meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς, ο Δημήτρης Σηφάκης, η Μαρία Κοτρώτσου, ο Βαγγέλης Θεοδώρου και η κα ΚατοίκουΗ κα Αζούκη και η κα Εξάρχου μαζί με τον Βαγγέλη Αυγουλά και τον Παναγιώτη Μαρκοστάμο

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) και Η Επιτροπή Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, διοργάνωσαν ενημερωτική διάλεξη για τα οφέλη της εθελοντικής αιμοδοσίας και τη σημασία της διαδικασίας στην ανθρώπινη ζωή, το απόγευμα της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου 2016, στο Αμφιθέατρο του ΚΕΑΤ στην Καλλιθέα.

Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομη εισήγηση της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Καλλιθέας κα Άννα Πάσχου, ενώ εκ των συνδιοργανωτών απηύθυναν χαιρετισμό η Διευθύντρια του ΚΕΑΤ κα Μαρία Αζούκη και ο Γραμματέας της Επιτροπής Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κ. Βαγγέλης Αυγουλάς.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πλήθος κόσμου, μεταξύ αυτών και μαθητές και εργαζόμενοι του ΚΕΑΤ, ενώ επιστημονικές θεματικές εισηγήσεις πραγματοποίησαν οι:
-Εξάρχου Αθηνά, εκπρόσωπος Δ.Σ. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.
-Κατοίκου Ευσταθία, εκπρόσωπος του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», όπου από το 1998 διατηρεί Τράπεζα Αίματος η Νεολαία του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών.
-Παρδάλης Βασίλειος, ιατρός από το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ο οποίος ανέπτυξε τη σημασία της δωρεάς μυελού των οστών.

Η κα Πάσχου απευθύνει χαιρετισμόΟ ιατρός Παρδάλης Βασίλειος μιλάει στα παιδιά

Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης μεταξύ άλλων τα μέλη της Επιτροπής Νεολαίας του Π.Σ.Τ. Αιμιλία Πυλλαρινού, Μαρία Κοτρώτσου  και Βαγγέλης Θεοδώρου, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν οι Δημήτρης Σηφάκης ως εκπρόσωπος της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, Παναγιώτης Μαρκοστάμος ως εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, καθώς και η Νικολέτα Χαλτούτα ως εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης Κεντρικής Μακεδονίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών.

Επίσης, αναγνώστηκε σύντομος χαιρετισμός της Διοικήτριας του ΚΕΑΤ κας Παναγιώτας Λεωτσάκου, η οποία εκείνη την ημέρα απουσίαζε στο εξωτερικό λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης.

Νικολέτα Χαλτούτα εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης Κεντρικής Μακεδονίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών

Τις εντυπώσεις όλων κέρδισαν οι πολλές και εύστοχες ερωτήσεις των μαθητών του ΚΕΑΤ προς τους επιστήμονες – εισηγητές!

Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, άλλη μια δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών στα γραφεία του Συνδέσμου, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο «Α. Φλέμινγκ».


το κοινό της ημερίδας και μαθητές ΚΕΑΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου