meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ, ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΥΓΟΥΛΑ ΣΤΟ 1o ΕΠΑΛ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ



Ο Βαγγέλης Αυγουλάς μιλάει στα παιδιάΟ Διευθυντής μιλάει στα παιδιά για το Βαγγέλη

Ανέκδοτα, μαντινάδες και πολλοί συμβολισμοί στην επίσκεψη του νεαρού δικηγόρου, Δημοτικού Συμβούλου Ιλίου και Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου συνδέσμου Τυφλών κ. Βαγγέλη Αυγουλά στο 1ο ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων, το πρωί της Τρίτης 12 Απρίλιου 2016.

«Τα όνειρα σου αληθινά εύχομαι να γενουνε, χαίρομαι ανθρώπους να θωρώ μες στις χάρες να ζούνε.
Την οικογένεια που ποθείς τόσο πολύ αντάμα,
θα σου τη φέρει ο θεός να μη σε νοιάζει πράμα»!

Αυτή τη μαντινάδα χάρισε ο Δημήτρης στο Βαγγέλη Αυγουλά, με τον οποίο βρέθηκαν και κοντοχωριανοί στην Κρήτη, μέσω του Facebook μετά τη σχετική επίσκεψη!

Αν και ο κ. Αυγουλάς συμφώνησε εξ αρχής με τους καθηγητές του σχολείου να μη μπουν απουσίες στους μαθητές και να παρακολουθήσουν προαιρετικά όσοι θέλουν το διάλογο γύρω από τα θέματα των ΑμεΑ που θα διεξαγόταν, περίπου 100 μαθητές κατέκλεισαν την αίθουσα και μάλιστα διέθεσαν και το διάλειμμά τους αλλά και έξτρα, δεύτερη διδακτική ώρα, εκτός προγραμματισμού, θέλοντας να προσεγγίσουν ουσιαστικά την καθημερινότητα ενός σχεδόν συνομηλίκου τους με αναπηρία.

Μετά τα ανέκδοτα που είπε ο κ. Αυγουλάς ώστε να σπάσει ο πάγος μέσα από τον αυτοσαρκασμό του για την εκ γενετής τυφλότητα του, σημείωσε ότι αναγνωρίζει την επιστημοσύνη και την κατάρτιση σε μαθητές και καθηγητές των ΕΠΑΛ, ενός τύπου σχολείου πολύ παρεξηγημένου, ο οποίος για πολλούς λόγους χρειάζεται άμεση αναβάθμιση και στήριξη. Παράλληλα ο κ. Αυγουλάς τόνισε ότι σε σχέση με τα όσα φημολογούνται για τα ΕΠΑΛ «δε συζητά κανείς με την ίδια ένταση τα όσα μπορεί να συμβαίνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες φημισμένων σχολείων των βόριων προαστίων».

Οι μαθητές για αρκετή ώρα ζητούσαν οδηγίες και διευκρινίσεις για τους σωστούς τρόπους συνοδείας ατόμων με προβλήματα όρασης από βλέποντες και δοκίμασαν για λίγα λεπτά σε ζευγάρια μια βιωματική προσομοίωση.

τα παιδιά κάνουν βιωματικό με μάσκαΟ Βαγγέλης δείχνει τεχνικές συνοδείας


Επίσης δεν έλειψε η ειλικρινής συζήτηση γύρω από τις σχέσεις και την ερωτική ζωή ενός νέου με αναπηρία, όπως και το ενδιαφέρον για τους τρόπους και τις επιλογές διασκέδασης του, αλλά και την προσβασιμότητα των σχετικών χώρων για τα ΑμεΑ.

Στο τέλος της επίσκεψης, η συντονίστρια καθηγήτρια του σχολείου κα Άννα Αγγελοπούλου, δώρισε στον κ. Αυγουλά ένα συλλεκτικό καπέλο από παλαιότερη κοινωνική δράση με υπογραφές διεθνούς φήμης, ελλήνων παλαίμαχων καλαθοσφαιριστών, γνωρίζοντας την αγάπη του κ. Αυγουλά για τον αθλητισμό!



Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με καθηγήτριες και μαθητέςΟ Βαγγέλης Αυγουλάς με καθηγήτριες και μαθητές


Ο Βαγγέλης Αυγουλάς δείχνει τεχνική πως ξεχωρίζουν οι τυφλοί τα χαρτονομίσματαΟ Βαγγέλης Αυγουλάς δείχνει πως κινείται με το μπαστούνι



2 σχόλια:

  1. Η ώρα πέρασε σαν γαργαρο νερό. Τα χαμόγελα των μαθητών μας φώτισαν τα πρόσωπά τους. Απόδειξη για την μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης. Αγάπη, δύναμη, υπομονή και πολλά πολλά άλλα ήταν το κέρδος μας.
    Οι μαθητές μας και εμείς όλοι που σε παρακολουθησαμε σου ευχόμαστε να έχεις δύναμη στο πολυσχιδη έργο σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ώρα πέρασε σαν γαργαρο νερό. Τα χαμόγελα των μαθητών μας φώτισαν τα πρόσωπά τους. Απόδειξη για την μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης. Αγάπη, δύναμη, υπομονή και πολλά πολλά άλλα ήταν το κέρδος μας.
    Οι μαθητές μας και εμείς όλοι που σε παρακολουθησαμε σου ευχόμαστε να έχεις δύναμη στο πολυσχιδη έργο σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή