meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

ΤΟΥΒΛΑΚΙΑ BRAILLE- ΕΝΑ PROJECT ΠΟΥ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΥΦΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ

Τουβλάκια με braille

Ένα τουβλάκι Braille μπορεί να είναι ό,τι φανταστείτε ή  ό,τι δημιουργήσετε, αλλά μπορεί ακόμα να είναι και κάτι που δεν έχετε φανταστεί. Τα Braille Bricks (τουβλάκια Braille) είναι ένα πρότζεκτ που μετατρέπει τα τουβλάκια σε ένα εργαλείο ικανό να ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, βοηθώντας τα τυφλά παιδιά ή τα παιδιά με δυσκολίες όρασης, να μάθουν να διαβάζουν και να γράφουν. Ενθαρρύνει επίσης την ένταξη των παιδιών με ή χωρίς προβλήματα όρασης.

Το πειραματικό αυτό πρόγραμμα, γίνεται με την υποστήριξη του Ίδρυματος Dorina Nowill το οποίο είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός στη Βραζιλία, με στόχο την κατάρτιση των εκπαιδευτικών που ασχολούνται με άτομα με προβλήματα όρασης, καθώς και τη δημιουργία και εφαρμογή θεσμών και νόμων για τα άτομα αυτά.

Το σημαντικό σε αυτό το πρόγραμμα είναι η άδεια  Creative Commons "Attribution - ShareAlike 4.0 International" που διαθέτει. Έτσι δίνεται η δυνατότητα σε όλους να χρησιμοποιήσουν το σχέδιο δωρεάν (τόσο για αντιγραφή, όσο και για αναδιανομή του υλικού σε οποιοδήποτε μέσο ή μορφή), ή να το προσαρμόσουν για οποιοδήποτε σκοπό, αρκεί να χρησιμοποιείται για τον ίδιο λόγο με τον αρχικό.

Στόχος της καμπάνιας είναι να πεισθούν και οι κατασκευαστές παιχνιδιών για την ευρεία παραγωγή του Braille Bricks για τα παιδιά όλου του κόσμου.

Στο παρακάτω βίντεο εμφανίζεται μια νεαρή κοπέλα η Άννυ, η οποία πάσχει από μια σοβαρή πάθηση όρασης με αποτέλεσμα τη σε μεγάλο βαθμό μείωση της όρασής της. Η μητέρα της  θυμάται πώς οι εκπαιδευτικοί της δεν μπορούσαν να την προσεγγίσουν όπως επίσης και η Braille γραφομηχανή της ήταν γι' αυτήν ένα δύσκολο εργαλείο.

Τα τούβλακια Braille όχι μόνο μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά στην ανάγνωση, αλλά είναι και ένα ευχάριστο παιχνίδι, στο οποίο μπορούν παιδιά με προβλήματα όρασης να αλληλεπιδρούν με παιδιά χωρίς προβλήματα όρασης.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.braillebricks.com.br


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου