meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΛΙΟΥ: ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΙΔΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ "ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΤΙΑ"!

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς μετακινείται με το λευκό μπαστούνι ανάμεσα στους μαθητές


"Έχετε κατηγορήσει κάποιον για το πρόβλημά σας; Το Θεό; Τους γονείς σας;", ρώτησε μια μαθήτρια τον εκ γενετής τυφλό νεαρό ομιλητή που είχε απέναντί της, για να πάρει την απάντηση: "Πιστεύω στο Θεό και δε μου φταίει κανείς για την αναπηρία μου. Δεν τη χρεώνω σε κανέναν. Ήταν να μου συμβεί. Νιώθω πως ήρθε στη ζωή μου, ίσως για να με κάνει πιο δυνατό".

Για τρίτη συνεχή χρονιά επισκέφθηκε το 1ο Γυμνάσιο Ιλίου ο δικηγόρος και Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κ. Βαγγέλης Αυγουλάς την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 κατόπιν προσκλήσεως του Διευθυντή και του Συλλόγου των Διδασκόντων, εγκαινιάζοντας μάλιστα και το ανακαινισμένο αμφιθέατρο του σχολείου!

Όπως εξηγεί στο «Με Άλλα Μάτια» ο φιλόλογος και Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ιλίου κ. Δημήτρης Ρουκουτάκης, «Μετά την επιτυχημένη παρέμβαση του κ. Αυγουλά πέρσι και πρόπερσι στους μαθητές όλου του σχολείου, τον προσκαλέσαμε και φέτος να ενημερώσει τους μαθητές της Α' Γυμνασίου για τον τρόπο ζωής και δράσης των ατόμων με αναπηρία. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ρωτήσουν πολλά πράγματα τον κ. Αυγουλά και να πάρουν πολύτιμη πληροφόρηση αλλά και χρήσιμα μαθήματα ζωής και συμπεριφοράς. Η ενημέρωση ήρθε σαν συνέχεια του διαρκούς προβληματισμού των μαθητών μας σε θέματα Διαφορετικότητας και άρσης στερεοτύπων. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Αυγουλά Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και Τακτικό Εκπρόσωπο στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης VIEWS για νέους με προβλήματα όρασης γι'αυτή την ουσιαστική του παρέμβαση, διότι απευθύνθηκε στους μαθητές μας από καρδιάς, τους κέρδισε με την αμεσότητα του και την ελευθερία της συζήτησης και εκείνοι έφυγαν πιο ευαισθητοποιημένοι σε θέματα αποδοχής και σεβασμού της παρουσίας του άλλου στη ζωή τους».

Ο κ. Αυγουλάς μεταξύ άλλων εξήγησε στους μαθητές πώς κινείται με τη βοήθεια συνοδού αλλά και μόνος του με το λευκό του μπαστούνι στην πόλη, τη χρησιμότητα του σκύλου οδηγού για τους τυφλούς, πώς χρησιμοποιούν τα άτομα με προβλήματα όρασης τον υπολογιστή και το κινητό τους τηλέφωνο κ.α., ενώ το ραντεβού με τους καθηγητές ανανεώθηκε ήδη για το επόμενο, τέταρτο συνεχές σχολικό έτος με την καινούρια Α' Γυμνασίου του σχολείου για μια νέα συνάντηση χωρίς προκαταλήψεις!

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς μιλάει στα παιδιάΟ διευθυντής του σχολείου Δημήτρης Ρουκουτάκης παρουσιάζει το Βαγγέλη Αυγουλά στα παιδιά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου