meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

12 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΓΛΙΤΩΝΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΕΙΣ ΑΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ

 ο εκπρόσωπος του Υπουργού Εσωτερικών και αιρετό στέλεχος του αναπηρικού κινήματος κ. Βαγγέλης Αυγουλάς.

12 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο θα εξοικονομούσε η Ελλάδα για το Εθνικό μας Σύστημα Υγείας από τις αιμοκαθάρσεις, αν πήγαιναν λίγο καλύτερα οι μεταμοσχεύσεις. Δηλαδή αν γίνονταν 400 μεταμοσχεύσεις το χρόνο στη χώρα μας, αντί για 100 που γίνονται κατά μέσο όρο.

Σοκαριστική και διασταυρωμένη η διαπίστωση του Πανελληνίου Συλλόγου Μεταμοσχευμένων εκ νεφρού, όπως την κατέθεσε το προεδρείο του φορέα στην εκδήλωση κοπής της πίτας τους το πρωί της Κυριακής 31 Ιανουαρίου 2016 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Η Πρόεδρος των μεταμοσχευθέντων καρδιάςΟ Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Μεταμοσχευθέντων εκ νεφρού Χρήστος Σβάρνας


Και παράλληλα ένα ισχυρό ισοδύναμο οικονομικό μέτρο π.χ. για το ασφαλιστικό, που δεν τολμά να το εφαρμόσει κανείς.

Σήμερα 1214 συμπολίτες μας είναι στη λίστα αναμονής για μεταμόσχευση νεφρού. Ο μέσος όρος δοτών οργάνων στην Ευρώπη είναι 18 δότες ανά 1 εκατομμύριο πολίτες, ενώ στην Ελλάδα είναι μόλις 3,5 δότες/1.000.000 πολίτες, την ίδια ώρα που σε Ισπανία και Πορτογαλία ο μέσος όρος ανέρχεται στους 30-35 δότες.

Το 2015 πραγματοποιήθηκαν συνολικά μόλις 97 μεταμοσχεύσεις στη χώρα μας, με το 2016 όμως να έχει ξεκινήσει λίγο πιο αισιόδοξα στα ποσοστά ζωής και με την προκήρυξη 500 θέσεων γιατρών και νοσηλευτών για τις μονάδες εντατικής θεραπείας να ρίχνουν μια αχτίδα φωτός ελπίδας στην τραγική κατάσταση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν διακεκριμένοι νεφρολόγοι, αντιπροσωπίες συλλόγων ασθενών, ο πρώην Υπουργός και εκπρόσωπος της Λαϊκής Ενότητας κ. Δημήτρης Στρατούλης και ο εκπρόσωπος του Υπουργού Εσωτερικών και αιρετό στέλεχος του αναπηρικού κινήματος κ. Βαγγέλης Αυγουλάς.

Ομόφωνα όλοι κατέληξαν στη διαπίστωση ότι υπάρχει άμεση και κατεπείγουσα ανάγκη στρατηγικού σχεδιασμού και υλοποίηση εθνικής πολιτικής για τις μεταμοσχεύσεις στη χώρα μας με κύριο συντονιστή τον Ελληνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ).


Το θέμα αυτό χαρακτηρίζεται ως εθνικό και πρέπει να ανοίξει άμεσα και με σοβαρότητα, γιατί κάθε καθυστέρηση κοστίζει ζωές.


ο πρώην Υπουργός και εκπρόσωπος της Λαϊκής Ενότητας κ. Δημήτρης ΣτρατούληςΟι μουσικοί καθισμένοι με τα όργανά τους


Ο Πρόεδρος μεταμοσχευθέντων αιμοποιητικών κυττάρωνΤο κοινό





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου