meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΡΕΒΑΧ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ: Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΣΕ ΜΜΕ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΒΗΜΑ ΣΤΟΝ Κ. ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ


Γόνος μεγάλης Ελληνο-εβραικής οικογένειας επιχειρηματιών που υπέφερε από τους Γερμανούς Ναζί,  δίνει προτεραιότητα στην αναπηρία – όχι στην καταγωγή του Σόιμπλε!         

«Όταν ο άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε μία καρέκλα, σιγά σιγά το μυαλό του καθηλώνεται σε μια ιδέα» ήταν η επίμαχη , με μάλλον επιπόλαιο τρόπο εκφρασμένη φράση του Λάκη Λαζόπουλου που θέλοντας να στηλιτεύσει εμφαντικά αλλά και παραδειγματικά τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών, στην ουσία τον …έψεξε γιατί είναι  κινητικά ανάπηρος. Φίλοι, υποστηρικτές, οπαδοί του Λάκη Λαζόπουλου είχαν μείνει με το στόμα ανοιχτό. Μα τι είχε πει ο άνθρωπος; Το είχε καταλάβει; Σε τι κατάσταση ήταν άραγε;
Τρίτη βράδυ και ένας καλός showman που ωστόσο , για διάφορους λόγους, έχει «γλιστρήσει» εδώ και καιρό από την κορυφή της τηλεοπτικής μόδας, και μια καλόγουστη και συνήθως εύστοχη τηλεοπτική παραγωγή που ωστόσο έχει χάσει «πόντους» στην τηλεθέαση, βρέθηκαν να πρωταγωνιστούν στα social media, στο διεθνή Τύπο  και στο θυμικό όλης της Ελληνικής κοινωνίας όχι για την ευστοχία και την ευφυΐα του συγγραφέα παρουσιαστή αλλά για την αστοχία και αιφνίδια επιπολαιότητά του.

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Αμεα κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης σχολίασε καυστικά:      «Με μεγάλη έκπληξη και στεναχώρια ακούσαμε τη δήλωση του Λάκη Λαζόπουλου». Και διευκρίνισε: « Ως εθνικό αναπηρικό κίνημα είμαστε κάθετα ενάντιοι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές Σόιμπλε και έχουμε σταθεί απέναντι όλη την περίοδο της κρίσης. Στις κινητοποιήσεις μας ένα από τα πανό μας αναφέρει: "Σόιμπλε θα υπογράψουμε μνημόνιο για τα καρότσια μας"; ( http://www.esaea.gr/multimedia/photos/sullalitirio-bouli-27-9-2012/27-9-2012-58-499).  Είμαστε ενάντια στις πολιτικές Σόιμπλε, όμως η δήλωση Λαζόπουλου ταυτίζει την αναπηρία, μια κατάσταση ζωής, με τις πολιτικές θέσεις, κάτι αδιανόητο».

Ο κ. Βαρδακαστάνης ήταν, δικαίως,  πολύ αυστηρός : «  Θα περίμενε κανείς από αυτούς που επηρεάζουν την κοινή γνώμη λόγω της επαγγελματικής τους ιδιότητας, που έχουν βήμα σε χιλιάδες πολίτες, να έχουν πιο προσεκτική συμπεριφορά, να προωθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, αξιοποιώντας τον προνομιακό τους ρόλο. Θα περίμενε επίσης κανείς να γνωρίζουν καλύτερα την ελληνική γλώσσα: η χρήση αναπηρικού αμαξιδίου δεν συνιστά καθήλωση αλλά μέσο κίνησης. Όπως ο κ. Λαζόπουλος χρησιμοποιεί τα πόδια του, κάποιος με κινητική αναπηρία χρησιμοποιεί το αμαξίδιο. Αυτή είναι η μοναδική διαφορά. Δηλαδή, για τον κ. Λαζόπουλο, δεν θα μπορούσε να υπάρξει η σκέψη του Στίβεν Χόκινγκ. Αντιθέτως ίσως ο Χόκινγκ να ζούσε σε ίδρυμα κλειστής περίθαλψης, "καθηλωμένος σε μία ιδέα".

Ο κ. Λαζόπουλος έσπευσε να δώσει διευκρινίσεις και να ζητήσει «χίλιες φορές συγγνώμη». Στο μεταξύ όμως, είχαν προηγηθεί δριμύτατες δηλώσεις που καταδίκαζαν το ρατσιστικό λόγο του ηθοποιού, από διακεκριμένους ανθρώπους με αναπηρία ανά την Ελλάδα, όπως γνωστοί παραολυμπιονίκες, καταξιωμένοι καλλιτέχνες και επιστήμονες κ.α.

Ήταν άλλωστε και η πρώτη φορά που ο  Σόιμπλε πρωταγωνιστούσε αλλά ….απών. Χωρίς να έχει κάνει ούτε μια προκλητική δήλωση αυτή τη φορά. Απλά και μόνο γιατί έχει ταυτιστεί με την κακία  και την υλοποίηση ανθελληνικών εξοντωτικών πολιτικών.

Αλλά ο κ. Λαζόπουλος, με την ανοησία που ξεστόμισε, κατάφερε να ενώσει διαφορετικούς ανθρώπους, ετερόκλητους πολιτικά και  με διαφορετικά Πιστεύω, εναντίον του! Και φυσικά υπέρ των ΑμεΑ και του καθημερινού μας αγώνα και των οικογενειών μας για αξιοπρεπή επιβίωση.

Την επόμενη εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου θα  παρακολουθήσουν πολλές περισσότερες χιλιάδες τηλεθεατών για να διαπιστώσουν τα συμπεράσματά του και τις θέσεις του μετά το σάλο. Κι αυτό, μετά το πακέτο των διαφημίσεων που θα έχει συμφωνήσει εκείνος και το κανάλι του! Σήμερα βέβαια, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αμβυξ Α.Ε., κ. Αλβέρτος Ρεβάχ με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό, τονίζει ότι η εταιρεία της οποίας ηγείται, σταματά να δίνει διαφημίσεις σε «μέσα που δίνουν βήμα στο Λάκη Λαζόπουλο», λέγοντας ότι «Δεν γίνεται να στηρίζουμε με τα λεφτά των καταναλωτών που πληρώνουν για τα προϊόντα μας, ανθρώπους που προσβάλουν, πέρα από τη νοημοσύνη και την ηθική μας, τους ανάπηρους, όποιοι και όπου να είναι. Σημειώνει ενώ καλεί και άλλες εταιρείες να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο. Ο κ. Ρεβάχ ανήκει σε μεγάλη Ελληνική Εβραϊκή οικογένεια που καταδιώχτηκε άγρια από τους διάφορους «Σόιμπλε». Αλλά η γερμανική του καταγωγή, έρχεται – για τον κ. Ρεβάχ- σε δεύτερη μοίρα. Γιατί σε πρώτη, έρχεται η αναπηρία του.

Και τέλος, δυστυχώς, γεγονός είναι ότι τα Ελληνικά ΜΜΕ έδωσαν πολύ χώρο και χρόνο στην αναπηρία, μια μέρα πλην της 3ης Δεκέμβρη Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ, όχι όμως για να προβληθούν τα ουσιαστικά προβλήματα της καθημερινότητάς μας και τα θετικά παραδείγματα του χώρου μας, αλλά χάρη και σε κάποιους επιπόλαιους ή άπειρους χειρισμούς εκ των ένδων, προβλήθηκε τελικά μόνο η διελκυστίνδα με το Λάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου