meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS ΕΙΧΑΝ ΓΕΥΣΗ ΑΓΑΠΗΣ!


Τα μανίκια σηκώθηκαν, ποδιές και γάντια εν δράση, η συνταγή της Θείας Λίτσας καλά φυλαγμένη βγήκε ατόφια από το χρονοντούλαπο κάποιων οικογενειακών αναμνήσεων και το Εργαστήρι Παρασκευής Μελομακάρονων ξεκίνησε με τις μηχανές στο φουλ στα Παιδικά Χωριά Sos!

Όλα αυτά το απόγευμα της Τρίτης 22 Δεκεμβρίου 2015 στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην Κυψέλη, με το Διευθυντή του Κέντρου κ. Μενέλαο Τσαούση σε ρόλο Master Chef  να συντονίζει τις παιδικές ομάδες και τους εθελοντές που έφτιαχναν τα πιο παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων για καλό σκοπό!


Τα παιδιά επισκεπτών και ωφελούμενων οικογενειών διάβαζαν τα υλικά και εφάρμοζαν βήμα προς βήμα τη συνταγή, ενώ ο κ. Τσαούσης έβαζε το πιο απαραίτητο συστατικό, τη Βοήθεια του Μεγάλου, όπου χρειαζόταν!
         
Δίπλα του στους εθελοντές ένας παλιός του μαθητής, δικηγόρος τώρα και στενός συνεργάτης του νυν Υπουργού Εσωτερικών, ο 27χρονος Βαγγέλης Αυγουλάς, ο οποίος απέδειξε πως στη μαγειρική δε χρειάζεται όραση αλλά αγάπη γι’αυτό που κάνεις!

Παράλληλες δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά των οικονομικά αδύναμων οικογενειών διοργανώθηκαν από το «Μουσικό Παράθυρο» την ίδια μέρα στο Κέντρο Στήριξης στην Κυψέλη, ενώ η ημέρα έκλεισε με τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή και τραγούδια από τη χορωδία της ομάδας κατοίκων «Η Κυψέλη Μας», καθώς και από την Ορχήστρα Των Ονείρων και το Μουσικό Εργαστήρι «Οδός Ονείρων» του Μαέστρου κ. Γιάννη Γαβρά. Όλοι οι μουσικοί και οι καλλιτέχνες συμμετείχαν αφιλοκερδώς και εισέπραξαν το πιο θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του φορέα παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο επιστημονικά υπεύθυνος των Παιδικών Χωριών Sos κ. Στέργιος Σιφνιός και εκπρόσωπος της εταιρείας Intralot, χορηγία της οποίας ήταν τα πλούσια χριστουγεννιάτικα δώρα που μοιράστηκαν στα παιδιά.
«Ενώσαμε τις δυνάμεις μας μετά από 15 χρόνια με τον παλιό μου δάσκαλο κ. Μενέλαο Τσαούση, προσπαθώντας να αφήσουμε την πιο γλυκιά γεύση σε όλα τα παιδικά χείλη γύρω μας! Υπάρχουν γύρω μας εκατοντάδες παιδιά που τους αξίζει να χαμογελάνε πολύ περισσότερο από όσο τους επιτρέπει η σημερινή ζοφερή πραγματικότητα που ζουν και αυτό πρέπει να το αλλάξουμε», δήλωσε ο Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών Β. Αυγουλάς.

Η βραδιά έκλεισε με την Ορχήστρα Των Ονείρων να παίζει τραγούδια του διεθνούς φήμης Μουσικοσυνθέτη κ. Μίμη Πλέσσα, δίνοντας μια πρόγευση από το μεγάλο μουσικό αφιέρωμα που ετοιμάζουν ο Μαέστρος κ. Γιάννης Γαβράς και το κοινωνικοπολιτικό blog «Με Άλλα Μάτια» το ερχόμενο Καλοκαίρι, για τη στήριξη των Παιδικών Χωριών Sos Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου