meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ-ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΥΓΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΖΩΗΣ!



Σύμφωνα με επίσημη δημοσίευση στο διαδίκτυο από την Ογκολογική Μονάδα Παίδων "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ" στις 17 Φεβρουαρίου 2015, "Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη υποδέχτηκε στο Ογκολογικό Νοσοκομείο και τίμησε τον 26χρονο δικηγόρο Βαγγέλη Αυγουλά, νομικό σύμβουλο του Υπουργού Υγείας, ο οποίος στέκεται το πλευρό της ΕΛΠΙΔΑΣ. Είναι συγκινητικά τα λόγια του κατά τη διάρκεια της ομιλίας του: "Παρόλο που εμείς οι δικηγόροι φημιζόμαστε για την ευφράδεια του λόγου μας, αυτή τη στιγμή μου είναι δύσκολο να βρω λόγια να σας ευχαριστήσω για τη μεγάλη τιμή που μου κάνετε και για την θερμότατη υποδοχή σας. Είμαι 26 χρονών και δεν νομίζω ότι αξίζω όλα αυτά τα καλά σας λόγια. Γεννήθηκα με 100% απώλεια όρασης, αλλά αγωνίστηκα και σπούδασα για να προσφέρω στην πατρίδα μου. Το έργο σας είναι ένας φάρος για την κοινωνία το φως του οποίου φτάνει ακόμα και σε μένα".


Η πρώτη συνάντηση του νεαρού δικηγόρου και Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου τυφλών με την κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη είχε γίνει στις 27/04/2014 σε εκδήλωση ευαισθητοποίησης του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου για την Ελπίδα, ενώ η δεύτερη ήταν πιο πρόσφατα, φέτος, στην κοπή της πίτας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Η κυρία Μαριάννα Β.Βαρδινογιάννη ενημερώθηκε για την ευρύτερη κοινωνική δράση του Βαγγέλη Αυγουλά μέσω του ελληνικού και διεθνούς αναπηρικού κινήματος και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αποφάσισε να του απομείνει τιμητική πλακέτα της Ελπίδας, για την εθελοντική του προσφορά στους συνανθρώπους του όλα αυτά τα χρόνια παρά το νεαρό της ηλικίας του, καθώς και για την απόφασή του να παραμείνει στην Ελλάδα παρά τις όποιες δυσκολίες και να καταθέσει τις δυνάμεις του στην κοινή προσπάθεια όλων για ένα καλύτερο Αύριο!

"Αγαπητέ μου Βαγγέλη είμαι πολύ χαρούμενη που αναλαμβάνεις τόσες πολλές και αξιόλογες δραστηριότητες με ανθρωπιστικό χαρακτήρα! Θα είμαι δίπλα σου σε ό,τι μπορώ να προσφέρω", ήταν τα λόγια της κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη στο τηλεφώνημα μας της την περασμένη εβδομάδα προς το Βαγγέλη Αυγουλά, με τον ίδιο να μένει αρκετή ώρα άφωνος που ή ίδια, απλή, ευγενική, προσιτή, φιλική και ανθρώπινη του είχε τηλεφωνήσει απευθείας χωρίς την παρέμβαση τηλεφωνικών κέντρων και γραμματέων.


Η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, συνοδευόμενη από την κυρία Διευθύντρια του νοσοκομείου και τη κυρία Τομεάρχη της ογκολογικής κλινικής, καθώς και από τον διεθνούς φήμης εξειδικευμένο καθηγητή ογκολόγο κ. Γραφάκο, συζήτησαν με τον Βαγγέλη Αυγουλά αρκετή ώρα για το 25ετές έργο της Ελπίδας και τις πολλές δυσκολίες που καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν προσπαθώντας να χαρίσουν χαμόγελα και ζωή στα παιδιά, καθώς και του αφηγήθηκαν συγκινητικά περιστατικά μεταξύ των 730 περιπτώσεων επιτυχών μεταμοσχεύσεων που έχει καταφέρει η ομάδα της Ελπίδας και πλέον πρωτεργάτες πανευτυχείς μπορούν και αγκαλιάζουν τα παιδιά και τα εγγόνια των νέων που κάποτε είχαν βοηθήσει.


Η όμορφη αυτή μέρα ολοκληρώθηκε με άλλη μια κίνηση απόλυτης ευγένειας και υψηλού επιπέδου κοινωνικής ποιότητας ανθρώπου με υπέρτατες αξίες και ήθος! Η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη χάρισε συμβολικά αναμνηστικά της Ελπίδας και στις δύο προσωπικές συνεργάτιδες του Βαγγέλη Αυγουλά Μαρία Δρούλια και Θάλεια Κιούση, τιμώντας έτσι τις αξίες του ομαδικού πνεύματος και της συλλογικής συνεργασίας για το κοινό καλό!


Από την όμορφη παρέα δεν γινόταν να λείψουν και οι αναφορές στις ομορφιές της Κρήτης, κοινός τόπος γλυκών αναμνήσεων της κυρίας Βαρδινογιάννη και του Βαγγέλη Αυγουλά, ενώ εν τέλει η κυρία Πρέσβειρα καλής θελήσεως  της UNESCO, αποχαιρέτησε τον καλό της φίλο ευχόμενη "καλά και όμορφα ταξίδια" στη ζωή του χαρίζοντάς του επιπλέον ένα καραβάκι χειροποίητο από τα παιδιά της Ελπίδας. 



ΤΡΑΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Η ΑΥΤΟΨΙΑ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ



Επίσκεψη στο Νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού πραγματοποίησαν, σήμερα Τετάρτη, ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός,  οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου και Κώστας Ζαχαριάς, αντιπροσωπεία του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και εκπρόσωποι Κοινωνικών Ιατρείων και Φαρμακείων.

Κατά την επόπτευση των χώρων του Νοσοκομείου διαπιστώθηκε ότι οι συνθήκες που επικρατούν έχουν ελαφρώς βελτιωθεί από την προ διετίας επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο η εικόνα παραμένει απαράδεκτη λόγω των τραγικών ελλείψεων και προβλημάτων τόσο σε επίπεδο νοσηλείας όσο και υγιεινής.

Πιο συγκεκριμένα, σε θαλάμους που προορίζονται για οχτώ ασθενείς νοσηλεύονται δεκαπέντε, οι συνθήκες υγιεινής στους θαλάμους, στις τουαλέτες και στα μαγειρεία είναι τριτοκοσμικές και δεν υπάρχει θέρμανση στους κοινόχρηστους χώρους. Όσον αφορά τη στελέχωση, στο Νοσοκομείο υπηρετούν μόνο 11 νοσηλευτές ενώ απαιτούνται τουλάχιστον 20, δεν υπάρχει ψυχολόγος και πνευμονολόγος ενώ απαραίτητες είναι οι προσλήψεις στο οδοντιατρείο και στο μικροβιολογικό εργαστήριο. Επιπλέον, το Νοσοκομείο δεν διαθέτει ασθενοφόρο. Το ΕΚΑΒ σπανίως δίνει προτεραιότητα στις φυλακές με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις στις διακομιδές και μέχρι σήμερα να έχουν χάσει τη ζωή τους 4 ασθενείς. Σχετικά με τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, το Νοσοκομείο διαθέτει μόνο έναν  απινιδωτή από τους τρεις που θα έπρεπε να υπάρχουν ενώ πολύ σοβαρή είναι η έλλειψη σε αναλώσιμα.

«Η διασφάλιση των παροχών υγείας στα σωφρονιστικά ιδρύματα αποτελεί προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης» ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Παρασκευόπουλος , ενώ ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός δήλωσε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, διερευνώνται όλες οι παράμετροι προκειμένου το νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού να ενταχθεί στο ΕΣΥ με στόχο τη διασφάλιση του επιπέδου των παροχών υγείας».

Σημειώνεται, ότι έχει ήδη προγραμματιστεί συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας των δύο υπουργείων οι οποίες με τη συμμετοχή εκπροσώπων των γιατρών και των υπόλοιπων εργαζομένων θα εξετάσουν τον τρόπο ένταξης του Νοσοκομείου των Φυλακών Κορυδαλλού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.


Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ: "ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ"



Παναγιώτης Κουρουμπλής: Δεν υπήρξε απόφαση για τις ιδιωτικές κλινικές

Ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πως το ζήτημα των νοσηλίων στις ιδιωτικές  κλινικές είναι «μια ιδέα που επεξεργαζόμαστε, καθώς δεν έχουμε πάρει ακόμη απόφαση».
Πρόκειται για ιδέα υπό επεξεργασία

Εξηγήσεις γύρω από το θέμα που προκάλεσαν προηγούμενες δηλώσεις περί μη πληρωμής από τον ΕΟΠΥΥ της νοσηλείας σε ιδιωτικές κλινικές για ασφαλισμένους του, έδωσε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας χθες στο Mega.

Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πως το ζήτημα των νοσηλίων στις  ιδιωτικές κλινικές είναι «μια ιδέα που επεξεργαζόμαστε, καθώς δεν έχουμε πάρει ακόμη απόφαση». Ο υπουργός εξέφρασε το ερώτημα για ποιο λόγο θα πρέπει το κράτος να πληρώνει τους έχοντες ιδιωτική ασφάλιση για την απόφασή τους να επιλέξουν ιδιωτική κλινική. Ο υπουργός χαρακτήρισε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έναν «υποανάπτυκτο καπιταλισμό» υπογραμμίζοντας πως η «η Ελλάδα είναι η πρώτη  χώρα στην Ευρώπη στην ιδιωτική δαπάνη υγείας».

Αργότερα σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός τόνισε ότι θα ξανασχεδιαστεί η πολιτική και στο φάρμακο, με στήριξη της παραγωγής  φαρμάκου στην Ελλάδα. Επεσήμανε ότι ήδη το υπουργείο έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις και με τις δύο ενώσεις των φαρμακοβιομηχάνων, τον ΣΦΕΕ και την ΠΕΦ, με στόχο να αλλάξει όλο το μοντέλο της φαρμακευτικής πολιτικής, ενώ θα επανεξεταστεί και το φορολογικό καθεστώς των φαρμάκων των πολυεθνικών εταιρειών.

Πηγή: Ηλεκτρονικό περιοδικό «Health daily»

ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΛΑΣ: Ο ΑΘΛΗΤΗΣ ΠΟΥ ΝΙΚΗΣΕ ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΟΦΑΝΕΙΑ!





Ο Μάκης Καλαράς: Ο αθλητής που νίκησε την σοβαροφάνεια!
 
Από την Έρη Βαρδάκη

«Μου έχουν πει ότι δεν σηκώνω τα βάρη με τα χέρια αλλά με τη δύναμη της ψυχής και πέθανα στα γέλια. Κάτσε να μην έπαιρνα τις πρωτεΐνες και θα σου ’λεγα τι θα σήκωνα». Η ατάκα του είναι αφοπλιστική. Ο Μάκης Καλαράς, ο αργυρός παραολυμπιονίκης της Αθήνας στη δισκοβολία, με τη μακριά γενειάδα και τα τατουάζ, είναι απροσποίητα cool όταν δηλώνει ότι σιχαίνεται να τον αποκαλούν «ολυμπιονίκη της ζωής», «μαχητή της θέλησης» και λοιπά τετριμμένα.

Στην περίπτωσή του τα πράγματα φαίνεται να έχουν δύο όψεις: γιατί ένα ατύχημα σε ηλικία 17 ετών, που επιφέρει κάταγμα στη σπονδυλική στήλη και παραπληγία, είτε μπορεί να σε φέρει σε αναπηρικό αμαξίδιο είτε να γεμίσει τις ημέρες σου με προπονήσεις, αγώνες, ρεκόρ και μετάλλια στη δισκοβολία. Το 2014 ήταν ξανά η χρονιά του. Δέκα χρόνια μετά το αργυρό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, έκανε μια αξιοπρόσεκτη εμφάνιση στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς του Σότσι. Δεν έχει σημασία που δεν πήρε κάποιο μετάλλιο – άλλωστε προπονούνταν μόλις τέσσερα χρόνια, με τις εμφανίσεις του σε διεθνείς οργανώσεις να μετρούν δύο χρόνια. Σημασία έχει ότι είναι ο μοναδικός έλληνας αθλητής παντός καιρού και ένας από τους 14 σε όλον τον κόσμο που έχει καταφέρει να πάρει μέρος σε θερινούς και  χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η επιλογή του να πάρει τα βουνά και να ξεκινήσει το αλπικό σκι τον δικαίωσε. Και σήμερα στο βάθος φαίνονται πλέον καθαρά οι Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες της Ν. Κορέας. Μάλλον κανείς δεν τον πιστεύει όταν λέει ότι σιχαίνεται να προγραμματίζει.

Το ζήτημα στην περίπτωσή του δεν είναι μόνο οι αθλητικές επιτυχίες. Είναι η γενικότερη αντιμετώπισή του στη ζωή. Χωρίς συμπλέγματα, χωρίς αίσθημα κατωτερότητας, χωρίς σοβαροφάνεια, έχει καταφέρει να ζει στα όρια και να περιγελά όλους όσοι θεωρούν πως είναι «αδικημένος από τη ζωή». Το πρόσωπό του θα μπορούσε να είναι η αρχή της μάχης της πραγματικότητας με τον στρουθοκαμηλισμό με τον οποίο η ελληνική κοινωνία (και πολιτεία) αντιμετωπίζει τα άτομα με κινητικά προβλήματα.

Πηγή: Εφημερίδα «Το Βήμα»

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1ΟΥ ΓΕΛ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΥΓΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΜΕΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ!



Το 1ο Γενικό Λύκειο Πετρούπολης επισκέφθηκε ο Βαγγέλης Αυγουλάς την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015 προσκεκλημένος της καθηγήτριας κας Κωνσταντίνας Φουντούκη και του συλλόγου διδασκόντων, στο πλαίσιο του μαθήματος της Πολιτικής Παιδείας.

Ο κ. Αυγουλάς συνομίλησε για πάνω από μια ώρα με μαθητές δύο τμημάτων της Α' Λυκείου, συζητώντας για τα δικαιώματα των ΑμεΑ στη σύγχρονη εποχή και στη χώρα μας ως Ευρωπαϊκού κράτους.

Οι ερωτήσεις των παιδιών ήταν πολλές, ουσιαστικές και επίκαιρες, αφού από τη συζήτηση αναδείχθηκαν θέματα όπως η αποσπασματική προσέγγιση της αναπηρίας από τους πολιτικούς, ο ρατσισμός που δυστυχώς ακόμη και σήμερα υφέρπει στη συμπεριφορά πολιτών, το όφελος της επιδοματικής πολιτικής στη σύγχρονη εποχή και στη σύγχρονη κοινωνία, ο ρόλος της φιλανθρωπίας σήμερα κ.α.

Στα συμπεράσματα της συζήτησης που προκαλούν θλίψη εντάσσονται δυστυχώς ο αποκλεισμός πολλών παιδιών με αναπηρία από την εκπαίδευση, η έλλειψη ανθρωποκεντρικής προσέγγισης ζητημάτων αναπηρίας από το κράτος, ο αποκλεισμός των ΑμεΑ από την απασχόληση, τα πολλά προβλήματα προσβασιμότητας στο δομημένο χώρο κ.α.

«Όσο νέα παιδιά που σε λίγο θα γίνουν ενεργοί πολίτες με αλληλέγγυες δυνάμεις και αποφασιστική βούληση έρχονται σε επαφή με τέτοια κοινωνικά ζητήματα θα υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον», σημείωσε ο δικηγόρος και Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών Βαγγέλης Αυγουλάς μετά το τέλος της επίσκεψης.


Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΕΛΠΑΧΟ!


Κυριολεκτικά έκλεισαν οι δρόμοι στο Ίλιον στη συμβολή Αχελώου και Θερμοπουλών από το πλήθος φίλων και συνεργατών του πολιτιστικού συλλόγου «Ελληνικός Παραδοσιακός Χορευτικός Όμιλος» που προσήλθε το απόγευμα της Κυριακής 15 Φεβρουαρίου 2015 στην καθιερωμένη κοπή της πίτας του Συλλόγου.

Αναμενόμενη η κοσμοσυρροή αφού ο ΕΛΠΑΧΟ έχει συνεργασίες με δήμους, συλλόγους και άλλους φορείς σε όλη την Ελλάδα και παραρτήματα σχολών χορού με εκατοντάδες μαθητές σε τουλάχιστον 11 δήμους!


Τα αδέλφια – πρωτεργάτες της λαογραφίας και της διατήρησης των παραδόσεων μας, ο Πρόεδρος Παναγιώτης Φραγκάκης και ο αδελφός του Γιώργος, συγκινημένοι υποδέχθηκαν τους καλεσμένους τους και γλέντησαν μαζί τους κερνώντας τους σπιτικά εδέσματα και τσικουδιά ως το πρωί!


Την πίτα διάβασε ο πατέρας δύο μικρών μαθητών του Γιώργου και του Παναγιώτη, ο ιερέας κ. Δημήτριος Παναγακόπουλος, ενώ από μικροφώνου πολλές ήταν οι ευχές των καλεσμένων για τη διαιώνιση και τον πολλαπλασιασμό του Συλλόγου που θυμίζει μια μεγάλη και αγαπημένη οικογένεια, αλλά και προσωπικά για την επιτυχία του Δημοτικού Συμβούλου Ιλίου κ. Γιώργου Φραγκάκη στο Διδακτορικό του που ολοκληρώνει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για την επιστήμη της Λαογραφίας!



Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος, ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων «Φαέθων» κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης Νικολιδάκης Κώστας, η Γραμματέας της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος κα Αγγουριδάκη, ο Αντιδήμαρχος Ιλίου κ. Γιώργος Κουμαραδιός, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ιλίου Χ. Γκόνης, Γ. Κανελλόπουλος, Δ. Δαλαμάγκας και Π. Κουτσιανάς, η Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Περιστερίου κα Βίκυ Λιλιμπάκη, η Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Εθνική Εστία» κα Ελένη Σταθοπούλου, καθώς και πλήθος δημοτικών συμβούλων πολλών περιοχών και αντιπροσωπίες δεκάδων πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων!


Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από πολλά παραδοσιακά χορευτικά και γνωστά μουσικά συγκροτήματα!




"ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ" ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΜΩΡΑΙΤΗ!


Η Κοινότητα της Σχολής Μωραΐτη (μαθητές, απόφοιτοι, γονείς & καθηγητές) μαζί με 25 Κοινωφελείς Οργανώσεις αφιέρωσαν την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 στον άνθρωπο και τις ανθρώπινες αξίες, με στόχο την ανάδειξη του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς.

Η εκδήλωση περιελάμβανε  παραστάσεις, βιωματικά εργαστήρια, εκθέσεις, ομιλίες, προβολές και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους που είχαν δημιουργηθεί από τις παρακάτω κοινωφελείς οργανώσεις:

ActionAid Ελλάς, Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ», Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Δεσμός, Ένα παιδί ένας κόσμος, Ευ Ζην - Κοινωνικός Συνεταιρισμός, Hellenic Hope, Homestart, Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη», Κέντρο Ειδικών Ατόμων η «Χαρά», Μαζί για το Παιδί, MDA Ελλάς, Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα», Μέριμνα, Μπορούμε, Ψυχογηριατρική Εταιρεία ο «Νέστωρ», Πανελλήνια Ένωση Σπάνιων Παθήσεων (Π.Ε.Σ.ΠΑ.), Ινστιτούτο Prolepsis/Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π.), Themelia, Φίλοι του Θεοτόκος, Library4all, Μικροί Γίγαντες, Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού η «Πνοή», Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας «Φιλική Φωλιά», Ψ-Δίκτυο. 




Οι αίθουσες και ο προαύλιος χώρος της Σχολής κατακλείστηκαν από κόσμο κάθε ηλικίας και πάνω από επτά ώρες η μουσική, τα γέλια, η διαδραστικότητα, η αγάπη για το συνάνθρωπο, οι γνωριμίες και η ενημέρωση σφράγιζαν την επιτυχία της δράσης!

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν εκτός από πολλοί εθελοντές, εργαζόμενοι και μέλη των διοικήσεων των 25 κοινωφελών φορέων, ο Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και ειδικός συνεργάτης του Υπουργού Υγείας κ. Ευάγγελος Αυγουλάς, η Περιφερειακή Σύμβουλος Βόρειου Τομέα Αττικής κα Μάρθα Σαμαρά, καθώς και ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιώργος Κουμουτσάκος. 




«Όσο διαφορετικοί κι αν είμαστε, αυτό που μας ενώνει, σε οτιδήποτε κάνουμε, σκεφτόμαστε, αγαπάμε και ονειρευόμαστε από την ώρα που γεννιόμαστε είναι η λέξη «άνθρωπος»», δήλωσε στο «Με Άλλα Μάτια» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων της Σχολής Μωραΐτη κ. Μαχαίρας, ο οποίος είχε και ιδιαίτερη ολιγόλεπτη συνάντηση με τον κ. Αυγουλά με θέμα την ένταξη βιωματικών δράσεων ευαισθητοποίησης γύρω από τα άτομα με προβλήματα όρασης στις προσεχείς εκδηλώσεις του Συλλόγου.




Ο κ. Αυγουλάς επισκέφθηκε τα περίπτερα όλων των φορέων ζητώντας αναλυτική ενημέρωση για τις δράσεις τους αλλά και για τα προβλήματα που πολλοί εξ αυτών έχουν δημοσιοποιήσει, χειροκρότησε με θαυμασμό τη μεικτή χορωδία από μαθητές του Λυκείου Μωραΐτη και φίλους του Ιδρύματος Θεοτόκος, ενώ παρακολούθησε και τις δράσεις του ΣΚΕΠ «Σκέψου Διαφορετικά»: Βιωματική ομιλία από νέους με αναπηρία  και «Σλάλομ στο Σχολείο»: Οι συμμετέχοντες καλούνται να κινηθούν με αναπηρικό αμαξίδιο στους χώρους του Σχολείου, με στόχο την εξοικείωση τους με την εικόνα της αναπηρίας!

Επίσης ξεχώρισε η επίδειξη του Παραολυμπιακού αθλήματος Boccia για αθλητές με κινητική αναπηρία, από το χρυσό μας Παραολυμπιονίκη κ. Γρηγόρη Πολυχρονίδη.



Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΟΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ


Αυξημένος κατά 3.451 συνταξιούχους σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, είναι ο αριθμός των συνταξιούχων της χώρας, ανερχόμενος σε 2.657.649, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού προγράμματος «Ήλιος» του υπουργείου Εργασίας, που αφορά στις συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα.

Το Φεβρουάριο του 2015 πληρώθηκαν συνολικά 4.535.689 συντάξεις, από τις οποίες οι 2.904.617 ήταν κύριες και 1.631.072 επικουρικές. Το συνολικό  ποσό που κατέβαλλαν τα ταμεία ανήλθε σε 2.345.167.827,84 ευρώ.

Τον Φεβρουάριο επίσης, ανεστάλη η καταβολή 12.296 κύριων και επικουρικών  συντάξεων συνολικού ποσού 534.921,56 ευρώ.

Συνολικά, οι νέοι συνταξιούχοι που προστέθηκαν στο σύστημα κατά το τελευταίο τρίμηνο, δηλαδή από τον Δεκέμβριο του 2014 έως και τον Φεβρουάριο του 2015 ανήλθαν στους 30.812.

Το συνολικό ποσό των καταβαλλόμενων αναδρομικών στους νέους συνταξιούχους ανήλθε σε 61.062.365,37 ευρώ και το συνολικό ποσό συντάξεων σε 8.660.693,21 ευρώ για την πληρωμή 18.316 συντάξεων. Ο μεγαλύτερος αριθμός νέων κύριων συντάξεων εντοπίζεται στο ΙΚΑ σε ποσοστό που αγγίζει περίπου το 44,7%.

Ο μεγαλύτερος αριθμός νέων κύριων συντάξεων σε ποσοστό που ξεπερνά το 51% αφορά συνταξιούχους ηλικίας 56 έως 61 ετών και 62 έως 67 ετών.

Η πλειονότητα των συνταξιούχων λόγω γήρατος (σε ποσοστό 18% του συνόλου) είναι ηλικίας μεταξύ 66-70 ετών με μέση σύνταξη που αγγίζει το ποσό των 1.061,08 ευρώ.

Ο αριθμός των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων ανέρχεται σε 170.689  συνολικά και το ποσό που καταβάλλεται σε 57.371.767 ευρώ. Από το σύνολο των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων το 29% αφορά σε δικαιούχους οι οποίοι παράλληλα λαμβάνουν και συντάξεις

Διαπιστώνεται επίσης, πως περίπου το 30% των δικαιούχων που λαμβάνουν μόνο  προνοιακά επιδόματα είναι ηλικίας έως και 25 ετών και το 37% κυμαίνεται μεταξύ 26-50 ετών. Αντίστοιχα, από τους συνταξιούχους οι οποίοι είναι παράλληλα δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων το 20% είναι ηλικίας μεταξύ  26-50 ετών, το 21% κυμαίνεται μεταξύ 66-75 ετών και το 22% μεταξύ 76-85 ετών.

«Από τα στοιχεία προκύπτει ότι τα ποσοστά των αναπηρικών συντάξεων επί των συνολικών συντάξεων, ο αριθμός των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων και τα ποσοστά των συνταξιούχων κάτω από 60 ετών, κινούνται στα ίδια ή χαμηλότερα επίπεδα του αντίστοιχου μέσου ευρωπαϊκού όρου» δήλωσε με αφορμή την ανακοίνωση των στοιχείων της 21ης έκθεσης του πληροφοριακού συστήματος «Ήλιος» ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

«Τα στοιχεία αυτά» ανέφερε ο κ. Στρατούλης «αποδομούν τα επιχειρήματα της  τρόικας και της προηγούμενης κυβέρνησης που με βάση τα υποτιθέμενα μεγάλα ποσοστά αυτών των κατηγοριών συνταξιούχων ή ΑμεΑ, επιδίωκαν να κατεδαφίσουν τις συντάξεις, τα προνοιακά επιδόματα και τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση. Ταυτόχρονα, ενισχύουν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησής μας να βάλει φρένο στις μειώσεις των συντάξεων, να προστατέψει τα προνοιακά επιδόματα και να αποκαταστήσει πλήρως το δημόσιο αναδιανεμητικό και καθολικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης».

Σύμφωνα πάντοτε με τα στοιχεία του προγράμματος «Ήλιος» ένας μεγάλος αριθμός συνταξιούχων γήρατος λαμβάνουν εισόδημα που κυμαίνεται στο εύρος 500-1000 ευρώ ενώ αντίστοιχος είναι ο αριθμός των συνταξιούχων που βρίσκεται στο εύρος 1.000-2.000 ευρώ.

Συνταξιούχοι ηλικίας μεταξύ 56-65 ετών λαμβάνουν τα υψηλότερα ποσά  σύνταξης, ενώ από την κατανομή του πλήθους των συντάξεων ανά συνταξιούχο παρατηρείται πως 1.295.293 συνταξιούχοι λαμβάνουν μια μόνο σύνταξη, 949.821 λαμβάνουν δύο συντάξεις και 333.947 συνταξιούχοι λαμβάνουν τρεις  συντάξεις.

Αναφερόμενος στο σύστημα «Ήλιος», ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανέφερε ότι θα στηρίξει το συγκεκριμένο σύστημα «καθώς και τα υπόλοιπα πληροφοριακά συστήματα που έχει αναπτύξει για λογαριασμό του Υπουργείου μας η ΗΔΙΚΑ, και θα προωθήσουμε βελτιώσεις του καθώς και νέες εφαρμογές, ώστε να εξυπηρετεί ακόμα καλύτερα την πλήρη ενημέρωση και πληροφόρηση των ασφαλισμένων, των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και των αρμόδιων δημοσιογράφων».

Πηγή: Εφημερίδα «Ημερησία»

ΑΧΤΙΔΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΙΛΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ



Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των τοπικών και θεσμικών εμπλεκόμενων φορέων μετά τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για τα πολλά προβλήματα στο Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ιλίου και στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής και την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αττικής κ. Σπύρος Τζόκας να συντονίσει σύσκεψη στο χώρο του σχολείου με στόχο την επίλυση των προβλημάτων, το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Φεβρουαρίου 2015.

Στη σύσκεψη που συντόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τζόκας και η οποία κράτησε πάνω από μια ώρα, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος, ο ειδικός συνεργάτης του Υπουργού Υγείας, Τ. Αντιδήμαρχος Ιλίου και Επικεφαλής της Νεολαίας Τυφλών κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, ο Διευθυντής του Ειδικού Γυμνασίου και Λυκείου κ. Αναστάσιος Μερκούρης και ο υποδιευθυντής κ. Στάθης Μαστέλος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλληλέγγυα πόλη – ΣYIZ.Α. Ιλίου» κ. Κώστας Κάβουρας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του σχολείου κ. Μιχαλόπουλος, ο Διοικητής και η Διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιλίου κα Γιώτα Μηλιώνη, ο Τ. Αντιδήμαρχος και νυν εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου για τα τεχνικά έργα κ. Γιώργος Λιόσης, πολλοί γονείς και καθηγητές, καθώς και ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιλίου κ. Κυριάκος Καραγιώργης.


Κατά τη συζήτηση τέθηκαν αναλυτικά πολυετή προβλήματα του σχολείου, ενώ από τους αυτοδιοικητικούς φορείς δεν υπήρξε –προς τιμήν τους- καμία διάθεση για αποφυγή ή μετάθεση ευθυνών.

Ο Δήμαρχος Ιλίου δεσμεύτηκε για άμεση παρέμβαση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου ώστε να διαμορφωθεί κατάλληλος χώρος για τον προαυλισμό των μαθητών, αλλά και παρεμβάσεις κτιριακά όπου τεχνικά επιτρέπεται για τη δημιουργία εξόδων κινδύνου και για να γίνουν πιο λειτουργικές κάποιες  αίθουσες του Ειδικού Γυμνασίου και Λυκείου.

Ο  Αντιπεριφερειάρχης κ. Τζόκας δεσμεύτηκε να εντάξει στα αντιπλημμυρικά έργα της Περιφέρειας Αττικής και τη θωράκιση του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης, καθώς και από κοινού με το Δήμο Ιλίου θα στηρίξει με συντονισμένες ενέργειες το βασικό αίτημα του σχολείου για επισκευή του Γυμναστηρίου το οποίο έχει υποστεί φθορές και δε χρησιμοποιείται μετά τους σεισμούς του 1999, ενώ έχει παραχωρηθεί από το Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων για την άθληση και τη φυσική αγωγή των μαθητών με αναπηρία.


Επιπλέον ο κ. Αυγουλάς μετέφερε τη ρητή, αποφασιστική δέσμευση του νέου Υπουργού Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή για ουσιαστική αναβάθμιση του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης, ώστε να επιτελεί τον πραγματικό και αναγκαίο σύγχρονο ρόλο του, με ανθρωποκεντρικά αποτελέσματα.

Τέλος, καθηγητές, γονείς και μαθητές, ζήτησαν με μια φωνή συχνότερες τέτοιες συσκέψεις με διαρκή απτά αποτελέσματα, γιατί κάθε θεσμός ξεχωριστά και μια χώρα στο σύνολο της κρίνονται επιτυχημένοι από τη βαρύτητα που δίνουν στην εκπαίδευση και το μέλλον των παιδιών και των νέων!




ΕΧΕΤΕ ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ; ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΕΘΝΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟ!



Έχετε δέκα λεπτά; Κάντε τώρα κάτι Εθνικά χρήσιμο

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Κάθε μέρα, ο μέσος Έλληνας πολίτης «ξοδεύει» δυο ώρες και 32 λεπτά παρακολουθώντας στην τηλεόραση μέτρια ως άθλια σήριαλ και «ψυχαγωγικές εκπομπές» γεμάτες συνταγές μαγειρικής, ωροσκόπια, διαφημιστικές «προσφορές» άχρηστων καταναλωτικών αγαθών, κριτικές σε άλλες τηλεοπτικές εκπομπές, κουτσομπολιά της «μαύρης συμφοράς» και αστειάκια μεταξύ των συντελεστών.

Δεν είμαι «Συριζαίος» , ούτε φυσικά ψήφισα Τσίπρα στις τελευταίες εκλογές. Ωστόσο είμαι Έλληνας πολίτης , που έχω αυτή τη στιγμή μια συγκεκριμένη εκλεγμένη κυβέρνηση και μια πολύ συγκεκριμένη σειρά αξεπέραστων Εθνικών προβλημάτων που μας βουλιάζουν καθημερινώς.  Κάποιοι φταίνε που είμαστε σ  αυτή  την κατάσταση και πρέπει να τους βρούμε – έξω και πέρα από πολιτικές σκοπιμότητες, κομματικές εξαρτήσεις, προσωπικά συμφέροντα και συμπάθειες ή αντιπάθειες.  Έχετε δέκα λεπτά ελεύθερα; Ψάξτε τον  υπολογιστή σας. «Μπείτε» στα : www.gopetition.com/petitions/save-democracy-in-greece-save-the-cradle-of-western-c/sign.  και  https://justiceforgreece.wordpress.com/2015/02/13/european-banks-were-bailed-out-not-the-people-of-greece.

Διαβάστε, ρωτήστε, ζητείστε να σας μεταφράσουν κάποια κείμενα αν δεν ξέρετε καλά Αγγλικά. Και πάρτε απόφαση: Θέλετε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας στην αλήθεια και τη δικαιοσύνη; Αφού ενημερωθείτε  από Άγγλο διακεκριμένο σχολιαστή ότι « Δεν ωφελήθηκε ο Ελληνικός λαός από τα «δάνεια σωτηρίας» που  χορήγησαν το Δ.Ν.Τ. , η  Ευρωπαϊκή Ένωση  και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην Ελλάδα αλλά οι Ευρωπαϊκές και Ελληνικές τράπεζες που  με αμέλεια, αδιαφορία και επιπολαιότητα  δάνεισαν χρήματα στο Ελληνικό κράτος» , θα οδηγηθείτε σε μια φόρμα αίτησης.

Το σκεπτικό:  « Καλέστε τον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να εξετάσει καταγγελίες και στοιχεία που έλαβε αναφορικά με εγκλήματα της αρμοδιότητας του που τελούνται στην Ελλάδα, να ξεκινήσει έρευνα και να στείλει σε δίκη τους ενόχους. 

Το αίτημα:
«Ως πολίτης του κόσμου, στηρίζω το δικαστικό αγώνα των Ελλήνων και ζητώ από τον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να ενεργοποιήσει αμέσως τις διαδικασίες, να εξετάσει τα εγκλήματα που τελέστηκαν στην Ελλάδα και να οδηγήσει σε δίκη όσους ευθύνονται. Οι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν, η διάπραξη παρομοίων εγκλημάτων πρέπει να αποτραπεί».

Και μετά… κάντε ο,τιδήποτε άλλο θέλετε.