meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΚΩΦΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΡΗΚΟΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ


Το Ανθολόγιο Λογοτεχνικών Κειμένων της Α' και Β΄ Δημοτικού γίνεται το πρώτο πλήρως προσβάσιμο βιβλίο για κωφούς και βαρήκοους μαθητές.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βασίλης Κουρμπέτης, επιστημονικός υπεύθυνος της Πράξης «Σχεδιασμός και Ανάπτυξη προσβάσιμου εκπαιδευτικού και εποπτικού υλικού για μαθητές με αναπηρίες» και Σύμβουλος Α' του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΟΠΑΙΘ), την οποία υλοποιεί το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ):

Από τον Σεπτέμβριο, θα είναι επίσης προσβάσιμα για τους κωφούς και βαρήκοους μαθητές των συγκεκριμένων τάξεων του Δημοτικού, το βιβλίο της Γλώσσας, μαζί με τα βιβλία του μαθητή και τα τετράδια εργασιών, το βιβλίο των Μαθηματικών καθώς και η Μελέτη Περιβάλλοντος.

Επίσης, «θα παραδοθούν δύο νέα εκπαιδευτικά πακέτα (βιβλία και λογισμικό) για τη διδασκαλία της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (ΕΝΓ) ως πρώτης γλώσσας, για το Νηπιαγωγείο, την Α' και Β' Δημοτικού».

Το Ανθολόγιο Λογοτεχνικών Κειμένων της Α' και Β΄ Δημοτικού γίνεται προσβάσιμο μέσω της προσαρμογής του στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, σε ακουστική μορφή από φυσικό ομιλητή, σε διαφορετικά μεγέθη γραμματοσειρών και σε ηλεκτρονική μορφή με δυνατότητα εκτύπωσης τού περιεχομένου και φωτογραφιών νοημάτων. Η εφαρμογή περιλαμβάνει βιβλίο δασκάλου, εγχειρίδιο χρήσης και οδηγό εγκατάστασης λογισμικού. 

«Το συγκεκριμένο λογισμικό που κάνει προσβάσιμο το περιεχόμενο του βιβλίου δίνει μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα στο μαθητή που γνωρίζει τη νοηματική να κρατά σημειώσεις, τη στιγμή που είναι δύσκολο να κρατά κάποιος σημειώσεις στη νοηματική, καθώς δεν έχει γραπτή μορφή αλλά είναι μόνο προφορική» εξηγεί ο κ. Κουρμπέτης.

Το προσβάσιμο Ανθολόγιο Λογοτεχνικών Κειμένων της Α' και Β' Δημοτικού είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα http://prosvasimo.gr/el/dimosieuseis-paradotea/nea-logismika. Πρόσβαση σε αυτό μπορεί να έχει, χωρίς κωδικούς ή άλλες προϋποθέσεις, όποιος το επιθυμεί, όποιος μαθαίνει νοηματική γλώσσα, ένας γονιός ή ένας δάσκαλος.

Οι ειδικές μαθησιακές ανάγκες που θα καλυφθούν από την υλοποίηση της Πράξης είναι αυτές των μαθητών που παρουσιάζουν προβλήματα όρασης, προβλήματα ακοής, κινητικά προβλήματα των άνω άκρων, μέτρια και ελαφριά νοητική υστέρηση, αυτισμό, προβλήματα προσοχής και συγκέντρωσης.

«Για τα παιδιά με προβλήματα όρασης, τα βιβλία για τις συγκεκριμένες τάξεις είναι ήδη αναρτημένα στο διαδίκτυο. Ετοιμάζουμε βιβλία για μαθητές με νοητική υστέρηση, με απλοποίηση του κειμένου μέσω μεθόδου που ονομάζεται "κείμενο για όλους" ή "easy to read". Τα βιβλία αυτά απευθύνονται και σε μετανάστες που δεν γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα. Επίσης, είναι στη διαδικασία προετοιμασίας βιβλία για παιδιά με αυτισμό που περιλαμβάνουν κείμενα τα οποία συνδυάζουν απλές λέξεις, σκίτσα, φωτογραφίες και πικτογράμματα/εικονογράμματα, καθώς και βιβλία για παιδιά με κινητικές αναπηρίες».

Βασική προδιαγραφή του έργου είναι η εφαρμογή της αρχής του αναπηρικού κινήματος «Τίποτα για μας, χωρίς εμάς». Για το λόγο αυτό, επισημαίνει ο κ. Κουρμπέτης, «όλη η απόδοση στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα έγινε από κωφούς φυσικούς νοηματιστές της ΕΝΓ».

«Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη προσβάσιμου εκπαιδευτικού και εποπτικού υλικού για μαθητές με αναπηρίες είναι μέρος της Εθνικής Πολιτικής για το ψηφιακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο και το προσβάσιμο υλικό που παράγεται και καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία στην εκπαίδευση» ανέφερε ο γγ του ΥΠΟΠΑΙΘ Δημήτρης Χασάπης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΙΕΠ, Σωτήρης Γκλαβάς, υπογράμμισε ότι «η ηλεκτρονική προσβασιμότητα για τα άτομα με αναπηρία είναι βασικός άξονας της εκπαιδευτικής πολιτικής και η παραγωγή του Ανθολογίου Λογοτεχνικών Κειμένων της Α΄ και Β΄ Δημοτικού που είναι προσβάσιμο από κωφούς και βαρήκοοους μαθητές αποτελεί έμπρακτο δείγμα εφαρμογής της πολιτικής αυτής».

Πηγή: http://newpost.gr/post/467548/to-prwto-biblio-gia-kwfoys-kai-barhkooys-mathhtes?utm_content=buffer057c0&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΒΡΑΣ: ΕΝΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ "ΗΛΙΟΣ" ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ

Το «Με Άλλα Μάτια» συνάντησε το μουσικό και δάσκαλο κ. Γιάννη Γαβρά στην Οδό Ονείρων και του πήρε μια πολύ ανθρώπινη, αληθινή εκμυστήρευση – συνέντευξη, λίγο πριν από τη διοργάνωση του 2ου Music Dream Festival και την ώρα που όλοι δουλεύουμε πυρετωδώς για την επιτυχία της εκδήλωσης, προς υποστήριξη του Συλλόγου Φίλων παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα»:

Ποιόν ορισμό θα έδινες εσύ για τη Μουσική;

-Η μουσική για μένα είναι τρόπος και μέσο για να φτάσει κάποιος στον προορισμό του.

Τι είναι για σένα η Μουσική;

-Είναι τρόπος έκφρασης, τρόπος ζωής.

Τι σου μεταφέρουν για το μέλλον και την καθημερινότητά τους τα σημερινά "παιδιά της Δυτικής Όχθης" που τα έχεις μαθητές σου;

-Τα παιδιά μου νιώθουν αβέβαια για το μέλλον τους, νιώθουν ότι παλεύουν χωρίς ελπίδα για το αύριο. Ή καθημερινότητα τους είναι δύσκολη και ειδικά όταν κάποιοι από τους γονείς αυτών είναι άνεργοι.

Σε ποιό τραγούδι από όλα όσα έχεις ακούσει και ξέρεις, θα ένιωθες πάρα πολύ τυχερός αν είχες γράψει εσύ τη μουσική του;

-Ωραία ερώτηση. Μιας και το θέμα των τελευταίων μηνών ονομάζεται Σωκράτης Μάλαμας θα σου απαντήσω το τραγούδι Δεκέμβρης του 1903 σε στίχους του Κ.Π. Καβάφη. Ο Σωκράτης πρέπει να είχε τρελά κέφια... Χαχαχαχα!

Με ποιόν Έλληνα και με ποιόν ξένο καλλιτέχνη θα ήθελες να συνεργαστείς στην επαγγελματική σου καριέρα;

-Δύσκολη ερώτηση. Έχουμε τόσο σπουδαίους καλλιτέχνες. Τέλος πάντων, όσο αφορά τον Έλληνα καλλιτέχνη θα ήθελα να συνεργαστώ με την κυρία Χαρούλα Αλεξίου, και για ξένο καλλιτέχνη με τον Eros Ramazzotti.

Πώς ξεκίνησε το Music Dream Festival και ποιός είναι ο στόχος του κάθε χρόνο τώρα που έχει γίνει θεσμός;

-Το Music Dream Festival ήταν ιδέα και όνειρο πολλών ετών. Ξεκινώντας την σχολή μου πέρυσι, ένιωθα την ανάγκη για την υλοποίηση του ονείρου μου. Το όνειρο μου ήταν και είναι τα παιδιά, και μαζί με τα παιδιά μου (η Ορχήστρα των Ονείρων και οι  μαθητές μου) στηρίζουμε οργανισμούς, συλλόγους, φορείς που έχουν να κάνουν αυστηρά με παιδιά. Στο 1ο Music Dream Festival στηρίξαμε το Χαμόγελο του Παιδιού. Φέτος στο 2ο Music Dream Festival στηρίζουμε το σύλλογο φίλων παιδιών με Καρκίνο Ελπίδα.

Αν η σημερινή Ελλάδα σου ζητούσε να την κάνεις τραγούδι, τι νόημα θα της έδινες και τη ρυθμό και μελωδία θα χάριζες σ' εκείνη;

-Ένα δυνατό ζεϊμπέκικο νομίζω με κάποιο ελπιδοφόρο μήνυμα.

Τι πρόκειται να ζήσουν όσοι έρθουν στο φετινό, 2ο music dream festival;

-Το 2ο Music Dream Festival το δουλεύω κοντά 4 μήνες το οργανωτικό κομμάτι και το μουσικό από το Σεπτέμβρη του 2014. Πραγματικά πιστεύω ότι θα είναι από τα μεγαλύτερα event του καλοκαιριού στην Αθήνα γιατί συνδυάζει τη μουσική με την ενημέρωση για την παιδική -και όχι μόνο- υγεία. Ένα αφιέρωμα στο μουσικοσυνθέτη Σωκράτη Μάλαμα με την Ορχήστρα των Ονείρων, την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τον Μπάμπη Στόκα σε συνδυασμό με την ενημέρωση που θα πραγματοποιηθεί για τον παιδικό καρκίνο και για τους δότες μυελού των οστών από ειδικά επιστημονικά κλιμάκια του ογκολογικού νοσοκομείου παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. Το σύνθημα που κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες για το φεστιβάλ είναι ένα...... Γίνε κι εσύ δότης μυελού των οστών....., μπορείς....., ενημερώσου την Πέμπτη 9 Ιουλίου.

Δείτε το διαφημιστικό σποτ του 2ου Music Dream Festival πατώντας εδώ:


Ο Γιάννης Γαβράς Γεννήθηκε το  1983 στην Αθήνα. Από πολύ μικρή ηλικία είχε επαφή με τη μουσική και ιδιαίτερα με το μπουζούκι, αφού ο πατέρας του Ιάκωβος ήταν αυτοδίδακτος μπουζουξής. Τα πρώτα του μουσικά μαθητικά βήματα ξεκίνησαν σε ηλικία 8 ετών με το μπουζούκι. Λίγα χρόνια αργότερα στο δρόμο του βρέθηκε η κιθάρα και κοντά στα 15 του χρόνια πήρε τα πρώτα μαθήματα στα  κρουστά.

Στα 14 του χρόνια δημιούργησε το πρώτο του συγκρότημα με την ονομασία «Τα παιδιά της Δυτικής Όχθης». Σε ηλικία 18 ετών του δόθηκε  η δυνατότητα όλα όσα έχει μάθει να τα μεταδώσει σε νέους επίδοξους μουσικούς. Την ευκαιρία αυτή του έδωσε ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος  «Η Εθνική Εστία», σύλλογος στον οποίο είχε κάνει και ο ίδιος τα πρώτα του μαθητικά βήματα. Λίγα χρόνια αργότερα, κλήθηκε  να διδάξει σε δημόσια δημοτικά σχολεία, σε μουσικές σχολές και συλλόγους, ενώ παράλληλα δούλευε και σαν μπουζουκίστας σε μεγάλα νυχτερινά μαγαζιά της Αθήνας.

Από την ηλικία των 18 μέχρι την ηλικία των 25 δημιούργησε και συμμετείχε σε αρκετά μουσικά σχήματα  ( Retropolis, οι Απαράδεκτοι, Τα παιδιά της Εστίας, Δημοτικό Ωδείο Ιλίου, κλπ. ). Μεγάλος σταθμός στη μουσική του πορεία, ο δάσκαλος του Θανάσης Πολυκανδριώτης που τον εντάσσει στον καλλιτεχνικό μουσικό σύλλογο «Οι επόμενοι», ένα  μουσικό σύνολο 40 μπουζουκιών ο οποίος έλαβε μέρος στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων  «Αθήνα 2004».

Με παρότρυνση του ίδιου του δασκάλου του, τον Ιανουάριο του 2013 ιδρύει τη δική του ορχήστρα, την Ορχήστρα των Ονείρων. Μια ορχήστρα 18 μελών, από τον κλασικό, παραδοσιακό αλλά και σύγχρονο τομέα που συνεχώς αυξάνεται σε αριθμό μελών. Στόχος της Ορχήστρας είναι η διάσωση και διάδοση  των σπουδαίων μουσικών έργων που έχουμε κληρονομήσει από τους μεγάλους μουσικούς του ελληνικού πενταγράμμου.  

Παρακολουθήστε τα νεότερα για την εκδήλωσή μας στο



Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ


Οι τρεις συναυλίες του Γιάννη Χαρούλη 8, 9 και 10 Ιουνίου στο Θέατρο Βράχων «Μέλινα Μερκούρη» ήταν sold out!

Τα έσοδα της τρίτης συναυλίας την Τετάρτη το βράδυ, διατέθηκαν για φιλανθρωπικούς σκοπούς και πιο συγκεκριμένα στα παρακάτω ιδρύματα:

• ΣΤΕΓΗ ΘΗΛΕΩΝ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ «ΆΓΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ». Σκοπός του Ιδρύματος είναι η φιλοξενία, προστασία, διαπαιδαγώγηση, εκπαίδευση , ψυχοσυναισθηματική στήριξη και κοινωνική αποκατάσταση κοριτσιών κακοποιημένων, παραμελημένων και γενικότερα από οικογένειες με διάφορα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.

• ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ «ΤΥΡΤΑΙΟΣ». Σκοπός του είναι να προωθεί αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν νέοι και νέες που παρουσιάζουν κάποιας μορφής αναπηρία.

• ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ». Στο εργαστήρι λειτουργούν, χωρίς δίδακτρα, προγράμματα εκπαίδευσης, κατάρτισης και απασχόλησης για 100 σπουδαστές με αναπηρία με στόχο την ανάπτυξη της αυτονομίας τους με την απόκτηση κοινωνικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων.


Μια μαγική βραδιά λοιπόν, γεμάτη αγάπη, σεβασμό, παλμό, συναίσθημα, ένταση και ενέργεια, έζησαν όλοι οι φίλοι του Γιάννη Χαρούλη στις 10 Ιουνίου στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» στον Βύρωνα.

Κατά την έναρξη της συναυλίας εκπρόσωπος του Εργαστηρίου «Μαργαρίτα» ευχαρίστησε τον τραγουδιστή, ενώ ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ «Τυρταίος» Βαγγέλης Αυγουλάς, προλογίζοντας το Γιάννη Χαρούλη σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ο Γιάννης Χαρούλης βλέπει σήμερα χάρη και στη δική σας συμμετοχή εδώ το τραγούδι και τη μουσική με άλλα μάτια! Με τα μάτια της ψυχής και της καρδιάς! Γι’ αυτό και βοηθά με το δικό σας sold out ψυχής και καρδιάς ανθρώπους που έχουν γεννηθεί ή και μεγαλώνουν στα δύσκολα ή κάτω από δύσκολες συνθήκες ζωής».




Νωρίτερα αντιπροσωπία του Δ.Σ. του Σωματείου ΑμεΑ είχε δωρίσει στο Γιάννη Χαρούλη την εμφάνιση της ομάδας του Τυρταίου, ενώ ο Βαγγέλης Αυγουλάς απευθυνόμενος στους χιλιάδες φίλους του καλλιτέχνη, ξεκίνησε το χαιρετισμό του με μια μαντινάδα, καθ’ ότι Σύντεκνος του Τραγουδιστή:

«Με του Χαρούλη τη λαλιά και την ψυχή του Γιάννη,
Σε συναυλία ήρθατε που το καλό θα κάνει»!




Ο Γιάννης Χαρούλης αφιέρωσε τη συναυλία του «στους ήρωες της ζωής» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ενώ παρότρυνε τους χιλιάδες θαυμαστές του κατά την έξοδό τους από το Θέατρο Βράχων να συλλέξουν όλα τα καπάκια που μπορούν, προκειμένου η διοργανωτές να προβούν στην αγορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου!


Επόμενοι σταθμοί του Κρητικού βάρδου, Κύπρος και Θεσσαλονίκη.


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΥΓΟΥΛΑΣ: "Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΛΙΟΥ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ"


Την εκδήλωση του Κέντρου Πρόληψης «Φαέθων» με θέμα «Αποδέχομαι και Εκφράζω τη Διαφορετικότητά μου», όπου πρωταγωνίστησαν δεκάδες μαθητές από σχολεία των Δήμων Ιλίου, Πετρουπόλεως και Αγίων Αναργύρων – Καματερού, η οποία έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης 10 Ιουνίου 2015 στο Ίλιον με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, προλόγισε ο Πρόεδρος του Κέντρου και Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς.

Ο κ. Αυγουλάς στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων σημείωσε:

 «Φίλες και φίλοι,

Φοβάμαι ότι παρά τις τόσες επιτυχίες του Κέντρου Φαέθων σε σύντομο χρονικό διάστημα, παρά το θετικό πρότυπο δομής που με σκληρή δουλειά εδραιώνουμε πανελλαδικά μέρα με τη μέρα, σας μιλάω σήμερα για τελευταία φορά ως Πρόεδρος του Κέντρου.

Φαίνεται ότι όλα αυτά που κάναμε, όλα αυτά που πετύχαμε, όλα αυτά που σχεδιάζουμε, δεν ήταν αρκετά ή δεν άρεσαν σε κάποιους άλλους που θα ήθελαν ίσως να τα είχαν κάνει αυτοί. Γι' αυτό και μεθοδεύεται, απ' ότι μαθαίνω από καλά πληροφορημένες πηγές, η απομάκρυνσή μου.

Ομάδα δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφούσας παράταξης στο Ίλιον, φαίνεται να θέτει θέμα αντικατάστασής μου στην εκπροσώπηση του Δήμου Ιλίου στο Φαέθων, παντελώς αναιτιολόγητα.

Ο «Φαέθων» είναι μια σύμπραξη των τριών γειτονικών δήμων, της Περιφέρειας Αττικής, του ΟΚΑΝΑ και των αντίστοιχων εποπτευόντων υπουργείων, στόχος της οποίας είναι οι συστηματικές δράσεις με τον υγιή πληθυσμό της σχολικής κοινότητας για την πρόληψη των εξαρτήσεων και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας. Οι δεκάδες επισκέψεις των αξιόλογων επιστημονικών στελεχών μας σε σχολεία των τριών δήμων και οι πολλοί κύκλοι θεματικών σεμιναρίων εκπαιδευτικών και γονέων που διοργανώσαμε, σφραγίζουν με επιτυχία το τρέχον σχολικό έτος και τη χρονιά που κλείνει για εμάς, την πρώτη της δικής μου Προεδρίας στο Κέντρο. Μια χρονιά όπου συνεχώς αναλάμβανα πρωτοβουλίες, χάρη και στην ουσιαστική και διαρκή ομοφωνία του Δ.Σ., για την επίλυση πολλών προβλημάτων, την εξεύρεση πόρων εν μέσω κρίσης, την ιστορική επίλυση θεσμικών ζητημάτων διοίκησης και λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης πανελλαδικά, τη θεμελιώδη συμπόρευση μας με τους εργαζομένους των δομών σε ουσιώδη ζητήματα όπως τα μισθολογικά, την προώθηση του έργου των κέντρων πρόληψης στην κοινότητα, αλλά και για το συντονισμό ενεργειών και δράσεων των διοικήσεων των κέντρων πρόληψης πανελλαδικά.

Χάρη στις δυνάμεις και τις δυνατότητες των εργαζομένων μας, αλλά και στις συλλογικές προσπάθειες όλου του Δ.Σ., πετύχαμε σε λίγο χρονικό διάστημα και κόντρα στις δυσκολίες, ο Φαέθων να γίνει πανελλαδικό σημείο αναφοράς και αφετηρία ιστορικών εξελίξεων στο θεσμοθετημένο χώρο της πρόληψης των εξαρτήσεων. Τα επόμενα προγραμματισμένα βήματά μας, έχουν ανακοινωθεί δημόσια και με πλήρη διαύγεια. Ίσως αυτός ο φιλεργατικός και ολιστικά κοινωνικός στρατηγικός σχεδιασμός μας, τελικά να ενοχλεί.

Από αυτό εδώ το βήμα, καλώ το Δήμαρχο Ιλίου κ. Νίκο Ζενέτο, να διώξει τα σύννεφα πάνω από το Κέντρο Πρόληψης «Φαέθων» και να διασφαλίσει τη διαδημοτική και διαπαραταξιακή αρμονία της δομής.

Παράλληλα, με βαθιά επίγνωση της ευθύνης μου, ενημερώνω δημόσια το πανελλαδικό σωματείο των εργαζομένων στα κέντρα πρόληψης, ότι μικροπολιτικές τορπίλες, φαίνεται να ετοιμάζονται να πλήξουν τα θεμέλια της ουσιαστικής και συνάμα ιστορικής συνεργασίας που χτίζαμε μαζί σας όλον αυτόν τον καιρό.

Εύχομαι στους μικρούς μας φίλους που βρίσκονται σήμερα εδώ για να μας παρουσιάσουν τη δουλειά τους, να φτιάξουν έναν κόσμο που να κάνει πράξη τον τίτλο της σημερινής μας εκδήλωσης, όπου η Διαφορετικότητα δε θα αντιμετωπίζεται με κόμπλεξ και μικροψυχία, αλλά με αγκαλιές, υποστήριξη και αλληλεγγύη. Και χαίρομαι γιατί από τις εργασίες τους εδώ σήμερα βλέπω ότι αυτόν τον πιο όμορφο και ανθρώπινο κόσμο, έχουν ήδη ξεκινήσει να τον χτίζουν»!


Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ



Σε ένα γεμάτο κέφι γλέντι του Συλλόγου των Βορειοηπειρωτών, το οποίο έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο το βράδυ σε γνωστό κέντρο διασκέδασης στη Νέα Χαλκηδόνα, ο Υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής ανακηρύχτηκε επίτιμος δημότης της Επαρχίας Μεσοποτάμου, τιμής ένεκεν για τον αγώνα του για την επιστροφή της καταργημένης σύνταξης στους υπερήλικες ομογενείς από την Αλβανία.

Ο Δήμαρχος κ. Θεμιστοκλής Καϊσης, ανέγνωσε παρουσία δεκάδων ομογενών, τη σχετική απόφαση:

"Αλβανική Δημοκρατία, Επαρχιακό Συμβούλιο Μεσοπόταμο Δελβίνο.
Με βάση της απόφασης αριθμό 24, με ημερομηνία 8-4-2015, κήρυξε: "Επίτιμο Δημότη" του χωριού Βελιάχοβο και επαρχία Μεσοπόταμο τον κύριο: Παναγιώτη Κουρουμπλή του Ελευθερίου, κάτοικος των Γλυκών Νερών της Αττικής-Ελλάδας, Βουλευτής του Σύριζα και με το καθήκον του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων  στην τωρινή Κυβέρνηση της Ελλάδας με το παρακάτω αιτιολογικό: "Για τις συνεχείς και τεράστιες προσπάθειες και στήριξη του, ως Βουλευτής στη Βουλή των Ελλήνων και ως αρμόδιος Υπουργός για την αναφορά και απόδοση του οικονομικού βοηθήματος στους υπερήλικους ομογενείς από την Αλβανία"

Ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Συμβουλίου Μεσοποτάμου
Παναγιώτης Μπόλης
Μεσοπόταμο 30-4-2015"


Λόγω της προγραμματισμένης περιοδείας του κ. Κουρουμπλή σε Κρήτη και Θεσσαλονίκη, την τιμητική απόφαση παρέλαβε ο ειδικός του συνεργάτης Βαγγέλης Αυγουλάς, όπως και την τιμητική πλακέτα που απένειμε προς τον κ. Υπουργό ο Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Βελιαχοβητών κ. Οδυσσέας Μπουζούκας.

Ο κ. Αυγουλάς μετέφερε την ευχή του κ. Κουρουμπλή για καλή επιτυχία σε όλους τους Έλληνες υποψηφίους στις επερχόμενες εκλογές στην Αλβανία, ενώ ευχαρίστησε εκ μέρους του Υπουργού για την τιμή που του έγινε.

Η βραδιά έκλεισε με ένα εκπληκτικό χορευτικό συγκρότημα!




ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ, ΕΝΑ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ ΟΡΑΜΑ


Ανεξάρτητη διαβίωση. Στόχος ζωής για τα άτομα με αναπηρία. Η ανεξάρτητη διαβίωση είναι ένα κίνημα. Μια ιδέα. Ένα όραμα. Οι άνθρωποι με αναπηρία συμπεριφέρονται, αλληλεπιδρούν, εργάζονται, κυκλοφορούν σαν να μην έχουνε αναπηρία. Κάνουν αυτό που θέλουν, όταν το θέλουν, όποτε το θέλουν και όπως το θέλουν με τη βοήθεια ενός ανθρώπου και την κατάλληλη τεχνολογική υποστήριξη. Ανεξαρτητοποιούνται εντελώς και η οικογένεια απελευθερώνεται, μαρτυρούν οι ίδιοι. Για όλα αυτά θα μεριμνήσει το κράτος. Αυτό γίνεται ήδη στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα σχεδόν ανύπαρκτο. Στόχος; Το σύστημα να θεσπιστεί και στη χώρα μας.
      
Φωτεινή Μαυροματάκη.

Άνθρωποι με ειδικές ανάγκες ή άνθρωποι με αναπηρία; Πολλοί ακόμα και σήμερα χρησιμοποιούν τον όρο άτομα με ειδικές ανάγκες… ή με ιδιαίτερες ανάγκες… ακόμα πιο αστείος όρος. Ο κάθε άνθρωπος από τη φύση του έχει ειδικές ανάγκες. Ο κάθε άνθρωπος από τη φύση του έχει ιδιαίτερες ανάγκες που τον κάνουν να ξεχωρίζει. Να διαφέρει. Να είναι αλλιώτικος από τους άλλους. Άτομα με αναπηρίες. Έτσι θέλουν να τους λένε. Και έτσι είναι. Ισότιμη μεταχείριση. Αυτό ζητούν. Και δε επαιτούν ισότιμης μεταχείρισης. Απαιτούν.

Ανεξάρτητη διαβίωση. Στόχος ζωής για τα άτομα με αναπηρία. Η ανεξάρτητη διαβίωση είναι ένα κίνημα. Μια ιδέα. Ένα όραμα. Οι άνθρωποι με αναπηρία συμπεριφέρονται, αλληλεπιδρούν, εργάζονται, κυκλοφορούν σαν να μην έχουνε αναπηρία. Κάνουν αυτό που θέλουν, όταν το θέλουν, όποτε το θέλουν και όπως το θέλουν με τη βοήθεια ενός ανθρώπου και την κατάλληλη τεχνολογική  υποστήριξη. Ανεξαρτητοποιούνται εντελώς και η οικογένεια απελευθερώνεται, μαρτυρούν οι ίδιοι. Για όλα αυτά θα μεριμνήσει το κράτος. Αυτό γίνεται ήδη στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα σχεδόν ανύπαρκτο. Στόχος; Το σύστημα να
θεσπιστεί και στη χώρα μας.

Τα μέλη του i living Ελλάδας (Οργανισμός Ανεξάρτητης Διαβίωσης Ελλάδας) κάνουν προσπάθεια ώστε το όραμα να γίνει ολοκληρωτικά πραγματικότητα και στη χώρα μας. Το i living (Independent living organization of Greece), αποτελεί τον πρώτο οργανισμό που προωθεί τη φιλοσοφία της ανεξάρτητης διαβίωσης των ανθρώπων με αναπηρία στην Ελλάδα. 

Η ανεξάρτητη διαβίωση είναι ένα αδιαπραγμάτευτο όραμα, ένας κόσμος, στον οποίο κάθε άνθρωπος, ανεξαρτήτως αναπηρίας, θα έχει την ελευθερία επιλογής και ελέγχου της ζωής του. Ο κάθε άνθρωπος θα μπορεί να διαβιεί σαν ισότιμος πολίτης και να συμμετέχει στην κοινωνία, με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα του δικαιώματα. Η 5η Μαΐου έχει οριστεί ως ευρωπαϊκή ημέρα ανεξάρτητης διαβίωσης.

Υπάρχει ένα αγκάθι. Το 7,8% των Ελλήνων απαντά ότι δεν είναι διάκριση η περιορισμένη ή η ανύπαρκτη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε κάποια αγαθά ή υπηρεσίες. Το 8,3% λέει ότι κάποιοι άνθρωποι είναι ανώτεροι από κάποιους άλλους. Πολλές φορές γινόμαστε σκληροί. Ο ρατσισμός είναι ένα συχνό φαινόμενο που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία… Είναι ένα φαινόμενο όμως που θα έπρεπε να μας βάλει και σε σκέψεις για αυτοκριτική… Μπορεί να ξεκινάει από έναν άνθρωπο και να φτάνει μέχρι μια ομάδα ανθρώπων, αλλά και μέχρι το ίδιο το κράτος. Ένα κράτος που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να
προνοεί και να εξασφαλίζει μια ζωή βιώσιμη για τα άτομα με αναπηρία…

Το κράτος μπορεί έχει νόμους… να τους τηρεί ή να μην τους τηρεί… Νόμοι που προβλέπουν συνθήκες διαβίωσης για τα ΑΜΕΑ υπάρχουν. Το βασικότερο είναι να εφαρμόζονται… Το πιο σημαντικό όμως απ΄ όλα είναι η συνείδηση του καθένα μας ξεχωριστά… Σ΄ έναν κόσμο που ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι, ζουν με αναπηρίες… Σε μία Ευρώπη που το 10% του πληθυσμού αντιμετωπίζουν κάποια μορφή αναπηρίας. Σε μία Ελλάδα που το 11% του πληθυσμού αποτελείτε από ΑΜΕΑ… Σε μία Κρήτη που το 13% του πληθυσμού είναι άτομα με αναπηρίες. Ποσοστό αυξημένο κυρίως λόγω των τροχαίων ατυχημάτων…

Δε ζητούν ελεημοσύνη. Δε ζητούν φιλανθρωπία. Δε ζητούν λύπηση. Ζητούν ισότιμη μεταχείριση. Παλεύουν για αυτήν και τελικά την κερδίζουν. Κοιτάζουν τη ζωή κατάματα. Ονειρεύονται και δημιουργούν.

Είναι άνθρωποι με όνειρα, με σκέψεις και επιθυμίες. Άνθρωποι με απαιτήσεις. Άνθρωποι με ευθύνες. Άνθρωποι με ταλέντα που διαπρέπουν στο χώρο της τέχνης, του αθλητισμού, των γραμμάτων… Άνθρωποι που προσφέρουν  στην κοινωνία. Άνθρωποι που αγαπούν και αγαπιούνται.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Κάποιοι άνθρωποι είναι ανώτεροι από κάποιους άλλους: 8,3%

Δεν είναι διάκριση η περιορισμένη ή η ανύπαρκτη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε κάποια αγαθά ή υπηρεσίες: 7,8% 

Η ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

ΕΥΡΩΠΗ: 10%
ΕΛΛΑΔΑ: 11%
ΚΡΗΤΗ: 13%

Πηγή (στοιχεία): ΕΣΑμεΑ

1.000.000.000 άνθρωποι αντιμετωπίζουν κάποια μορφή αναπηρίας σε παγκόσμιο επίπεδο.


Πηγή: http://www.neakriti.gr/


Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

ΧΟΚΙΝΓΚ: "ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ"


Ο πολυβραβευμένος επιστήμονας, Στίβεν Χόκινγκ, ο οποίος είναι παράλυτος εξαιτίας ασθένειας που χτυπάει το νευρικό σύστημα, είναι φανατικός υποστηρικτής του δικαιώματος των ανθρώπων στο θάνατο. Ο 73χρονος καθηγητής αστροφυσικής παραδέχτηκε ότι θα το έκανε κι ο ίδιος, σε περίπτωση που θα πονούσε πολύ, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι το να αρνηθεί κανείς σε ασθενή,  στο τελευταίο στάδιο μίας αρρώστιας, το δικαίωμα να πεθάνει, είναι η «απόλυτη αναξιοπρέπεια».

Συγκλονίζουν οι δηλώσεις του καθηγητή αστροφυσικής, Στίβεν Χόκινγκ, ενός εκ των εξυπνότερων ανθρώπων του πλανήτη. Ο μεγάλος καθηγητής, είπε ότι θα σκεφτόταν ακόμη και την υποβοηθούμενη αυτοκτονία, σε περίπτωση που ένιωθε ότι γινόταν βάρος στους αγαπημένους του!

Ο πολυβραβευμένος επιστήμονας, ο οποίος είναι παράλυτος εξαιτίας ασθένειας που χτυπάει το νευρικό σύστημα, είναι φανατικός υποστηρικτής του δικαιώματος των ανθρώπων στο θάνατο.

Ο 73χρονος καθηγητής αστροφυσικής παραδέχτηκε ότι θα το έκανε κι ο ίδιος, σε περίπτωση που θα πονούσε πολύ, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι το να αρνηθεί κανείς σε ασθενή, στο τελευταίο στάδιο μίας αρρώστιας, το δικαίωμα να πεθάνει, είναι η «απόλυτη αναξιοπρέπεια».

Σε συνέντευξη που έδωσε σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Χόκινγκ τόνισε: «Θα σκεφτόμουν την υποβοηθούμενη αυτοκτονία μόνο αν πονούσα πάρα πολύ και ένιωθα ότι δεν μπορούσα πια να συνεισφέρω και είχα απλώς γίνει βάρος για τους γύρω μου».

Πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν έχει κανέναν ακόμη σκοπό να αποχωρήσει από αυτόν τον κόσμο λέγοντας «κάηκα αν είναι να πεθάνω πριν καταφέρω να εξηγήσω το μεγαλύτερο μέρος του σύμπαντος».

Ο καθηγητής Χόκινγκ πάσχει από μία σπάνια ασθένεια του νευρικού συστήματος που με το πέρασμα των δεκαετιών τον έχει παραλύσει σταδιακά. Συχνά δηλώνει ότι του έλειψε που δεν μπορούσε να παίξει με τα παιδιά του όταν ήταν μικρά, ενώ έχει πει ότι η ασθένειά του τον έχει κάνει να νιώσει πολύ απομονωμένος. Όπως εξήγησε, συχνά οι άνθρωποι φοβούνται να τον πλησιάσουν, λόγω της κατάστασής του ή φοβούνται να του μιλήσουν περιμένοντας να γράψει μία απάντηση.

«Είμαι ντροπαλός και κουρασμένος κάποιες φορές. Δυσκολεύομαι να μιλήσω σε ανθρώπους που δε γνωρίζω», είπε ο καθηγητής.

Στην εκπομπή μίλησε και για τις δυσκολίες του να είναι γονιός και να υποφέρεις από αυτή την ασθένεια. Εκτός του ότι δεν μπορούσε να παίξει με τα παιδιά του, πολλά είναι ακόμη τα πράγματα που δεν μπορούσε να κάνει. Ούτε καν να κολυμπήσει μαζί τους.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Στίβεν Χόκινγκ θα μεταδοθεί από το BBC στις 15 Ιουνίου και σε αυτή θα συμμετέχουν και τα 2 παιδιά του, η 45χρονη Λούσι και ο 36χρονος Τιμ, καθώς και πολλοί φοιτητές του σπουδαίου αστροφυσικού, από το Cambridge.

Όταν διαγνώστηκε στα 21 του με την ασθένεια Lou Gehrig, οι γιατροί του έδιναν 2 χρόνια ζωής, ενώ μόνο το 5% των ανθρώπων με αυτή την αρρώστια ζουν πάνω από μία δεκαετία μετά τη διάγνωση. Ο Στίβεν Χόκινγκ είναι σήμερα  73 χρονών!

Πηγή: http://www.koutipandoras.gr/


3.477 ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ


3.477 συμβάσεις σε ΟΑΕΔ, ΙΚΑ και στην Πρόνοια

Εκατόν τριάντα πέντε θέσεις αντιστοιχούν στην Κεντρική Υπηρεσία και σε άλλες υπηρεσίες του, ενώ 120 θέσεις κατανέμονται στον ΟΓΑ, 150 στο ΕΤΑΑ και 75 θέσεις στον ΟΑΕΕ. Στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης θα προσληφθούν 50 ωφελούμενοι του προγράμματος, από 44 άτομα στο ΤΑΠΙΤ και στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), 40 άτομα στο ΝΑΤ, 34 στην ΗΔΙΚΑ ΑΕ και 31 στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ). Θέμα ημερών αποτελεί η έκδοση της μεγάλης προκήρυξης του ΟΑΕΔ για την κάλυψη 3.477 θέσεων στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, στα Ταμεία και τους εποπτευόμενους φορείς, στο πλαίσιο του δεύτερου μέρους του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας που αριθμεί 14.978 θέσεις σε υπουργεία, Περιφέρειες και εποπτευόμενους οργανισμούς.

Οι φορείς που συγκεντρώνουν την πλειονότητα των θέσεων είναι οι ακόλουθοι:

• ΟΑΕΔ, 985 θέσεις,
• ΙΚΑ ΕΤΑΜ, 939 θέσεις, και
• Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, 759 θέσεις.

Εκατόν τριάντα πέντε θέσεις αντιστοιχούν στην Κεντρική Υπηρεσία και σε άλλες υπηρεσίες του, ενώ 120 θέσεις κατανέμονται στον ΟΓΑ, 150 στο ΕΤΑΑ και 75 θέσεις στον ΟΑΕΕ. Στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης θα  προσληφθούν 50 ωφελούμενοι του προγράμματος, από 44 άτομα στο ΤΑΠΙΤ και στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), 40 άτομα στο ΝΑΤ, 34 στην ΗΔΙΚΑ ΑΕ και 31 στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ).

Οι θέσεις αφορούν υποψηφίους όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, ηπλειονότητα των οποίων αντιστοιχούν σε διοικητικούς υπαλλήλους, προσωπικό φύλαξης, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς.

Από μέρα σε μέρα η προκήρυξη για τα υπουργεία

Tο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου θα δημοσιευτεί η προκήρυξη για 11.083 θέσεις σε εννέα υπουργεία και στους εποπτευόμενους φορείς τους. Τη «μερίδα  του λέοντος» διεκδικούν τα υπουργεία Πολιτισμού, Υγείας και Εργασίας, ενώ επιπλέον 5.407 θέσεις που αντιστοιχούν στο υπουργείο Παιδείας θα προκηρυχθούν τον Αύγουστο, ώστε η πρόσληψη των ανέργων να συμπέσει χρονικά  με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΥΡΙΤΣΗ
kkyritsi@pegasus.gr

Οι ειδικότητες σε ΟΑΕΔ και Ταμεία.

      ΟΑΕΔ:
      ΥΕ Προσωπικό καθαριότητας 391.
      ΔΕ Διοικητικού λογιστικού 350.
      ΥΕ Κλητήρων 2.
      ΥΕ Προσωπικού μαγειρίου 25.
      ΤΕ Διοικητικού λογιστικού 20.
      ΤΕ Μηχανικών 2.
      ΤΕ Πληροφορικής 1.
      ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού 183.
      ΠΕ Μηχανικών 8.
      ΠΕ Πληροφορικής 3.

      ΕΤΑΑ:
      ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων 15.
      ΥΕ Κλητήρων 3.
      ΔΕ Χειριστών Η/Υ 10.
      ΤΕ Διοικητικού λογιστικού 40.
      ΤΕ Πληροφορικής 6.
      ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού 70.
      ΠΕ Πληροφορικής 6.

      Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης:
      ΔΕ Διοικητικού 10.
      ΔΕ Χειριστών Η/Υ 40.

      ΕΤΑΠ-ΜΜΕ:
      ΔΕ Διοικητικού 8.
      ΤΕ Διοικητικού λογιστικού 4.
      ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού 5.
      ΠΕ Πληροφορικής 3.

      ΙΚΑ ΕΤΑΜ:
      ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων 115.
      ΤΕ Διοικητικού λογιστικού 482.
      ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού 342.

      Μετοχ. Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ):
      ΔΕ Διοικητικού λογιστικού 5.
      ΤΕ Οικονομικού 3.
      ΤΕ Πληροφορικής 3.
      ΠΕ Οικονομικού 11.

      ΝΑΤ:
      ΥΕ Γενικών καθηκόντων 2.
      ΔΕ Διοικητικού λογιστικού 5.
      ΤΕ Διοικητικού λογιστικού 6.
      ΤΕ Πληροφορικής 3.
      ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού 18.
      ΠΕ Νομικής 2.
      ΠΕ Πληροφορικής 4.

      ΟΓΑ:
      ΥΕ Γενικών καθηκόντων 14.
      ΔΕ Διοικητικού 59.
      ΤΕ Διοικητικού λογιστικού 5.
      ΠΕ Διοικητικού 34.
      ΠΕ Νομικής 2.
      ΠΕ Οικονομικού 3.
      ΠΕ Πληροφορικής 2.
      ΠΕ Στατιστικής 1.

      ΟΑΕΕ:
      ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού 65.
      ΠΕ Νομικής 4.
      ΠΕ Πληροφορικής 6.

      ΤΑΥΤΕΚΩ:
      ΔΕ Διοικητικού λογιστικού 2.
      ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων 1.
      ΤΕ Διοικητικού λογιστικού 4.
      ΤΕ Πληροφορικής 2.
      ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού 5.
      ΠΕ Οικονομικού 5.
      ΠΕ Πληροφορικής 1.

      ΤΑΠΙΤ:
      ΔΕ Διοικητικού 5.
      ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων 14.
      ΤΕ Διοικητικού λογιστικού 21.
      ΠΕ Πληροφορικής 3.
      ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών 1.

      ΥΠ. Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης & Πρόνοιας:
      ΔΕ Διοικητικού λογιστικού 25.
      ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού 68.
      ΠΕ Νομικής 1.
      ΤΕ Διοικητικού λογιστικού 34.
      ΤΕ Κοινωνικών λειτουργών 3.
      ΥΕ Γενικών καθηκόντων 1.

      Υπ. Εργασίας - Κεντρ. Υπηρεσία:
      ΠΕ Νομικής 3.

      ΗΔΙΚΑ ΑΕ:
      ΔΕ Χειριστών Η/Υ 25
      ΤΕ Διοικητικού λογιστικού 1.
      ΤΕ Μηχανολόγων 1.
      ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού 4.
      ΠΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών 1.
      ΠΕ Μηχανολόγων 1.
      ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών 1.

      ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ:
      ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 5.
      ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ 3.
      ΔΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ 1.
      ΔΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ 2.
      ΥΕ ΦΥΛΑΚΩΝ 2.
      ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ 6.
      ΤΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 1.
      ΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 3.
      ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ 3.
      ΠΕ ΝΟΜΙΚΗΣ 2.
      ΠΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 1.
      ΠΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ - ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ 1.
      ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ 1.


      Κοινωφελής εργασία: Υπουργείο Εργασίας - Κέντρα Πρόνοιας.

      ΚΕΑΤ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:
      ΥΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ 1.
      ΔΕ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΩΝ 1.
      ΔΕ ΦΥΛΑΚΩΝ-ΝΥΚΤΟΦΥΛΑΚΩΝ 2.
      ΔΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ 2.
      ΔΕ ΜΑΓΕΙΡΩΝ 1.
      ΔΕ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ 1.
      ΔΕ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ 1.
      ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ 1.
      ΠΕ ΝΟΜΙΚΗΣ 1.
      ΠΕ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 1.

      ΚΕΑΤ-ΚΥ ΑΘΗΝΑ:
      ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ 2.
      ΥΕ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΩΝ 1.
      ΔΕ ΦΥΛΑΚΩΝ-ΝΥΚΤΟΦΥΛΑΚΩΝ 3.
      ΔΕ ΚΛΗΤΗΡΩΝ ΟΔΗΓΩΝ 1.
      ΔΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ 5.
      ΔΕ ΜΑΓΕΙΡΩΝ 1.
      ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ 3.
      ΔΕ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ 1.
      ΔΕ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ 1.
      ΠΕ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ 1.
      ΠΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ 2.
      ΠΕ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 1.
      ΠΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ 1.
      ΠΕ ΝΟΜΙΚΗΣ 1.
      ΠΕ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 2.
      ΠΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 1.
      ΠΕ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ 3.
      ΠΕ ΦΥΣΙΚΩΝ 1.
      ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ 1.

      Κ.Κ.Π. ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ:
      ΥΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ 18.
      ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 11.
      ΔΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ 7.
      ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ 4.
      ΔΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ 2.
      ΔΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ 13.
      ΔΕ ΜΑΓΕΙΡΩΝ 5.
      ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 2.
      ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ 3.
      ΔΕ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ 1.
      ΤΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ 1.
      ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ 2.
      ΤΕ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ 1.
      ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ 2.
      ΤΕ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ 1.
      ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 1.
      ΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 2.
      ΠΕ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ 2.
      ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ 4.
      ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ 7.
      ΠΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ 1.
      ΠΕ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ 1.
      ΠΕ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ 1.
      ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ 4.

      Κ.Κ.Π. ΑΤΤΙΚΗΣ:
      ΥΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ 62.
      ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 20.
      ΔΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ 17.
      ΔΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ 32.
      ΔΕ ΜΑΓΕΙΡΩΝ 5.
      ΔΕ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ 3.
      ΤΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ 18.
      ΤΕ ΕΠΟΠΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ 1.
      ΤΕ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ 3.
      ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ 17.
      ΤΕ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ 1.
      ΠΕ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 1.
      ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ 4.

      Κ.Κ.Π. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:
      ΥΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ 14.
      ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 5.
      ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ 3.
      ΔΕ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΩΝ 1.
      ΔΕ ΚΛΗΤΗΡΩΝ ΟΔΗΓΩΝ 1.
      ΔΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ 7.
      ΥΕ ΜΑΓΕΙΡΩΝ 9.
      ΔΕ ΜΑΓΕΙΡΩΝ 2.
      ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 6.
      ΔΕ ΦΥΛΑΚΩΝ-ΝΥΚΤΟΦΥΛΑΚΩΝ 2.
      ΥΕ ΦΥΛΑΚΩΝ 2.
      ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ Η/Υ 2.
      ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ 6.
      ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 3.
      ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ 4.
      ΠΕ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ 2.
      ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ 3.

      Κ.Κ.Π. ΗΠΕΙΡΟΥ:
      ΥΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ 13.
      ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 7.
      ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ 4.
      ΔΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ 9.
      ΔΕ ΜΑΓΕΙΡΩΝ 9.
      ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ 5.
      ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ 1.
      ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ 1.
      ΠΕ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ 2.
      ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ 3.

      Κ.Κ.Π. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ:
      ΥΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ 14.
      ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 2.
      ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ 1.
      ΔΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ 1.
      ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 2.
      ΤΕ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ 3.
      ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ 6.
      ΤΕ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ 2.
      ΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 1.
      ΤΕ ΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ ΕΡΓΩΝ 3.
      ΤΕ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ 7.
      ΠΕ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 2.
      ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ 2.
      ΠΕ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ 1.
      ΠΕ ΙΑΤΡΩΝ 1.
      ΠΕ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ 1.
      ΠΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 2.
      ΠΕ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 2.
      ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ 2.

      Κ.Κ.Π. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ:
      ΥΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ 20.
      ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 16.
      ΔΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ 3.
      ΔΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ 15.
      ΔΕ ΜΑΓΕΙΡΩΝ 2.
      ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 7.
      ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ 4.
      ΔΕ ΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ ΕΡΓΩΝ 2.
      ΠΕ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ 2.
      ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ 2.
      ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ 1.

      Κ.Κ.Π. ΚΡΗΤΗΣ:
      ΥΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ 10.
      ΥΕ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 10.
      ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 18.
      ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ 6.
      ΔΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ 4.
      ΔΕ ΜΑΓΕΙΡΩΝ 4.
      ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 1.
      ΥΕ ΝΥΚΤΟΦΥΛΑΚΩΝ 1.
      ΔΕ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ 1.
      ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ 1.
      ΤΕ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ 1.
      ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ 7.
      ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 2.
      ΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 1.
      ΤΕ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ 1.
      ΠΕ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ 1.
      ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ 1.
      ΠΕ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ 2.
      ΠΕ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 7.
      ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ 1.

      Κ.Κ.Π. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:
      ΥΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ 10.
      ΥΕ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 9.
      ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 10.
      ΔΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ 3.
      ΥΕ ΜΑΓΕΙΡΩΝ 4.
      ΔΕ ΜΑΓΕΙΡΩΝ 4.
      ΥΕ ΦΥΛΑΚΩΝ-ΝΥΚΤΟΦΥΛΑΚΩΝ 6.
      ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ Η/Υ 1.
      ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ 8.
      ΤΕ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ 2.
      ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ 6.
      ΤΕ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ 1.
      ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ 4.
      ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ 1.
      ΠΕ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 2.
      ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ 2.

      ΠΑΠΑΦΕΙΟ ΚΠΜ:
      ΔΕ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΩΝ 1.
      ΔΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ 1.
      ΔΕ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ 1.
      ΠΕ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ 1.
      ΠΕ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 1.

      ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΩΦΩΝ:
      ΥΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ 3.
      ΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 1.

      Κ.Κ.Π. ΒΟΡEIOY ΑΙΓΑΙΟΥ:
      ΥΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ 7.
      ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ 3.
      ΔΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ 1.
      ΔΕ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ 1.
      ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ 1.
      ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ 1.
      ΠΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 1.
      ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ 1.

      Κ.Κ.Π. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ:
      ΔΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ 4.
      ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ 1.
      ΠΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ 1.
      ΠΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 1.
      ΠΕ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ 1.

      Κ.Κ.Π. ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ:
      ΥΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ 3.
      ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 10.
      ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ 1.
      ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ 2.
      ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ 1.
      ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ 1.
      ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ 1.

      Κ.Κ.Π. ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ:
      ΥΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ 3.
      ΔΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ 1.
      ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ 1.
      ΔΕ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΩΝ 1.
      ΔΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ 1.
      ΔΕ ΜΑΓΕΙΡΩΝ 5.
      ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 5.
      ΔΕ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ 1.
      ΤΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ 1.
      ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ 1.
      ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ 2.
      ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 3.
      ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ 1.
      ΠΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ 2.


      Πηγή: Εφημερίδα «Έθνος»


Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΥΓΟΥΛΑΣ: "ΝΑΙ ΣΤΗ ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ, ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ"



Θεωρώ θετική την επιμονή του Δημάρχου να γίνει και φέτος η Λευκή Νύχτα στο Ίλιον -θεσμό που μαζί ξεκινήσαμε να υλοποιούμε- χωρίς να παραβλέπω ότι το "όχι" της Περιφερειάρχου κυρίας Δούρου, βασίζεται σε κάποια στοιχεία. Αυτά τα στοιχεία είναι που πρέπει να διερευνηθούν, να διαπιστωθούν τα όποια προβλήματα και να διορθωθούν, για να διατηρηθεί ο τόσο επιτυχημένος θεσμός, που ξεκίνησε στο Ίλιον και καταξίωσε την πόλη μας πανελλαδικά.


ΕΞΥΠΝΟ ΓΑΝΤΙ ΒΟΗΘΑ ΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ ΣΤΑ ΨΩΝΙΑ ΤΟΥ SUPERMARKET


Αν και έχουμε αρκετές έξυπνες συσκευές σήμερα, το έξυπνο γάντι έρχεται να προστεθεί σε αυτές. Μέσα στον χρόνο είχαμε ακούσει ότι η Samsung είχε υποβάλλει μια πατέντα για ένα δικό της έξυπνο γάντι, χωρίς όμως να ξέρουμε πότε σκοπεύει να κυκλοφορήσει κάτι τέτοιο. Παρόλα αυτά, η Samsung δεν ήταν η μοναδική που σκέφτηκε κάτι τέτοιο, καθώς ερευνητές στο Penn State μας δείχνουν την δική τους ιδέα για το πως πρέπει να μοιάζει ένα έξυπνο γάντι.

Το δικό τους έξυπνο γάντι είναι σχεδιασμένο για να βοηθάει τυφλούς ανθρώπους καθώς ψωνίζουν σε ένα σουπερμάρκετ.

Το γάντι θα είναι αρκετά έξυπνο ώστε να καθοδηγήσει αυτόν που το φοράει, στο προϊόν για το οποίο ψάχνει. Αυτό είναι δυνατόν με τη χρήση μιας κάμερας καθώς και μοτέρ δόνησης, τα οποία είναι εγκατεστημένα σε αυτό. Τα μοτέρ θα δονούνται με διαφορετική δύναμη, ώστε να πληροφορούν τον χρήστη σε ποια κατεύθυνση να κινηθεί. Όσον αφορά στην κάμερα, αυτή θα χρησιμοποιεί οπτική αναγνώριση ώστε να ξέρει που βρίσκονται τα αντικείμενα και με τη σειρά της να κατευθύνει τον χρήστη.

Αυτή τη στιγμή διεξάγονται τα πρώτα πειράματα με την βοήθεια τυφλών ανθρώπων, ώστε ανάλογα με την κριτική τους να κάνουν το προϊόν ακόμη καλύτερο ή και να προτείνουν νέους τρόπους με τους οποίους το έξυπνο γάντι μπορεί να αξιοποιηθεί.

Πηγή techblog.gr