meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΕΩΤΕΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΛΟΥΜΠΟΥΚΙ (Δ.Ν.Τ.)

Μάιος 2011 : Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Δ.Ν.Τ. Ντομινίκ Στρος-Καν συνελήφθη στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης, απόπειρας βιασμού και ομηρίας καμαριέρας ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε. Ανεξάρτητα από την μετέπειτα πορεία της υπόθεσης και τις …συνδιαλλαγές, το αποτέλεσμα αυτής της σύλληψης και επικείμενης δίκης ήταν η παραίτηση του από τη θέση του. Τον διαδέχτηκε η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ.

2012-2015 : Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παίζει πρωτεύοντα ρόλο στις εξευτελιστικές και χαοτικές οικονομικές εξελίξεις στην Ελληνική Πραγματικότητα.

Δεκέμβριος 2015: Ομολογία - βόμβα του ΔΝΤ για τα λάθη του στην Ελλάδα. Για πρώτη φορά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποδέχεται ότι έκανε λάθη και παραλείψεις στο λεγόμενο ελληνικό πρόγραμμα που εγκρίθηκε τον Μάιο του 2010 χωρίς να περιλαμβάνει, ως όφειλε, την αναδιάρθρωση του χρέους για να επιβεβαιώνεται η βιωσιμότητά του. Το Δ.Σ. του Ταμείου ενέκρινε έκθεση, που εμμέσως πλην σαφώς αδειάζει όσους αναμείχθηκαν στην «κατασκευή» του προγράμματος για την Ελλάδα. Στην έκθεση δεν αποδίδονται ευθύνες, κάτι που αναμένεται να κάνει η ανεξάρτητη επιτροπή που ερευνά το θέμα, ειδικά για την αναδιάρθρωση, που όπως τονίζεται πολλαπλασίασε τις δυσκολίες για την Ελλάδα.

Ιούλιος 2016 : Αυτοκριτική από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που παραδέχεται τα λάθη του στο ελληνικό ζήτημα. Σε εσωτερική του έκθεση, το ΔΝΤ αξιολογεί το πρώτο πρόγραμμα στην Ελλάδα, αλλά και τα προγράμματα στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία, και επισημαίνει επτά σημεία σφαλμάτων. Η έκθεση είναι αποτέλεσμα της δουλειάς ομάδας ανεξάρτητων από το Ταμείο οικονομολόγων και ειδικών που μελέτησαν σε βάθος το πρόγραμμα , καταλήγοντας στα εξής σημεία όπου έγιναν τα λάθη: Χαλαρή «αφετηρία»- Αναδιάρθρωση του χρέους- Έλλειψη ευελιξίας- Μη λειτουργική στρατηγική-Σχέσεις με Ευρωπαίους - Τεχνική βοήθεια- Απόδοση του προσωπικού.

Ιούλιος 2016 : Το ανώτατο εφετείο της Γαλλίας έκρινε σήμερα ότι η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ πρέπει να δικαστεί για το ρόλο της στην υπόθεση της αποζημίωσης ύψους 400 εκατ. ευρώ στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί ενώ η ίδια κατείχε τη θέση του υπουργού Οικονομικών της χώρας το 2008. Το δικαστήριο απέρριψε την έφεσή της κατά της απόφασης δικαστηρίου τον Δεκέμβριο, η οποία παρέπεμπε τη Λαγκάρντ σε δίκη ενώπιον του Δικαστηρίου της Δημοκρατίας (CJR), του ειδικού δικαστηρίου που εκδικάζει αδικήματα που διαπράττονται από μέλη της κυβέρνησης κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ( που εκπροσωπεί 189 κράτη-μέλη ) ανακοίνωσε ότι εξακολουθεί να εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα της γενικής διευθύντριας να επιτελεί αποτελεσματικά τα καθήκοντά της.

Ρε σείς , αυτούς μας είχατε καθίσει στο κεφάλι τόσα χρόνια; Και θα θέλατε ίσως να συνεχίσετε να συνεργάζεστε μαζί τους;

του Δημήτρη Κωνσταντάρα
                   
Κυριακή, 24 Ιουλίου 2016- crashonline


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου