meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗ Ν.Δ. Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ-ΞΑΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΗΝ Α' ΑΘΗΝΩΝ


Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας, υποψήφιος δουλευτής της Α΄. Περιφέρειας Αθηνών,  ανταποκρίθηκε  θετικά στο  κάλεσμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για συστράτευση όλων των δυνάμεων της παράταξης. Γεννήθηκε  και ζει στην Αθήνα.

Με ρίζες απ΄ τη Σινώπη του Πόντου και καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, γιός του αγαπημένου ηθοποιού Λάμπρου Κωνσταντάρα, τελείωσε το Λύκειο στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι πτυχιούχος Ελληνικής και Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Αθήνας και εργάζεται από 19 ετών.
Παντρεύτηκε τη Βίκυ Βουρλάκη (με καταγωγή από το Ρέθυμνο) και έχουν δυο παιδιά, την Παυλίνα και το Λάμπρο που σπούδασαν στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες και εργάζονται στο χώρο των Media.

Εργάστηκε 36 χρόνια ως δημοσιογράφος/παρουσιαστής Ειδήσεων και εκπομπών/ ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός παραγωγός, περιέγραψε τηλεοπτικά για την ΕΡΤ 1 δυο Ολυμπιάδες (1980 - 1984) και κατέλαβε διευθυντικά πόστα σε όλα τα είδη των Μ.Μ.Ε. ως και το 2004 που εξελέγη βουλευτής Α΄ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία και συνταξιοδοτήθηκε υποχρεωτικά λόγω ασυμβίβαστου.

Δίδαξε και διδάσκει Δημοσιογραφία και έχει γράψει 13 βιβλία αλλά και κινηματογραφικά – τηλεοπτικά σενάρια, μουσική, στίχους και θεατρικά έργα.

Εκτός από το Κοινοβούλιο το 2004, εξελέγη Νομαρχιακός Σύμβουλος Αθηνών το 2002, και Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων το 2010 με την παράταξη του Νικήτα Κακλαμάνη ( όταν και εξελέγη Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου)και το 2014 με την παράταξη του Άρη Σπηλιωτόπουλου όπου σήμερα είναι Γραμματέας του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας - ΟΠΑΝΔΑ και μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Από το 2012, επέστρεψε και στην τηλεόραση παρουσιάζοντας καθημερινές και εβδομαδιαίες  εκπομπές ενώ εργάστηκε ως αρθρογράφος και Σύμβουλος Έκδοσης του περιοδικού CRASH  και συγγραφέας Ειδικών Εκδόσεων και Ιστορικών Καταγραφών όπως  οι  "Πολεμικές Αποζημιώσεις και Κατοχικό Δάνειο - Πόσα μάς χρωστάει η Γερμανία και γιατί πρέπει να πληρώσει».

Το τελευταίο του μυθιστόρημα «Η Αφρoδίτη της Ανάφης”  κυκλοφόρησε το 2013 από την «Εμπειρία Εκδοτική».


Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

ΚΕΠΑ: ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΤΡΙΚ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟ ΑΜΕΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ

Με ιατρικά τρικ κόβουν από ΑμεΑ τις συντάξεις τους

Κωνσταντίνα Σιγούρου

Το κόλπο με νεόκοπους ιατρικούς όρους χρησιμοποιούν οι Υγειονομικές Επιτροπές των ΚΕΠΑ με στόχο να κόβουν συντάξεις στους αναπήρους». Την απίστευτη αυτή καταγγελία έκανε με δηλώσεις του στην «Εργασία», εξαπολύοντας πυρά εναντίον των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Αναπήρων I. Βαρδακαστάνης, επεξηγώντας ότι τόσο οι γνωματεύσεις αναπηρίας όσο και οι αποφάσεις των επιτροπών δεν είναι επαρκώς αιτιολογημένες βάσει ιατρικών στοιχείων και μάλιστα
αναγράφουν δικούς τους ιατρικούς όρους, με απώτερο σκοπό να μην εγκριθεί η σύνταξη.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι εκατοντάδες είναι οι καταγγελίες των εξεταζομένων που μιλούν για «αλλαγές» επί των ιατρικών δικαιολογητικών τα οποία είχαν καταθέσει στο στάδιο προελέγχου.

 «Οι Υγειονομικές Επιτροπές των ΚΕΠΑ», τονίζει ο κ. Βαρδακαστάνης, «χωρίς καμία αιτιολόγηση προχωρούν στην αναγραφή νέων ορολογιών στις Γνωματεύσεις Αναπηρίας, που δεν συμπίπτουν με τις ιατρικές εκθέσεις θεραπόντων ιατρών, ακόμα και εξειδικευμένων Κέντρων Δημοσίων Νοσοκομείων, κάτι που οδηγεί αναπόφευκτα στη διακοπή οικονομικών και κοινωνικών παροχών».

Προσθέτει επίσης ότι «χιλιάδες είναι οι συμπολίτες μας με αναπηρία ή χρόνιες παθήσεις που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τεράστια ταλαιπωρία και να μην παίρνουν καθόλου σύνταξη λόγω της δυσλειτουργίας των ΚΕΠΑ, που έχουν μετατραπεί σε δημοσιονομικό εργαλείο μείωσης των κοινωνικών δαπανών. Συνεχίζουμε τον αγώνα για να αξιολογηθεί το σύστημα λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας και επιτέλους να αναμορφωθεί ριζικά, ώστε να διασφαλίσει την αντικειμενική απόδοση ποσοστών αναπηρίας με απόλυτο σεβασμό στο άτομο με αναπηρία και την οικογένειά του. Ζητούμε τη θωράκιση του θεσμού των ΚΕΠΑ, με αποτελέσματα επιστημονικά αδιάβλητα».

Και «μαϊμού»

Ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο είναι και οι αναπηρικές συντάξεις-μαϊμού που δίνονταν απλόχερα τόσα χρόνια. 0 πρόεδρος της συνομοσπονδίας υποστηρίζει ότι αφενός οι επιτροπές του ΚΕΠΑ ήταν εκείνες που χορηγούσαν αυτές τις συντάξεις και αφετέρου ταλαιπωρούσαν βαριά αναπήρους, όπως π.χ. ακρωτηριασμένους, τυφλούς, αναγκάζοντάς τους να περνούν αρκετές φορές από την επιτροπή ώσπου να διαπιστωθεί η αναπηρία τους, που ήταν πασιφανής.

«Εμείς δεχόμαστε τηλεφωνήματα από άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που καταπατούνται τα δικαιώματά τους, ταλαιπωρούνται στα ΚΕΠΑ, είναι χρόνια στην ανεργία, το παιδί τους δεν έχει στήριξη στο ειδικό σχολείο.

Το αναπηρικό κίνημα ζητούσε επί δεκαετίες την ουσιαστική αναμόρφωση ενός συστήματος πιστοποίησης αναπηρίας, το οποίο όχι μόνο γεννούσε και έτρεφε  το όνειδος των αναπήρων-μαϊμού αλλά σε πάμπολλες περιπτώσεις εξευτέλιζε τους ίδιους τους αναπήρους. Αυτό ήταν το σύστημα που προχωρούσε σε επανειλημμένους ελέγχους σε τακτά χρονικά διαστήματα για αναπήρους που ήταν παραπληγικοί, ακρωτηριασμένοι, τυφλοί (δηλαδή είχαν μόνιμες αναπηρίες), αλλά περιέργως ποτέ δεν έπιανε τους αναπήρους-μαϊμού. Ένα σύστημα που στηρίχτηκε από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ανεξαρτήτως κομμάτων, και του οποίου την ανατροπή ζητούσε με επιμονή και συνεχώς το
αναπηρικό κίνημα. Η συλλήβδην ενοχοποίηση, η ομαδική στοχοποίηση, η δημιουργία αναπηροφοβίας στην ελληνική κοινωνία είναι το ιδιαίτερα επικίνδυνο -κοινωνικά, ηθικά και πολιτικά- φαινόμενο, γιατί δημιουργεί συνθήκες κοινωνικής απονεύρωσης και κοινωνικής αποδοχής περιοριστικών μέτρων σε βάρος των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους» υπογραμμίζει ο κ. Βαρδακαστάνης.

Θολό τοπίο για τις περικοπές

Περικοπές συντάξεων: Για το θέμα αστό ο κ. Βαρδακαστάνης τονίζει ότι υπήρχαν κατηγορίες συντάξεων που γλίτωσαν τις περικοπές.

«Στο πρώτο Μνημόνιο, λέει, εξαιρέθηκαν από τις περικοπές οι κύριες αναπηρικές συντάξεις. Δεν εξαιρέθηκαν οι επικουρικές. Από τις μειώσεις του δεύτερου Μνημονίου εξαιρέθηκαν μόνο οι συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι με αναπηρία. Δεν εξαιρέθηκαν όμως αυτοί του ιδιωτικού τομέα, εκτός από τους παραπληγικούς.

Με τον νόμο 4051/2013 οι συνταξιούχοι με αναπηρία εξαιρέθηκαν από τις μειώσεις των επικουρικών. Στο τρίτο Μνημόνιο έγιναν μειώσεις μέσω των ισολογισμών των ασφαλιστικών ταμείων. Για το τι θα γίνει το 2015 δεν υπάρχει εικόνα ακόμη. Το αναπηρικό κίνημα συνεχίζει να παλεύει για να μη θιγούν τα δικαιώματα των συνταξιούχων με αναπηρία. Τα άτομα με αναπηρία έχουν να αντιμετωπίσουν το πρόσθετο κόστος που πηγάζει από την αναπηρία τους, το οποίο, παρότι το ζητάμε επίμονα εδώ και δεκαετίες, δεν έχει υπολογιστεί από το υπουργείο Οικονομικών» καταλήγει ο πρόεδρος των αναπήρων.

Πηγή: Εφημερίδα «Εργασία»


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ- ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΕΡΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΤΗ Β ΑΘΗΝΑΣ


Με αυτή την ανάρτηση δεν παίρνουμε θέση υπέρ της κίνησης του κ. Γ. Παπανδρέου ή κατά αυτής, ούτε τασσόμαστε υπέρ ή κατά της ίδρυσης του Κι.Δη.Σο. Κάθε μια και καθένας από σας μπορείτε να πάρετε ελεύθερα και δημόσια θέση και σίγουρα να εκφραστείτε ενεργά στις 25 Γενάρη.

Λέμε δημόσια πως σίγουρα σε θεσμικό, συλλογικό και προσωπικό επίπεδο υπάρχουν ευθύνες, αλλού λίγο αλλού πολύ, σε όλους έχουν εμπλακεί άμεσα στη διακυβέρνηση της χώρας μας τις τελευταίες δεκαετίες είτε έμμεσα από τον όποιο ρόλο μιας στείρας αντιπολίτευσης.

Σίγουρα όμως δεν έχει ευθύνες γιατί δεν είχε και καμία εμπλοκή, ο νέος υποψήφιος τον οποίο παρουσιάζουμε στη σημερινή ανάρτηση.

Προσωπικά ο Μπάμπης Καρπούζος είναι φίλος μου, καλό παιδί με όλη τη σημασία της λέξης, αγνή ψυχή, καθαρός άνθρωπος, πρόθυμος να σταθεί στο διπλανό του βοηθώντας χωρίς όρια με όποιον τρόπο μπορεί, για να μοιράσει χαμόγελα και να κάνει όπως μπορεί με τις δυνάμεις του, τον κόσμο γύρω του, το δικό μας κόσμο, λίγο καλύτερο. Όσο καλύτερο γίνεται.

Οπότε παρακαλώ όσους αποφασίσουν να στηρίξουν με την ψήφο τους το νέο κίνημα, να συμπεριλάβουν στις επιλογές τους στη Β’ Αθηνών το Χαράλαμπο Καρπούζο, γιατί σας διαβεβαιώνω αξίζει τον κόπο! Ο προσωπικός σταυρός προτίμησης στον Μπάμπη θα σημαίνει και ψήφο προοπτικής σ’ένα πολιτικό σύστημα που χρειάζεται προ πολλού ανανέωση.

Ποιος είναι ο Μπάμπης Καρπούζος;

Μας μιλά ο ίδιος:

"Αγαπητοί φίλοι,

Είμαι 28 χρονών και γεννήθηκα στην Αθήνα με καταγωγή από την Αρκαδία και τα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Προέρχομαι από οικογένεια της καθημερινής πάλης και του μόχθου.
Η ανάγκη της επιβίωσης ήταν η αιτία που τελείωσα τις βασικές μου σπουδές στο νυχτερινό λύκειο του Αιγάλεω.
Είμαι τελειόφοιτος του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου Πάτρας. Δουλεύω από πολύ μικρός και είμαι αυτοδημιούργητος.
Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και αντιλαμβάνομαι τον αδιάκοπο αγώνα όλων των εργαζομένων, τα προβλήματα, τις δυσκολίες και τις ανάγκες μας.
Είμαι ένας νέος άνθρωπος και είμαι υποψήφιος με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και το Γιώργο Παπανδρέου.
Ζητώ την ψήφο σας στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και έχω σαν στόχο να μεταφέρω τη φωνή των πολιτών της Β" Αθήνας στη Βουλή.

Με ρωτάνε οι φίλοι μου γιατί με τον Γιώργο Παπανδρέου τώρα;

Γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου στην πολιτική του σταδιοδρομία ποτέ δε λιποτάκτησε
- Μίλησε για την ελεύθερη ραδιοφωνία όταν οι άλλοι τον λοιδορούσαν.
- Άλλαξε την πολιτική μας απέναντι στην Τουρκία, με αποτέλεσμα τόσα χρόνια τώρα να έχουμε ανοίξει, έναν ειρηνικό διάλογο με καλά σημάδια στο εμπόριο και τον τουρισμό.
-Ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ λίγο πριν τις εκλογές του 2004, όταν οι πάντες τον προειδοποιούσαν, ότι θα χρεωθεί όλα τα κακώς κείμενα της εποχής Σημίτη και θα υποστεί συντριπτική ήττα.
- Ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας το 2009, όταν όλα έδειχναν την επαπειλούμενη χρεοκοπία, χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος, χωρίς να φυγομαχήσει ή να πετάξει την καυτή πατάτα σε άλλον.
Για αυτά και για άλλα πολλά βγαίνω κι εγώ μπροστά σαν νέος άνθρωπος χωρίς να υπολογίσω προσωπικό κόστος ή οφέλη και θα στηρίξω τον Γιώργο Παπανδρέου και το Κίνημα των Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
Είναι επιλογή μου, θα επωμισθώ τις αντιδράσεις, αλλά θα προχωρήσω μπροστά.

Χαράλαμπος Καρπούζος - Β' Αθηνών"



Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ 1o ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΜΕΑ


Την Κυριακή 4/1/2014 ο Πανελλήνιος Αθλητικός Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων (Π.ΑΣ.ΚΑ) διοργάνωσε με την αιγίδα της ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ το 1° Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης το οποίο διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του ΠΑ.Σ.ΚΑ στο χώρο του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης (E.K.A.) Λ. Χασιάς 8η Στάση & Σπύρου Θεολόγου 1 στο Ίλιον.

Το τουρνουά στέφτηκε από μεγάλη επιτυχία με την συμμετοχή τριάντα (30) αθλητών από επτά (7) σωματεία από όλη την Ελλάδα, με την παρουσία πολλών φιλάθλων και φίλων του χώρου καθώς και εκπροσώπους του Αθλητικού χώρου, της ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ και του Δήμου Ιλίου.

Τα χειροκροτήματα πολλά, συνόδευαν τις διαρκείς και δυναμικές προσπάθειες των αθλητών με αναπηρία, ενώ οι διοργανωτές και οι αθλητές δέχτηκαν τα συγχαρητήρια και τις χρήσιμες παρατηρήσεις του Ομοσπονδιακού Προπονητής της Εθνικής Ομάδας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης καθώς και του χρυσού Ολυμπιονίκη κ. Παπαγεωργίου, οι οποίοι και βραβεύτηκαν στο πλαίσιο της διοργάνωσης.


Σύντομο χαιρετισμό και απονομές τιμητικών μεταλλίων έκαναν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακης Επιτροπής και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ κ. Γιώργος Φουντουλάκης, ο Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας και Πρόεδρος του ΠΑΣΚΑ κ. Κώστας Σιάχος, ο Αντιδήμαρχος Ιλίου υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού κ. Δημήτρης Αποστολόπουλος και ο Αντιπρόεδρος του αθλητικού σωματείου «Τυρταίος» κ. Βαγγέλης Αυγουλάς.


ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Π.Α.Σ.Κ.Α.

ΑΤΟΜΙΚΟ ΑΜΑΞΙΔΙΑ
1ος Ζαφείρης Παναγίωτης - ΠΑΣΚΑ
2ος Φράγκος Χρήστος - ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
3ος Καπλάνης Νικόλαος ΠΑΣΚΑ
4ος Μπακάλης Χαρίλαος - ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
5ος Λαγός Δημήτρης - ΠΑΣΚΑ
6ος Χαλούλος Εμμανουήλ – ΗΦΑΙΣΤΟΣ

ΑΤΟΜΙΚΑ ΟΡΘΙΟΙ
1ος Τέλογλου Λάζαρος - Π.Α.Σ.Κ.Α.
2ος Μουχθής Γιώργος - ΚΟΤΙΝΟΣ
3ος Μπούσιου Φωτεινή – ΠΑΣΚΑ
 4ος Χατζηκυριάκος Μάριος - ΠΑΣΚΑ
5ος Αλατσατιανός Νίκος – ΚΟΤΙΝΟΣ
 6ος Παυλακέλης Αντώνης - ΤΥΡΤΑΙΟΣ

ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΜΑΞΙΔΙΑ
1ος Ζαφείρης Παναγίωτης - ΠΑΣΚΑ & Φράγκος Χρήστος - ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
2ος Καπλάνης Νικόλαος - ΠΑΣΚΑ & Χαλούλος Εμμανουήλ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ
3ος Λαγός Δημήτρης - ΠΑΣΚΑ & Μπακάλης Χαρίλαος – ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΟΜΑΔΙΚΑ ΟΡΘΙΟΙ
1ος Μουχθής Γιώργος - ΚΟΤΙΝΟΣ & Μουλάς Οδυσσέας - ΑΕΤΟΙ
2ος Τέλογλου Λάζαρος - Π.Α.Σ.Κ.Α. & ΣΥΡΙΓΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - Π.Α.Σ.Κ.Α.
3ος Παυλακέλης Αντώνης - ΤΥΡΤΑΙΟΣ & Μεταξά Μελίνα - ΗΡΟΔΙΚΟΣ
4ος Αλατσατιανός Νίκος - ΚΟΤΙΝΟΣ & Μπιορίς Κώστας - ΤΥΡΤΑΙΟΣ
5ος Χατζηκυριάκος Μάριος - ΠΑΣΚΑ & Μπούσιου Φωτεινή - ΠΑΣΚΑ





ΖΩΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΘΕΤΙΚΗ ΑΥΡΑ ΣΤΗ Β' ΑΘΗΝΩΝ


Γνωρίσαμε την κα Ζωή Αποστολοπούλου, επιτυχημένη, νεαρή και χαρισματική, από την υποψηφιότητα της στις τελευταίες Ευρωεκλογές με το Ποτάμι και την κατάταξη της στην 4η θέση με σταυρό προτίμησης πανελλαδικά!

Την συναντάμε ξανά τώρα υποψήφια με το Ποτάμι στη Β’ Εκλογική Περιφέρεια της Αθήνας και με χαρά σας παρουσιάζουμε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο «Με Άλλα Μάτια»!

Επιτυχημένη και καταξιωμένη δικηγόρος με δικό της γραφείο και ομάδα συνεργατών, καλή σύζυγος και μητέρα, άρα ολοκληρωμένη γυναίκα με καριέρα και οικογένεια και μάλιστα σε νεαρή ηλικία! Γιατί λοιπόν κα Αποστολοπούλου επιλέγετε να ασχοληθείτε με την πολιτική εσείς που όπως λέμε «τα έχετε όλα» στη ζωή σας;

 «Πιστεύω ότι οι πολιτικές επιλογές διατρέχουν τη ζωή μας σε όλες τις εκφάνσεις της. Και δεν μπορείς να κρίνεις τις πολιτικές, να απαιτείς να ελπίζεις όταν ο ίδιος δεν έχεις συμμετάσχει ενεργά, όταν ο ίδιος δεν έχεις να πεις και να κάνεις τίποτε, όταν δεν προσφέρεις και τις δικές σου δυνάμεις. Είναι απόφαση υπευθυνότητας. Η πολιτική, άλλωστε, στην Ελλάδα πάσχει γιατί οι δημιουργικοί πολίτες δεν βγαίνουν μπροστά. Πιστεύω ότι δημιουργικοί άνθρωποι που έχουν τριβεί με την δουλειά και την κοινωνία είναι αναγκαίοι περισσότερο από ποτέ και αυτό είναι το στοίχημα. Το στοίχημα των πολλών».

-Πολλοί βλέπουν ως πολιτικά ανεξήγητο το γεγονός το Ποτάμι ήδη από πριν τις τελευταίες Ευρωεκλογές να βρίσκει ευρύ δημόσιο βήμα στα ΜΜΕ και τώρα επιπλέον να έχει και πόρους για διαφημίσεις. Τι απαντάτε ως κόμμα και τι πιστεύετε εσείς προσωπικά ότι θα πρέπει εν τέλει να συγκρατήσει ο κάθε πολίτης από το δημόσιο λόγο των στελεχών του πολιτικού σας φορέα;

 «Ευρύ δημόσιο βήμα δεν θα το έλεγα. Η νομοθεσία ορίζει υποχρεωτικά τον αριθμό των εμφανίσεων όλων  των υποψηφίων ευρωβουλευτών σε δύο στα ανά υποψήφιο και αυτό ισχύει για όλους. Αντίθετα, αρκεί να σας πω ότι τον Νοέμβριο που μας πέρασε το Ποτάμι είχε μόλις 7 εμφανίσεις, τη στιγμή που ο Σύρριζα, η ΝΔ και το Πασόκ είχαν πάνω από 40 το καθένα. Το Ποτάμι δεν παίρνει πολλά από τους λίγους και δεν έχει προστάτες. Εμείς ζητάμε λίγα από τους πολλούς, έχουμε κάνει μία τεράστια προσπάθεια εθελοντικής οικονομικής στήριξης που έχει αποδώσει και τα χρήματα που δίνουμε στη διαφήμιση είναι απειροελάχιστα σε σχέση με τις τεράστιες δαπάνες διαφήμισης των παλιών κομμάτων.  Δεν παίρνουμε αγύριστα δάνεια εκατομμυρίων από τις Τράπεζες και ενοχλούμε πολλούς επειδή φωνάζουμε για την περιστολή των κομματικών και προεκλογικών δαπανών. Τα εκατομμύρια που ξοδεύουν τα παλιά κόμματα τα πληρώνει ο χειμαζόμενος ελληνικός λαός.
Είναι επιτέλους καιρός να απαλλαγούμε από τις καταστροφικές κομματικές πρακτικές των πελατών και να αναδείξουμε στο τιμόνι της χώρας υγιείς νέες δυνάμεις. Την Ελλάδα των πολιτών, όχι των πελατών»!

-Η κατεύθυνση που έχει δώσει στο Ποτάμι ο επικεφαλής σας κ. Σταύρος Θεοδωράκης είναι «Αλλάζουμε την Ελλάδα χωρίς να την γκρεμίσουμε»: Πώς αυτό θα έχει πρακτική εφαρμογή στην καθημερινότητα των πολιτών από τις 26 Γενάρη 2015 και μετά εφόσον έχετε ενεργό κυβερνητικό ρόλο ως κόμμα;

«Ευρωπαϊκός κοινωνικός προσανατολισμός της χώρας με αδιαπραγμάτευτη τη θέση μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Εξυγίανση του κράτους από την κομματοκρατία και την πελατοκρατία που δεν επιτρέπουν τις άξιες δυνάμεις της κοινωνίας μας να παράγουν και να προσφέρουν.  Διοικητική αναδιοργάνωση και ενίσχυση του παραγωγικού μας ιστού με αξιοποίηση της μέγιστης στήριξης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Έχετε αναρωτηθεί, γιατί οι Έλληνες θριαμβεύουν στο εξωτερικό; Η λέξη είναι μία: αξιοκρατία. Η παρατεινόμενη οικονομική μας δοκιμασία είναι μοναδική ευκαιρία να πάρουμε τη στροφή που θέλουν οι πολλοί. Προς όφελος των πολλών. Να διαλέξουμε τους καλύτερους και να οργανώσουμε επιτέλους ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας, όχι διάσωσης της καρέκλας μας».

-Τι σημαίνουν για εσάς προσωπικά οι όροι «Αλλαγή» και «Πατρίδα» που χρησιμοποιούνται τον τελευταίο καιρό συνεχώς και κατά το δοκούν από όλους όσους εκφέρουν πολιτικό δημόσιο λόγο;

 «Η αλλαγή αρχίζει από τον καθένα μας και ξεκινάει από την έννοια του συλλογικού συμφέροντος. Είναι έννοια  που δεν την διδαχθήκαμε και μας είναι ξένη. Εάν τώρα που η Ελλάδα παραπαίει δεν καταλάβουμε ότι το ατομικό συμφέρον μας περνάει αναγκαστικά από το συλλογικό δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε αλλαγή. Αυτή είναι η πρόκληση για μένα και αυτό θα σημάνει την πιο κρίσιμη αλλαγή. Γιατί πατρίδα είμαστε όλοι, όλοι μαζί».

-Γιατί η ψήφος των πολιτών θα αποδειχθεί χρήσιμη για τη χώρα εάν δοθεί στο Ποτάμι ιδίως στις ερχόμενες κρίσιμες εκλογές;

 «Το Ποτάμι είναι η φωνή της λογικής, η φωνή της συνεννόησης, των λύσεων  και όχι των συνθημάτων. Θα λειτουργήσει καταλυτικά για να προχωρήσουμε σε συνεργασία του πολιτικού κόσμου και σε ρεαλιστικές λύσεις. Αυτό είναι το πρώτο και καίριο βήμα για ένα εθνικό σχέδιο στήριξης της χώρας που θα αποκαταστήσει όχι μόνο την αξιοπιστία της χώρας μας ως συνομιλητή στην διεθνή κοινότητα και τις αγορές αλλά και την αξιοπρέπεια στη ζωή όλων  μας».

Η Ζωή Αποστολοπούλου είναι μαχόμενη Δικηγόρος Αθηνών με επαγγελματική σταδιοδρομία επί 15ετία. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, έλαβε μεταπτυχιακή ειδίκευση στις Διεθνείς Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο College of Europe Βελγίου.

Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Το Δικαιοδοτικό Σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τη Συνθήκη της Νίκαιας» (Εκδ. Α. Σάκκουλα) και «Equal Treatment of People with Disabilities in EC – What does Equal Mean» (Εκδ. Jean Monnet, Πανεπιστημίου Ν. Υόρκης).

Ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την ενεργό πολιτική όταν γεννήθηκε το ΠΟΤΑΜΙ και είναι σήμερα, μέλος της Πανελλήνιας Επιτροπής και Υπεύθυνη του Τομέα Μετανάστευσης  του Κινήματος. Στις Ευρωεκλογές του Μαΐου 2014 εξελέγη αναπληρωματικό μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Είναι έγγαμη και μητέρα δύο παιδιών.


Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ "ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΤΙΑ" ΣΤΟ 10o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΛΙΟΥ


Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΤΙΑ

Του Δημήτρη Γραμματικού, Διευθυντή 10ου Γυμνασίου Ιλίου

Στο 10ο  Γυμνάσιο Ιλίου  την Δευτέρα 22-12-2014 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο αμφιθέατρο του σχολείου μας, στο πλαίσιο παράλληλων δράσεων του επαγγελματικού προσανατολισμού και του κοινωνικού σχολείου με θέμα:

«Ο κύκλος της διαφορετικότητας», με εισηγητή  τον κ. Αυγουλά Ευάγγελο Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και Πρόεδρο του Διαδημοτικού Κέντρου Πρόληψης «Φαέθων» και την ομάδα του.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές από την Γ τάξη, ενώ είχε την Υποστήριξη από την μαθητική ομάδα κοινωνικής νεανικής επιχειρηματικότητας (Δράση  που φέτος υλοποιείται στο σχολείο μας).


Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
                                                                                                   
Πολλές φορές η διαφορετικότητα τρομάζει τους ανθρώπους.  Ίσως γιατί πιστεύουν ότι αν ήταν όλοι ίδιοι θα υπήρχε περισσότερη ισότητα και αποδοχή.

Εμείς , όμως ,  οι μαθητές της   Γ’ Γυμνασίου ,αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι για να δούμε την διαφορετικότητα «με άλλα μάτια». Προσκαλώντας τον κ. Αυγουλά ο οποίος  μας ενέταξε στον κόσμο της ισότητας , πήραμε μέρος σε συγκλονίστηκες εμπειρίες μέσα από μια σειρά διαφόρων βιωματικών ασκήσεων  και έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να καταλάβουμε ότι η διαφορετικότητα δεν είναι κάτι κακό , αλλά αντίθετα η διαφορετικότητα έχει συνώνυμο την μοναδικότητα.

Όπως τα όνειρα είναι μοναδικά γιατί δεν μπορούν να τα δουν δύο άνθρωποι, έτσι και οι άνθρωποί είναι διαφορετικοί μεταξύ τους και ταυτόχρονα τόσο μοναδικοί. Μέσα από αυτή την μοναδική συνομιλία καταλάβαμε όλα τα παιδιά τι σημαίνει «είμαι διαφορετικός» και τι σημαίνει  «το αποδέχομαι».  Ο κ. Αυγουλάς με το παράδειγμά του  μας  έκανε να εκτιμήσουμε τη διαφορετικότητα και να την αποδεχτούμε , γιατί η διαφορετικότητα βρίσκεται παντού γύρω μας.

Αν ήμασταν όλοι ίδιοι τότε ο κόσμος δεν θα είχε νόημα. Αν σε όλους άρεσε το μπάσκετ, όλοι έτρωγαν το ίδιο φαγητό, είχαν ίδιο σχήμα και ίδιο χρώμα μάτια, μιλούσαν με τον ίδιο τρόπο, τότε θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για ένα βαρετό και ανιαρό κόσμο. Αν δεν υπήρχαν χρώματα ή υπήρχε μόνο το μαύρο και το άσπρο ο κόσμος θα ήταν αποπνικτικός . 

Έτσι λοιπόν , το να υπάρχουν τόσοι «διαφορετικοί» άνθρωποι ίσως τελικά δεν είναι κακό, αλλά αντίθετα καλό , γιατί μας βοηθάει να αποδειχτούμε μοναδικοί σε κάθε «χάρισμα»  ή ταλέντο που μπορεί να έχουμε  και αυτό επειδή  ο κύκλος της διαφορετικότητας  συνεχίζετε και δεν σταματά στην δική μας γενιά , αλλά και στην επόμενη  και στην επόμενη….

Άννια (μαθήτρια Γ’ Γυμνασίου)



[Τον κ. Αυγουλά συνόδευσαν στη βιωματική αυτή δίωρη δράση οι κοινωνικοί λειτουργοί κ. Αναστάσιος Χανδρινός και κα Κατερίνα Μπαμπάτσικου, οι οποίοι από κοινού με τη στενή του συνεργάτιδα κα Μαρία Δρούλια και την καθηγήτρια κα Ελένη Μαρκοπούλου επέδειξαν τις διεθνείς πρακτικές για τη σωστή συνοδεία ατόμων με προβλήματα όρασης από βλέποντες. Την εκδήλωση παρακολούθησε και η Δημοτική Σύμβουλος Ιλίου κα Ζαχαρούλα Λυκούδη, καθώς και άλλοι καθηγητές του σχολείου.]





ΑΦΕΛΛΗΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ

Αφελληνίζοντας την Ελλάδα και τη γλώσσα μας.

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Όσο  και όσα χρόνια κι αν έχω προσπαθήσει σκληρά να προσαρμοστώ στις  κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις, να ενσωματωθώ σε καινούργιες νοοτροπίες και να «συμπλεύσω» - για πρακτικούς κυρίως λόγους- με  τα νέα «κρατούντα» στις συμπεριφορές και τις  μεθόδους που υιοθετήθηκαν κυρίως από την αρχή της δεκαετίας  του ’90,  της Παγκοσμιοποίησης δηλαδή,  αλλού τα κατάφερα κι αλλού όχι.

Πολύ γρήγορα αντικατέστησα τη γραφομηχανή μου με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, σχεδόν αμέσως έβαλα στη ζωή μου το «ελεύθερο ραδιόφωνο» και το κινητό τηλέφωνο  ( αρκετά νωρίτερα είχα εύκολα δεχτεί τις σούπερ Αγορές και τα πολυκαταστήματα και είχα… αποχαιρετίσει τα μαγαζάκια της γειτονιάς αλλά και τους «παραδοσιακούς εκδότες» των εφημερίδων)  ταχύτατα  είδα μπροστά μου προς τα πού πηγαίναμε κι άρχισα νωρίς να προσαρμόζομαι  στο πλαστικό χρήμα , την ανάγκη των τραπεζικών συναλλαγών, στην επαγγελματική επιτυχία αστέρων της τηλεόρασης σε άλλους χώρους και τις αλλαγές στους ήχους και τις ενορχηστρώσεις της μουσικής.

Να μην πολυλογώ. Προσαρμόστηκα γρήγορα. Γι αυτό και είχα «διάρκεια». Γι αυτό και  δεν με είπαν ποτέ οπισθοδρομικό, «παλαιοκομματικό», απαρχαιωμένο ή …μούχλα. Αυτό με το οποίο ουδέποτε συμβιβάστηκα – και δεν θα συμβιβαστώ- ήταν ( και είναι) η επιπόλαιη, άκριτη , καταστροφική πορεία εξαφάνισης, υποβάθμισης και μετάλλαξης της Ελληνικής γλώσσας, της ορθογραφίας και του συντακτικού.

Προσπάθησα να το πολεμήσω με κάθε τρόπο. Με τα άρθρα μου, με τα Δελτία Ειδήσεων και τις εκπομπές της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου που παρουσίαζα ή έλεγχα,  με τα βιβλία μου, με τις δημόσιες ομιλίες μου.

Απέτυχα. Οι καινούργιες γενιές, επηρεασμένες από την καθολική σχεδόν  δημόσια υποχώρηση της ταυτότητάς μας, εξαφανίζουν και καταστρέφουν συστηματική τη γλώσσα μας, τον γραπτό και προφορικό μας λόγο, την ομορφιά του ήχου της, τη μαγεία των  συνειρμών της, τη μεγαλοσύνη των ποιητών μας. 

Και προ ημερών, διαβάζοντας στο http://koukfamily.blogspot.gr/ το άρθρο με τίτλο « Η ελληνική γλώσσα είναι πρώτα δουλειά της Μάνας» του δασκάλου από το Κιλκίς Δημήτρη Νάτσιου, βασισμένο σε σκέψεις και φράσεις του σπουδαίου ποιητή Βασίλη Ρώτα, πήρα μερικές απαντήσεις που δυστυχώς επιβεβαιώνουν  τις πεποιθήσεις αλλά και «γλυκαίνουν» κάπως τον πόνο μου.

Διαβάστε λίγο :
-          Ναι, ίσια ίσια αυτό θέλουμε κι εμείς, να μπούμε στη χορεία των εθνών και στο δρόμο του πολιτισμού. Αλλά πώς να μπούμε και πως να προχωρήσουμε, αν όχι με τα δικά μας πόδια; Πώς θα μας αγκαλιάσουν τα άλλα έθνη, αν δεν έχουμε δικιά μας αξία, για να συμβάλουμε κι εμείς στο γενικό καλό;
-          Κι από πού θα τη βγάλουμε αυτή την αξία, αν δεν εκμεταλλευτούμε τον φυσικό πλούτο της χώρας μας και δεν καλλιεργήσουμε τους υλικούς και πνευματικούς θησαυρούς μας;
-          Να ξεριζώσουμε… λοιπόν τ’ αμπέλια και τις ελιές για να φυτέψουμε καφέδες και μπανάνες;  Κάθε τόπος έχει και τον τρόπο που προκόβει, καλλιεργώντας εκείνο που προσφέρεται στην ζωή του. Γιατί τότε αναπτύσσει τον πλούτο τον δικό του, υλικό και πνευματικό και αποκτά δύναμη και λευτεριά, που μόνον αυτή προκόβει τους λαούς.

Με πολύ απλό τρόπο, ο δάσκαλος απ΄ το Κιλκίς τοποθετεί το μέγα πρόβλημα αφελληνισμού της Ελλάδας, διευκρινίζοντας ότι « το προηγηθέν κείμενο δεν είναι κάποιου εκπροσώπου της «αντίδρασης» ή της πάλαι ποτέ επαράτου, αλλά του ποιητή Βασίλη Ρώτα, ο οποίος πολέμησε και τραυματίστηκε στην ένδοξη μάχη του Κιλκίς. Υπήρξε κομμουνιστής, αριστερός, αλλά δεν του έλειπε η φιλοπατρία και το σέβας στην εθνική μας παράδοση».
Διαπιστώνει ο κ. Νατσιος : « Είμαι σίγουρος πως αν το διαβάσει κάποιος νέος «κουκουές» το κείμενο αυτό, χωρίς να του αποκαλύψεις την ταυτότητα του συγγραφέα, θα το κατατάξει στα εθνικιστικά. Αλλά «ήταν τότε που οι άνθρωποι έζων δι’ εν έπαινον και πέθαινον δι’ ένα τραγούδι» όπως έλεγε ο Ανδρέας Καρκαβίτσας.

Μετά  τονίζει: 
-          Έχουμε το πιο πλούσιο και όμορφο μεταλλείο. Το κελάρι του πατρογονικού μας σπιτιού είναι γεμάτο από τα καλούδια της εξαίσιας παράδοσής μας, χάσαμε όμως το κλειδί και ωσάν τον Άσωτο της παραβολής λιμοκτονούμε. Και βρεθήκαμε-ποιοί; εμείς οι Έλληνες- εκτός της ιστορίας. Έρχονται μάνες στο σχολείο και εκφράζουν την αγωνία τους για την υστέρηση, την σχεδόν αδυναμία να εκφραστούν γραπτώς τα παιδιά τους, οι μαθητές μας. Έχουν δίκιο, έτσι είναι τα πράγματα. Τις πταίει, όμως;

Και μετά  απαντά:
-          Απαντώ δανειζόμενος λόγια του Σπύρου Μελά, ο οποίος σε κείμενο γραμμένο το 1950, όταν ακόμη οι μάνες δεν είχαν «εξευρωπαϊστεί» και το γάλα τους δεν είχε ξινίσει, έλεγε:

«Αλλά παιδεία θα ειπεί γλώσσα. Και η ελληνική γλώσσα είναι πρώτα δουλειά της Μάνας. Οι μαστοί της είναι τρεις. Οι δύο για το γάλα και ο τρίτος το στόμα της, η λαλιά της, η γνήσια και άδολη πηγή της γλώσσας. Αγράμματη, αμόρφωτη, πες ό,τι θέλεις. Είναι όμως κεφαλάρι αστείρευτο βαθύτατης και φυσικής σοφίας».

Και στο τέλος, μας τιμωρεί:
-          Ποια μάνα σήμερα μεταβιβάζει με το στόμα της, στο παιδί της, την μακραίωνη παράδοση του λαού μας; Ποιά το νανουρίζει; (Τα τρισάθλια βιβλία Γλώσσας, όπως έχω γράψει, ζητούν από τα παιδιά να γράψουν ένα νανούρισμα για χταπόδια, στο Ανθολόγιο Γ’-Δ’ Δημοτικού). Όλοι ξεκινούν με την εξής στερεότυπη φράση: «Κύριε, είδα… διάβασα… άκουσα  στην τηλεόραση ή στο διαδίκτυο….

Σ΄ευχαριστώ δάσκαλε. Πόσα παιδιά… πόσες  χιλιάδες… δεκάδες χιλιάδες παιδιά μας θάπρεπε να σε είχαν δάσκαλο!


Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΥΗ ΤΗΣ MICROSOFT ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΗΧΟΥΣ-VIDEO


Η νέα συσκευή της Microsoft καθοδηγεί τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης χρησιμοποιώντας ήχους (video)
      
Αν και η συντροφιά ενός εκπαιδευμένου οδηγού σκύλου είναι αναντικατάστατη, η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει ώστε οι διαδρομές στους πολυσύχναστους δρόμους των πόλεων να προκαλούν λιγότερο στρες και να είναι πιο ευχάριστες για τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης. Η Microsoft με την βοήθεια του φιλανθρωπικού οργανισμού Guide Dogs που έχει τη βάση του στο Ηνωμένο Βασίλειο, δοκιμάζει μια νέα συσκευή η οποία χρησιμοποιεί τεχνολογία σύνθεσης ηχοτοπίου στον τρισδιάστατο χώρο (3D soundscape technology) η οποία καθοδηγεί των χρήστη σε όλη τη διάρκεια μιας διαδρομής με ηχητικά συνθήματα.

Η συσκευή μοιάζει με ένα σετ ακουστικών που λειτουργεί συνοδευτικά με ένα smartphone καθώς το τελευταίο λαμβάνει πληροφορίες μέσω σταθμών (beacons) εξοπλισμένων με Bluetooth και WiFi, οι οποίοι βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής. Για το πιλοτικό πρόγραμμα, η εταιρεία τοποθέτησε τέτοιους σταθμούς σε μια συγκεκριμένη περιοχή του Λονδίνου ώστε να γίνει η πρώτη δοκιμή.

Η δημοσιογράφος Jennifer Warnick έλαβε μέρος στην δοκιμή -η οποία έγραψε για την εμπειρία της εδώ. Της τοποθετήθηκε ταινία στα μάτια ώστε να μην έχει επαφή με το περιβάλλον μέσω της όρασης, και ανέφερε πως οι σταθμοί έστελναν συνεχώς ήχους (με διαφορετικό ρυθμό) καθοδηγώντας την στο σωστό δρόμο. Επίσης, επεσήμανε πως άκουγε και άλλου τύπου ήχους οι οποίοι την ειδοποιούσαν όταν έχανε το δρόμο της ή παρέκκλινε από το πεζοδρόμιο ή για παράδειγμα αν το λεωφορείο που περίμενε έφτανε στη στάση.

Δυστυχώς, θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια ώστε να εξοπλιστούν πολλές περιοχές με τους συγκεκριμένους σταθμούς, προκειμένου να γίνει εμπορικό προϊόν αλλά ας ελπίσουμε πως η Microsoft θα βρει τρόπο να ξεπεράσει και αυτό το εμπόδιο για τους συνανθρώπους μας με μειωμένη όραση που επιθυμούν μεγαλύτερη ανεξαρτησία.

Δείτε το σχετικό βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=BEzncMLLOxE


  

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ: ΓΙΑΤΙ ΕΖΗΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΒΕΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟ 6o ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ;


Στην αίθουσα εκδηλώσεων όπου έλαβε χώρα το 6ο Δείπνο Στο Σκοτάδι βρέθηκε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Δημήτρης Κωνσταντάρας στις 20 Δεκέμβρη 2014, αλλά δύο ώρες νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα της εκδήλωσης! Γιατί;;;

Ο κ. Κωνσταντάρας πέτυχε το συντονιστή Βαγγέλη Αυγουλά και τους εθελοντές συνεργάτες του στις τελικές προετοιμασίες λίγο πριν την εκδήλωση και τους αιφνιδίασε με την παρακάτω κατάθεση ψυχής λέγοντας τους:

«Καμαρώνω και…ζηλεύω όσους δε βλέπουν αλλά μπορούν να κάνουν τόσα πολλά. Ζηλεύω και όσους βλέπουν αλλά πάνε στα Δείπνα Στο Σκοτάδι για να αναμετρηθούν στα ίσια με τους τυφλούς! Εγώ δε μπορώ να το κάνω ακόμα. Διστάζω! Φοβάμαι. Θα το κάνω κάποτε. Πότε; Θα δούμε»…

Ο κ. Κωνσταντάρας αγκάλιασε τον προσωπικό του φίλο Βαγγέλη Αυγουλά ευχόμενος καλή επιτυχία στην εκδήλωση, αστειεύτηκε με τους εθελοντές και έφυγε λίγα λεπτά πριν σβήσουν τα φώτα και ξεκινήσει το ιστορικό και επιτυχημένο 6ο Δείπνο Στο Σκοτάδι, το 2ο που έλαβε χώρα στην Αθήνα!

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς τόνισε στους συνεργάτες του την πολύτιμη βοήθεια που έλαβε από το Δημήτρη Κωνσταντάρα στην προσπάθεια του για δημοσιοποίηση και προώθηση της εκδήλωσης του, ενώ υποσχέθηκε άλλο ένα Δείπνο Στο Σκοτάδι στην Αθήνα μόλις ο φίλος του νιώσει έτοιμος να το ζήσει «Με Άλλα Μάτια»!



Αναλυτικό ρεπορτάζ για την επιτυχία της εκδήλωσης θα δημοσιευτεί στο

τις επόμενες ημέρες, ενώ μπορείτε να παρακολουθήσετε και σχετικό βίντεο από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Αντ1 πατώντας εδώ: