meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ΠΥΡΕΤΩΔΕΙΣ ΟΙ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.Ε.


Απίστευτα μεγάλη συμμετοχή συνέδρων και παρατηρητών καταγράφεται στο φετινό ετήσιο Πανελλαδικό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, το οποίο ξεκίνησε την Πέμπτη 7 Μαΐου στη Χαλκιδική.

Πολιτικοί αρχηγοί, βουλευτές, υπουργοί και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, Περιφερειάρχες, Πρόεδροι των Περιφερειακών Ενώσεων των Δήμων, ομάδες εργαζομένων, εκπρόσωποι της ΠΟΕΟΤΑ και της Κυπριακής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων και πλήθος Δημάρχων,  δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων παρακολουθούν τις διεργασίες του τριήμερου συνεδρίου, το οποίο διεξάγεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.

Η Αυτοδιοίκηση στέλνει από την πρώτη στιγμή μήνυμα παραμονής της Ελλάδας στο Ευρώ και στην Ευρώπη, ενώ απαιτεί ουσιαστική διαβούλευση με την Κυβέρνηση πριν από κάθε μεταρρύθμιση.

Το μήνυμα παραμονής της Ελλάδας στην Ευρώπη ενίσχυσε με την παρουσία του ο Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, στην ειδική θεματική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο περιθώριο του συνεδρίου.



Το συνέδριο ξεκίνησε παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Ν. Βούτση, της υφυπουργού Μακεδονίας  Θράκης Μ. Κόλλια –Τσαρουχά, του προέδρου της ΝΔ Α. Σαμαρά, του προέδρου του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη και του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Α. Κορωνάκη, του εκπροσώπου του ΚΚΕ Ν. Σοφιανού, του εκπροσώπου των ΑΝΕΛ Θ. Τουσουνίδη και της εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά, αλλά και με σημαντικά ευρωπαϊκά μηνύματα για την Αυτοδιοίκηση της χώρας από την Corina Creţu, επίτροπος αρμόδια για την Περιφερειακή Πολιτική, τον Μ. Markkula, πρόεδρο της Επιτροπής των Περιφερειών και της Annemarie Jorritsma, πρόεδρο Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης εξέφρασε τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα υλοποιήσει με συνέπεια τις δεσμεύσεις της, χωρίς να κάνει βήμα πίσω από τις «κόκκινες γραμμές» της, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου.



«Θα κάνουμε όχι μόνο όσα έχουμε υποσχεθεί, αλλά και άλλα που δεν έχουμε υποσχεθεί», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και κάλεσε τους δημάρχους σε «ενωτική συμπόρευση», σε συνεχή και δημιουργικό διάλογο για την ουσία των πολιτικών σε ζητήματα που οι δήμοι έχουν τον πρώτο λόγο. Ο διάλογος αυτός αφορά και τις αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση στον «Καλλικράτη», για τον οποίο σημείωσε ότι ήταν  «όχημα επιβολής των Μνημονίων». Ο Ν. Βούτσης αναφέρθηκε και σε μια σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων για την τακτοποίηση εργαζομένων και την καταστατική θέση των αιρετών.

Πάμε να φτιάξουμε εμείς το μέλλον μας από την αρχή. Χρειάζεται ξανά να πιέσουμε για το αυτονόητο , να βάλουμε προτεραιότητες για τους πολίτες, σημείωσε χαιρετίζοντας τις εργασίες του συνεδρίου της ΚΕΔΕ, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Κώστας Αγοραστός. Πρόσθεσε δε ότι η θέση των περιφερειών ήταν ξεκάθαρη απέναντι στην εθνική προσπάθεια, βάζοντας πάνω απ’ όλα τη χώρα. Σε μια εθνική καταστροφή κανείς δεν είναι προστατευμένος. Χτίζουμε γέφυρες όχι Σινικά Τείχη.

Η Αυτοδιοίκηση κατάφερε να είναι αποτελεσματική κατά τη περίοδο της κρίσης σημείωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. «Περάσαμε  με πολύ καλό βαθμό τη μάχη συνεισφέραμε στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού, αντέξαμε στην ισχυρή πίεση των περικοπών των προϋπολογισμών μας και ταυτόχρονα καταφέραμε να είμαστε στο πλευρό των πολιτών», σημείωσε. Όμως πέρα από το παρελθόν πρέπει να πούμε και για το μέλλον υπογράμμισε ο περιφερειάρχης και συμπλήρωσε ότι οι δήμοι δημιουργούν τις συνθήκες και αποτελούν τις ατμομηχανές ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου και δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης στον χαιρετισμό του εξαπέλυσε επίθεση προς την κυβέρνηση και τον υπουργό Εσωτερικών επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν κάνει διάλογο, αλλά έχει λάβει ήδη τις αποφάσεις της για το νέο χωροταξικό. Η αντιμετώπιση της Αυτοδιοίκησης από την κεντρική εξουσία δεν είναι η πρέπουσα. Βιώνουμε την ευθεία παραβίαση της συνταγματικής μας κατοχύρωσης χωρίς καμία προειδοποίηση, επιβλήθηκε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η δέσμευση των αποθεματικών μας , τόνισε και συμπλήρωσε ότι η αυτοδιοίκηση είναι ανοικτή και επιδιώκει το διάλογο, ωστόσο «είμαστε αντίθετοι σε αιφνιδιασμούς και σε μονομερείς ενέργειες».

Το συνέδριό μας θέλουμε να καταλήξει σε ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο δράσεων και πρωτοβουλιών που θα αποτελέσουν τη βάση της στρατηγικής της Αυτοδιοίκησης  για την περίοδο 2015- 2020:  Για  να βγει ενωμένη και μακριά από κομματικά παιχνίδια  από την εσωστρέφεια και την αδράνεια,  που χαρακτήριζε τα όργανά τα προηγούμενα χρόνια. Για να αναβαθμιστεί ο θεσμός και να καταστεί θεσμικά ισχυρός, λειτουργικά ανεξάρτητος, και οικονομικά αυτάρκης.  Για να δοθεί ώθηση στην κεντρική εξουσία να προωθήσει πολιτικές και θεσμικές ρυθμίσεις .

Αυτό είναι το κεντρικό πολιτικό διακύβευμα που έθεσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, μιλώντας κατά την έναρξη των εργασιών του τακτικού συνεδρίου της Αυτοδιοίκησης.

 «Ως νέα Διοίκηση της Κ.Ε.Δ.Ε., τόνισε ο κ. Πατούλης,  βλέπουμε το Συνέδριο αυτό ως ευκαιρία για να κάνει η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού ένα νέο ξεκίνημα. Το έχουμε ανάγκη τόσο εμείς, όσο και η χώρα, γιατί η Αυτοδιοίκηση αποτελεί βασικό πυλώνα της λειτουργίας του Κράτους. Δεν υπάρχει Κράτος, χωρίς Αυτοδιοίκηση και Δήμους».

«Ασφαλώς, συνέχισε,  και δεν παραγνωρίζουμε ότι η περίοδος αυτή είναι κρίσιμη. Ελλοχεύει ο κίνδυνος ο όποιος σχεδιασμός κάνουμε, να ανατραπεί από μια δυσμενή έκβαση στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη με τους δανειστές μας. Αν η χώρα μπει σε περιπέτειες , πολλά θα ανατραπούν. Θέλω να επαναλάβω ότι ανήκω σε αυτούς που αισιοδοξούν και πιστεύουν ότι θα βρεθεί λύση. Λύση με την Ελλάδα εντός της Ευρώπης, εντός της Ευρωζώνης, εντός του ευρώ.

Λύση που ανταποκρίνεται στις επιθυμίες της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Αυτή την ξεκάθαρη λαϊκή εντολή κανείς δεν έχει δικαίωμα  ούτε να την αμφισβητήσει, ούτε να την παραφράσει. Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα είναι καταστροφή για τη χώρα και την κοινωνία. Ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή κι από αυτήν που έχει ήδη προκαλέσει στην Πατρίδα και σε χιλιάδες συμπολίτες μας η εφαρμογή της αδιέξοδης κι αναποτελεσματικής  μνημονιακής πολιτικής. Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε ότι είναι δυνατόν, προκειμένου να μην οδηγηθούμε σε νέα αδιέξοδα. Η Κ.Ε.Δ.Ε. έχει εκφράσει κατά πλειοψηφία τη θέση ότι πρέπει να στηρίξουμε την ελληνική κυβέρνηση να πετύχει έναν έντιμο συμβιβασμό. Αυτό συμφέρει την Ελλάδα, αυτό συμφέρει την Αυτοδιοίκηση».

Η αναφορά του Υπουργού Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκου Βούτση, σε πελατειακές σχέσεις Δημάρχων με προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, λίγο πριν κλείσει την ομιλία του, που κήρυξε και επίσημα την έναρξη των εργασιών του τριήμερου τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, "πυροδότησε" αίφνης το ήρεμο κλίμα, τόσο κατά τις πρώτες ομιλίες, όσο και της δικής του ομιλίας, που σε πολλά σημεία ταυτίστηκε, τόσο με τους αιρετούς, όσο και τους διαμαρτυρόμενους εργαζόμενους στις Κοινωνικές Δομές των Δήμων.

«Κλείνει ο κύκλος ενός ιδιότυπου διακομματικού πελατειακού συστήματος ακόμα και μέσα στην κρίση. Σ’ αυτό τον κύκλο υπήρξαν προνομιακές σχέσεις και επιλεκτικές χρηματοδοτήσεις, εντάξεις και απεντάξεις στα προγράμματα, ακόμα και στις επιμορφώσεις από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, όπως και πολιτικές παρεμβάσεις στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις για τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς ή ακόμα και απολύτως επιλεκτικές χρηματοδοτήσεις για δήθεν θεομηνίες. 

Αυτός ο κύκλος δεν μας αφορά. Αυτός ο κύκλος έχει κλείσει και δεν πρέπει για τη δικιά σας και τη δικιά μας αξιοπρέπεια να ξανανοίξει ποτέ. Γιατί πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι η συνταγματική αυτοτέλεια της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι πρώτα απ’ όλα θεσμική και πολιτική επί της ουσίας και έχει στον πυρήνα την οικονομική αυτοτέλεια με τους κομμένους πόρους, δεν είναι μόνο η οικονομική αυτοτέλεια, δεν είναι μια ανταγωνιστική σχέση με το κεντρικό κράτος ή με τις δημόσιες πολιτικές που η εκλεγμένη απ το λαό κυβέρνηση ασκεί» τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός ΕΣ.Δ.Α.

Οι Δήμαρχοι αντέδρασαν, με πρώτο τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, να ζητά από τον Υπουργό να δώσει όλα τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του, επαναλαμβάνοντας το πολυάριθμο των ελέγχων που υπόκεινται οι Δήμοι.

Συνέχισαν Δήμαρχοι, που σε κλίμα έντασης φώναξαν: «Αυτά είναι αθλιότητες», καλώντας τον Υπουργό να πει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Νίκος Βούτσης, με τη σειρά του, τήρησε αυτό που είπε στην ομιλία του - πως δεν επιθυμεί να δώσει συνέχεια στο θέμα και να προβεί σε αποκαλύψεις - αποφεύγοντας να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, σχετικά ερωτηθείς, κατά την αποχώρησή του από την αίθουσα, που διεξάγεται το συνέδριο.


Τις διεργασίες του συνεδρίου παρακολουθεί και ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων «Φαέθων», Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου και Μέλος της Επιτροπής Υγείας & Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ κ. Βαγγέλης Αυγουλάς.

Ο κ. Αυγουλάς στο πλαίσιο του συνεδρίου είχε την πρώτη ημέρα κατ’ ιδίαν συναντήσεις για διάφορα θέματα με το Δήμαρχο Γορτυνίας κ. Ιωάννη Γιαννόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Τρίπολης Δ. Βόσνο, την Αντιδήμαρχο του Δήμου Αθηναίων κα Ηλιοπούλου η οποία διατελεί και Πρόεδρος συλλόγου γονέων με παιδιά με αυτισμό, τον Αντιδήμαρχο Αγίων Αναργύρων – Καματερού κ. Νίκο Παντελιά, ενώ θερμή ήταν η γνωριμία του κ. αυγουλά με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη, καθώς και κορυφαίες οι χιουμοριστικές ατάκες που αντάλλαξε με το Δήμαρχο Μαραθώνα κ. Ηλία Ψινάκη!





















Στο συνέδριο θα αναπτυχθούν επίκαιρες θεματικές ενότητες όπως για την ασκούμενη Κοινωνική Πολιτική στους δήμους και τα οικονομικά των ΟΤΑ, το νέο ΕΣΠΑ, την Ισότητα των φύλων, τα προβλήματα στους νησιωτικούς δήμους κ.α.


[Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικότερα οι ομιλίες στο επίσημο site της ΚΕΔΕ]



Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

ΜΟΛΙΣ ΤΟ 15% ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μόλις το 15% των παιδιών με αναπηρία στην Ελλάδα υπολογίζεται πως έχει πρόσβαση στην εκπαίδευση, διαπιστώνει η μη κυβερνητική οργάνωση «ActionAid» σε ποιοτική έρευνα για την κατάσταση της εκπαίδευσης για τα παιδιά με αναπηρία στην Ελλάδα. Ωστόσο, η απουσία μητρώου καταγραφής των παιδιών με αναπηρία δεν επιτρέπει να σχηματιστεί πλήρης εικόνα για τον αριθμό των παιδιών που βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης.

Σύμφωνα τα στοιχεία που ενσωμάτωσε η Ελλάδα στη 2η και 3η Ενοποιημένη Περιοδική της Έκθεση προς την Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού και συμπεριέλαβε η «ActionAid» στη σχετική έκθεση, τα παιδιά με αναπηρία στην Ελλάδα είναι 200.000, ενώ κατά το εκπαιδευτικό έτος 2010-2011 μόλις τα 31.761 πήγαιναν σχολείο.

Από αυτά τα 24.105 φοιτούσαν σε σχολεία γενικής εκπαίδευσης και τα 7.656 σε ειδικά σχολεία.

Ανεπαρκείς υπηρεσίες μεταφοράς των μαθητών στο σχολείο, απουσία υποδομών στα σχολεία για να δεχτούν μαθητές με αναπηρία, περιορισμένο εποπτικό υλικό, λίγο ανθρώπινο δυναμικό και απουσία σταθερής και επαρκούς χρηματοδότησης της ειδικής εκπαίδευσης, είναι οι λόγοι, σύμφωνα με την έκθεση της «ActionAid», που οδηγούν τα παιδιά εκτός σχολείου.

Την έρευνα διενήργησε για λογαριασμό της «ActionAid» η ερευνήτρια Πελαγία Παπανικολάου, υποψήφια διδάκτωρ Εγκληματολογίας Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Δράσης για την Εκπαίδευση. Στο πλαίσιο της έρευνας πραγματοποιήθηκαν και συνεντεύξεις ανθρώπων με αναπηρία που έχουν περάσει παλαιότερα από την ελληνική εκπαίδευση.

 «Αν δεν είχα πάει σχολείο, η ζωή μου θα ήταν πολύ διαφορετική. Δεν θα ήξερα να διαβάζω, να γράφω, δεν θα ήξερα τίποτα. Δεν θα έκανα όλα αυτά που κάνω τώρα», εξομολογήθηκε κατά τη διάρκεια της έρευνας η Ελένη, ηθοποιός και μουσικός, άτομο με νοητική και κινητική αναπηρία.

Η «ActionAid» συλλέγει υπογραφές με έξι αιτήματα προς τον υπουργό Παιδείας: τη δημιουργία μητρώου καταγραφής των παιδιών με αναπηρία και των εκπαιδευτικών αναγκών τους, τη βελτίωση της ανεπαρκούς προσβασιμότητας των μαθητών στα σχολεία, τη διαρκή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, τη θεσμοθέτηση ενός πλήρους πλαισίου πρώιμης παρέμβασης επαρκώς στελεχωμένου και εξειδικευμένου ανά μορφή αναπηρίας, τη θεσμοθέτηση της διαδικασίας συμμετοχής των μαθητών με αναπηρία και των γονιών τους στη λήψη αποφάσεων που αφορούν στην εκπαίδευσή τους και τη σταθερή χρηματοδότηση της ειδικής εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Πηγή: Εφημερίδα «Ημερησία»


Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ-ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΧΘΕΣ




Ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε χτες ο Υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, με θέμα την αναβάθμιση και τη βελτίωση συνθηκών λειτουργίας του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης, ευρύτερα γνωστού στην κοινή γνώμη από παλιά ως Εθνικού Ιδρύματος Αναπήρων.

Στη σύσκεψη, την οποία ο κ. Κουρουμπλής είχε προαναγγείλει πριν το Πάσχα, συμμετείχαν ο διοικητής του νοσοκομείου ΚΑΤ κ. Βουμβουλάκης και ο Αναπληρωτής Διοικητής υπεύθυνος για το διασυνδεόμενο ΕΚΑ κ. Αγγελάρας, διευθυντές και γενικοί διευθυντές όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας με τη λειτουργία του ΕΚΑ, ο εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ στο Δ.Σ. του ΕΚΑ κ. Θωμάς Κλεισιώτης, αντιπροσωπία του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών αποτελούμενη από τους κα Κοντογεωργάκη και τους κ. Βίγλα και κ. Πατέρα, καθώς και συνεργάτες του κ. Υπουργού Υγείας.

Το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης είναι λαβωμένο από τις ελλείψεις προσωπικού και τον κουτσουρεμένο προϋπολογισμό του.

Οι περιθαλπόμενοι δεν έχουν επιλογές για δραστηριότητες τα απογεύματα, ενώ η πισίνα του Κέντρου για τη θεραπευτική αποκατάσταση των ασθενών και η δημιουργική διέξοδος της κολύμβησης δεν προσφέρεται στους κινητικά ανάπηρους συμπολίτες μας.

Το ΕΚΑ δεν έχει δικό του Λογιστήριο και Τμήμα Προμηθειών, ενώ πλέον στην ουσία δεν έχει ούτε ένα μηχανικό στην Τεχνική του Υπηρεσία.

Αυτή την εικόνα σχημάτιζε ξανά για πάνω από μια ώρα χθες το πρωί ο κ. Κουρουμπλής, ο οποίος επανέλαβε ότι το ΕΚΑ θέλει να λειτουργήσει σαν τον πυρήνα ενός δημοσίου δικτύου υπηρεσιών αποκατάστασης στην Ελλάδα.

Στη σύσκεψη, την οποία στελέχη του αναπηρικού κινήματος χαρακτήρισαν ως «ιστορική», συμφωνήθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής:

Ο επί πέντε τουλάχιστον έτη αχρησιμοποίητος άδειος όροφος πολλών τετραγωνικών του ΕΚΑ θα χρησιμοποιηθεί για να στεγάσει άλλες δύο κλινικές αποκατάστασης με μονόκλινους και δίκλινους θαλάμους, βασισμένες σε ευρωπαϊκά πλαίσια λειτουργίας.

Γι’ αυτό το λόγο με εντολή του Υπουργού Υγείας επιταχύνονται οι διαδικασίες έγκρισης του κτιριολογικού προγράμματος του ΕΚΑ, ενώ δρομολογείται σχετική μελέτη εφαρμογής για την καταλληλότερη αξιοποίηση και εξοπλισμό του χώρου. Ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο ένταξης του έργου στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Ως προς τη στελέχωση του Κέντρου, κατά προτεραιότητα θα ενισχυθεί με 5-7 διοικητικούς υπαλλήλους ΤΕ και ΠΕ, ενώ άμεσα δρομολογούνται οι στοχευμένες ανάγκες σε επικουρικούς ιατρούς όπως τις κατέθεσε ανά ειδικότητα η ΕΣαμεΑ.

Παράλληλα, επισπεύδεται η διαδικασία της κάλυψης της μιας εγκεκριμένης θέσης μηχανικού μέσω ΑΣΕΠ, ενώ ξεκινά ο διάλογος ΕΚΑ και Υπουργείου Υγείας για άμεσο εξορθολογισμό αι διορθώσεις στον οργανισμό του ΕΚΑ.

Τέλος, στο Υπουργείο Υγείας εξετάζεται ήδη συστηματικά ο σφαγιασμένος οικονομικός προϋπολογισμός του ΕΚΑ που σήμερα είναι κάτω από τα 3 εκ. Ευρώ.

Να σημειώσουμε εδώ τέλος ότι Ο κ. Κουρουμπλής το 1982 ήταν από τα πρώτα μέλη στο Δ.Σ. του τότε Εθνικού Ιδρύματος Αναπήρων, εκπρόσωπος των ΑμεΑ.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ BULLYING ΜΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"



ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ BULLYING

PANTHEON THEATER

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΪΟΥ 2015 – ΩΡΑ 20:30
 

Μια μεγάλη συναυλία κοινωνικού χαρακτήρα ενάντια στην σύγχρονη μάστιγα του σχολικού εκφοβισμού, διοργανώνεται την Δευτέρα 11 Μαΐου, ώρα 20.30, στο Pantheon Theater.

Μερικοί από τους σημαντικότερους συνθέτες και ερμηνευτές της σύγχρονης μουσικής σκηνής της Ελλάδας, ενώνουν τις φωνές, τις  ψυχές και την αγάπη τους για τα παιδιά, με μοναδικό σκοπό να συμβάλλουν με τον δικό τους τρόπο, στην καταπολέμηση του φαινομένου του Σχολικού Εκφοβισμού, το οποίο παρατηρείται έντονα και στην χώρα μας και απαιτεί εξειδικευμένη αντιμετώπιση.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για τη λειτουργία της νέας δομής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», «Το Σπίτι του Παιδιού».

«Το Σπίτι του Παιδιού» αποτελεί την πρώτη στην Ελλάδα, και μία από τις ελάχιστες στον κόσμο, εξειδικευμένες Δομές Εξατομικευμένης Παροχής Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας σε Παιδιά και Εφήβους, θύματα κάθε μορφής κακοποίησης καθώς και παιδιά θύματα bullying. Η νέα αυτή δομή στελεχώνεται από θεραπευτική ομάδα, η οποία απαρτίζεται από τον Ψυχίατρο - Επιστημονικά Υπεύθυνο του Κέντρου, Παιδοψυχίατρους, κλινικούς Ψυχολόγους, Κοινωνικό Λειτουργό, Λογοθεραπεύτρια, Εργοθεραπευτή και ειδική Παιδαγωγό.

Βασικός αρωγός  σε αυτή την προσπάθεια στέκεται ο Όμιλος Επιχειρήσεων Παπαθεοχάρη, ο οποίος προσφέρει αφιλοκερδώς το PANTHEON THEATER στο οποίο θα φιλοξενηθούν οι συνθέτες, οι ερμηνευτές και η δεκαμελής «Ορχήστρα των Αισθήσεων», σε μία αφιλοκερδή, συλλογική μουσική συνάντηση, ξεδιπλώνοντας τις νότες τους και ταξιδεύοντας μουσικά το κοινό σε μονοπάτια γνωστών και αγαπημένων ακουσμάτων.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια και τις ενορχηστρώσεις της συναυλίας ανέλαβε ο μουσικός - ενορχηστρωτής - ερμηνευτής Μαυρίκιος Μαυρικίου. Οι συνθέτες και οι ερμηνευτές που αποδέχθηκαν την πρόσκληση είναι, με αλφαβητική σειρά, οι: Λένα Αλκαίου, Χρήστος Δάντης, Φωτεινή Δάρρα, Ελένη Δήμου, Ευρυδίκη, Νίκος Ζιώγαλας, Ηρώ, Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης, Μελίνα Κανά, Σία Κοσκινά, Κωνσταντίνα, Βασίλης Λέκκας, Μαυρίκιος Μαυρικίου, Ευτυχία Μητρίτσα, Αντώνης Μίτζελος, Πάνος Μουζουράκης, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Γιώτα Νέγκα, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης, Ορφέας Περίδης, Μίμης Πλέσσας, Σαλίνα, Σταύρος Σιόλας, Γιάννης Σπανός, Μαριέττα Φαφούτη, Γιώργος Χατζηνάσιος, Ραλλία Χρηστίδου, Julie Massino.

Οι θεατές θα απολαύσουν μια μοναδική συναυλία και θα ενώσουν τις φωνές τους ενάντια στο φαινόμενο του bullying.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ

Καλλιτεχνική Επιμέλεια – Ενορχηστρώσεις: Μαυρίκιος Μαυρικίου
Συνοδεύει η: «Ορχήστρα των Αισθήσεων»

Συμμετέχουν:
Λένα Αλκαίου, Χρήστος Δάντης, Φωτεινή Δάρρα, Ελένη Δήμου, Ευρυδίκη, Νίκος Ζιώγαλας, Ηρώ, Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης, Μελίνα Κανά, Σία Κοσκινά, Κωνσταντίνα, Βασίλης Λέκκας, Μαυρίκιος Μαυρικίου, Ευτυχία Μητρίτσα, Αντώνης Μιτζέλος, Πάνος Μουζουράκης, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Γιώτα Νέγκα, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης, Ορφέας Περίδης, Μίμης Πλέσσας, Σαλίνα, Σταύρος Σιόλας, Γιάννης Σπανός, Μαριέττα Φαφούτη, Γιώργος Χατζηνάσιος, Ραλλία Χρηστίδου, Julie Massino.


Μουσικοί:
Πιάνο - Ακορντεόν: Μαυρίκιος Μαυρικίου
Κιθάρες:  Ιάσονας Μαυρογεώργος
Drums - Keyboard: Αλέξανδρος Κούρος
Ηλεκτρικό Μπάσο: Alex Da Silva
Φλάουτο: Κωνσταντίνα Ρούσσου
Σαξόφωνο: Κωνσταντίνος Κονήδας
Κλαρινέτο: Ελίνα Γεωργίου
Μπουζούκι: Χρήστος Βότσης
Βιολί: Κώστας Χατζόπουλος
Βιολοντσέλο: Άρτεμις Ρούσσου
Κοντραμπάσο: Λουκάς Κερκύρας


Ιδέα & Οργάνωση παραγωγής: Μαυρίκιος Μαυρικίου
Προβολή – Επικοινωνία: Αλίκη Δανάλη


Τοποθεσία: PANTHEON THEATER
Πειραιώς 166 Ταύρος 11854, τηλ.: 210-3471111, site: pantheontheater.gr

Ημερομηνία: Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Ώρα προσέλευσης: 20:00

Ώρα έναρξης: 20:30

Διάρκεια Συναυλίας: 3 ώρες

Προπώληση εισιτηρίων: http://buy.tickethour.com

Τιμές εισιτηρίων από 10 euro 

Περισσότερες πληροφορίες στο: www.hamogelo.gr – 210 3306140


ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ
STOIXIMAN.GR

Ευχαριστούμε τον Όμιλο Επιχ. Παπαθεοχάρη για την διάθεση
του PANTHEON THEATER


Ευχαριστούμε το HOUSE OF WINE www.houseofwine.gr και το Κτήμα Αβαντίς για την προσφορά των κρασιών της δεξίωσης «Πλαγιές Γερακιών»


"Ευχαριστούμε τα NEKYIA Studios για την φιλοξενία των προβών των μουσικών-ερμηνευτών της συναυλίας".

Ευχαριστούμε τους Χορηγούς Επικοινωνίας

ALPHA 989 www.alpha98.9.com, LOVE RADIO 97.5 www.loveradio.gr, ΑΘΗΝΑ 9.84 www.athina984.gr,  ΜΕΛΩΔΙΑ 99.2 www.melodia.gr, , ΜΕΝΤΑ www.menta88.gr,

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, MUSIC CORNER www.musiccorner.gr, WEB MUSIC RADIO http://webmusic.gr, ROCKANDROLL www.rockandroll.gr, M-WORDRADIO www.m-wordradio.gr, CLICKATLIFE www.clickatlife.gr, IN2LIFE www.in2life.gr, ZOUGLA www.zougla.gr, GOVA STILETO www.govastileto.gr, KULTUROSUPA.GR www.kulturosupa.gr, PROTAGON www.protagon.gr, COSMOPOLITI www.cosmopoliti.gr, TRALALA www.tralala.gr, GO–OUT www.go-out.gr, ARTMAG www.artmag.gr, ARTISTBOOK www.artistbook.gr, AVECNEWS www.avecnews.gr, INDEPENDENT www.independent.gr, NOIZY www.noizy.gr, SIGMA MEDIA www.sigmamedia.com.gr, GREEKAFFAIR www.greekaffair.gr,  DIASKEDASI INFO www.diaskedasi.info, THESOUT www.thesout.gr, SINAPANTIMA www.sinapantima.gr, ANDROMEDA www.andromeda.edu.gr/blog, PLOUMISTOS.COM www.ploumistos.com, PROOTHISI http://proothisi.blogspot.gr, 7ARTPRESS https://7artpress.wordpress.com



Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΤΙ ΞΕΡΕΙ Ο ΣΝΟΟΥΝΤΕΝ ΓΙΑ ΤΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΡΑΜΑ";




Τι ξέρει ο Σνόουντεν για το «Ελληνικό δράμα»;
 
Του Δημήτρη Κωνσταντάρα


Διαβάζοντας προ μηνός διάφορα αρχεία για τον περίφημο Έντουαρντ Σνόουντεν ( Wiki Leaks) για να ενημερωθώ γύρω από τις εξελίξεις στην υπόθεσή του, «έπεσα επάνω» σε δημοσιεύσεις του ρωσικού πρακτορείου Ρία Νοβόστι που δεν είχα παρακολουθήσει. Διάβασα δηλαδή ότι το δημοφιλέστατο τηλέφωνο iPhone «περιέχει κρυφό λογισμικό συλλέγει δεδομένα εν αγνοία του χρήστη». Κι αυτό ήταν μια δήλωση του δικηγόρου Ανατόλι Κουτσερένα, που χειρίζεται τις υποθέσεις του πασίγνωστου « πληροφοριοδότη» που προ 2 ετών, το 2013, τάραξε τον κόσμο ολόκληρο με τις αποκαλύψεις που έκανε για το πρόγραμμα μαζικής παρακολούθησης από την αμερικανική υπηρεσία NSA και τους βρετανούς «συναδέλφους» της. Ο Σνόουντεν υποστήριξε ότι το iPhone συλλέγει δεδομένα εν αγνοία του χρήστη και γι αυτό, ο ίδιος δεν το χρησιμοποιεί ποτέ . Χρησιμοποιεί έχει ένα απλό, απλούστατο τηλέφωνο «του εμπορίου» για να κάνει τη δουλειά του.

Μπορεί να έχει δίκιο, μπορεί να έχει άδικο ή –τέλος- δεν αποκλείεται να πάσχει πλέον και από κάποιες …μονομανίες αλλά σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, «το iPhone έχει ειδικό λογισμικό, το οποίο μπορεί να ενεργοποιεί τον εαυτό του χωρίς να πατήσει ο χρήστης κάποιο κουμπί, και συλλέγει πληροφορίες για αυτόν». Ωστόσο, εκτός από την τεράστια… διαφήμιση που έκανε στο συγκεκριμένο τηλέφωνο, δημιούργησε και πάλι σάλο καθώς έκανε εκατομμύρια χρήστες του τηλεφώνου να «ψάχνονται». Χωρίς βέβαια να καταφέρουν να ανακαλύψουν ο,τιδήποτε.

Μέσα απ΄ αυτή την αναζήτηση πληροφοριών για την πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση του «πατέρα» των Wiki Leaks – που εξακολουθεί να καταζητείται από τις ΗΠΑ για κατασκοπεία και κλοπή κυβερνητικών εγγράφων και από το 2013 ζει με τη φίλη του στη Μόσχα, με τριετή άδεια παραμονής- ξαναβρήκα τα συσσωρευμένα ερωτήματα αναλυτών από παλαιότερες «αναγνώσεις» των αποκαλύψεών του : Ισχύει άραγε ότι τα έγγραφα που έλεγε ότι είχε ο Σνόουντεν αφορούσαν τις επαφές ΕΕ-ΕΚΤ με Τρισέ και διεθνείς τοκογλύφους , για το πώς οδηγήθηκε, εσκεμμένα και προμελετημένα, η Ελλάδα στα «μνημόνια» και την «τρόϊκα» ; Υπάρχουν καταγεγραμμένες λεπτομέρειες όλων των επαφών ΓΑΠ-Παπακωνσταντίνου , οι απόψεις του Στρος Καν και τα σχέδια του για να αποφύγει η Ελλάδα τα «μνημόνια» αλλά και το πως τον «άδειασαν» Έλληνες πολιτικοί; Ξέρει πράγματι τις συζητήσεις στα Ελληνικά γραφεία στην ΕΕ, τους διαλόγους των Ελλήνων τραπεζιτών , τις αμερικανικές προτάσεις για αγορά ελληνικού χρέους;

Σήμερα, επίκαιρα όλα αυτά όσο ποτέ. Γιατί αν όλα αυτά τα ξέρει… κάποιοι τρέμουν.