meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ....ΚΟΚΑΪΝΗ

Τπ διαδραστικό Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής στημένο στην πλατείαΟ Βαγγέλης Αυγουλάς


Του Βαγγέλη Αυγουλά

Μόλις είχα φτάσει  στο Ηράκλειο, για  δυο πολύ ευαίσθητα ζητήματα, το θεσμό του Παιδικού Ραδιοφώνου γενικά, αλλά και το Παιδικό- Οικογενειακό  Ραδιόφωνο FAMILY FM 89.5  για την πρωτοβουλία του να διοργανώσει για 3η συνεχόμενη χρονιά  μια εκδήλωση για την κυκλοφοριακή αγωγή. Και μιλάμε  για ένα  διαδραστικό Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής! Στην Πλατεία Ελευθερίας, στημένο το περασμένο Σαββατοκύριακο   από τις 11 το πρωί ως τις 8 το βράδυ , σε μια  εκδήλωση  υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου και της Περιφέρειας Κρήτης.

Αλλά το θέμα που άκουσα να συζητιέται πολύ και διάβασα αναλυτικά  στο Ε- Kriti  αλλά και είχα την ευκαιρία να συζητήσω με πολλούς  στο Ηράκλειο ήταν η ενημέρωση του κοινού από την Αστυνομία της Κρήτης για τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κοκαϊνης, τα τελευταία χρόνια στο νησί.

Τα έχετε μάθει πλέον ότι αρχικά αφορούσε στη σύλληψη ενός 42χρονου, ο οποίος μαζί με τη 37χρονη σύζυγό του και τον …..ανήλικο γιο τους διακινούσαν ποσότητες κοκαϊνης. Μάλιστα, ο 42χρονος χαρακτηρίζεται ο μεγαλύτερος έμπορος ναρκωτικών στην Κρήτη. Και ότι η υπόθεση «δουλευόταν»  από την αστυνομία τους τελευταίους πέντε μήνες με τους Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, τους άνδρες της ΟΠΚΕ αλλά και τους αστυνομικούς της Ομάδας Οργανωμένου Εγκλήματος, να εργάζονται χιλιάδες ώρες για την υπόθεση για να φτάσουν στη σύλληψη του 42χρονου «σκληρού»  έμπορου ναρκωτικών περιφερειακά, αν εξαιρέσουμε την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Δεν θα μπορούσα να «αντικαταστήσω» τους δυο λόγους  που με είχαν φέρει αυτή τη φορά στην Κρήτη, το Παιδικό – Οικογενειακό Ραδιόφωνο και το  διαδραστικό Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής με το τεράστιο θέμα της  σύλληψης του εμπόρου ναρκωτικών γιατί ούτε τη γνώση και την εμπειρία γύρω από τη δίωξη ναρκωτικών είχα, ούτε μπορούσα – ούτε ήθελα- να ξεχάσω και ν' αφήσω πίσω τους λόγους του ταξιδιού μου. Παρά το γεγονός ότι κανείς δεν μπορεί, ούτε επιτρέπεται να αγνοεί μια τέτοια φοβερή υπόθεση και πρέπει να προβληματίζεται και να αναζητεί προτάσεις, τρόπους, λύσεις για να συμβάλει θετικά ανάλογα από το πόστο του, η λειτουργία – τη σημερινή εποχή των «ραδιοτηλεοπτικών συγκρούσεων» και της παντελούς έλλειψης  σοβαρού ΜΜΕ που θα ασχολείται με το Παιδί- του το FAMILY FM 89.5 και το Διαδραστικό Πάρκο με απασχόλησαν κυρίως και θα επιμείνω σ' αυτά.

Και όπως εξήγησε ο ιδιοκτήτης του σταθμού κ. Δρακάκης, «Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι μέσα από δωρεάν δραστηριότητες σχετικές με την κυκλοφοριακή αγωγή να προσπαθήσουμε να  κάνουμε τα παιδιά παρατηρητές του γονιού στη κάθε τους διαδρομή, μιας και η έναρξη της σχολικής χρονιάς αποτελεί αφορμή για δεκάδες καθημερινές μετακινήσεις. Η συμμετοχή των Φορέων, Παιδικών σταθμών, συλλόγων ΑμεΑ θα δώσει  το μήνυμα στην τοπική κοινωνία ότι είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, επενδύοντας στην Ανάπτυξη Παιδείας Οδικής Ασφάλειας των παιδιών μας.

Μένω λοιπόν σ' αυτό και φεύγοντας από την Κρήτη, παίρνω μαζί μου τα ευχάριστα της επιτυχημένης εκδήλωσης και τη σοβαρότητα και αναγκαιότητα του σκοπού αλλά και τη σύγχρονη τραγωδία των ναρκωτικών και ως Κρητικός, μπορεί να περηφανεύομαι για την αποτελεσματικότητα της Αστυνομίας αλλά δεν μπορώ να μη θλίβομαι με την εγκληματική επιπολαιότητα και την καταστροφική συμπεριφορά των εμπόρων ναρκωτικών που με αφετηρία την πατρίδα μου, «βγάζουν λεφτά» δηλητηριάζοντας γενιές και γενιές.

Και προσέξτε :  έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στους αστυνομικούς που βρήκαν τα ναρκωτικά στο χωράφι του, ότι τα 3 κιλά και 224 γραμμάρια κοκαϊνης ήταν θαμμένα μέσα σε μπολ, στο οποίο είχε βάλει και ένα σακουλάκι ρύζι, έτσι ώστε να τα προστατεύει από την υγρασία. Και ένα  ακόμη στοιχείο που φανερώνει τον επαγγελματικό τρόπο με τον οποίο ο 42χρονος διακινούσε τις ναρκωτικές ουσίες, είναι τα διάφορα κουτιά από κονσέρβες και πατατάκια τα οποία συνήθως κρατούσε ο ανήλικος γιος του, στον οποίο αποδίδουν ενεργό ρόλο στη διακίνηση των ναρκωτικών. Για να μην κινήσει τις υποψίες των αστυνομικών, έκοβε τον πάτο της κονσέρβας και μέσα σε αυτόν τοποθετούσε την κοκαϊνη!  Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η αξία της κοκαίνης σε χρήματα, υπερβαίνει τις 350.000 ευρώ.

Τπ διαδραστικό Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής στημένο στην πλατείαΟ Βαγγέλης Αυγουλάς και ο Μιχάλης Δρακάκης διοργανωτές


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου