο
 Οικογενειακό εισιτήριο (3 & 4 άτομα): 20,00€ (2 γονείς με 2 παιδιά ή 2 γονείς με ένα παιδί)
Παιδιά μέχρι 3 ετών, δωρεάν
 Άνεργοι: 5 € /άτομο (ισχύει μόνο κάθε Τρίτη & Πέμπτη με την επίδειξη της αντίστοιχης κάρτας)
Οικογενειακό εισιτήριο 4 ατόμων με άνεργο γονέα: 15 ευρώ (Ισχύει μόνο κάθε Τρίτη & Πέμπτη)
 Σχολεία και Γκρουπ άνω των 20 ατόμων: 5,00€/άτομο.

Για πληροφορίες καλέστε: 210 61 68 457.
Για σχολικές και ομαδικές κρατήσεις καλέστε 210 61 68 456.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου