meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΥΦΛΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΑΛΑΝΤΗ

Ο Δημήτρης Σηφάκης εκπρόσωπος της Εθνικής, Ομοσπονδίας Τυφλών, ο Παναγιώτης Μαρκοστάμος Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, ο Βαγγέλης Αυγουλάς Γραμματέας της Επιτροπής Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και τα μέλη της Επιτροπής Νεολαίας Κώστας Ζωγράφος και Βαγγέλης ΘεοδώρουΟ Βαγγέλης Αυγουλάς και ο Παναγιώτης Μαρκοστάμος μαζί με τους μαθητές του ΚΕΑΤ και την καθηγήτρια τους Αγγελίνα στην Πλατεία της Αταλάντης


Μέχρι και ο καιρός «είδε» θετικά την ημερήσια εκδρομή της Νεολαίας του Πανελληνίου συνδέσμου τυφλών για την κοπή της πίτας στην Αταλάντη, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016!

Έτσι, νωρίς το πρωί το πούλμαν γεμάτο από νέες και νέους με προβλήματα όρασης, ξεκίνησε σε κλίμα διανθισμένο από γέλια, φιλικά πειράγματα, τραγούδι και κέφι για την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του φορέα.

Οι εκδρομείς περιηγήθηκαν και απόλαυσαν τον καφέ τους αρχικά στην Πλατεία της Αταλάντης, όπου τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος του Δήμου Λοκρών κ. Νίκος Λιόλιος.

«Είναι μεγάλη χαρά για μας που φίλοι μας από όλη την Ελλάδα διάλεξαν να επισκεφθούν το Δήμο μας και να δουν με τα δικά τους μάτια τις ομορφιές του τόπου μας», σημείωσε ο Δήμαρχος κ. Λιόλιος.

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς και ο Παναγιώτης Μαρκοστάμος μαζί με το Δήμαρχο του Δήμου Λοκρών Νίκο Λιόλιο

Μεταξύ των εκδρομέων και ο Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κ. Παναγιώτης Μαρκοστάμος, εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Λοκρών, ο οποίος ανέλαβε την ξενάγηση δίνοντας πολλά ιστορικά, γεωμορφολογικά  και δημογραφικά στοιχεία για την ευρύτερη περιοχή κατά την άφιξη των μελών του Π.Σ.Τ. στην Αταλάντη.

Στη συνέχεια το κύριο μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε σε γνωστή ταβέρνα στην παραλία της Αταλάντης, όπου τα μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών είχαν την ευκαιρία να γευτούν πολλές τοπικές νοστιμιές, ενώ κόπηκε και η καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη Πίτα με το συμβολικό φλουρί των φορέων να τυχαίνει στην Πανελλήνια Ένωση Αμφιβληστροειδοπαθών διά του εκπροσώπου της κ. Σιούτη.

Ο Στέργιος Σιούτης εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Αμφιβληστροειδοπαθών Ο Παραολυμπιονίκης Λουκάς Κασκάνης


Τη διοργανώτρια Επιτροπή Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών εκπροσώπησαν ο Γραμματέας της κ. Βαγγέλης Αυγουλάς και τα μέλη Βαγγέλης Θεοδώρου και Κώστας Ζωγράφος.

Οι αναφορές στον κ. Ζωγράφο ήταν πολλές και συγκινητικές, καθώς εκείνος επέλεξε να κλείσει τη θητεία του στην Επιτροπή Νεολαίας, έχοντας διοργανώσει μια πολύ επιτυχημένη εκδρομή ως επίλογο!

Παρόντες επίσης μεταξύ άλλων ήταν ο κ. Δημήτρης Σηφάκης εκπρόσωπος της Εθνικής Ομοσπονδίας τυφλών και του Ελληνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Σκύλων Οδηγών, ο παραολυμπιονίκης κ. Λουκάς Κασκάνης, ο εκπρόσωπος του Αθλητικού Σωματείου «Όμηρος» κ. Λευτέρης Ζερβάκης, ενώ το θερμότερο χειροκρότημα όλων κέρδισε η παρουσία έξι μικρών μαθητών οικότροφων του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών οι οποίοι απόλαυσαν και ομόρφυναν την εκδρομή, συνοδευόμενη από την καθηγήτριά τους κα Αγγελίνα Χρυσαργύρη και εθελοντές.

Από την εκδρομή βέβαια δεν έλειψαν οι συζητήσεις και οι προβληματισμοί για την έντονη πολιτική, κοινωνική και οικονομική επικαιρότητα γύρω μας και οι νέοι με προβλήματα όρασης διατράνωσαν πως βρίσκονται σε ετοιμότητα για οποιασδήποτε μορφής αντίδραση κριθεί αναγκαία εν όψη και της ψήφισης του νέου ασφαλιστικού.

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς χαράζει την Βασιλόπιτα μαζί με τη συνοδό του ΘάλειαΟ κόσμος στα τραπέζια παρακολουθεί την κοπή της πίτας






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου