meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ 3ο ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ!

τα παιδιά στο κυκλοφοριακό πάρκοΟ Μιχάλης Δρακάκης και ο Βαγγέλης Αυγουλάς


Σεπτέμβριος 2016

Για 3η συνεχόμενη χρονιά το Παιδικό Ραδιόφωνο family fm 89.5 ( www.radiofamily.gr ), διοργάνωσε στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2016, ένα διαδραστικό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής με τεράστια επιτυχία στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο,  όπου περισσότερα  από 3.000 παιδιά ψυχαγωγήθηκαν δημιουργικά με δραστηριότητες σχετικές με την κυκλοφοριακή αγωγή!  

14 στάσεις θεωρητικής και βιωματικής εκπαίδευσης και μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα με μπαταριοκίνητα οχήματα και κανονική σήμανση στα πρότυπα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αποτελούσαν την εκπαιδευτική βόλτα των παιδιών με ενδιάμεσες στάσεις τις ενημερώσεις από ΤΗΝ ΕΜΑΚ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΒ όπου ήταν πλάι μας και αυτή τη χρονιά. Όλα τα παιδιά λάμβαναν το δίπλωμα του «Προσεκτικού Οδηγού» με το πέρας της επίσκεψής τους!

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς μιλάει με άντρα του ΕΚΑΒΟ Μανώλης Στεφανουδάκης μιλάει με τα παιδιά για ελεύθερα πεζοδρόμια και ράμπες

Από τις παρουσίες που ξεχώρισαν, ο Ολυμπιονίκης μας Μανώλης Στεφανουδάκης, που μαζί με το Σύλλογο ΑμεΑ «Το Μέλλον» συζητούσαν και ενημέρωναν τα παιδιά για τη χρησιμότητα των αναπηρικών θέσεων στάθμευσης και για τα δικαιώματα των ΑμεΑ σε ελεύθερα πεζοδρόμια και ράμπες!

Η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα ΑμεΑ και στο αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα τους στην Προσβασιμότητα!

Μαζί μας ήταν και ο Σύλλογος «Δικαίωμα Στη Ζωή» που μέσα από ζωγραφική και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, ευαισθητοποίησε χιλιάδες γονείς και παιδιά σε θέματα αναπηρίας.

Κοπέλες από σύλλογο ΑμεΑ "Το Μέλλον"Παιδιά ζωγραφίζουν φανάρια

Στόχος της εκδήλωσης ήταν, οι αυριανοί οδηγοί, τα παιδιά μας, να εκπαιδευτούν στους κανόνες σωστής οδηγικής συμπεριφοράς και στην οδική ασφάλεια και να διορθώνουν από δω και μπρος τους γονείς τους όταν παραβιάζουν αυτούς τους κανόνες.

Δεκάδες επώνυμοι από τον καλλιτεχνικό, δημοσιογραφικό, πολιτικό και αυτοδιοικητικό χώρο αγκάλισαν και φέτος το εγχείρημά μας με την επίσκεψή τους ή με τηλεφωνικές τους παρεμβάσεις στο Ραδιοφωνικό Αέρα του “Family FM»!

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τον Λευτέρη ΑυγενάκηΟ κος Αυγουλάς και η κα Δαργαντή με τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Νίκος Ξυλούρη


Μεταξύ αυτών:
ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Κουρουπλής, ο Βουλευτής Ν.Δ. του νομού Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Κωνσταντάρας, ο κ. Γιάννης Ζουγανέλης, η συγγραφέας κα Μαρία Τζιρίτα, ο πρόεδρος του Εθελοντικού Οργανισμού «το Χαμόγελο του παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος, οι τραγουδιστές κ. Κώστας Δόξας, κ. Γιάννης Κακλής και κ. Γιώργης Βρέντζος ο οποίος έκανε και βιωματική βόλτα με κλειστά μάτια προσεγγίζοντας την πορεία των τυφλών, Η κα Βάσω Μυλωνά Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» αντιπροσωπία του οποίου συντόνισε εκπαιδευτική δράση στο πάρκο, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νίκος Ξυλούρης ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΗ κ. Γιώργος Τσαγκαράκης ως εκπρόσωπος του Δήμου Ηρακλείου, ο 13χρονος Κωνσταντίνος Τσαγκατάκης που μας μίλησε για την καθημερινότητα ενός νέου μαθητή με πρόβλημα όρασης στο Ηράκλειο, η Πρόεδρος του Παγκρητίου Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Προβλήματα όρασης κα Νεκταρία Ξοχάκη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου και Τ.Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Γιαλιτάκης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τριτέκνων κ. Μανώλης Αχλαδιανάκης, ο Μαέστρος της «Ορχήστρας Των Ονείρων» κ. Γιάννης Γαβράς, καθώς και ο 12χρονος Γιάννης Πολονύφης που διαβάζει τις νότες με τα μάτια της ψυχής του και έπαιξε πιάνο και τραγούδησε για τους επισκέπτες και τους ακροατές μας μέσω Skype!

Με το κο Σηφάκη από τον Παιδικό Σταθμό το χαμόγελο

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τον πρ. συλλόγου Δικαίωμα στη Ζωήο πρόεδρος της ΔΗΚΕΗ κ. Γιώργος Τσαγκαράκης ως εκπρόσωπος του Δήμου Ηρακλείου


Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου και της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ κεντρικός παρουσιαστής του διημέρου ήταν ο δικηγόρος και Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, συμπατριώτης μας κ. Βαγγέλης Αυγουλάς.

Παράλληλα, ο κ. Αυγουλάς μαζί με συνεργάτες του εθελοντές του meallamatia.blogspot.com συντόνισαν τη βιωματική βόλτα με κλειστά μάτια, «δείχνοντας» σε μικρούς και μεγάλους τις δυσκολίες μιας καθημερινής διαδρομής των ανθρώπων με προβλήματα όρασης στο εχθρικό περιβάλλον γύρω μας.

Ο κος Βρέντζος κάνει βιωματική βόλτα με μάσκαΟ Βαγγέλης συνοδεύει τη Χρυσάνθη με το λευκό μπαστούνι


Την εκδήλωση στήριξαν επίσης με την παρουσία τους ή και με τις χορηγίες τους:

Μέγας χορηγός   το δίκτυο συνεργειών AUTOFIT

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ», ΠΑΙΔΙΚΑ ΚΑΘΙΣΜΤΑ CHICCO, ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ «ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ», ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΟΔΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ, ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΡΟΤΕΚΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΜΕ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΓΥΑΛΙΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΜΕΘΗΣ, ΑΝΕΚ BLUESTAR, SUPER MARKET ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ, GK STUDIO PRODUCTION, ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΑΘΩΡΑΚΗΣ, ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΧΑΛΙΑ ΠΕΝΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ, ΑΓΡΑΜΠΕΛΗ ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΔΕΣΠΟΤΙΚΟ, NOVA ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗ, ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΡΟΜΠΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ, STUDIO JULIANI, ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΤΑΝΟΣ, ΔΕΛΤΑ ΚΤΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΣΥΦΑΚ, ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ.

ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ :FRESH SNACK, ΦΗΜΗ,ΝΕΡΑ ΖΑΡΟΣ,ALO ALOE για τα κεράσματα στους επισκέπτες του Πάρκου

Τους χορηγούς επικοινωνίας :
www.cretalive.gr,www.e-kriti.gr,www.prismanews.gr,www.toxwni.gr, www.crete-news.gr, www.creta.press.gr, www.fonien.gr,www.wherevent.com, www.fonien.gr

Ο Μ. Δρακάκης, ο Β. Αυγουλάς, ο Γ. Βρέντζος και ο Ν. Γιαλλιτάκης Τ. Αντιδήμαρχος Ηρακλείοθο 13χρονος Κωνσταντίνος Τσαγκατάκης με τον Βαγγέλη Αυγουλά
Καθηγήτρια από το ΤΕΙ Κρήτης και ο Βαγγέλης ΑυγουλάςΟ πρόεδρος τριτέκνων Μανώλης Αχλαδιανάκης


Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς τους καθημερινούς ακροατές μας, παιδιά και γονείς, που μας ακολουθείται και μας στηρίζετε σε κάθε μας προσπάθεια.

Με εκτίμηση
Η ομάδα του Ραδιοφώνου  

* photos για το blog μας by Χρυσάνθη Γεωργαντά

Κόσμος στη διάρκεια της εκδήλωσηςΔραστηριότητες παιδιών



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου