meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΤΟ ΕΚΠΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ

Η κα Βαρδινογιάννη με την τιμητική πλακέταΟ Βαγγέλης Αυγουλάς με το Σάκη Ρουβά

Για την αφοσίωση της στον αγώνα των παιδιών κατά του καρκίνου,  για την πρωτοβουλία και υλοποίηση του προγράμματος we care για τα  παιδιά των προσφύγων,  για την δράση της στην προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς  και τα ανθρώπινα δικαιώματα, για  το σύνολο του φιλανθρωπικού και  ανθρωπιστικού της έργου, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών βράβευσε την πρόεδρο του συλλόγου "ΕΛΠΙΔΑ" και Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της Ουνέσκο, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

«Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναδεικνύει σήμερα αυτές τις δράσεις και τιμά μια σπουδαία Ελληνίδα, την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, για την προσφορά της στην υλοποίησή τους, μέσα από προγράμματα, ενέργειες και υποδομές που αναπτύχθηκαν πολλές φορές σε συνεργασία με μέλη του Πανεπιστημίου μας» τόνισε ο κύριος Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Ως παιδίατρος και ως άνθρωπος θέλω να ευχαριστήσω την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη για την προσφορά της στα παιδιά ανεξαρτήτως χρώματος και εθνικότητας και να της αναγνωρίσω ότι με το έργο της τιμά επάξια τον τίτλο της Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της Ουνέσκο» σημείωσε ο κύριος Αθανάσιος Μίχος, Επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής.

Η κα Βαρδινογιάννη βραβεύεται από τον Πρύτανη κο Δημόπουλο

Στο πρόσωπο της κυρίας Βαρδινογιάννη το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο τίμησε όλους  τους ανθρώπους που συντάσσονται στο πλευρό των παιδιών που δίνουν την  μάχη με τον καρκίνο και  ενισχύουν τους σκοπούς του  συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ».

«Αυτό που δεν μπορεί να αποδοθεί με λόγια είναι η ψυχή που βάζετε στο έργο αυτό και είναι η κινητήρια δύναμη στο έργο της Ελπίδας» είπε ο κύριος Στέλιος Γραφάκος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής.

«Ένα πολύ μεγάλο έργο που έχει τα εξής χαρακτηριστικά: Είναι διαχρονικό με συνέπεια και σταθερότητα και κυρίως όραμα» υπογράμμισε η κυρία Χρυσή Χατζηχρήστου, Πρόεδρος του τμήματος ψυχολογίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη συμβολή της κυρίας Βαρδινογιάννη, ως ιδρύτριας, στο Κέντρο Ελληνιστικών Σπουδών στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.

«Η ιστορία κάνει και αυτή τα παιχνίδια της. Οι Πτολεμαίοι ήταν όχι μόνο οι οργανωτές και χορηγοί της περίφημης αρχαίας βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας αλλά και βασικοί εξωτερικοί φίλοι των κρητικών πόλεων  κατά την Ελληνιστική περίοδο. Οι σκιές τους θα πρέπει να νιώθουν ως όμορφοι αντίχαρη την ευεργεσία μιας κρητικής οικογένειας στην αναβίωση του λαμπρού πολιτιστικού έργου τους» είπε ο κύριος Κωνσταντίνος Μπουραζέλης Αναπληρωτής Πρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διεθνών Σχέσεων.

Συγκινημένη η κυρία Βαρδινογιάννη παρέλαβε την τιμητική πλακέτα  και την αφιέρωσε στην οικογένεια της αλλά και στα  παιδιά που όπως τόνισε είναι ο πιο δυνατός τρόπος για να ενώσουμε τον κόσμο μας. 

«Καμία γενιά δεν μπορεί να συγκριθεί σε δημιουργικότητα και δύναμη με την σημερινή νέα γενιά. Και αυτό είναι το μήνυμά μου στους φοιτητές του Πανεπιστημίου που με τιμά σήμερα με τόσο συγκινητικό τρόπο αλλά και στους φοιτητές ολόκληρης της Ελλάδας. Το μέλλον είναι στα χέρια των νέων. Και τη δύναμη αυτή θα την ανακαλύψουν  όταν κοιτάξουν ψηλά και πέρα από τις κοινότητες και τα σύνορα των χωρών» υπογράμμισε η πρόεδρος του συλλόγου "ΕΛΠΙΔΑ" και Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της Ουνέσκο κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Πρυτάνεις, καθηγητές Πανεπιστημίου, πολιτικοί αρχηγοί, βουλευτές, άνθρωποι των γραμμάτων των τεχνών  και της επιστήμης παρευρέθησαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην  κατάμεστη αίθουσα του Πανεπιστημίου  Αθηνών.

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τον αναπληρωτή καθηγητή Ιατρικής κο ΓραφάκοΗ Αίθουσα του Πανεπιστημίου με τους καλεσμένους



Πηγή: www.star.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου